Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2016.

09:00

Krajiček za B92: Svi igrači su videli da je Novak umoran

Ričard Krajiček, osvajač Vimbldona 1996. godine, kaže za B92 da će do US opena Novak Đoković ponovo biti onaj stari.

Izvor: B92

Autor:B92

Krajiček za B92: Svi igrači su videli da je Novak umoran
Getty Images

“Ostvario je nešto posebno kada je osvojio sva četiri Slema u nizu – uveren sam da je umoran i fizički, a pogotovo mentalno. Verovatno je bio i pomalo već zadovoljen svime što je postigao i sada mora da pronađe novi izvor motivacije. Olimpijske igre brzo dolaze i ne znam hoće li do tada ponovo biti na svom maksimumu, ali za US open sam siguran da hoće“, počeo je Krajiček priču za B92.

Holanđanin je verovao u Novakov preokret u meču sa Kverijem (7:6, 6:1, 3:6, 7:6), ali kaže da je nemoguće baš uvek pobeđivati kao što je srpski teniser to činio.

“Drugi set bio je izuzetno brz, nikada nisam video Novaka takvog. Dobio je treći set, i četvrti je igrao dobro, ali je Kveri servirao neverovatno. Uprkos tome, Novak je napravio brejk i pomislio sam: ’To je to, pobediće u pet setova’. Onda se desilo to što se desilo, odigrao je užasan volej na brejk lopti, a posle je i u taj brejku ispustio prednost. Velika šteta, nisam želeo da izgubi, ali i to je sport, do sada je sve osvajao“.

Na pitanje da li je Đokovićev poraz tema o kojoj se govori u svlačionici, Krajiček je odgovorio:

“Naravno da se govori o tome, ali svi su videli koliko je Novak umoran i znali su da postoji mogućnost da izgubi. Ipak, ne bi bilo prvi put da Đoković ne igra dobro, onda pobedi, pa to bude prelomna tačka – to se dogodilo u Melburnu posle trijumfa nad Simonom. Takve mečeve dobijao je na mentalnu snagu, a sada je mentalno bio istrošen i izgubio je“.

U odsustvu Đokovića nameću se drugi favoriti – Mari i Federer svačiji su izbor, ali Krajiček izdvaja još dva imena.

“Federer igra dobro u poslednja dva meča, sve je bolji, a i Endi dolazi posle titule na Kvinsu i igra na standardno visokom nivou na travi. Dopada mi se i Raonić, konačno je počeo češće da izlazi na mrežu, shvatio je da može da igra servis-volej, ranije je previše stajao samo na osnovnoj liniji i tu nije dovoljno dobar jer nije toliko brz“, kaže 44-godišnji Krajiček i dodaje:

“Tu trojicu bih izdvojio, ali postoji još jedno ime na koje mnogi ne obraćaju pažnju, a to je Marin Čilić. Opasan je igrač, do sada je lako pobeđivao i ne treba ga nikako potceniti – osvojio je US open, tamo je dobio Federera, dečko ume da igra“.

Krajiček je kratko sarađivao na travi sa Stanom Vavrinkom, koji je Vimbldon završio već u drugoj rundi.

“Bilo je lepo raditi s njime, šteta što je izgubio, ali i Del Potro je bio težak rival za ranu fazu turnira. Stanu treba samo malo kontinuiteta, da je dobio još meč-dva, mislim da bi posle zaigrao još bolje. Uprkos tom porazu, mislim da smo popravili neke stvari i da sam mu pomogao da postane bolji igrač na travi – nadam se da će sledeće godine primeniti to što smo radili i da će biti uspešniji“.

Nekada četvrti teniser sveta redovan je gost najvećih turnira, a nada se da će uskoro ponovo biti zaposlen.

“Želim da budem trener, samo ne znam kome – deca su mi odrasla i otišla iz kuće, tako da sada mogu da putujem. Da, tražim posao“, zaključio je Krajiček za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve