Nova vest
Tenis

Sreda, 29.06.2016.

09:00

Tim za B92: Novaka je nemoguće napasti

Ostvario je najviše pobeda od svih igrača na ATP turu ove godine (47), posle Rolan Garosa ušao je u Top 10, a mnogi ga s razlogom vide kao budućeg broja jedan.

Izvor: B92

Autor:B92

Tim za B92: Novaka je nemoguće napasti
Getty Images

Reč je o Dominiku Timu, 22-godišnjem momku iz Austrije koji je do sada u karijeri osvojio sedam titula i koji postepeno krči put ka vrhu.

U razgovoru za B92 Tim se osvrnuo na nedavno polufinale Rolan Garosa, govorio je o napretku u svojoj igri, očekivanjima od Vimbldona, a otkrio je i koji bi najveći trofej najradije video u svojoj kući.

Prvo smo se dotakli meča sa Novakom Đokovićem u Parizu – Tim je do tada blistao, ali je prvom teniseru sveta uzeo samo sedam gemova.

“Naučio sam mnogo, pošto je on trenutno ubedljivo najbolji – kada se sve sleglo, pogledao sam najvažnije detalje s tog meča i video da uopšte nisam odigrao loše, već da je on jednostavno na potpuno drugom nivou u odnosu na sve ostale“, počeo je Tim priču za B92 i dodao:

“Nametne neverovatan ritam, a da pri tom veoma malo greši – svaka lopta pada mu duboko i onda je nemoguće napasti. A pošto on tako retko greši, jasno je da će rival u nekom trenutku moratito da učini, što se obično i desi“.

Mnogo se govori o tome što Tim neprestano igra iz nedelje u nedelju bez pauze, ali on je za to imao prosto objašnjenje – oseća da napreduje svake sedmice i dopada mu se taj osećaj.

“U skoro svim segmentima igre osećam poboljšanje – nijedan deo ne bih posebno izdvojio, napredovao sam generalno kao igrač. Pokušaću da nastavim u istom ritmu i u drugom delu godine“.

Često se psihička stabilnost ističe kao ključni faktor po kojem se najbolji igrači izdvajaju od ostalih, ali Dominik nije u potpunosti saglasan.

“Mentalni deo jeste važan, ali potrebno je da si na visokom nivou igre kako bi uopšte došao u situaciju da psihička stabilnost odlučuje. Dakle, igra je glavna, ali mentalna snaga je takođe bitna. Za borbu sa onima iz samog vrha takođe mi je neophodno i da fizički budem maksimalno spreman“.

Na pitanje koju bi Gren slem titulu najviše voleo da osvoji, osmi teniser sveta odgovara:

“Rolan Garos, zato što je šljaka moja omiljena podloga i zato što sam igra finale u juniorskoj konkurenciji (izgubio je od Bjorna Fratanđela)“.

U protekle dve godine na Vimbldonu je dobio samo jedan meč, ali pokazao je da ume da igra i na travi – uzeo je trofej u Štutgartu i stigao do polufinala Halea. Tu ga je eliminisao Florijan Majer, koji mu je zapao i na startu Vimbldona (1:2 je u prvom setu, prekid zbog kiše).

“Nadam se da ću proći bolje nego ranije, ali ne namećem sebi neka velika očekivanja – ako ispadnem u ranoj fazi, neće to biti veliki problem“, zaključio je Tim za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve