Aleksandra: Bez plana, ali ja sam kriva, ne Biljana

Aleksandra Krunić rekla je da je izašla na teren bez konkretnog plana za meč prvog kola Vimbldona sa Monikom Nikulesku.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

16:39

Aleksandra: Bez plana, ali ja sam kriva, ne Biljana

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

Rumunka je bila bolja sa 6:1, 6:4.

“Mrzim da igram protiv nje, bolje bi mi bilo i sa Serenom, samo ne Nikulesku. Moje rešenje za nju mogu da budu samo konstantni izlasci na mrežu, ali nisam neko ko se baš toliko dobro oseća napred. Imam voleje, ali nemam rutinu da na kratku loptu odmah idem napred“, rekla je Aleksandra i dodala:

“Neodlučna sam bila, mnogo sam grešila unutar terena – nisam imala konkretnu taktiku pred meč, izašla sam na teren pomalo pogubljeno. Jeste da mi je bila namera da budem niska na nogama i da mi bude brza ruka, ali nisam dobila dovoljno informacija. Ona jeste nezgodna igračica, ali mora da postoji taktika. U drugom setu sam se navikla, trebalo je da dođem do rešenja, ali ponavljam, ubilo me je to što sam bila neodlučna“.

Nikulesku je specifična rivalka koja forhendom igra isključivo ’čop’.

“Taj čop nije slajs, reže i lopta se vrti unazad, lopta se ukopava i moraš da budeš mnogo bliže, a ja sam čekala, ne znam šta nije u redu sa mnom. Nefokusirano na završetku poena, mnogo me je usporila i nije mi bila dobra tranzicija u napad“.
Getty Images
Tokom meča Aleksandra je bila negativna i stroga prema sebi.

“Mene je sve nerviralo na meču, i sad me sve nervira, moraju malo da se smire strasti. Šizela sam na sebe jer nisam imala konkretno rešenje – ’ovo igraš dok ne donese rezultat’. Mogu ja da tražim rešenje usred meča, ali ako ta moja taktika ne funkcioniše, onda treba nešto menjati. Bilo je ’vidi, šta, kako, da li ti više odgovara da igraš po forhendu ili po bekhendu“.

Na pitanje da li je to kritika na račun trenera Biljane Veselinović, Krunićeva je odgovorila:

“Nije kritika, mogla sam možda da dobijem malo više informacija od nje. S druge strane, i ja sam takva – da mi je Biljana rekla da igram na bekhend i da mi je rivalka tako napravila tri vinera, odmah bih... Sad da ne kažem šta, stavite tri tačke. To se dešavalo sto puta, nije trener kriv, ja sam na terenu“.

Aleksandra će sada igrati tri turnira na šljaci, zatim sledi odlazak na Olimpijske igra, pa SAD i Azija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: