Ponedeljak, 11.07.2016.

18:30

Lendl uveren: Mari može da prestigne Đokovića

Ivan Lendl, trener Endija Marija, uveren je da drugi igrač sveta može da preuzme prvo mesto na ATP listi.

Izvor: B92

Lendl uveren: Mari može da prestigne Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Mirko Arsenovic

pre 7 godina

Drago mi je da citam vase komentare za Noleta i Marija ja zivim u Australiji i pratim svaki Noletov mec i druge naravno, tako cini mi se da Noleta citam tacno sta misli. On je jedna osoba velikog srca koja se nece vise roditi, pogledajte samo u zadnje vreme kada je Feder ili Mari dobili Noleta a sta se dogadja pose i sve i sve ce da vam bude jasno

eee

pre 7 godina

Koliko je beše pre par godina Nadal zaostajao posle povrede za Novakom, pa ga je stigao i prestigao i bio prvi jedno vreme.
Ništa nije nemoguće u sportu. Novak ne samo da mora da održava svoj visok nivo, već treba i da napreduje jer i ostali teniseri napreduju zbog toga što su svesni dominacije Đokovića.
Raonić je shvatio da mu prolazi voz, ima 25 god. i poslednja šansa da osvaja masterse u GS mu je u nardnih par godina, pre tridesete, tako da ne može da čeka da Novak završi karijeru jer će i on tada biti u tridesetim.
I ostali teniseri su toga svesni i sve više napreduju, moraju i oni od nečega da ''žive''.
Novak se nije uopšte spremao za Wim. to se videlo odmah, od prvog gema prvog meča, a jasno je bilo svima u meču protiv Kverija.
Jedan smorani Raonić je počistio Kverija sa 3:1!
Toliko o tome da je amer igrao neki vanzemaljski tenis i da je servirao ne znam kako.
Ono što mene brine je strast Novaka prema tenisu, ali i ona fanatičnost koju je imao 2011 i 2015. Ako ti šansa za kalendarski GS nije dovoljna da budeš na ivici napetosti, da treniraš kao blesav i spremiš se za Wim. ne znam šta je onda dovoljno?
Posebno sad kad je osvojio i taj RG?

neutralni navijač

pre 7 godina

Neutralni navijacu, vrati se u skolu i ne poTcenjuj i ne mudruj.
(abelic, 12. jul 2016 00:22)

Vrati se ti..
Ja sam izneo svoje misljenje sa greškama ili bez njih..

Ns

pre 7 godina

Mislim da ce marej vrlo brzo do mesta br.1... Tacno je da su englezi pravili zreb za Mareja,to je tako vidljivo... trebalo je na jednu stranu staviti Nolsta,Federera,Raonica ko prati ovaj sport to razume zasto.... I naravno mec na terenu 1 kod dva kisna dana... A sto Novak cuti o tome i njegov tim... Zasto brate ne kazu to, nego sve fino lepo a misle naj gore o organizatorima.... budi brate buntovnik pa kazi sta mislim.....

teča rasa

pre 7 godina

Мари је много напредовао. На Вимблдону се видело да има и разрађену тактику против Новака, само треба неко други да га избаци пре њиховог сусрета!

Jovan LAVB

pre 7 godina

Nesto mi ne stima. Nije sporno to sto je Novak izgubio. Desi se svakom. Ono sto brine je PONASANJE. I na terenu i kasnine na konferenciji za medije. Potpuno bezvoljan. Umoran. Iscrpljen. Kao da Murray nije igrao na RG koliko i Novak. I plus je igrao Kvins gde je igrao do kraja i pobedio. Pa kakav bi on trebao biti. Za to vreme Novek je hladio j... i pokazivao svetu svoju zenu, kao da je samo on ima. Dakle, postoji problem. Ili je imao neku nocnu posetu, sa naredbom da pocne da gubi. ili je njemu samom dosta svega. Ili ovo danak uzima veganska ishrana, bez mesa i.t.d. Svakako Novak ne izgleda ni dobro ni srecno. I jos jedna stvar. U dani kada je Endi pobedio, vecina tenisera je uputila cestitke, kao i Noletu pre nekog vremena. A Novak izbacuje tvitove o Nikoli Tesli. Ne svidja mi se to. Naravno da navijem za Novaka, ali bih rekao da se malo pogubio. Ziveli, svima !

monden

pre 7 godina

Može.Ako uvek bude imao sreće da se, u završnici najjačih turnira, ne sretne sa Zloćkom(Feđom) koji ga redovno "oleši", plus da Đoković, redovno, "ustane na levu nogu" kada se njih dvojica sretnu u finalu.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

naravno da je to logicno, ali verovati da marej do kraja sezone moze da uzme I poen jedan vise od djokovica a kamoli celih 900 je vrlo diskutabilno iz razloga sto na kraju sledi dvorana koja je mareju cini mi se i najgora podloga a djokovic tu vec dve godine igre bez greske, tako da vrlo tesko jer mozda ga marej u nekom delu I prestigne po poenima osvojenim u ovoj sezoni ali novak ima veliku zalihu iz prosle tako da prakticno marej ce morati stvarno da odigra na nivou povampirrenog do samog kraja, iskreno sanse postoje ali one su male cak I da marej u ovom trenutku ima 900 prednosti a ne novak..

Glas Srbije

pre 7 godina

Jel' to onaj isti Ivan Lendl koji je odmah po Endijevom osvajanju prvog Vimbldona zahtevao da se njegov sticenik smatra najboljim teniserim na svetu i ako je Novak zvanicno bio broj jedan na ATP listi. I sta bi sa Endijem posle toga, truba. Izgubio je u ranoj fazi US Open slicno kao Novak sada.

domacinski zreb

pre 7 godina

da je neke pravde Vimbldon bi osvojili ili Federer ili Raonic, pa cak i Cilic je igrao pet setova sa Federerom, i Cilic ima svog udela u ispadanju Federera, posle se Raonic u pet setova cetiri sata borio sa Federerom, a Mari pobedi Berdiha u tri seta, potpuno odmoran usao u finale i lako dobio.

Reporter

pre 7 godina

Očigledno, vise nego jasno, vanteniski elementi su uključeni u pogon. Treba analizirati izjave Matsa, FedEx, gdje mame Marej, Lendla i drugih znanih i neznanih. I svima je tog Djokovića preko glave, njegove dominacije, igara, rezultata i nagrada. tog Djokovića koji ruši sve rekorde, koji se drznuo da poljulja neprikosnovenog Federera i u zapećak baci sve blistave rezultate Nadala. Taj i takav Djoković je doveo tamo neku Srbiju na četvrto mesto vladavine na ATP listama, na kojima UK nema ni u tragovima, u kojima nikada - n i k a d a na čelu, vrhu nije bilo ni jednog Engleza, Škota ili Britanca, čak ni jednu jedinu nedelju. A tamo neka Srbija, neki Djoković čak 207 nedelja sa tendencijom da prebaci i 300, i čak četiri puta na kraju godine bude na vrhu. Ne, to ne može, Wimbledone tome suzama ne veruje.

neutralan navijač

pre 7 godina

To je nešto sasvim sportski od strane Lendla što želi da njegov učenik bude bolji od Novaka..Na kraju krajeva tako je Novak želeo da bude "rame uz rame" sa Rodžerom i Nadalom odnosno bolji od njih..Stoga ne podcenjujte druge i ne budite zlobni toliko zbog toga.

danijel

pre 7 godina

marej je koristio;
kiks djokovica
starost federera
i nadalovu povredu...

ali svakako je.dobro igrao...
ovo je.pocetak kraja velike četvorke

marko

pre 7 godina

Ljudi, setite se da je posle proslog Vimbldona razlika izmedju Novaka i Federera bila manje od 4000 poena, pa je posle Novak izdominirao i ostvario najvrci broj poena u istoriji.

matori

pre 7 godina

niko ne može da toliko dugo drži visok nivo kao Novak. da može, Endi bi to već prikazao do sada. Endi može da proizvede jako visok nivo igre, ali ne više od pola godine. a godina je dugačka...na WTF Endi je uglavnom mrtav umoran, tako da....

Fx

pre 7 godina

Ne zaboravite da odbijete Endiju 275 bodova od DK prosle godine. Od 2016. DK ne donosi bodove, pa ce se tih 275 Endiju odbiti posle FT u novembru, jer ne moE da ih brani. Nije mnogo, ali racunica je preciznija.

Pinki

pre 7 godina

ne kukajte, pa nole je od poslednjih devet grand slamova uzeo njih 6 (+2 mastersa), a andy jedan....ne brinite nije nole tip koji se plako predaje...

king

pre 7 godina

Uvek ista priča kad neko osvoji veliki turnir. Činio je to i Mari, i Wavrinka itd. Odmah se dižu u nebesa. Ipak, konstantnost nikada nismo videli, zna se jedan koji JESTE!

mistermister

pre 7 godina

Mislim da..da je Federer prosao u finale,znao bi da sa druge strane nije Novak,nego Marej koga je prosle godine otresao lagano i koga je u najbitnijim mecevima izuvao.E TO JE TO!Sa 35 bi dao sve od sebe i padao bi na travu ne bi li uzeo rekordni 8.Ali sport je to,tenis..Ocigledno je kod Novaka doslo do praznjenja sto je i razumljivo jer realno ljudi,covek je imao 4 GS-a u svojim rukama,samo on i Lejver!!!Novak i njegovi sve ovo znaju,pa se sprema za OI i US i Sinsi.Svaka cast Mareju,dobar je,jak je,egal je sa Novakom u udarcima,ali Novakova psiha je na nivou Rafe i Federera u najboljim danima kad su krsili sve pred sobom(pa i Novaka),a Marejeva nije...

Goran

pre 7 godina

Normalno da Marej moze da preuzme prvo mjesto od Novaka. On ima samo 815 poena manje od Novaka osvojenih u 2016. To znaci u principu samo jos jedan Novakov turnir kao Wimbledon i Marej je na prvom mjestu. Nadam se normalno da ce se Novak uozbiljiti i da se to nece desiti ali Marej ima najbolju sansu u karijeru da to ostvari. Moramo priznati da Marej ove godine igra na izuzetno visokom nivou.Tri GS i tri plasma a u finale. Svaka cast!

Ana

pre 7 godina

Kao prvo, Mari je osvojio Vimbldon samo zato što nije igrao finale sa Djokovićem, a nije ga igrao zbog perfidnih Engleza ( stavljanje Novaka kišnog dana na sporedni teren, gde se meč x puta prekidao - i Mari i Rodja bi ispali u takvom meču.Veliki igrači, koji imaju deset i više GS titula treba da budu poštovani, zna se na koji način, a ne omalovažavani što zaista neverovatno može da utiče na psihu ).I drugo, ako Djoković mentalno ne padne zbog konstanthih zakulisanih radnji, priznaćete, kroz celu karijeru ga sapliću, i ako se izdigne i bude još jači, Mari nema šta da traži u duelima sa Noletom.

Vlada

pre 7 godina

Sta se brani nije mnogo bitno, u principu se svi resetuju na nulu na pocetku turnira pa koliko osvoje. Novak je ove godine osvojio vise poena od Mareja, mada se prinlizio naravno sa Wimbledonom. Ako Novak nastavi da igra kako je igrao u poslednje dve godine bice prvi na kraju godine. U principu verovatno ce imati par susreta sa Marejom, pa ko ih dobije i treba da bude prvi. Marej je prvi put dosta konstantan ove sezone, malo losiji pocetak, ali posle toga ili finala ili osvaja turnire, pa samim tim je kandidat za br. 1

GoranS

pre 7 godina

Novak ne brani ništa - jednostavno mora da OSVOJI još oko 4000 poena do kraja godine i ostaće prvi na listi. A Mari mora da ga isprati ali ne verujem da će sakupiti više od 3000 do kraja sezone.

pop

pre 7 godina

Puno toga do kraja sezone brani , manje više sve sem Sinsija i Montreala ,ako ko može sve da odbrani i uzme pride i OI onda je to Novak Djokovic

Ranzo Opservant

pre 7 godina

Ovde kao da samo deca komentarisu. Realnost je sledeca: Novak do kraja sezone brani mnogo vise bodova od Marija, narocito na USO. Ako, recimo, Mari osvoji USO i preotme ga od Novaka (tesko, ali nikako ne i nemoguce), samo tim cinom ce trenutnu razliku da prepolovi. Na zavrsnom mastersu nije ni u polufinale usao. Ima jos slabih rezultata. Ako nekim cudom nastavi da igra kao u prvom delu sezone, jos jedna rana eliminacija bi po Novaka mogla da bude pogubna. Da ne pominjem da je imao perfektan pocetak sezone i da brani Dohu, AO i 2 mastersa na betonu u SAD. Moramo da shvatimo da je pretesko drzati prvo mesto kad uz tebe samo jos jedan covek uzima dosta bodova, i to radi konstantno. Zbog toga bi Federerov pad, u trenutku kad ga Novak dobija bez problema (a Mari se itekako muci), za Novaka mogao da bude jako problematican.

xexe

pre 7 godina

Razlika na ATP Race je manje od 800 bodova.
Jednostavna matematika je da ako Andy kojim slucajem osvoji US Open, Toronto i Cincinnati to bi mu bilo taman za preuzimanje #1.
Sad mu jos samo treba to i uraditi

Tina

pre 7 godina

Dobro, ajde, možda i može, na nekoliko nedelja, kao ono Rodja onomad, ali zna se ko je vladar i ko može eventualno samo privremeno da preda tron, i naravno da ga osvoji ponovo. Uh, bre, jedna titula i odmah pusti snovi. Napred No1e!
P.S. Nešto mi pade na pamet, kad jednog dana prestanu da igraju tenis sva četvorica,No1e, Rafa, Rodja i Endi, pa kad ih postroje tamo u kraljevskoj lože kao legende osvajače Vimbldona, biće to stvarno lep kadar.

Vladimir

pre 7 godina

Možda Novaka i hoće prestići, ali samo možda. Rodžera teško. gotovo sigurno NE!!! ( ne lupajte odmah minuse ) PAŽLJIVO PROČITAJTE. ;)

samo cinjenice

pre 7 godina

Mnogo je ovde ostrascenih faca,koji gledaju samo crno-belo!
Djokovic ovo,Djokovic ono,ali stvari u stvarnosti izgleadaju malo drugacije!
Novak je dozvolio porazom od prosecnog igraca,da mu Marej prepolovi prednost.
Ne samo to,vec nacinom na koji je osvojio turnir,Marej je pokazao da je sada on najbolji.Slede turniri na kojima on nece imati pravog takmaca.
Meni je neshvatljivo da je Djokovic u najvecem naletu stao,da se sklonio u stranu.Bez borbe.
Zbog cega?.Kada sam najbolji,najjaci,gazim sve redom.
Ali on se umorio?
Umorio od pobedjivanja?
Fizicki se umorio?
Posle Rolan Garosa se tri nedelje odmarao,ali je i dalje umoran?
Kako li Endi nije?

велjко

pre 7 godina

Naravno da moze.
Djokovic je u najlosijem trenutku pokazao previse slabosti!
Kojekakva boranija je pocela da ga pobedjuje.
Marej je u ovom trenutku najbolji igrac.
To je pokazao svojom igrom.
U velikom je naletu i ako Djokovic ne ucini nesto radikalno,vrlo brzo bi moglo da dodje do smene na vrhu.

dragutin kenigsmark

pre 7 godina

Ne slažem se, tek sada će Novak igrati punom snagom svaki meč i bez opuštanja. I to je veoma važno, jer mu je cilj do kraja sezone zlato u Riju i US Open.

Jumko

pre 7 godina

Pa ti ako ostanes urnisace ga tvoj pulen, kao sto je istorija i dokazala! I sad ova titula... Da Endi nije takve naravi kakve jeste, harali bi vi a ne Djokovic, jer bi talenat isplivao na kraju. Vama u tandemu nista ne mogu, kakvi Bekeri, Vajde... Ako Endi ne bude imao svoje bubice, gledacemo jos Uso2012 i W2013... Udri Endi, samo jako!

anica

pre 7 godina

Bilo je mnogo losijih tenisera od Endija na prvom mestu, sa te strane jeste zasluzio mesto broj jedan, ali da on smakne Noleta, tesko gospodine Lendl, tesko...jaci je Novak u svakom smislu.
Da li mislite da je lepi iz Bazela nekako prosao u finale, i da nije posrnuo.. da li bi Endi drzao pehar, iskreno?
Budimo realni..

marrssa

pre 7 godina

Postujem uspeh ali ajde ne leti vise....Uzeli ste ovaj Wimbldon sticajem mnogih okolnosti da se ne lazemo ali nije Marey taj kalibar da uzme prvo mesto.Da jeste, odavno bi bio pretnja.Po nekom mom skromnom misljenju tu je zato sto nema Nadala a Federera ako zakaci nece se naigrati a za Novaka je suvisno i pricati.Odnos pobeda sve govori, posebno u finalima.Ipak ce jos dugo Mareju drhtati noge pred Novakom.....fobija je čudo

Aron

pre 7 godina

Može, ali mora da igra kao 2012-e i 13-te kada m u je tener bio upravo lendl. On ima snagu, kondiciju i brzinu isto kao Đoković ali ono što ga koči je psihička nestabilnost i pad koncentracije u važnim i presudnim momentima. I to je bilo evidenttno zadnjih godina gde se opet vratio na nivo pre Lendla

Vera

pre 7 godina

Lendl je Murrayev trener,normalno da vjeruje u njega kao što Beker vjeruje u Novaka.Sve će se vidjeti u narednim mjesecima,bit će uzbudljivo pratiti što će koji osvojiti,ja nekako vjerujem da Nole neće ispustiti prvo mjesto,nadam se da nije njemu manje stalo nego nama,njegovim navijačima.

Reporter

pre 7 godina

Očigledno, vise nego jasno, vanteniski elementi su uključeni u pogon. Treba analizirati izjave Matsa, FedEx, gdje mame Marej, Lendla i drugih znanih i neznanih. I svima je tog Djokovića preko glave, njegove dominacije, igara, rezultata i nagrada. tog Djokovića koji ruši sve rekorde, koji se drznuo da poljulja neprikosnovenog Federera i u zapećak baci sve blistave rezultate Nadala. Taj i takav Djoković je doveo tamo neku Srbiju na četvrto mesto vladavine na ATP listama, na kojima UK nema ni u tragovima, u kojima nikada - n i k a d a na čelu, vrhu nije bilo ni jednog Engleza, Škota ili Britanca, čak ni jednu jedinu nedelju. A tamo neka Srbija, neki Djoković čak 207 nedelja sa tendencijom da prebaci i 300, i čak četiri puta na kraju godine bude na vrhu. Ne, to ne može, Wimbledone tome suzama ne veruje.

Aron

pre 7 godina

Može, ali mora da igra kao 2012-e i 13-te kada m u je tener bio upravo lendl. On ima snagu, kondiciju i brzinu isto kao Đoković ali ono što ga koči je psihička nestabilnost i pad koncentracije u važnim i presudnim momentima. I to je bilo evidenttno zadnjih godina gde se opet vratio na nivo pre Lendla

Ranzo Opservant

pre 7 godina

Ovde kao da samo deca komentarisu. Realnost je sledeca: Novak do kraja sezone brani mnogo vise bodova od Marija, narocito na USO. Ako, recimo, Mari osvoji USO i preotme ga od Novaka (tesko, ali nikako ne i nemoguce), samo tim cinom ce trenutnu razliku da prepolovi. Na zavrsnom mastersu nije ni u polufinale usao. Ima jos slabih rezultata. Ako nekim cudom nastavi da igra kao u prvom delu sezone, jos jedna rana eliminacija bi po Novaka mogla da bude pogubna. Da ne pominjem da je imao perfektan pocetak sezone i da brani Dohu, AO i 2 mastersa na betonu u SAD. Moramo da shvatimo da je pretesko drzati prvo mesto kad uz tebe samo jos jedan covek uzima dosta bodova, i to radi konstantno. Zbog toga bi Federerov pad, u trenutku kad ga Novak dobija bez problema (a Mari se itekako muci), za Novaka mogao da bude jako problematican.

Ana

pre 7 godina

Kao prvo, Mari je osvojio Vimbldon samo zato što nije igrao finale sa Djokovićem, a nije ga igrao zbog perfidnih Engleza ( stavljanje Novaka kišnog dana na sporedni teren, gde se meč x puta prekidao - i Mari i Rodja bi ispali u takvom meču.Veliki igrači, koji imaju deset i više GS titula treba da budu poštovani, zna se na koji način, a ne omalovažavani što zaista neverovatno može da utiče na psihu ).I drugo, ako Djoković mentalno ne padne zbog konstanthih zakulisanih radnji, priznaćete, kroz celu karijeru ga sapliću, i ako se izdigne i bude još jači, Mari nema šta da traži u duelima sa Noletom.

neutralan navijač

pre 7 godina

To je nešto sasvim sportski od strane Lendla što želi da njegov učenik bude bolji od Novaka..Na kraju krajeva tako je Novak želeo da bude "rame uz rame" sa Rodžerom i Nadalom odnosno bolji od njih..Stoga ne podcenjujte druge i ne budite zlobni toliko zbog toga.

pop

pre 7 godina

Puno toga do kraja sezone brani , manje više sve sem Sinsija i Montreala ,ako ko može sve da odbrani i uzme pride i OI onda je to Novak Djokovic

Vera

pre 7 godina

Lendl je Murrayev trener,normalno da vjeruje u njega kao što Beker vjeruje u Novaka.Sve će se vidjeti u narednim mjesecima,bit će uzbudljivo pratiti što će koji osvojiti,ja nekako vjerujem da Nole neće ispustiti prvo mjesto,nadam se da nije njemu manje stalo nego nama,njegovim navijačima.

dragutin kenigsmark

pre 7 godina

Ne slažem se, tek sada će Novak igrati punom snagom svaki meč i bez opuštanja. I to je veoma važno, jer mu je cilj do kraja sezone zlato u Riju i US Open.

marko

pre 7 godina

Ljudi, setite se da je posle proslog Vimbldona razlika izmedju Novaka i Federera bila manje od 4000 poena, pa je posle Novak izdominirao i ostvario najvrci broj poena u istoriji.

Tina

pre 7 godina

Dobro, ajde, možda i može, na nekoliko nedelja, kao ono Rodja onomad, ali zna se ko je vladar i ko može eventualno samo privremeno da preda tron, i naravno da ga osvoji ponovo. Uh, bre, jedna titula i odmah pusti snovi. Napred No1e!
P.S. Nešto mi pade na pamet, kad jednog dana prestanu da igraju tenis sva četvorica,No1e, Rafa, Rodja i Endi, pa kad ih postroje tamo u kraljevskoj lože kao legende osvajače Vimbldona, biće to stvarno lep kadar.

mistermister

pre 7 godina

Mislim da..da je Federer prosao u finale,znao bi da sa druge strane nije Novak,nego Marej koga je prosle godine otresao lagano i koga je u najbitnijim mecevima izuvao.E TO JE TO!Sa 35 bi dao sve od sebe i padao bi na travu ne bi li uzeo rekordni 8.Ali sport je to,tenis..Ocigledno je kod Novaka doslo do praznjenja sto je i razumljivo jer realno ljudi,covek je imao 4 GS-a u svojim rukama,samo on i Lejver!!!Novak i njegovi sve ovo znaju,pa se sprema za OI i US i Sinsi.Svaka cast Mareju,dobar je,jak je,egal je sa Novakom u udarcima,ali Novakova psiha je na nivou Rafe i Federera u najboljim danima kad su krsili sve pred sobom(pa i Novaka),a Marejeva nije...

anica

pre 7 godina

Bilo je mnogo losijih tenisera od Endija na prvom mestu, sa te strane jeste zasluzio mesto broj jedan, ali da on smakne Noleta, tesko gospodine Lendl, tesko...jaci je Novak u svakom smislu.
Da li mislite da je lepi iz Bazela nekako prosao u finale, i da nije posrnuo.. da li bi Endi drzao pehar, iskreno?
Budimo realni..

marrssa

pre 7 godina

Postujem uspeh ali ajde ne leti vise....Uzeli ste ovaj Wimbldon sticajem mnogih okolnosti da se ne lazemo ali nije Marey taj kalibar da uzme prvo mesto.Da jeste, odavno bi bio pretnja.Po nekom mom skromnom misljenju tu je zato sto nema Nadala a Federera ako zakaci nece se naigrati a za Novaka je suvisno i pricati.Odnos pobeda sve govori, posebno u finalima.Ipak ce jos dugo Mareju drhtati noge pred Novakom.....fobija je čudo

samo cinjenice

pre 7 godina

Mnogo je ovde ostrascenih faca,koji gledaju samo crno-belo!
Djokovic ovo,Djokovic ono,ali stvari u stvarnosti izgleadaju malo drugacije!
Novak je dozvolio porazom od prosecnog igraca,da mu Marej prepolovi prednost.
Ne samo to,vec nacinom na koji je osvojio turnir,Marej je pokazao da je sada on najbolji.Slede turniri na kojima on nece imati pravog takmaca.
Meni je neshvatljivo da je Djokovic u najvecem naletu stao,da se sklonio u stranu.Bez borbe.
Zbog cega?.Kada sam najbolji,najjaci,gazim sve redom.
Ali on se umorio?
Umorio od pobedjivanja?
Fizicki se umorio?
Posle Rolan Garosa se tri nedelje odmarao,ali je i dalje umoran?
Kako li Endi nije?

GoranS

pre 7 godina

Novak ne brani ništa - jednostavno mora da OSVOJI još oko 4000 poena do kraja godine i ostaće prvi na listi. A Mari mora da ga isprati ali ne verujem da će sakupiti više od 3000 do kraja sezone.

matori

pre 7 godina

niko ne može da toliko dugo drži visok nivo kao Novak. da može, Endi bi to već prikazao do sada. Endi može da proizvede jako visok nivo igre, ali ne više od pola godine. a godina je dugačka...na WTF Endi je uglavnom mrtav umoran, tako da....

king

pre 7 godina

Uvek ista priča kad neko osvoji veliki turnir. Činio je to i Mari, i Wavrinka itd. Odmah se dižu u nebesa. Ipak, konstantnost nikada nismo videli, zna se jedan koji JESTE!

Vlada

pre 7 godina

Sta se brani nije mnogo bitno, u principu se svi resetuju na nulu na pocetku turnira pa koliko osvoje. Novak je ove godine osvojio vise poena od Mareja, mada se prinlizio naravno sa Wimbledonom. Ako Novak nastavi da igra kako je igrao u poslednje dve godine bice prvi na kraju godine. U principu verovatno ce imati par susreta sa Marejom, pa ko ih dobije i treba da bude prvi. Marej je prvi put dosta konstantan ove sezone, malo losiji pocetak, ali posle toga ili finala ili osvaja turnire, pa samim tim je kandidat za br. 1

danijel

pre 7 godina

marej je koristio;
kiks djokovica
starost federera
i nadalovu povredu...

ali svakako je.dobro igrao...
ovo je.pocetak kraja velike četvorke

Pinki

pre 7 godina

ne kukajte, pa nole je od poslednjih devet grand slamova uzeo njih 6 (+2 mastersa), a andy jedan....ne brinite nije nole tip koji se plako predaje...

Fx

pre 7 godina

Ne zaboravite da odbijete Endiju 275 bodova od DK prosle godine. Od 2016. DK ne donosi bodove, pa ce se tih 275 Endiju odbiti posle FT u novembru, jer ne moE da ih brani. Nije mnogo, ali racunica je preciznija.

domacinski zreb

pre 7 godina

da je neke pravde Vimbldon bi osvojili ili Federer ili Raonic, pa cak i Cilic je igrao pet setova sa Federerom, i Cilic ima svog udela u ispadanju Federera, posle se Raonic u pet setova cetiri sata borio sa Federerom, a Mari pobedi Berdiha u tri seta, potpuno odmoran usao u finale i lako dobio.

Jovan LAVB

pre 7 godina

Nesto mi ne stima. Nije sporno to sto je Novak izgubio. Desi se svakom. Ono sto brine je PONASANJE. I na terenu i kasnine na konferenciji za medije. Potpuno bezvoljan. Umoran. Iscrpljen. Kao da Murray nije igrao na RG koliko i Novak. I plus je igrao Kvins gde je igrao do kraja i pobedio. Pa kakav bi on trebao biti. Za to vreme Novek je hladio j... i pokazivao svetu svoju zenu, kao da je samo on ima. Dakle, postoji problem. Ili je imao neku nocnu posetu, sa naredbom da pocne da gubi. ili je njemu samom dosta svega. Ili ovo danak uzima veganska ishrana, bez mesa i.t.d. Svakako Novak ne izgleda ni dobro ni srecno. I jos jedna stvar. U dani kada je Endi pobedio, vecina tenisera je uputila cestitke, kao i Noletu pre nekog vremena. A Novak izbacuje tvitove o Nikoli Tesli. Ne svidja mi se to. Naravno da navijem za Novaka, ali bih rekao da se malo pogubio. Ziveli, svima !

monden

pre 7 godina

Može.Ako uvek bude imao sreće da se, u završnici najjačih turnira, ne sretne sa Zloćkom(Feđom) koji ga redovno "oleši", plus da Đoković, redovno, "ustane na levu nogu" kada se njih dvojica sretnu u finalu.

Goran

pre 7 godina

Normalno da Marej moze da preuzme prvo mjesto od Novaka. On ima samo 815 poena manje od Novaka osvojenih u 2016. To znaci u principu samo jos jedan Novakov turnir kao Wimbledon i Marej je na prvom mjestu. Nadam se normalno da ce se Novak uozbiljiti i da se to nece desiti ali Marej ima najbolju sansu u karijeru da to ostvari. Moramo priznati da Marej ove godine igra na izuzetno visokom nivou.Tri GS i tri plasma a u finale. Svaka cast!

teča rasa

pre 7 godina

Мари је много напредовао. На Вимблдону се видело да има и разрађену тактику против Новака, само треба неко други да га избаци пре њиховог сусрета!

Glas Srbije

pre 7 godina

Jel' to onaj isti Ivan Lendl koji je odmah po Endijevom osvajanju prvog Vimbldona zahtevao da se njegov sticenik smatra najboljim teniserim na svetu i ako je Novak zvanicno bio broj jedan na ATP listi. I sta bi sa Endijem posle toga, truba. Izgubio je u ranoj fazi US Open slicno kao Novak sada.

велjко

pre 7 godina

Naravno da moze.
Djokovic je u najlosijem trenutku pokazao previse slabosti!
Kojekakva boranija je pocela da ga pobedjuje.
Marej je u ovom trenutku najbolji igrac.
To je pokazao svojom igrom.
U velikom je naletu i ako Djokovic ne ucini nesto radikalno,vrlo brzo bi moglo da dodje do smene na vrhu.

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

naravno da je to logicno, ali verovati da marej do kraja sezone moze da uzme I poen jedan vise od djokovica a kamoli celih 900 je vrlo diskutabilno iz razloga sto na kraju sledi dvorana koja je mareju cini mi se i najgora podloga a djokovic tu vec dve godine igre bez greske, tako da vrlo tesko jer mozda ga marej u nekom delu I prestigne po poenima osvojenim u ovoj sezoni ali novak ima veliku zalihu iz prosle tako da prakticno marej ce morati stvarno da odigra na nivou povampirrenog do samog kraja, iskreno sanse postoje ali one su male cak I da marej u ovom trenutku ima 900 prednosti a ne novak..

Ns

pre 7 godina

Mislim da ce marej vrlo brzo do mesta br.1... Tacno je da su englezi pravili zreb za Mareja,to je tako vidljivo... trebalo je na jednu stranu staviti Nolsta,Federera,Raonica ko prati ovaj sport to razume zasto.... I naravno mec na terenu 1 kod dva kisna dana... A sto Novak cuti o tome i njegov tim... Zasto brate ne kazu to, nego sve fino lepo a misle naj gore o organizatorima.... budi brate buntovnik pa kazi sta mislim.....

Jumko

pre 7 godina

Pa ti ako ostanes urnisace ga tvoj pulen, kao sto je istorija i dokazala! I sad ova titula... Da Endi nije takve naravi kakve jeste, harali bi vi a ne Djokovic, jer bi talenat isplivao na kraju. Vama u tandemu nista ne mogu, kakvi Bekeri, Vajde... Ako Endi ne bude imao svoje bubice, gledacemo jos Uso2012 i W2013... Udri Endi, samo jako!

xexe

pre 7 godina

Razlika na ATP Race je manje od 800 bodova.
Jednostavna matematika je da ako Andy kojim slucajem osvoji US Open, Toronto i Cincinnati to bi mu bilo taman za preuzimanje #1.
Sad mu jos samo treba to i uraditi

eee

pre 7 godina

Koliko je beše pre par godina Nadal zaostajao posle povrede za Novakom, pa ga je stigao i prestigao i bio prvi jedno vreme.
Ništa nije nemoguće u sportu. Novak ne samo da mora da održava svoj visok nivo, već treba i da napreduje jer i ostali teniseri napreduju zbog toga što su svesni dominacije Đokovića.
Raonić je shvatio da mu prolazi voz, ima 25 god. i poslednja šansa da osvaja masterse u GS mu je u nardnih par godina, pre tridesete, tako da ne može da čeka da Novak završi karijeru jer će i on tada biti u tridesetim.
I ostali teniseri su toga svesni i sve više napreduju, moraju i oni od nečega da ''žive''.
Novak se nije uopšte spremao za Wim. to se videlo odmah, od prvog gema prvog meča, a jasno je bilo svima u meču protiv Kverija.
Jedan smorani Raonić je počistio Kverija sa 3:1!
Toliko o tome da je amer igrao neki vanzemaljski tenis i da je servirao ne znam kako.
Ono što mene brine je strast Novaka prema tenisu, ali i ona fanatičnost koju je imao 2011 i 2015. Ako ti šansa za kalendarski GS nije dovoljna da budeš na ivici napetosti, da treniraš kao blesav i spremiš se za Wim. ne znam šta je onda dovoljno?
Posebno sad kad je osvojio i taj RG?

Vladimir

pre 7 godina

Možda Novaka i hoće prestići, ali samo možda. Rodžera teško. gotovo sigurno NE!!! ( ne lupajte odmah minuse ) PAŽLJIVO PROČITAJTE. ;)

neutralni navijač

pre 7 godina

Neutralni navijacu, vrati se u skolu i ne poTcenjuj i ne mudruj.
(abelic, 12. jul 2016 00:22)

Vrati se ti..
Ja sam izneo svoje misljenje sa greškama ili bez njih..

Mirko Arsenovic

pre 7 godina

Drago mi je da citam vase komentare za Noleta i Marija ja zivim u Australiji i pratim svaki Noletov mec i druge naravno, tako cini mi se da Noleta citam tacno sta misli. On je jedna osoba velikog srca koja se nece vise roditi, pogledajte samo u zadnje vreme kada je Feder ili Mari dobili Noleta a sta se dogadja pose i sve i sve ce da vam bude jasno

Jumko

pre 7 godina

Pa ti ako ostanes urnisace ga tvoj pulen, kao sto je istorija i dokazala! I sad ova titula... Da Endi nije takve naravi kakve jeste, harali bi vi a ne Djokovic, jer bi talenat isplivao na kraju. Vama u tandemu nista ne mogu, kakvi Bekeri, Vajde... Ako Endi ne bude imao svoje bubice, gledacemo jos Uso2012 i W2013... Udri Endi, samo jako!

samo cinjenice

pre 7 godina

Mnogo je ovde ostrascenih faca,koji gledaju samo crno-belo!
Djokovic ovo,Djokovic ono,ali stvari u stvarnosti izgleadaju malo drugacije!
Novak je dozvolio porazom od prosecnog igraca,da mu Marej prepolovi prednost.
Ne samo to,vec nacinom na koji je osvojio turnir,Marej je pokazao da je sada on najbolji.Slede turniri na kojima on nece imati pravog takmaca.
Meni je neshvatljivo da je Djokovic u najvecem naletu stao,da se sklonio u stranu.Bez borbe.
Zbog cega?.Kada sam najbolji,najjaci,gazim sve redom.
Ali on se umorio?
Umorio od pobedjivanja?
Fizicki se umorio?
Posle Rolan Garosa se tri nedelje odmarao,ali je i dalje umoran?
Kako li Endi nije?

велjко

pre 7 godina

Naravno da moze.
Djokovic je u najlosijem trenutku pokazao previse slabosti!
Kojekakva boranija je pocela da ga pobedjuje.
Marej je u ovom trenutku najbolji igrac.
To je pokazao svojom igrom.
U velikom je naletu i ako Djokovic ne ucini nesto radikalno,vrlo brzo bi moglo da dodje do smene na vrhu.

Vladimir

pre 7 godina

Možda Novaka i hoće prestići, ali samo možda. Rodžera teško. gotovo sigurno NE!!! ( ne lupajte odmah minuse ) PAŽLJIVO PROČITAJTE. ;)

xexe

pre 7 godina

Razlika na ATP Race je manje od 800 bodova.
Jednostavna matematika je da ako Andy kojim slucajem osvoji US Open, Toronto i Cincinnati to bi mu bilo taman za preuzimanje #1.
Sad mu jos samo treba to i uraditi

Jovan LAVB

pre 7 godina

Nesto mi ne stima. Nije sporno to sto je Novak izgubio. Desi se svakom. Ono sto brine je PONASANJE. I na terenu i kasnine na konferenciji za medije. Potpuno bezvoljan. Umoran. Iscrpljen. Kao da Murray nije igrao na RG koliko i Novak. I plus je igrao Kvins gde je igrao do kraja i pobedio. Pa kakav bi on trebao biti. Za to vreme Novek je hladio j... i pokazivao svetu svoju zenu, kao da je samo on ima. Dakle, postoji problem. Ili je imao neku nocnu posetu, sa naredbom da pocne da gubi. ili je njemu samom dosta svega. Ili ovo danak uzima veganska ishrana, bez mesa i.t.d. Svakako Novak ne izgleda ni dobro ni srecno. I jos jedna stvar. U dani kada je Endi pobedio, vecina tenisera je uputila cestitke, kao i Noletu pre nekog vremena. A Novak izbacuje tvitove o Nikoli Tesli. Ne svidja mi se to. Naravno da navijem za Novaka, ali bih rekao da se malo pogubio. Ziveli, svima !

domacinski zreb

pre 7 godina

da je neke pravde Vimbldon bi osvojili ili Federer ili Raonic, pa cak i Cilic je igrao pet setova sa Federerom, i Cilic ima svog udela u ispadanju Federera, posle se Raonic u pet setova cetiri sata borio sa Federerom, a Mari pobedi Berdiha u tri seta, potpuno odmoran usao u finale i lako dobio.

Reporter

pre 7 godina

Očigledno, vise nego jasno, vanteniski elementi su uključeni u pogon. Treba analizirati izjave Matsa, FedEx, gdje mame Marej, Lendla i drugih znanih i neznanih. I svima je tog Djokovića preko glave, njegove dominacije, igara, rezultata i nagrada. tog Djokovića koji ruši sve rekorde, koji se drznuo da poljulja neprikosnovenog Federera i u zapećak baci sve blistave rezultate Nadala. Taj i takav Djoković je doveo tamo neku Srbiju na četvrto mesto vladavine na ATP listama, na kojima UK nema ni u tragovima, u kojima nikada - n i k a d a na čelu, vrhu nije bilo ni jednog Engleza, Škota ili Britanca, čak ni jednu jedinu nedelju. A tamo neka Srbija, neki Djoković čak 207 nedelja sa tendencijom da prebaci i 300, i čak četiri puta na kraju godine bude na vrhu. Ne, to ne može, Wimbledone tome suzama ne veruje.

Goran

pre 7 godina

Normalno da Marej moze da preuzme prvo mjesto od Novaka. On ima samo 815 poena manje od Novaka osvojenih u 2016. To znaci u principu samo jos jedan Novakov turnir kao Wimbledon i Marej je na prvom mjestu. Nadam se normalno da ce se Novak uozbiljiti i da se to nece desiti ali Marej ima najbolju sansu u karijeru da to ostvari. Moramo priznati da Marej ove godine igra na izuzetno visokom nivou.Tri GS i tri plasma a u finale. Svaka cast!

Ana

pre 7 godina

Kao prvo, Mari je osvojio Vimbldon samo zato što nije igrao finale sa Djokovićem, a nije ga igrao zbog perfidnih Engleza ( stavljanje Novaka kišnog dana na sporedni teren, gde se meč x puta prekidao - i Mari i Rodja bi ispali u takvom meču.Veliki igrači, koji imaju deset i više GS titula treba da budu poštovani, zna se na koji način, a ne omalovažavani što zaista neverovatno može da utiče na psihu ).I drugo, ako Djoković mentalno ne padne zbog konstanthih zakulisanih radnji, priznaćete, kroz celu karijeru ga sapliću, i ako se izdigne i bude još jači, Mari nema šta da traži u duelima sa Noletom.

Ranzo Opservant

pre 7 godina

Ovde kao da samo deca komentarisu. Realnost je sledeca: Novak do kraja sezone brani mnogo vise bodova od Marija, narocito na USO. Ako, recimo, Mari osvoji USO i preotme ga od Novaka (tesko, ali nikako ne i nemoguce), samo tim cinom ce trenutnu razliku da prepolovi. Na zavrsnom mastersu nije ni u polufinale usao. Ima jos slabih rezultata. Ako nekim cudom nastavi da igra kao u prvom delu sezone, jos jedna rana eliminacija bi po Novaka mogla da bude pogubna. Da ne pominjem da je imao perfektan pocetak sezone i da brani Dohu, AO i 2 mastersa na betonu u SAD. Moramo da shvatimo da je pretesko drzati prvo mesto kad uz tebe samo jos jedan covek uzima dosta bodova, i to radi konstantno. Zbog toga bi Federerov pad, u trenutku kad ga Novak dobija bez problema (a Mari se itekako muci), za Novaka mogao da bude jako problematican.

anica

pre 7 godina

Bilo je mnogo losijih tenisera od Endija na prvom mestu, sa te strane jeste zasluzio mesto broj jedan, ali da on smakne Noleta, tesko gospodine Lendl, tesko...jaci je Novak u svakom smislu.
Da li mislite da je lepi iz Bazela nekako prosao u finale, i da nije posrnuo.. da li bi Endi drzao pehar, iskreno?
Budimo realni..

marko

pre 7 godina

Ljudi, setite se da je posle proslog Vimbldona razlika izmedju Novaka i Federera bila manje od 4000 poena, pa je posle Novak izdominirao i ostvario najvrci broj poena u istoriji.

danijel

pre 7 godina

marej je koristio;
kiks djokovica
starost federera
i nadalovu povredu...

ali svakako je.dobro igrao...
ovo je.pocetak kraja velike četvorke

matori

pre 7 godina

niko ne može da toliko dugo drži visok nivo kao Novak. da može, Endi bi to već prikazao do sada. Endi može da proizvede jako visok nivo igre, ali ne više od pola godine. a godina je dugačka...na WTF Endi je uglavnom mrtav umoran, tako da....

GoranS

pre 7 godina

Novak ne brani ništa - jednostavno mora da OSVOJI još oko 4000 poena do kraja godine i ostaće prvi na listi. A Mari mora da ga isprati ali ne verujem da će sakupiti više od 3000 do kraja sezone.

marrssa

pre 7 godina

Postujem uspeh ali ajde ne leti vise....Uzeli ste ovaj Wimbldon sticajem mnogih okolnosti da se ne lazemo ali nije Marey taj kalibar da uzme prvo mesto.Da jeste, odavno bi bio pretnja.Po nekom mom skromnom misljenju tu je zato sto nema Nadala a Federera ako zakaci nece se naigrati a za Novaka je suvisno i pricati.Odnos pobeda sve govori, posebno u finalima.Ipak ce jos dugo Mareju drhtati noge pred Novakom.....fobija je čudo

Ns

pre 7 godina

Mislim da ce marej vrlo brzo do mesta br.1... Tacno je da su englezi pravili zreb za Mareja,to je tako vidljivo... trebalo je na jednu stranu staviti Nolsta,Federera,Raonica ko prati ovaj sport to razume zasto.... I naravno mec na terenu 1 kod dva kisna dana... A sto Novak cuti o tome i njegov tim... Zasto brate ne kazu to, nego sve fino lepo a misle naj gore o organizatorima.... budi brate buntovnik pa kazi sta mislim.....

eee

pre 7 godina

Koliko je beše pre par godina Nadal zaostajao posle povrede za Novakom, pa ga je stigao i prestigao i bio prvi jedno vreme.
Ništa nije nemoguće u sportu. Novak ne samo da mora da održava svoj visok nivo, već treba i da napreduje jer i ostali teniseri napreduju zbog toga što su svesni dominacije Đokovića.
Raonić je shvatio da mu prolazi voz, ima 25 god. i poslednja šansa da osvaja masterse u GS mu je u nardnih par godina, pre tridesete, tako da ne može da čeka da Novak završi karijeru jer će i on tada biti u tridesetim.
I ostali teniseri su toga svesni i sve više napreduju, moraju i oni od nečega da ''žive''.
Novak se nije uopšte spremao za Wim. to se videlo odmah, od prvog gema prvog meča, a jasno je bilo svima u meču protiv Kverija.
Jedan smorani Raonić je počistio Kverija sa 3:1!
Toliko o tome da je amer igrao neki vanzemaljski tenis i da je servirao ne znam kako.
Ono što mene brine je strast Novaka prema tenisu, ali i ona fanatičnost koju je imao 2011 i 2015. Ako ti šansa za kalendarski GS nije dovoljna da budeš na ivici napetosti, da treniraš kao blesav i spremiš se za Wim. ne znam šta je onda dovoljno?
Posebno sad kad je osvojio i taj RG?

Fx

pre 7 godina

Ne zaboravite da odbijete Endiju 275 bodova od DK prosle godine. Od 2016. DK ne donosi bodove, pa ce se tih 275 Endiju odbiti posle FT u novembru, jer ne moE da ih brani. Nije mnogo, ali racunica je preciznija.

Aron

pre 7 godina

Može, ali mora da igra kao 2012-e i 13-te kada m u je tener bio upravo lendl. On ima snagu, kondiciju i brzinu isto kao Đoković ali ono što ga koči je psihička nestabilnost i pad koncentracije u važnim i presudnim momentima. I to je bilo evidenttno zadnjih godina gde se opet vratio na nivo pre Lendla

Vera

pre 7 godina

Lendl je Murrayev trener,normalno da vjeruje u njega kao što Beker vjeruje u Novaka.Sve će se vidjeti u narednim mjesecima,bit će uzbudljivo pratiti što će koji osvojiti,ja nekako vjerujem da Nole neće ispustiti prvo mjesto,nadam se da nije njemu manje stalo nego nama,njegovim navijačima.

dragutin kenigsmark

pre 7 godina

Ne slažem se, tek sada će Novak igrati punom snagom svaki meč i bez opuštanja. I to je veoma važno, jer mu je cilj do kraja sezone zlato u Riju i US Open.

pop

pre 7 godina

Puno toga do kraja sezone brani , manje više sve sem Sinsija i Montreala ,ako ko može sve da odbrani i uzme pride i OI onda je to Novak Djokovic

mistermister

pre 7 godina

Mislim da..da je Federer prosao u finale,znao bi da sa druge strane nije Novak,nego Marej koga je prosle godine otresao lagano i koga je u najbitnijim mecevima izuvao.E TO JE TO!Sa 35 bi dao sve od sebe i padao bi na travu ne bi li uzeo rekordni 8.Ali sport je to,tenis..Ocigledno je kod Novaka doslo do praznjenja sto je i razumljivo jer realno ljudi,covek je imao 4 GS-a u svojim rukama,samo on i Lejver!!!Novak i njegovi sve ovo znaju,pa se sprema za OI i US i Sinsi.Svaka cast Mareju,dobar je,jak je,egal je sa Novakom u udarcima,ali Novakova psiha je na nivou Rafe i Federera u najboljim danima kad su krsili sve pred sobom(pa i Novaka),a Marejeva nije...

neutralan navijač

pre 7 godina

To je nešto sasvim sportski od strane Lendla što želi da njegov učenik bude bolji od Novaka..Na kraju krajeva tako je Novak želeo da bude "rame uz rame" sa Rodžerom i Nadalom odnosno bolji od njih..Stoga ne podcenjujte druge i ne budite zlobni toliko zbog toga.

Glas Srbije

pre 7 godina

Jel' to onaj isti Ivan Lendl koji je odmah po Endijevom osvajanju prvog Vimbldona zahtevao da se njegov sticenik smatra najboljim teniserim na svetu i ako je Novak zvanicno bio broj jedan na ATP listi. I sta bi sa Endijem posle toga, truba. Izgubio je u ranoj fazi US Open slicno kao Novak sada.

Pinki

pre 7 godina

ne kukajte, pa nole je od poslednjih devet grand slamova uzeo njih 6 (+2 mastersa), a andy jedan....ne brinite nije nole tip koji se plako predaje...

slepi tumaraju u gomili!!

pre 7 godina

naravno da je to logicno, ali verovati da marej do kraja sezone moze da uzme I poen jedan vise od djokovica a kamoli celih 900 je vrlo diskutabilno iz razloga sto na kraju sledi dvorana koja je mareju cini mi se i najgora podloga a djokovic tu vec dve godine igre bez greske, tako da vrlo tesko jer mozda ga marej u nekom delu I prestigne po poenima osvojenim u ovoj sezoni ali novak ima veliku zalihu iz prosle tako da prakticno marej ce morati stvarno da odigra na nivou povampirrenog do samog kraja, iskreno sanse postoje ali one su male cak I da marej u ovom trenutku ima 900 prednosti a ne novak..

monden

pre 7 godina

Može.Ako uvek bude imao sreće da se, u završnici najjačih turnira, ne sretne sa Zloćkom(Feđom) koji ga redovno "oleši", plus da Đoković, redovno, "ustane na levu nogu" kada se njih dvojica sretnu u finalu.

teča rasa

pre 7 godina

Мари је много напредовао. На Вимблдону се видело да има и разрађену тактику против Новака, само треба неко други да га избаци пре њиховог сусрета!

neutralni navijač

pre 7 godina

Neutralni navijacu, vrati se u skolu i ne poTcenjuj i ne mudruj.
(abelic, 12. jul 2016 00:22)

Vrati se ti..
Ja sam izneo svoje misljenje sa greškama ili bez njih..

king

pre 7 godina

Uvek ista priča kad neko osvoji veliki turnir. Činio je to i Mari, i Wavrinka itd. Odmah se dižu u nebesa. Ipak, konstantnost nikada nismo videli, zna se jedan koji JESTE!

Vlada

pre 7 godina

Sta se brani nije mnogo bitno, u principu se svi resetuju na nulu na pocetku turnira pa koliko osvoje. Novak je ove godine osvojio vise poena od Mareja, mada se prinlizio naravno sa Wimbledonom. Ako Novak nastavi da igra kako je igrao u poslednje dve godine bice prvi na kraju godine. U principu verovatno ce imati par susreta sa Marejom, pa ko ih dobije i treba da bude prvi. Marej je prvi put dosta konstantan ove sezone, malo losiji pocetak, ali posle toga ili finala ili osvaja turnire, pa samim tim je kandidat za br. 1

Tina

pre 7 godina

Dobro, ajde, možda i može, na nekoliko nedelja, kao ono Rodja onomad, ali zna se ko je vladar i ko može eventualno samo privremeno da preda tron, i naravno da ga osvoji ponovo. Uh, bre, jedna titula i odmah pusti snovi. Napred No1e!
P.S. Nešto mi pade na pamet, kad jednog dana prestanu da igraju tenis sva četvorica,No1e, Rafa, Rodja i Endi, pa kad ih postroje tamo u kraljevskoj lože kao legende osvajače Vimbldona, biće to stvarno lep kadar.

Mirko Arsenovic

pre 7 godina

Drago mi je da citam vase komentare za Noleta i Marija ja zivim u Australiji i pratim svaki Noletov mec i druge naravno, tako cini mi se da Noleta citam tacno sta misli. On je jedna osoba velikog srca koja se nece vise roditi, pogledajte samo u zadnje vreme kada je Feder ili Mari dobili Noleta a sta se dogadja pose i sve i sve ce da vam bude jasno