Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.07.2016.

12:00

Mari: Vreme je da se slavi Novakov podvig

Poraz Novaka Đokovića u trećem kolu izazvao je tektonski poremećaj u svetu tenisa, pa je pitanje o tome bilo neizbežno u razgovoru s ostalim teniserima.

Izvor: B92

Autor:B92

Mari: Vreme je da se slavi Novakov podvig
Getty Images

Drugi teniser sveta Endi Mari kaže da je poraz jednom morao da se dogodi i da je sada pravi trenutak da se stavi u kontekst sve što je Novak postigao.

“Bio je u neverovatnoj seriji i zato svi od njega očekuju da pobedi u svakom meču, ali istorija nas uči da to ne može da se dogodi. Uvek naiđe dan kada ti ne igraš na svom maksimumu, a protivnik je sjajan – kada Kveri servira dobro, teško ga je pobediti“, rekao je Mari i dodao:

“Umesto da na to gledamo kao na iznenađenje, treba da slavimo ono što je Đoković postigao, a to je nešto izvanredno. Oborio je brojne rekorde, osvojio sva četiri Slema u nizu, ostvario 30 Gren slem pobeda zaredom, neverovatno. Sada je verovatno razočaran, ali njegovih prethodnih 12 meseci najbolje su što smo imali u tenisu godinama unazad“.

Na pitanje da li je iznenađen što je Sem Kveri okončao Đokovićev niz, Mari je odgovorio:

“To je trava, videli ste i prošle godine Novaka sa Kevinom Andersonom – jak server koji do tada nije pobeđivao vrhunske igrače na Slemovima, a bio je vrlo blizu s Novakom, izgubio je sa 7:5 u petom setu. Onda je pobedio mene na US openu... Čest je slučaj da mečeve sa serverima tog tipa odluči nekoliko poena, a ako ne osećaš lopticu dobro, to samo stvara dodatni pritisak“.

Australijski teniser Bernard Tomić kaže da je Kveri igrao fantastično i dodaje:

“Novak nije bio na svom maksimumu. Mislim da kada toliko pobeđuješ kao on, nekada je teško da se koncentrišeš, a i svi žele da te pobede svakoga dana. Sem je odigrao meč života, a to je i potrebno kako bi se savladao najbolji na svetu“.

Miloš Raonić kaže da Đokovićeva eliminacija neće mnogo promeniti turnir, dok Stiv Džonson ističe da sada svi imaju više vere u sebe.

Đoković je trostruki šampion Vimbldona (2011, 2014, 2015), a porazom je prekinuo niz od 28 Gren slem turnira na kojima je stizao makar do četvrtfinala.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve