Heroj X dana: Federerova 10. pobeda posle 0-2

Heroj desetog dana Vimbldona je jedan od najboljih tenisera svih vremena – Rodžer Federer.

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2016.

23:30

Heroj X dana: Federerova 10. pobeda posle 0-2
Getty Images

Švajcarac se plasirao u polufinale Vimbldona pobedom nad Marinom Čilićem.

Hrvat je vodio 2-0 u setovima i imao tri meč lopte u četvrtom, ali je izgubio sa 6:7(4), 4:6, 6:3, 7:6 (11-9), 6:3.

Ovo je bila deseta pobeda Federera posle velikog zaostatka, a treći teniser sveta ističe da je ovo jedan od najvećih preokreta u karijeri.

"Bilo je dobrih preokreta, ovaj je među najvećim, posebno jer se igralo na Centralnom terenu Vimbldona. I dalje sam u prilici da osvojim turnir i to je najbitnije", rekao je Federer.

Federer je poslednji Vimbldon, ali i poseldnji Gren Slem trofej osvojio 2012. godine, a upravo tada dogodio se još jedan sličan meč. U trećem kolu protivnik je bio Beneto, koji je imao dva seta viška, ali je Švajcarac uspeo da preokrene, a kasnije i podigne trofej.

Protiv Čilića Federer je bio veoma agresivan čak i na svoj drugi servis na meč loptama rivala, što mu je i donelo ostanak u meču. Švajcarac i sam kaže da veruje u svoj drugi servis koji ga nikada nije izneverio u dramatičnim situacijama.

"Verovao sam u svoj servis, jer nisam imao nijednu duplu grešku. Nije to bio preveliki rizik za mene, osetio sam da mogu. Jednom je Pit rekao: „dobar si onoliko koliko ti je dobar drugi servis“. Srećan sam jer je moj drugi servis uvek bio tu za mene. Dešavalo mi se da napravim duplu grešku, ali osećam da kada je najvažnije, on me neće nikad izneveriti, tako je bilo i ovoga puta", istakao je Federer.

Federer je ostvario 307. GS pobedu u karijeri, pretekao Martinu Navratilovu (306) i stigao do 40. Gren Slem polufinala, a 11. na Vimbldonu, pa je tako korak bliže na putu ka 18. Gren Slem tituli u karijeri.

Naredna prepreka ka tom cilju biće mu Miloš Raonić, koji je izbacio Sema Kverija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: