Troicki: I sudiju treba kazniti, samo sedi i govori rezultat

Viktor Troicki kaže da je ’poludeo’ na sudiju u završnici meča sa Albertom Ramosom, kao i da tako loš sudija ne bi trebalo da bude u stolici za singl mečeve.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

19:37

Troicki: I sudiju treba kazniti, samo sedi i govori rezultat
Getty Images

Španac je na 5:3 servirao za pobedu, pri rezultatu 30:30 linijski sudija viknuo je aut za prvi servis, potom je sâm sebe korigovao, a glavni sudija Damijano Torela ostao je nem.

“Tragično je koliko je grešaka napravio – jedna korekcija u pet setova na travi, neverovatan podatak. On nema iskustva na travi, nema znanja ni o čemu, samo sedi u stolici, gleda tenis i govori rezultat. Dešavaju se rasprave sa sudijama, ali ova mi je najgora – nikada ga pre nisam video u životu... Ali hajde da ne pravimo veliki problem, samo sam ’poludeo’ na kraju meča, mislim da bi svi slično reagovali u takvoj situaciji“, rekao je Troicki i dodao:

“Ne znam tačno šta se događalo, kipteo sam i nisam mogao normalno da govorim. Poslednji gem mi je bio previše, burno sam reagovao, mislim da niko ne bi izdržao jer je bio tako očigledan aut. Kada se pogodi linija, to se vidi, vidi se kreč na lopti i bilo je očigledno da ga nema, i na prvi pogled je bilo jasno da je aut. Bilo je 30:30, moja šansa da se vratim u meč – ne kažem da sam izgubio zbog njega, ali frustrirajuće je da ti sudi neko takav na travi, na terenu gde nema čelendža“.

Na pitanje da li misli da bi ’hok-aj’ sistem trebalo da postoji na svim terenima, Viktor je odgovorio:

“Da, barem na terenima gde se igra singl – ako igramo ozbiljno tenis sa tako lošim sudijom, onda nam je barem potreban čelendž. Nije to upereno protiv mene, bilo je mnogo pogrešnih odluka i na Ramosovu štetu, ali ja sam se zadesio u finišu“.

Na konstataciju da se verovatno već pomirio sa kaznom, Troicki je rekao:

“Ne znam, mislim da bi i njega trebalo kazniti, ako mene pitate. Koštao me je važnog poena koji je mogao da okrene meč u moju korist i on bi trebalo da bude kažnjen – razgovarao sam sa supervizorom. Rekao je da će pogledati šta se dogodilo, nije mogao mnogo da kaže, ali rekao sam mu da nije fer da stave tako neiskusnog sudiju da sudi singl. Ponašao sam se dobro do tog trenutka, u ljudskoj je prirodi da se uznemiriš ako nešto nije u redu“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: