Ponedeljak, 11.07.2016.

11:00

S ocem Miloša Raonića: Od udaraca u zoru do finala Vimbldona

Nije osvojio trofej na Vimbldonu, ali kako vreme prolazi, sve je bliži samom kremu tenisa.

Izvor: B92

S ocem Miloša Raoniæa: Od udaraca u zoru do finala Vimbldona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

svaka cast

pre 7 godina

Svaka cast Milosu i njegovoj porodici. Da je srece imali bi vise takvih porodica gde roditelji brinu i rade sa decom. Imaju pravo da budu ponosni na sebe i svoje rezultate, a i mi sa njima. Iako Milos igra za Kanadu, za mene je nase gore list.

Maja

pre 7 godina

Kaze Milosev otac da njegova supruga odlicno govori engleski. Bila je nedavno na kanadskoj televiziji, davala kraci intervju. Mene bilo blam njenog engleskog. A kanadjani, smaraju sa njim. I cesto spominju jos jednog "kanadskog" klinca. Denis Shapovalov, zvuci bas "kanadski" morate priznati.

TinTop

pre 7 godina

Milosev otac je tipican proizvod Balkanske okoline i (ne)kulture. Isti kao i moj otac.

Koliko je vazno u celom intervjuu koje i kako programirao teniske masine. I da li je vazno da li mu je bilo tesko ili lako da to uradi.

Balkanski muskarci su puni kompleksa (uvek zele da pokazu kako su najpamtniji), nemaju kulturu da slusaju i cene misljenje drugog (moj otac prvi u tome).

Душан

pre 7 godina

Све честитке Милошу!
једна исправка за оца, језик се не зове "наш" него српски. поз

Petar

pre 7 godina

Nesh-ne poznajes dovoljno koliko Kanada ulaze u mlade talente .
Najveci deo troskova treniranja placa porodica deteta.
Roditelji placaju treninge-iznajmljivanje sala-sudije na utakmicama-troskove odlaska na turnire u Kanadi i USA.
Ako dete igra neki sport za skolu -roditelji moraju obezbediti prevoz do druge skole.
Ukoliko dete igra neki Turnir za Tim Omntarija-provincije koja je deset puta bogatija od Srbije-porodica snosi vecinu troskova.
U Srbiji daleko vise drzava-skola -velike kompanije- pomazu mlade talente u Sportu.
Raonic je vanserijski talenat i da je drzava Kanada vise od malih noga ulozila u njegov razvoj kao sportiste-daleko bi vise postigao.
Drzava treba da pomogne vanserisjske talente-finansijski i da im obezbedi najbolje uslove za trening i napredovanje kao i najbolje trenere.

Nenad

pre 7 godina

Posto zivim u Kanadi hteo bih da podlim sa vama kako ovde mediji vide Raonica. Tenis je u velikom usponu i postaje veoma popularan sport, a velika zasluga tome je sto Kanada ima igraca u top 10. Kada je Milos pobedio RF za finale na nacionalnom radio i TV servisu jedna od vaznijih vesti bila je da prvi put u istoriji Kanada ima finalistu Vimbledona. To sto je Milos Crnogorskog ili Srpsog porekla Kanadjane mnogo ne iznenadjuje, ovo je zemlja emigranata i svi postaju Kanadjani posle 3 godine provedene u zemlji ( ako to zele). Kanada je po mom misljenju najbolja drzava za zivot, mene kao emigranta prve generacije gledaju svi kako potpuno ravnopravnog sugradjana , nije kao u evropi gde svi gledaju odakle si i imaju brojne predrasude u vezi toga. Sto se tice njegovog uspeha, moze se videti koliko treba odricanja, novca, vremena i ljubavi da bi se uspelo i to je za svako postovanje. Ne treba biti ljubomoran na uspesne sportiste, rizik koji oni preuzimaju na sebe posvecujuci se sportu a ne skolovanju je jako veliki, jer sta ako se desi povreda i cela karijera posle decenije teskog rada u jednom danu odu u nepovrat. Svaka cast Milose i samo napred zaradi sto vise novca u svojoj karijeri i nauci kako od toga napraviti jos vise investirajuci.

Magnus

pre 7 godina

Milos je tipicni kanadjanin bez stila i emocija koji dobro igra tenis. Ovo je verovatno vrhunac njegove karijere jer je u svim elementima igre dosao do svog maksimuma. Njegova motorika je najveci problem za ostanak na vrhu. Jedino sto mu mozda moze pomoci je da uz savete starog lisca Mekenroa usavrsi servis volej igru.

L.M.

pre 7 godina

Hvala Sasi Ozmo na ovako dobrom intervjuu. Ali komentari pa jos negativni, ne razumem zaista!? Ovo je sigurno jedna posebna zivotna prica i meni je bilo jako dirljivo da sve to procitam. Zivot na dva kontinenta u dve razlicite kulture, pozrtvovanje roditelja da decu izvedu u zivot, iskoluju, stalna putovanja izmedju Kanade i Crne Gore. Ona prica da su u njihovoj lozi sedeli mocnici iz finansijskog sveta koji pomazu Milosu meni samo govori kakve su razlike izmedju Kanade gde takvu pomoc dobijes i Balkana gde nema tako neceg. I koliko je Milos cenjen u Kanadi kada se takav profil ljudi angazuje da mu pomogne i ne trazi da mu se plati. Govore "nasim" jezikom i sta onda!? Takva su vremena dosla, valjda, zivimo izmedju nekoliko zemalja i kontinenata, razlicitih nacija i kultura, da moramo biti i prilicni pragmaticari. Razumem potpuno gospodina Dusana Raonica. Nista ne umanjuje njegovu pozrtvovanost kao roditelja. Na kraju, Milos je jako fin momak, odrastao je u Kanadi i poprimio mentalitet i kulturu, malo se razlikuje od Balkanaca ali se meni dopada, posebno njegovi odmereni, nepompezni i nepretenciozni govori posle meceva. I itekako ima harizmu!

Kapetan Kuka

pre 7 godina

Bravo Sokole naš. Samo napred. Da nam bog da što više Novaka, Miloša, Janka, Viktora... VSrbija voli Novaka, ali voli i tebe...

Cici

pre 7 godina

Milos je prvi Kanadjanin koji je usao u finale bilo kojeg GS-a. Kao takav je usao u istoriju sporta Kanade. Nama treba , valjda da bude drago zbog toga sto je neko nase gore list postigao takav uspeh. Mi mozemo da volimo neciji stil igre ili obrnuto, ali jedno je sigurno: a to je da stici dotle je rezultat ogromnog rada, odricanja, zalaganja, imanja vizije i ambicije. Milos je konstantan, radi na popravljanju svojih gresaka I nedostataka I nije tu gde jeste slucajno. On je pristupio tenisu kao biznis projektu, I sada je okupio sjajan tim vrhunskih profesionalaca koji ce sigurno Milosa drzati u vrhu svetskog tenisa. Nasi promucurni komentatori su provalili ovu foru sa "nasim" jezikom. Budite svesni da Raonici u CG imaju dosta bliske rodbine I da zato ne zele da toj rodbini prave probleme sa isticanjem 88888jezika. Sta cete, za to su politicari krivi. Inace u Kanadi, niko ne pominje da je Milos prijavljen u MC, sve dotle dok igra za Kanadu. Bravo Milose, I samo tako nastavi!

nesh

pre 7 godina

Pohvale za Miloša-finale Wimbledon-a.Čini se da je on u stvari projekat države Kanade i njenih bogatih ljudi.Cilj-promocija Kanade i tenisa,pa makar sa ex-Yu korenima.Ništa loše u tome.Plus to je Komonvelt-znači opet posredno Englezi.Tu je usput u finalu Marej.Ni kriv ni dužan drugi put u životu.Ima neko koje doprineo tom obostranom uspehu-Novak Đoković.Na vrhuncu karijere,kada je bio najjači,Novak gubi od Mareja glatko 3:0.Bez mnogo žala.Poznato je da su se porodice Đoković i Marej nakon finala lepo zbližile i družile u VIP zoni.Ove godine Novak rasterećen od svega,kao pobednik Rolland Garossa dolazi na Wimbledon,četvrfinale-ukratko nervira se,gestikulira,traži Becker-a,ne ide mu protiv čoveka koga niko ozbiljan ne razmatra u svetu tenisa kao igrača.Novak gubi posle igre ispod 50 % svojih pravih mogućnosti.Iznenada se sve menja-svi su u igri,pa i "projekat" Raonić.A u finalu kako je prošao sa prosečnim Marejem-videli smo.Neiznuđene greške su pokazatelj celog finala.Bez svoje igre,agresivnosti - neprepoznatljiv u odnosu na meč sa Federom.Pucao sam od muke zbog ovakvog finala i Novakovog "ne-planiranog-planiranog odsustva".Epilog - Marej faca sa +3000 bodova i +2 miliona evra i dva Wimbledona zahvaljujući našem heroju Novaku.A on umesto da se izlije u bronzi sa još najmanje 4 GS,ode na more,cool sa ženom i detetom,da odmori od tenisa.A Feder grize sa 4-oro kao da je početnik i najavljuje sledeči Wimbledon u 36 god.A "projekat" Raonić-živi bili pa videli.Pored ovakvog Noleta..

Amerikanac

pre 7 godina

Decko je maksimizirao svoj limitirani potencijal. Vidi se da se lose sa njim radilo dok je bio junior. Utoliko je njegov uspeh jos veci.

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Где се говори тим Нашим језиком?
(Џони Хазард, 11. jul 2016 16:47)
------------------------------
Nasim durmitorskim jezikom se govori u Srbiji -Hrvatskoj-BiH i Crnoj Gori.
Vuk Karadzic - otac Naseg jezika -poreklom je Durmitorac -Istocna Hercegovina.
Danas je preko 70% Srba hercegovackog porekla-kao i veliki deo Bosnjaka i Hrvata.

Maja

pre 7 godina

Nekako, ovaj Milos mi uopste nije simpatican. I ja sam Srpkinja koja zivi u Kanadi I trebalo bi da mi upravo on bude idol I nacionalni ponos ali nije. Deluje mi arogantno, hladno I prazno. Nije ni do malog prsta Djokovicu a ni jednom drugom Srpskom teniseru. Nije stvar samo u tome koliko jako mozes da udaras lopticu, bitan je I duh koji siris oko sebe. Milos nema nikakvu harizmu

Milisav

pre 7 godina

Vidim ovde dosta komentara tipa Miloše je napravljen kao "mašina za pravljenje novca" a Novak nije.
Novak je sam rekao (a i njegov otac) da je tenis kojim se bavi u suštini posao. Znači - pare. Novaka u teniskim krugovima i zovu "robot". Kad to kažem ne mislim ništa loše. Ja bih to zvao posvećenošću. Kako reče njegov otac "da bi uspeo on je kao junior "jeo tenis, pio tenis, mislio teni" i to je jedini način da se uspe. Koliko ja znam, a to su i neki komentatori rekli, Novak je prvi uveo da tim pomagača raznih specijalnosti ide svuda sa njim.
Ukratko nije Miloš (i njegova porodica) ništa drugačiji od ostalih koji danas žele da uspeju u biznisu koji se zove sport. Ili si posvećen do kraja ili si osrednji.
Lepo reče Conga: da ja budem najbolji - ne, hvala, to podrazumeva žrtvu na koju nisam spreman.

Milorad

pre 7 godina

Neverovatno alav na pare (otac). Ceo intervju je pricao o "partnerima", finansijerima, ugovorima, investiranju, prodavanju...covek prica o Mozili i Blekberiju, ko te bre pita za to?

Dacha

pre 7 godina

I moj djed i otac su iz tih krajeva! Zivim u USA i kad me ameri pitaju odakle si ja kazem iz Crne Gore...znaci Crnogorac!?? Ne nego Srbin iz Crne Gore HIGHLANDER!!!

Zivan Mijacevic

pre 7 godina

Poznajem Dusana sa rekreativne kosarke i "rekreativnog piva" posle kosarke, od pre 6-7 godina. Tada smo sa nekoliko prijatelja posle kosarke u par navrata sedeli i pricali o sportu i nasoj deci u raznim sportovima koje su ona tada upraznjavala u Kanadi. Miloš je tada bio 300 i neki igrac na ATP listi i tek je poceo da se probija. Secam se Dusanovih prica o naporima i odricanjima porodice da ovezbede Milošu uslove da se bavi sportom koji voli. I mi drugi roditelji smo to isto radili za svoju decu i znamo kako je. Svi mi koji smo dosli u Kanadu sa prostora bivse Jugislavije doneli smo sa sobom i ljubav prema sportu i zeleli smo tu ljubav da prenesemo na svoju decu. Trudili smo se da im to i omogucimo, cesto i uz velika odricanja. I svi smo mi sanjali zajedno sa nasom decom da ostvare svoje snove.
Miloš je to uspeo pre svega zahvaljujuci svojoj upornosti i ljubavi prema tenisu I nesebicnoj pomoci svojih roditelja. A svi mi koji radimo svakodnevno svoj posao pokusavamo da napredujemo i budemo sto uspesniji kako bi smo i zaradili vise. Pa zasto onda nekome smeta sto Miloš zaradjuje tolike pare za posao koji tako uspesno obavlja? Nisu ni Miloš ni njegov otac Dusan propisali zarade u tenisu da bi neko ko verovatno ni 5 minuta u svom zivotu nije igrao nikakav sport mogao da deklarise kako su Dusan i Vesna od Miloša napravili masinu za pravljenje para. Samo ti Miloše nastavi, naj iskrenije cestitke i tebi i tvojim roditeljima. Zasluzili ste svi zajedno.
Zika

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Bravo Milose !
Samo Naprijed !
To si pravi potomak Durmitorskih Junaka..
Iduce godine da osvojis Wimbledon i da pobedis na Njegovudju u bacanju kamena sa ramena..
Da Danijela nauci da pjeva-Durmitor-Durmitore -Visoka planino..
Svijet ce zapamtiti Supermena sa Durmitora-Velikog kada pobedjuje i kada gubi..

Iz Amerike

pre 7 godina

Ocigledno se tenis "primio" na terenima bivse YU. Imate Noleta, naravno, pa Cilica, pa Raonica, Anu imJelenu pa sad i ove mladje... A iz UK posle toliko decenija uspeli su da proizvedu jedino Andy.

Milan Djordjevic

pre 7 godina

To mu je maksimum. Finale. Igra u Novakovoj eri kad se povuku Novak, Endi i Nadal...dolazi Tim, Zverev i ostali šampioni. Raonić će biti sudbine Karlovića. U vrhu ali nikad prvi nikad GS.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Dobro reče neko ovde, napravili robota.
Ogromna razlika između Novaka, Janka, Viktora, Ane, Jelene, Krajinovića, Lajovića, Olge Danilović i njega.
Novak je razvio i druge stvari pa je postao legenda. Ostali prema svom znanju takodje.
Svi bi sad da angažuju gomile trenera, intolerancije na hranu, zatim tri masera i Izraelski doktor, tim ljudi koji pazi na Miloševe novce i hedge fondovi...
Pa ti si Dušane od sina napravio robota i money machine...
Čim je počela kinta, odmah projekat na punom gasu.
Zaslužio si titulu inženjera, projekat ti radi...
A Miloš...drvoseča...
Ni tenisa ni nečeg čovečanskog u njemu.
Samo led...
God save the Queen...and Canada with her...
Dobro je da i dalje koristite "naš" jezik...ima nade.

Glas Srbije

pre 7 godina

korenima...

“Vrlo nam je to značajno, reći ću vam na Miloševom primeru – komunciramo isključivo na našem jeziku, na Whats App ili kako god, u kući se govori na našem, a on ima sreću i da ima dosta naših na ATP turu. Sa Novakom, Jankom, Viktorom priča na našem, ako već imate neki jezik, zašto ga ne sačuvati, to je naša ideja." A koji to jezik pricaju ta trojica? Zar je toliko strasno reci da Raonici kodo kuce pricaju srpskim jezikom? I sta bi sa porezom, bube li se Kanadjani sto Milos zivi u Monte Karlu kao sto se ovde naki nasi brinu za Novaka, jer on je zaboga jedini srpski sportista koji zivi van Srbije i ne placa Srbiji porez.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

novac novac novac? ?????Pa to nije sport a tako se i ne postaje ime u bilo kojem sportu
vrlo duhovno prazni ljudi
razocaravajuce

Dzole

pre 7 godina

Znao sam jednog inzinjera naseg u USA koji je decu tretirao kao projekat, i jako mu je bilo bitno gde novac ide i kako se rasporedjuje, znate ono matematika je sve 2+2 = 4 kao na faksu, mora da ima neka racunica iza svega. Danas ne razgovara ni sa jednim detetom, tj. projektom svojim. Programirani robot digitron bi trebalo da glasi naslov.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

dragiša

pre 7 godina

Bravooo!!! Dva naša velikana i njihovi preci koji su živjeli na 30km jedni od drugih, u okolini Nikšića.srbende!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nikšićko, 11. jul 2016 14:32)

I ja kažem, to što su srbende, još oko Nikšića, to je najvažnije!

Zamisli da su Estonci ili Luksemburžani, nikad ništa od njih.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

prakticna

pre 7 godina

Milos je nase gore list i zelim mu sve najbolje.Kad je neko spreman na ovakva odricanja da bi postao vthunski sportista avaka cast.Bravo i za porodicu obrazovanih ljudi koji su podrzali svoje dete u pohodu na uspjeh.On je vec sada vrhinski sportista.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Glaukom mozga

pre 7 godina

Epizodista.Isprigramirani kiborg. Btw. gleda čovek juče ono finale i tek u odsustvu Novaka se vidi jaz. Marej i Raonić kao dva rvača. Tromi, spori, kruti. Tenis ružan do bola.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Jumko

pre 7 godina

Vi ste dali Milosa u srednju skolu, a niste se zaduzivali i slali dete u akademiju!? Bravo Raonici! Mogli ste taj put da pokazete i vasim zemljacima, Djokovicima...

Djole

pre 7 godina

Vrlo simpaticna porodica. Vidi se da su jako puno ulagali u Milosa. Ozbiljan teniser u svakom pogledu, samo pogledte kakvu ekipu ima oko sebe. Legenda do legende. Ja im zelim puno srece! Pozdrav!

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Pročitao sam članak odnosno izjavu i sve što sam zaključi da se radi o vrlo poštenim,čestitim radnim ljudima koji su se uvek trudili idu napred u životu..Svaka im čast na tome!" Da je više takvih ljudi sa razmišljanjem gde bi nam kraja bilo.

Ivan M

pre 7 godina

Ozmo je majstor, ali ovaj intervju je najbolje nesto sto je uradio. Ovo nije senzacionalna vest, nema "naslova" ni traceva, vec prava prica od jednog coveka koji ocigledno ima sta da isprica. Ptanja su bila izvanredna, odgovori vise nego informativni. Osecam se kao da sam nesto naucio o necemu i nekome. Velika hvala i srecno Raonicima u buducnosti.

Milan

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rosenborg, 11. jul 2016 14:08)
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-3)

Mislis kanadskih? Nema.

Valderama

pre 7 godina

Potpuno mi je bliska prica Milosevog oca jer i moja deca su rodjena i odrastaju u inostranstvu. Moram da priznam da mi Milos nije bio preterano simpatican ali evo kako jedan lep intervju moze da promeni sve.

Sve najbolje Milose u nstavku karijere.

Rosenborg

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?

Mare,NS

pre 7 godina

Odlican tekst,krajnje je vreme bilo da saznamo nesto vise o Milosu,a mogli smo videti koliko volje,rada,zelje i odricanja je potrebno da bi se neko nasao u samom svetskom vrhu,sem talenta,naravno.
Namerno ne spominjem novac,jer mnogi ga imaju u izobilju ili im drzava pomaze,ali bez gorenavedenih stvari nista ne vredi.
Zelim Milosu uspesnu karijeru i da mu se snovi ostvare jednog dana,a Sasi srecan povratak i,nadam se,jos par zanimljivih crtica-pricica,kada se utisci slegnu.
Cekamo i dalje 13.`nesrecni`,ko ceka taj i doceka,pa tako sve do 20. jubilarnog!

Valderama

pre 7 godina

Potpuno mi je bliska prica Milosevog oca jer i moja deca su rodjena i odrastaju u inostranstvu. Moram da priznam da mi Milos nije bio preterano simpatican ali evo kako jedan lep intervju moze da promeni sve.

Sve najbolje Milose u nstavku karijere.

Zivan Mijacevic

pre 7 godina

Poznajem Dusana sa rekreativne kosarke i "rekreativnog piva" posle kosarke, od pre 6-7 godina. Tada smo sa nekoliko prijatelja posle kosarke u par navrata sedeli i pricali o sportu i nasoj deci u raznim sportovima koje su ona tada upraznjavala u Kanadi. Miloš je tada bio 300 i neki igrac na ATP listi i tek je poceo da se probija. Secam se Dusanovih prica o naporima i odricanjima porodice da ovezbede Milošu uslove da se bavi sportom koji voli. I mi drugi roditelji smo to isto radili za svoju decu i znamo kako je. Svi mi koji smo dosli u Kanadu sa prostora bivse Jugislavije doneli smo sa sobom i ljubav prema sportu i zeleli smo tu ljubav da prenesemo na svoju decu. Trudili smo se da im to i omogucimo, cesto i uz velika odricanja. I svi smo mi sanjali zajedno sa nasom decom da ostvare svoje snove.
Miloš je to uspeo pre svega zahvaljujuci svojoj upornosti i ljubavi prema tenisu I nesebicnoj pomoci svojih roditelja. A svi mi koji radimo svakodnevno svoj posao pokusavamo da napredujemo i budemo sto uspesniji kako bi smo i zaradili vise. Pa zasto onda nekome smeta sto Miloš zaradjuje tolike pare za posao koji tako uspesno obavlja? Nisu ni Miloš ni njegov otac Dusan propisali zarade u tenisu da bi neko ko verovatno ni 5 minuta u svom zivotu nije igrao nikakav sport mogao da deklarise kako su Dusan i Vesna od Miloša napravili masinu za pravljenje para. Samo ti Miloše nastavi, naj iskrenije cestitke i tebi i tvojim roditeljima. Zasluzili ste svi zajedno.
Zika

Djole

pre 7 godina

Vrlo simpaticna porodica. Vidi se da su jako puno ulagali u Milosa. Ozbiljan teniser u svakom pogledu, samo pogledte kakvu ekipu ima oko sebe. Legenda do legende. Ja im zelim puno srece! Pozdrav!

Dacha

pre 7 godina

I moj djed i otac su iz tih krajeva! Zivim u USA i kad me ameri pitaju odakle si ja kazem iz Crne Gore...znaci Crnogorac!?? Ne nego Srbin iz Crne Gore HIGHLANDER!!!

Mare,NS

pre 7 godina

Odlican tekst,krajnje je vreme bilo da saznamo nesto vise o Milosu,a mogli smo videti koliko volje,rada,zelje i odricanja je potrebno da bi se neko nasao u samom svetskom vrhu,sem talenta,naravno.
Namerno ne spominjem novac,jer mnogi ga imaju u izobilju ili im drzava pomaze,ali bez gorenavedenih stvari nista ne vredi.
Zelim Milosu uspesnu karijeru i da mu se snovi ostvare jednog dana,a Sasi srecan povratak i,nadam se,jos par zanimljivih crtica-pricica,kada se utisci slegnu.
Cekamo i dalje 13.`nesrecni`,ko ceka taj i doceka,pa tako sve do 20. jubilarnog!

Ivan M

pre 7 godina

Ozmo je majstor, ali ovaj intervju je najbolje nesto sto je uradio. Ovo nije senzacionalna vest, nema "naslova" ni traceva, vec prava prica od jednog coveka koji ocigledno ima sta da isprica. Ptanja su bila izvanredna, odgovori vise nego informativni. Osecam se kao da sam nesto naucio o necemu i nekome. Velika hvala i srecno Raonicima u buducnosti.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Dobro reče neko ovde, napravili robota.
Ogromna razlika između Novaka, Janka, Viktora, Ane, Jelene, Krajinovića, Lajovića, Olge Danilović i njega.
Novak je razvio i druge stvari pa je postao legenda. Ostali prema svom znanju takodje.
Svi bi sad da angažuju gomile trenera, intolerancije na hranu, zatim tri masera i Izraelski doktor, tim ljudi koji pazi na Miloševe novce i hedge fondovi...
Pa ti si Dušane od sina napravio robota i money machine...
Čim je počela kinta, odmah projekat na punom gasu.
Zaslužio si titulu inženjera, projekat ti radi...
A Miloš...drvoseča...
Ni tenisa ni nečeg čovečanskog u njemu.
Samo led...
God save the Queen...and Canada with her...
Dobro je da i dalje koristite "naš" jezik...ima nade.

Nenad

pre 7 godina

Posto zivim u Kanadi hteo bih da podlim sa vama kako ovde mediji vide Raonica. Tenis je u velikom usponu i postaje veoma popularan sport, a velika zasluga tome je sto Kanada ima igraca u top 10. Kada je Milos pobedio RF za finale na nacionalnom radio i TV servisu jedna od vaznijih vesti bila je da prvi put u istoriji Kanada ima finalistu Vimbledona. To sto je Milos Crnogorskog ili Srpsog porekla Kanadjane mnogo ne iznenadjuje, ovo je zemlja emigranata i svi postaju Kanadjani posle 3 godine provedene u zemlji ( ako to zele). Kanada je po mom misljenju najbolja drzava za zivot, mene kao emigranta prve generacije gledaju svi kako potpuno ravnopravnog sugradjana , nije kao u evropi gde svi gledaju odakle si i imaju brojne predrasude u vezi toga. Sto se tice njegovog uspeha, moze se videti koliko treba odricanja, novca, vremena i ljubavi da bi se uspelo i to je za svako postovanje. Ne treba biti ljubomoran na uspesne sportiste, rizik koji oni preuzimaju na sebe posvecujuci se sportu a ne skolovanju je jako veliki, jer sta ako se desi povreda i cela karijera posle decenije teskog rada u jednom danu odu u nepovrat. Svaka cast Milose i samo napred zaradi sto vise novca u svojoj karijeri i nauci kako od toga napraviti jos vise investirajuci.

Glas Srbije

pre 7 godina

korenima...

“Vrlo nam je to značajno, reći ću vam na Miloševom primeru – komunciramo isključivo na našem jeziku, na Whats App ili kako god, u kući se govori na našem, a on ima sreću i da ima dosta naših na ATP turu. Sa Novakom, Jankom, Viktorom priča na našem, ako već imate neki jezik, zašto ga ne sačuvati, to je naša ideja." A koji to jezik pricaju ta trojica? Zar je toliko strasno reci da Raonici kodo kuce pricaju srpskim jezikom? I sta bi sa porezom, bube li se Kanadjani sto Milos zivi u Monte Karlu kao sto se ovde naki nasi brinu za Novaka, jer on je zaboga jedini srpski sportista koji zivi van Srbije i ne placa Srbiji porez.

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Где се говори тим Нашим језиком?
(Џони Хазард, 11. jul 2016 16:47)
------------------------------
Nasim durmitorskim jezikom se govori u Srbiji -Hrvatskoj-BiH i Crnoj Gori.
Vuk Karadzic - otac Naseg jezika -poreklom je Durmitorac -Istocna Hercegovina.
Danas je preko 70% Srba hercegovackog porekla-kao i veliki deo Bosnjaka i Hrvata.

Milisav

pre 7 godina

Vidim ovde dosta komentara tipa Miloše je napravljen kao "mašina za pravljenje novca" a Novak nije.
Novak je sam rekao (a i njegov otac) da je tenis kojim se bavi u suštini posao. Znači - pare. Novaka u teniskim krugovima i zovu "robot". Kad to kažem ne mislim ništa loše. Ja bih to zvao posvećenošću. Kako reče njegov otac "da bi uspeo on je kao junior "jeo tenis, pio tenis, mislio teni" i to je jedini način da se uspe. Koliko ja znam, a to su i neki komentatori rekli, Novak je prvi uveo da tim pomagača raznih specijalnosti ide svuda sa njim.
Ukratko nije Miloš (i njegova porodica) ništa drugačiji od ostalih koji danas žele da uspeju u biznisu koji se zove sport. Ili si posvećen do kraja ili si osrednji.
Lepo reče Conga: da ja budem najbolji - ne, hvala, to podrazumeva žrtvu na koju nisam spreman.

Maja

pre 7 godina

Nekako, ovaj Milos mi uopste nije simpatican. I ja sam Srpkinja koja zivi u Kanadi I trebalo bi da mi upravo on bude idol I nacionalni ponos ali nije. Deluje mi arogantno, hladno I prazno. Nije ni do malog prsta Djokovicu a ni jednom drugom Srpskom teniseru. Nije stvar samo u tome koliko jako mozes da udaras lopticu, bitan je I duh koji siris oko sebe. Milos nema nikakvu harizmu

Iz Amerike

pre 7 godina

Ocigledno se tenis "primio" na terenima bivse YU. Imate Noleta, naravno, pa Cilica, pa Raonica, Anu imJelenu pa sad i ove mladje... A iz UK posle toliko decenija uspeli su da proizvedu jedino Andy.

Rosenborg

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?

TinTop

pre 7 godina

Milosev otac je tipican proizvod Balkanske okoline i (ne)kulture. Isti kao i moj otac.

Koliko je vazno u celom intervjuu koje i kako programirao teniske masine. I da li je vazno da li mu je bilo tesko ili lako da to uradi.

Balkanski muskarci su puni kompleksa (uvek zele da pokazu kako su najpamtniji), nemaju kulturu da slusaju i cene misljenje drugog (moj otac prvi u tome).

Душан

pre 7 godina

Све честитке Милошу!
једна исправка за оца, језик се не зове "наш" него српски. поз

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Pročitao sam članak odnosno izjavu i sve što sam zaključi da se radi o vrlo poštenim,čestitim radnim ljudima koji su se uvek trudili idu napred u životu..Svaka im čast na tome!" Da je više takvih ljudi sa razmišljanjem gde bi nam kraja bilo.

prakticna

pre 7 godina

Milos je nase gore list i zelim mu sve najbolje.Kad je neko spreman na ovakva odricanja da bi postao vthunski sportista avaka cast.Bravo i za porodicu obrazovanih ljudi koji su podrzali svoje dete u pohodu na uspjeh.On je vec sada vrhinski sportista.

Cici

pre 7 godina

Milos je prvi Kanadjanin koji je usao u finale bilo kojeg GS-a. Kao takav je usao u istoriju sporta Kanade. Nama treba , valjda da bude drago zbog toga sto je neko nase gore list postigao takav uspeh. Mi mozemo da volimo neciji stil igre ili obrnuto, ali jedno je sigurno: a to je da stici dotle je rezultat ogromnog rada, odricanja, zalaganja, imanja vizije i ambicije. Milos je konstantan, radi na popravljanju svojih gresaka I nedostataka I nije tu gde jeste slucajno. On je pristupio tenisu kao biznis projektu, I sada je okupio sjajan tim vrhunskih profesionalaca koji ce sigurno Milosa drzati u vrhu svetskog tenisa. Nasi promucurni komentatori su provalili ovu foru sa "nasim" jezikom. Budite svesni da Raonici u CG imaju dosta bliske rodbine I da zato ne zele da toj rodbini prave probleme sa isticanjem 88888jezika. Sta cete, za to su politicari krivi. Inace u Kanadi, niko ne pominje da je Milos prijavljen u MC, sve dotle dok igra za Kanadu. Bravo Milose, I samo tako nastavi!

Dzole

pre 7 godina

Znao sam jednog inzinjera naseg u USA koji je decu tretirao kao projekat, i jako mu je bilo bitno gde novac ide i kako se rasporedjuje, znate ono matematika je sve 2+2 = 4 kao na faksu, mora da ima neka racunica iza svega. Danas ne razgovara ni sa jednim detetom, tj. projektom svojim. Programirani robot digitron bi trebalo da glasi naslov.

Amerikanac

pre 7 godina

Decko je maksimizirao svoj limitirani potencijal. Vidi se da se lose sa njim radilo dok je bio junior. Utoliko je njegov uspeh jos veci.

L.M.

pre 7 godina

Hvala Sasi Ozmo na ovako dobrom intervjuu. Ali komentari pa jos negativni, ne razumem zaista!? Ovo je sigurno jedna posebna zivotna prica i meni je bilo jako dirljivo da sve to procitam. Zivot na dva kontinenta u dve razlicite kulture, pozrtvovanje roditelja da decu izvedu u zivot, iskoluju, stalna putovanja izmedju Kanade i Crne Gore. Ona prica da su u njihovoj lozi sedeli mocnici iz finansijskog sveta koji pomazu Milosu meni samo govori kakve su razlike izmedju Kanade gde takvu pomoc dobijes i Balkana gde nema tako neceg. I koliko je Milos cenjen u Kanadi kada se takav profil ljudi angazuje da mu pomogne i ne trazi da mu se plati. Govore "nasim" jezikom i sta onda!? Takva su vremena dosla, valjda, zivimo izmedju nekoliko zemalja i kontinenata, razlicitih nacija i kultura, da moramo biti i prilicni pragmaticari. Razumem potpuno gospodina Dusana Raonica. Nista ne umanjuje njegovu pozrtvovanost kao roditelja. Na kraju, Milos je jako fin momak, odrastao je u Kanadi i poprimio mentalitet i kulturu, malo se razlikuje od Balkanaca ali se meni dopada, posebno njegovi odmereni, nepompezni i nepretenciozni govori posle meceva. I itekako ima harizmu!

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Bravo Milose !
Samo Naprijed !
To si pravi potomak Durmitorskih Junaka..
Iduce godine da osvojis Wimbledon i da pobedis na Njegovudju u bacanju kamena sa ramena..
Da Danijela nauci da pjeva-Durmitor-Durmitore -Visoka planino..
Svijet ce zapamtiti Supermena sa Durmitora-Velikog kada pobedjuje i kada gubi..

Milorad

pre 7 godina

Neverovatno alav na pare (otac). Ceo intervju je pricao o "partnerima", finansijerima, ugovorima, investiranju, prodavanju...covek prica o Mozili i Blekberiju, ko te bre pita za to?

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

novac novac novac? ?????Pa to nije sport a tako se i ne postaje ime u bilo kojem sportu
vrlo duhovno prazni ljudi
razocaravajuce

Kapetan Kuka

pre 7 godina

Bravo Sokole naš. Samo napred. Da nam bog da što više Novaka, Miloša, Janka, Viktora... VSrbija voli Novaka, ali voli i tebe...

Glaukom mozga

pre 7 godina

Epizodista.Isprigramirani kiborg. Btw. gleda čovek juče ono finale i tek u odsustvu Novaka se vidi jaz. Marej i Raonić kao dva rvača. Tromi, spori, kruti. Tenis ružan do bola.

dragiša

pre 7 godina

Bravooo!!! Dva naša velikana i njihovi preci koji su živjeli na 30km jedni od drugih, u okolini Nikšića.srbende!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nikšićko, 11. jul 2016 14:32)

I ja kažem, to što su srbende, još oko Nikšića, to je najvažnije!

Zamisli da su Estonci ili Luksemburžani, nikad ništa od njih.

Magnus

pre 7 godina

Milos je tipicni kanadjanin bez stila i emocija koji dobro igra tenis. Ovo je verovatno vrhunac njegove karijere jer je u svim elementima igre dosao do svog maksimuma. Njegova motorika je najveci problem za ostanak na vrhu. Jedino sto mu mozda moze pomoci je da uz savete starog lisca Mekenroa usavrsi servis volej igru.

Petar

pre 7 godina

Nesh-ne poznajes dovoljno koliko Kanada ulaze u mlade talente .
Najveci deo troskova treniranja placa porodica deteta.
Roditelji placaju treninge-iznajmljivanje sala-sudije na utakmicama-troskove odlaska na turnire u Kanadi i USA.
Ako dete igra neki sport za skolu -roditelji moraju obezbediti prevoz do druge skole.
Ukoliko dete igra neki Turnir za Tim Omntarija-provincije koja je deset puta bogatija od Srbije-porodica snosi vecinu troskova.
U Srbiji daleko vise drzava-skola -velike kompanije- pomazu mlade talente u Sportu.
Raonic je vanserijski talenat i da je drzava Kanada vise od malih noga ulozila u njegov razvoj kao sportiste-daleko bi vise postigao.
Drzava treba da pomogne vanserisjske talente-finansijski i da im obezbedi najbolje uslove za trening i napredovanje kao i najbolje trenere.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Milan Djordjevic

pre 7 godina

To mu je maksimum. Finale. Igra u Novakovoj eri kad se povuku Novak, Endi i Nadal...dolazi Tim, Zverev i ostali šampioni. Raonić će biti sudbine Karlovića. U vrhu ali nikad prvi nikad GS.

nesh

pre 7 godina

Pohvale za Miloša-finale Wimbledon-a.Čini se da je on u stvari projekat države Kanade i njenih bogatih ljudi.Cilj-promocija Kanade i tenisa,pa makar sa ex-Yu korenima.Ništa loše u tome.Plus to je Komonvelt-znači opet posredno Englezi.Tu je usput u finalu Marej.Ni kriv ni dužan drugi put u životu.Ima neko koje doprineo tom obostranom uspehu-Novak Đoković.Na vrhuncu karijere,kada je bio najjači,Novak gubi od Mareja glatko 3:0.Bez mnogo žala.Poznato je da su se porodice Đoković i Marej nakon finala lepo zbližile i družile u VIP zoni.Ove godine Novak rasterećen od svega,kao pobednik Rolland Garossa dolazi na Wimbledon,četvrfinale-ukratko nervira se,gestikulira,traži Becker-a,ne ide mu protiv čoveka koga niko ozbiljan ne razmatra u svetu tenisa kao igrača.Novak gubi posle igre ispod 50 % svojih pravih mogućnosti.Iznenada se sve menja-svi su u igri,pa i "projekat" Raonić.A u finalu kako je prošao sa prosečnim Marejem-videli smo.Neiznuđene greške su pokazatelj celog finala.Bez svoje igre,agresivnosti - neprepoznatljiv u odnosu na meč sa Federom.Pucao sam od muke zbog ovakvog finala i Novakovog "ne-planiranog-planiranog odsustva".Epilog - Marej faca sa +3000 bodova i +2 miliona evra i dva Wimbledona zahvaljujući našem heroju Novaku.A on umesto da se izlije u bronzi sa još najmanje 4 GS,ode na more,cool sa ženom i detetom,da odmori od tenisa.A Feder grize sa 4-oro kao da je početnik i najavljuje sledeči Wimbledon u 36 god.A "projekat" Raonić-živi bili pa videli.Pored ovakvog Noleta..

Jumko

pre 7 godina

Vi ste dali Milosa u srednju skolu, a niste se zaduzivali i slali dete u akademiju!? Bravo Raonici! Mogli ste taj put da pokazete i vasim zemljacima, Djokovicima...

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Milan

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rosenborg, 11. jul 2016 14:08)
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-3)

Mislis kanadskih? Nema.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

svaka cast

pre 7 godina

Svaka cast Milosu i njegovoj porodici. Da je srece imali bi vise takvih porodica gde roditelji brinu i rade sa decom. Imaju pravo da budu ponosni na sebe i svoje rezultate, a i mi sa njima. Iako Milos igra za Kanadu, za mene je nase gore list.

Maja

pre 7 godina

Kaze Milosev otac da njegova supruga odlicno govori engleski. Bila je nedavno na kanadskoj televiziji, davala kraci intervju. Mene bilo blam njenog engleskog. A kanadjani, smaraju sa njim. I cesto spominju jos jednog "kanadskog" klinca. Denis Shapovalov, zvuci bas "kanadski" morate priznati.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Dobro reče neko ovde, napravili robota.
Ogromna razlika između Novaka, Janka, Viktora, Ane, Jelene, Krajinovića, Lajovića, Olge Danilović i njega.
Novak je razvio i druge stvari pa je postao legenda. Ostali prema svom znanju takodje.
Svi bi sad da angažuju gomile trenera, intolerancije na hranu, zatim tri masera i Izraelski doktor, tim ljudi koji pazi na Miloševe novce i hedge fondovi...
Pa ti si Dušane od sina napravio robota i money machine...
Čim je počela kinta, odmah projekat na punom gasu.
Zaslužio si titulu inženjera, projekat ti radi...
A Miloš...drvoseča...
Ni tenisa ni nečeg čovečanskog u njemu.
Samo led...
God save the Queen...and Canada with her...
Dobro je da i dalje koristite "naš" jezik...ima nade.

Jumko

pre 7 godina

Vi ste dali Milosa u srednju skolu, a niste se zaduzivali i slali dete u akademiju!? Bravo Raonici! Mogli ste taj put da pokazete i vasim zemljacima, Djokovicima...

Milorad

pre 7 godina

Neverovatno alav na pare (otac). Ceo intervju je pricao o "partnerima", finansijerima, ugovorima, investiranju, prodavanju...covek prica o Mozili i Blekberiju, ko te bre pita za to?

Maja

pre 7 godina

Nekako, ovaj Milos mi uopste nije simpatican. I ja sam Srpkinja koja zivi u Kanadi I trebalo bi da mi upravo on bude idol I nacionalni ponos ali nije. Deluje mi arogantno, hladno I prazno. Nije ni do malog prsta Djokovicu a ni jednom drugom Srpskom teniseru. Nije stvar samo u tome koliko jako mozes da udaras lopticu, bitan je I duh koji siris oko sebe. Milos nema nikakvu harizmu

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

novac novac novac? ?????Pa to nije sport a tako se i ne postaje ime u bilo kojem sportu
vrlo duhovno prazni ljudi
razocaravajuce

Dzole

pre 7 godina

Znao sam jednog inzinjera naseg u USA koji je decu tretirao kao projekat, i jako mu je bilo bitno gde novac ide i kako se rasporedjuje, znate ono matematika je sve 2+2 = 4 kao na faksu, mora da ima neka racunica iza svega. Danas ne razgovara ni sa jednim detetom, tj. projektom svojim. Programirani robot digitron bi trebalo da glasi naslov.

Milan Djordjevic

pre 7 godina

To mu je maksimum. Finale. Igra u Novakovoj eri kad se povuku Novak, Endi i Nadal...dolazi Tim, Zverev i ostali šampioni. Raonić će biti sudbine Karlovića. U vrhu ali nikad prvi nikad GS.

Dacha

pre 7 godina

I moj djed i otac su iz tih krajeva! Zivim u USA i kad me ameri pitaju odakle si ja kazem iz Crne Gore...znaci Crnogorac!?? Ne nego Srbin iz Crne Gore HIGHLANDER!!!

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Rosenborg

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?

TinTop

pre 7 godina

Milosev otac je tipican proizvod Balkanske okoline i (ne)kulture. Isti kao i moj otac.

Koliko je vazno u celom intervjuu koje i kako programirao teniske masine. I da li je vazno da li mu je bilo tesko ili lako da to uradi.

Balkanski muskarci su puni kompleksa (uvek zele da pokazu kako su najpamtniji), nemaju kulturu da slusaju i cene misljenje drugog (moj otac prvi u tome).

Glaukom mozga

pre 7 godina

Epizodista.Isprigramirani kiborg. Btw. gleda čovek juče ono finale i tek u odsustvu Novaka se vidi jaz. Marej i Raonić kao dva rvača. Tromi, spori, kruti. Tenis ružan do bola.

nesh

pre 7 godina

Pohvale za Miloša-finale Wimbledon-a.Čini se da je on u stvari projekat države Kanade i njenih bogatih ljudi.Cilj-promocija Kanade i tenisa,pa makar sa ex-Yu korenima.Ništa loše u tome.Plus to je Komonvelt-znači opet posredno Englezi.Tu je usput u finalu Marej.Ni kriv ni dužan drugi put u životu.Ima neko koje doprineo tom obostranom uspehu-Novak Đoković.Na vrhuncu karijere,kada je bio najjači,Novak gubi od Mareja glatko 3:0.Bez mnogo žala.Poznato je da su se porodice Đoković i Marej nakon finala lepo zbližile i družile u VIP zoni.Ove godine Novak rasterećen od svega,kao pobednik Rolland Garossa dolazi na Wimbledon,četvrfinale-ukratko nervira se,gestikulira,traži Becker-a,ne ide mu protiv čoveka koga niko ozbiljan ne razmatra u svetu tenisa kao igrača.Novak gubi posle igre ispod 50 % svojih pravih mogućnosti.Iznenada se sve menja-svi su u igri,pa i "projekat" Raonić.A u finalu kako je prošao sa prosečnim Marejem-videli smo.Neiznuđene greške su pokazatelj celog finala.Bez svoje igre,agresivnosti - neprepoznatljiv u odnosu na meč sa Federom.Pucao sam od muke zbog ovakvog finala i Novakovog "ne-planiranog-planiranog odsustva".Epilog - Marej faca sa +3000 bodova i +2 miliona evra i dva Wimbledona zahvaljujući našem heroju Novaku.A on umesto da se izlije u bronzi sa još najmanje 4 GS,ode na more,cool sa ženom i detetom,da odmori od tenisa.A Feder grize sa 4-oro kao da je početnik i najavljuje sledeči Wimbledon u 36 god.A "projekat" Raonić-živi bili pa videli.Pored ovakvog Noleta..

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

razlozi

pre 7 godina

Tenis pratim nekoliko decenija i za razliku od Miloševog oca, mislim da je njegovo ovogodišnje finale Wimbldona,bilo incident,kojeg će se on sjećati kao najvećeg uspjeha u karijeri.Njegovi najveći dometi velikih turnira biće četvrtfinala,eventualno polufinala ,a titule će vjerovatno kao i do sada osvajati na turnirima 250.U njegovim godinama vrhunski teniseri su uveliko osvajali GS.Sjetimo se samo Borga, koji je sa 27 godina ,dakle samo dvije godine više od njega u svojoj riznici već imao 11 GS.Ako neko ko ima 25 godina nema pored servisa i odlične druge udarce,nema raznovrsnu igru, nema potencijal da svojoj igri podredi rivala ,taj se ne može nadati nekim vrhunskim rezultatima.

Glas Srbije

pre 7 godina

korenima...

“Vrlo nam je to značajno, reći ću vam na Miloševom primeru – komunciramo isključivo na našem jeziku, na Whats App ili kako god, u kući se govori na našem, a on ima sreću i da ima dosta naših na ATP turu. Sa Novakom, Jankom, Viktorom priča na našem, ako već imate neki jezik, zašto ga ne sačuvati, to je naša ideja." A koji to jezik pricaju ta trojica? Zar je toliko strasno reci da Raonici kodo kuce pricaju srpskim jezikom? I sta bi sa porezom, bube li se Kanadjani sto Milos zivi u Monte Karlu kao sto se ovde naki nasi brinu za Novaka, jer on je zaboga jedini srpski sportista koji zivi van Srbije i ne placa Srbiji porez.

Душан

pre 7 godina

Све честитке Милошу!
једна исправка за оца, језик се не зове "наш" него српски. поз

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Где се говори тим Нашим језиком?
(Џони Хазард, 11. jul 2016 16:47)
------------------------------
Nasim durmitorskim jezikom se govori u Srbiji -Hrvatskoj-BiH i Crnoj Gori.
Vuk Karadzic - otac Naseg jezika -poreklom je Durmitorac -Istocna Hercegovina.
Danas je preko 70% Srba hercegovackog porekla-kao i veliki deo Bosnjaka i Hrvata.

Durmitor i Kanjon Tare

pre 7 godina

Bravo Milose !
Samo Naprijed !
To si pravi potomak Durmitorskih Junaka..
Iduce godine da osvojis Wimbledon i da pobedis na Njegovudju u bacanju kamena sa ramena..
Da Danijela nauci da pjeva-Durmitor-Durmitore -Visoka planino..
Svijet ce zapamtiti Supermena sa Durmitora-Velikog kada pobedjuje i kada gubi..

Magnus

pre 7 godina

Milos je tipicni kanadjanin bez stila i emocija koji dobro igra tenis. Ovo je verovatno vrhunac njegove karijere jer je u svim elementima igre dosao do svog maksimuma. Njegova motorika je najveci problem za ostanak na vrhu. Jedino sto mu mozda moze pomoci je da uz savete starog lisca Mekenroa usavrsi servis volej igru.

dragiša

pre 7 godina

Bravooo!!! Dva naša velikana i njihovi preci koji su živjeli na 30km jedni od drugih, u okolini Nikšića.srbende!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nikšićko, 11. jul 2016 14:32)

I ja kažem, to što su srbende, još oko Nikšića, to je najvažnije!

Zamisli da su Estonci ili Luksemburžani, nikad ništa od njih.

Valderama

pre 7 godina

Potpuno mi je bliska prica Milosevog oca jer i moja deca su rodjena i odrastaju u inostranstvu. Moram da priznam da mi Milos nije bio preterano simpatican ali evo kako jedan lep intervju moze da promeni sve.

Sve najbolje Milose u nstavku karijere.

Zivan Mijacevic

pre 7 godina

Poznajem Dusana sa rekreativne kosarke i "rekreativnog piva" posle kosarke, od pre 6-7 godina. Tada smo sa nekoliko prijatelja posle kosarke u par navrata sedeli i pricali o sportu i nasoj deci u raznim sportovima koje su ona tada upraznjavala u Kanadi. Miloš je tada bio 300 i neki igrac na ATP listi i tek je poceo da se probija. Secam se Dusanovih prica o naporima i odricanjima porodice da ovezbede Milošu uslove da se bavi sportom koji voli. I mi drugi roditelji smo to isto radili za svoju decu i znamo kako je. Svi mi koji smo dosli u Kanadu sa prostora bivse Jugislavije doneli smo sa sobom i ljubav prema sportu i zeleli smo tu ljubav da prenesemo na svoju decu. Trudili smo se da im to i omogucimo, cesto i uz velika odricanja. I svi smo mi sanjali zajedno sa nasom decom da ostvare svoje snove.
Miloš je to uspeo pre svega zahvaljujuci svojoj upornosti i ljubavi prema tenisu I nesebicnoj pomoci svojih roditelja. A svi mi koji radimo svakodnevno svoj posao pokusavamo da napredujemo i budemo sto uspesniji kako bi smo i zaradili vise. Pa zasto onda nekome smeta sto Miloš zaradjuje tolike pare za posao koji tako uspesno obavlja? Nisu ni Miloš ni njegov otac Dusan propisali zarade u tenisu da bi neko ko verovatno ni 5 minuta u svom zivotu nije igrao nikakav sport mogao da deklarise kako su Dusan i Vesna od Miloša napravili masinu za pravljenje para. Samo ti Miloše nastavi, naj iskrenije cestitke i tebi i tvojim roditeljima. Zasluzili ste svi zajedno.
Zika

Djole

pre 7 godina

Vrlo simpaticna porodica. Vidi se da su jako puno ulagali u Milosa. Ozbiljan teniser u svakom pogledu, samo pogledte kakvu ekipu ima oko sebe. Legenda do legende. Ja im zelim puno srece! Pozdrav!

Milan

pre 7 godina

ne znam sta lupate vi po proslim vestima..kao milos je drvo od igraca,sta pricate vi?On je mlad i dobar teniser i imace uspeha..Napred Milose!
samo me jos jedna stvar zanima..na vikipediji na engleskom i nasem jeziku u clanku pise da je milos kanadski teniser,srbin iz crne gore,a na engleskom pise da je kanadski teniser rodom iz crne gore,srpskog porekla..jel istina da ima i nasih korena?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Rosenborg, 11. jul 2016 14:08)
Preporučujem (+5)Ne preporučujem (-3)

Mislis kanadskih? Nema.

Milisav

pre 7 godina

Vidim ovde dosta komentara tipa Miloše je napravljen kao "mašina za pravljenje novca" a Novak nije.
Novak je sam rekao (a i njegov otac) da je tenis kojim se bavi u suštini posao. Znači - pare. Novaka u teniskim krugovima i zovu "robot". Kad to kažem ne mislim ništa loše. Ja bih to zvao posvećenošću. Kako reče njegov otac "da bi uspeo on je kao junior "jeo tenis, pio tenis, mislio teni" i to je jedini način da se uspe. Koliko ja znam, a to su i neki komentatori rekli, Novak je prvi uveo da tim pomagača raznih specijalnosti ide svuda sa njim.
Ukratko nije Miloš (i njegova porodica) ništa drugačiji od ostalih koji danas žele da uspeju u biznisu koji se zove sport. Ili si posvećen do kraja ili si osrednji.
Lepo reče Conga: da ja budem najbolji - ne, hvala, to podrazumeva žrtvu na koju nisam spreman.

L.M.

pre 7 godina

Hvala Sasi Ozmo na ovako dobrom intervjuu. Ali komentari pa jos negativni, ne razumem zaista!? Ovo je sigurno jedna posebna zivotna prica i meni je bilo jako dirljivo da sve to procitam. Zivot na dva kontinenta u dve razlicite kulture, pozrtvovanje roditelja da decu izvedu u zivot, iskoluju, stalna putovanja izmedju Kanade i Crne Gore. Ona prica da su u njihovoj lozi sedeli mocnici iz finansijskog sveta koji pomazu Milosu meni samo govori kakve su razlike izmedju Kanade gde takvu pomoc dobijes i Balkana gde nema tako neceg. I koliko je Milos cenjen u Kanadi kada se takav profil ljudi angazuje da mu pomogne i ne trazi da mu se plati. Govore "nasim" jezikom i sta onda!? Takva su vremena dosla, valjda, zivimo izmedju nekoliko zemalja i kontinenata, razlicitih nacija i kultura, da moramo biti i prilicni pragmaticari. Razumem potpuno gospodina Dusana Raonica. Nista ne umanjuje njegovu pozrtvovanost kao roditelja. Na kraju, Milos je jako fin momak, odrastao je u Kanadi i poprimio mentalitet i kulturu, malo se razlikuje od Balkanaca ali se meni dopada, posebno njegovi odmereni, nepompezni i nepretenciozni govori posle meceva. I itekako ima harizmu!

Mare,NS

pre 7 godina

Odlican tekst,krajnje je vreme bilo da saznamo nesto vise o Milosu,a mogli smo videti koliko volje,rada,zelje i odricanja je potrebno da bi se neko nasao u samom svetskom vrhu,sem talenta,naravno.
Namerno ne spominjem novac,jer mnogi ga imaju u izobilju ili im drzava pomaze,ali bez gorenavedenih stvari nista ne vredi.
Zelim Milosu uspesnu karijeru i da mu se snovi ostvare jednog dana,a Sasi srecan povratak i,nadam se,jos par zanimljivih crtica-pricica,kada se utisci slegnu.
Cekamo i dalje 13.`nesrecni`,ko ceka taj i doceka,pa tako sve do 20. jubilarnog!

Kapetan Kuka

pre 7 godina

Bravo Sokole naš. Samo napred. Da nam bog da što više Novaka, Miloša, Janka, Viktora... VSrbija voli Novaka, ali voli i tebe...

Maja

pre 7 godina

Kaze Milosev otac da njegova supruga odlicno govori engleski. Bila je nedavno na kanadskoj televiziji, davala kraci intervju. Mene bilo blam njenog engleskog. A kanadjani, smaraju sa njim. I cesto spominju jos jednog "kanadskog" klinca. Denis Shapovalov, zvuci bas "kanadski" morate priznati.

Petar

pre 7 godina

Nesh-ne poznajes dovoljno koliko Kanada ulaze u mlade talente .
Najveci deo troskova treniranja placa porodica deteta.
Roditelji placaju treninge-iznajmljivanje sala-sudije na utakmicama-troskove odlaska na turnire u Kanadi i USA.
Ako dete igra neki sport za skolu -roditelji moraju obezbediti prevoz do druge skole.
Ukoliko dete igra neki Turnir za Tim Omntarija-provincije koja je deset puta bogatija od Srbije-porodica snosi vecinu troskova.
U Srbiji daleko vise drzava-skola -velike kompanije- pomazu mlade talente u Sportu.
Raonic je vanserijski talenat i da je drzava Kanada vise od malih noga ulozila u njegov razvoj kao sportiste-daleko bi vise postigao.
Drzava treba da pomogne vanserisjske talente-finansijski i da im obezbedi najbolje uslove za trening i napredovanje kao i najbolje trenere.

Amerikanac

pre 7 godina

Decko je maksimizirao svoj limitirani potencijal. Vidi se da se lose sa njim radilo dok je bio junior. Utoliko je njegov uspeh jos veci.

Nenad

pre 7 godina

Posto zivim u Kanadi hteo bih da podlim sa vama kako ovde mediji vide Raonica. Tenis je u velikom usponu i postaje veoma popularan sport, a velika zasluga tome je sto Kanada ima igraca u top 10. Kada je Milos pobedio RF za finale na nacionalnom radio i TV servisu jedna od vaznijih vesti bila je da prvi put u istoriji Kanada ima finalistu Vimbledona. To sto je Milos Crnogorskog ili Srpsog porekla Kanadjane mnogo ne iznenadjuje, ovo je zemlja emigranata i svi postaju Kanadjani posle 3 godine provedene u zemlji ( ako to zele). Kanada je po mom misljenju najbolja drzava za zivot, mene kao emigranta prve generacije gledaju svi kako potpuno ravnopravnog sugradjana , nije kao u evropi gde svi gledaju odakle si i imaju brojne predrasude u vezi toga. Sto se tice njegovog uspeha, moze se videti koliko treba odricanja, novca, vremena i ljubavi da bi se uspelo i to je za svako postovanje. Ne treba biti ljubomoran na uspesne sportiste, rizik koji oni preuzimaju na sebe posvecujuci se sportu a ne skolovanju je jako veliki, jer sta ako se desi povreda i cela karijera posle decenije teskog rada u jednom danu odu u nepovrat. Svaka cast Milose i samo napred zaradi sto vise novca u svojoj karijeri i nauci kako od toga napraviti jos vise investirajuci.

Iz Amerike

pre 7 godina

Ocigledno se tenis "primio" na terenima bivse YU. Imate Noleta, naravno, pa Cilica, pa Raonica, Anu imJelenu pa sad i ove mladje... A iz UK posle toliko decenija uspeli su da proizvedu jedino Andy.

Ivan M

pre 7 godina

Ozmo je majstor, ali ovaj intervju je najbolje nesto sto je uradio. Ovo nije senzacionalna vest, nema "naslova" ni traceva, vec prava prica od jednog coveka koji ocigledno ima sta da isprica. Ptanja su bila izvanredna, odgovori vise nego informativni. Osecam se kao da sam nesto naucio o necemu i nekome. Velika hvala i srecno Raonicima u buducnosti.

Čovek u prolazu

pre 7 godina

Pročitao sam članak odnosno izjavu i sve što sam zaključi da se radi o vrlo poštenim,čestitim radnim ljudima koji su se uvek trudili idu napred u životu..Svaka im čast na tome!" Da je više takvih ljudi sa razmišljanjem gde bi nam kraja bilo.

prakticna

pre 7 godina

Milos je nase gore list i zelim mu sve najbolje.Kad je neko spreman na ovakva odricanja da bi postao vthunski sportista avaka cast.Bravo i za porodicu obrazovanih ljudi koji su podrzali svoje dete u pohodu na uspjeh.On je vec sada vrhinski sportista.

Cici

pre 7 godina

Milos je prvi Kanadjanin koji je usao u finale bilo kojeg GS-a. Kao takav je usao u istoriju sporta Kanade. Nama treba , valjda da bude drago zbog toga sto je neko nase gore list postigao takav uspeh. Mi mozemo da volimo neciji stil igre ili obrnuto, ali jedno je sigurno: a to je da stici dotle je rezultat ogromnog rada, odricanja, zalaganja, imanja vizije i ambicije. Milos je konstantan, radi na popravljanju svojih gresaka I nedostataka I nije tu gde jeste slucajno. On je pristupio tenisu kao biznis projektu, I sada je okupio sjajan tim vrhunskih profesionalaca koji ce sigurno Milosa drzati u vrhu svetskog tenisa. Nasi promucurni komentatori su provalili ovu foru sa "nasim" jezikom. Budite svesni da Raonici u CG imaju dosta bliske rodbine I da zato ne zele da toj rodbini prave probleme sa isticanjem 88888jezika. Sta cete, za to su politicari krivi. Inace u Kanadi, niko ne pominje da je Milos prijavljen u MC, sve dotle dok igra za Kanadu. Bravo Milose, I samo tako nastavi!

svaka cast

pre 7 godina

Svaka cast Milosu i njegovoj porodici. Da je srece imali bi vise takvih porodica gde roditelji brinu i rade sa decom. Imaju pravo da budu ponosni na sebe i svoje rezultate, a i mi sa njima. Iako Milos igra za Kanadu, za mene je nase gore list.