Heroj V dana: Del Potro kao nekad

Nije mnogo mečeva odigrnao petog dana Vimbldona zbog lošeg vremena, ali Heroj dana bez sumnje je Huan Martin del Potro.

Izvor: MN

Petak, 01.07.2016.

23:00

Heroj V dana: Del Potro kao nekad
Getty Images

Nekada četvrti teniser sveta, osvajač US Opena iz 2009, koji pored toga ima još 17 titula u singlu, odigrao je sjajan meč protiv Vavrinke i pobedio posle četiri seta rezultatom 3:6, 6:3, 7:6, 6:3.

Tokom ovog susreta imao je problema sa povredom ručnog zgloba, ali je uspeo da ostvari novu pobedu na prvom Gren slemu posle dve i po godine i izbaci petog tenisera sveta.

Preskočivši gotovo celu sezonu na šljaci kako bi imao više vremena da ojača zglob, Argentinac je stigao do polufinala Štutgarta, a u Kvinsu je poražen u prvom kolu.

Poslednjih godina Del Potro je imao mnogo problema sa spomenutom povredom, operisan je tri puta i nikako nije uspevao da pronađe pravi ritam.

Izuzimajući „Veliku četvorku“, Del Potro je jedini teniser koji je uspeo da osvoji Gren Slem od Rolan Garosa 2005. do US Opena 2013. godine. Povreda ga je 2010. odvojila od terena, posle toga su usledile oscilacije i velika borba za povratak u vrhunski tenis.

Suze u očima, pogled i poljubac ka nebu posle trijumfa 165. tenisera sveta. „Ovo je senzacija za mene“, rekao je Del Potro čije su se ruke tresle posle meča.

„Pobedio sam jednog od momaka koji igra sjajan tenis ove sezone. Nisam očekivao ovu pobedu, ali igrao sam mnogo bolje posle prvog seta. Mnogo sam srećan jer sam ponovo na terenu. Posle moje treće operacije, ovo je kao treća karijera u mom mladom životu. Ja samo želim da ponovo igram tenis. Ponovo sam živ“, rekao je 27-godišnji teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: