Olimpijski upitnik s Aleks i JJ: Bolt, haos u kući i tangice

Jelena Janković i Aleksandra Krunić predstavljaće Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žanieru.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2016.

13:45

Olimpijski upitnik s Aleks i JJ: Bolt, haos u kući i tangice
Starsport

Zagrevanje su imale na Vimbldonu, na kojem su se solidno pokazale i prošle do trećeg kola, a nadaju se da će u Brazilu (6-14. avgusta) biti još bolje.

Priliku smo iskoristili da napravimo malu, opuštenu pitalicu pred put u Rio – verujemo da ćete uživati i da ćete se smejati.

Kojeg sportistu biste volele da upoznate?

Aleksandra: Jelenu Isinbajevu, ići će ona, a još je nisam upoznala (Aleksandra je rođena u Moskvi i živela je u Rusiji).

Jelena: Juseina Bolta, pošto volim i pratim atletiku. To mi je bila velika želja još u Pekingu, ali nisam uspela ni trku da pogledam.

Koji sport, osim tenisa, ćete najviše gledati i zašto?

Aleksandra: Ja ću ženski basket najviše da gledam. Ne znam da li smem da kažem "vaterpolo“, rekla je Aleksandra aludirajući na Jeleninu vezu sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem, na šta su obe prasnule u smeh, “Ali Srbiju, Srbiju“.

Jelena: Hahahahaha, ja bih najradije gledala muški basket, ako se kvalifikujemo, i ostajem samo pri tome. Ranije vaterpolo, sad ništa.
Starsport
Upečatljivo sećanje na olimpijskih igara – nešto što ste gledale na TV-u?

Aleksandra: Kada sam gledala Milicu Mandić kad je osvojila zlato, pa je krenulo ’Bože pravde’... Rasplakala sam se, suza suzu stiže, iako prethodno na terenu ništa nisam shvatala šta se dešava, samo sam gore gledala u rezultat.

Jelena: Ne mogu da se setim tačno, ali redovno sam pratila sve olimpijske igre. Ne mogu da izdvojim jedan momenat, ali znam da sam želela da budem na bini, dodela medalja je poseban momenat, volela bih to da iskusim na svojoj koži.

Kako se kod vas u kući prate OI i generalno sport?

Aleksandra: Isto je i kod mene – baba sedi i krsti se: ’Bože, pomozi im’. Pa i Jelenu kad gleda: ’Bože, pomozi joj. Jao, vidi, umorna je, što sad priča?’. A deda u drugoj sobi gleda nešto drugo: ’Gde si bre pošao, majmune, ko ti dade da igraš’ i slično. Imamo televizore u obe sobe, tako da imam cirkus i u levom i u desnom uhu. Haos.

Jelena: Kod mene se sport prati od malih nogu. Još i pre nego što sam ja počela da igram tenis, moj otac ga je pratio, ali ne samo tenis. I dan danas prati i voli sve sportove, mama slabije, tako da sam ja uz tatu krenula da gledam tenis i da igram. Navijala sam za Moniku Seleš, a i sada kad god on uključi, ja gledam sa njim. Gleda se mirno uglavnom, ali kada naša reprezentacija igra u bilo kom sportu, onda nastaje haos u celoj kući. Nerviramo se svi, cela kuća trešti, kao porodica volimo sport.
Starsport
Opišite partnerku u jednoj ili dve rečenice.

Aleksandra: Borbena i spontana.

Jelena: Uuuuuu – hajde ovako: Sitna, ali dinamitna, hahahah.

Kako ćete proslaviti ako osvojite medalju?

Aleksandra (okreće se ka Jeleni): Hajde da se farbamo u boje zastave. Možemo i da skačemo u Dunav, ma samo da je osvojimo, onda sve može. I ekipa naša će stradati, nešto ćemo im zadati, da šetaju u haljinama ili nešto tako.

Jelena: Možemo i do glave da se šišamo, meni je svakako malo i ostalo, hahaha. Ako osvojimo medalju, lako ćemo da smislimo. Bilo bi divno, ja se naježim kad čujem himnu na FED kupu – kad si patriota i voliš da predstavljaš svoju zemlju, onda nema lepšeg osećaja.

Prva asocijacija na Rio?

Jelena: Zika virus, hahahahha. Brazilke, tangice i ne znam da li je istina ono što pričaju, njihove zadnjice, nisam bila nikad...

Aleksandra (nadovezuje se): Karneval i ona njihova dupeta. Moraćemo jedan dan da odvojimo samo da gledamo u Brazilke po Riju.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: