Aranča Sančes za B92: Novak na 100% do Rija, garantujem

Nekada prva teniserka sveta Aranča Sančes Vikario kaže za B92 da će Novak Đoković vrlo brzo povratiti svežinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.07.2016.

09:00

Aranča Sančes za B92: Novak na 100% do Rija, garantujem
Getty Images

“Bio je umoran – obično on uvek izvuče takve mečeve, ali potreban mu je odmor. On je jedan od najvećih igrača svih vremena i sigurna sam da će biti 100% spreman do Olimpijskih igara, to vam garantujem. Osvajanje Rolan Garosa uzelo mu je mnogo energije, žarko je želeo taj trofej, uspeo je u tome, a sada samo treba da mu se vrati svežina“, kaže četvorostruka Gren slem šampionka za B92.

U četvrtak su na programu ženska polufinala, a samo po pobeda deli sestre Vilijams od petog međusobnog finala Vimbldona (2002, 2003, 2008, 2009), a Venus je slavila samo u pretposlednjem okršaju.

"Dobro im ide, moguće je da se nađu u finalu i bilo bi lepo videti ih tamo, ali nije sigurno. Venus igra sjajno na travi i sada je zdrava, što je najvažnije, tako da njen rezultat nije iznenađenje. Osim toga, nije spadala u krug favorita i mislim da joj je to pomoglo da igra opušteno. Pet puta je osvajala trofej ovde, oseća se kao kod kuće i nikada je ne treba otpisati, a o Sereninoj igri ovde suvišno je i da govorim“, kaže Sančesova, koja je na Vimbldonu dva puta bila vicešampionka.

Na putu im stoje Anđelika Kerber i Jelena Vesnina. Nemica je prebrodila ’mamurluk’ posle titule u Melburnu i sastaje se sa Venus, dok će Ruskinja pokušati poboljša najbolji rezultat karijere u sudaru sa Serenom.

“Kada se osvoji prvi Gren slem trofej, odmah usledi mnogo pritiska i nije lako izboriti se sa svime time. Kerber sada ide dobro, njen stil igre takođe je pogodan za travu jer je levoruka – izvukla je težak meč protiv Halepove i sada je u naletu“, kaže Aranče i zaključuje za B92:

“Vesnina jeste iznenađenje – taj deo žreba jeste bio otvoren, ali ona je stvarno blistala, mnogo toga iz dubla primenila je u singlu. Mislim da mnogo bolje igra otkad se udala, brak joj je prijao – motivisanija je, srećnija i konstantnija“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: