Sreda, 06.07.2016.

21:45

Da li je vreme za Rodžerovu 18. Gren slem titulu?

Godine 2014. Novak Đoković izgubio je od Keija Nišikorija u polufinalu US opena i Rodžer Federer već je viđen sa trofejom u rukama.

Izvor: B92

Da li je vreme za Rodžerovu 18. Gren slem titulu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

@(., 7. jul 2016 11:17)
Postovani nepotpisani,
Rano je jos za Novaka da prepusta mladjima, barem se tako nadamo. I nadamo se i duboko verujemo da ce on prepustiti mladjima spontano i sa stilom, bez 4 susne godine. Sve ima svoj kraj pa i Rodzer u sportskom, takmicarskom smislu. Pocetak je bio jos davnog Septembra 2010 u polufinalu Otvorenog Prvenstva Amerike. Pogledaj, dostupno......
A i danas, kao i uvek, navijam za nase. To nema veze sa teniskim baletom, to je pitanje srca. Napred i sretno Milose Raonicu!
Srdacno Vas navijac iz Perta, Australija

Goran

pre 7 godina

Na osnovu komentara koje pratim godinama na ovom sajtu, mogu sa gotovo 100% sigurnoscu da tvrdim da su svi navijaci Federera zapravo ljudi kojima Srbija nije na srcu, ma sta moze biti razlog za to. Odnos prema Federeru i Novaku je kao lakmus papir, ili pokazuje crveno ili plavo, nema sredine. Svi komentari su ili potcenjivacki za Novaka a u sperlativima za Federara ili su obrnuti. Gotovo da nema neutralnog komenatar na ovu temu. Novakovi navijaci su protiv Federara sa punim pravom jer je bio sujetan prema Novaku tokom cele karijere, dok su Federerovi navijaci zapravo mrzitelji Novaka vise nego obozavaoci Federera. Ubedjen sam da ce navijati za svakoga samo da ne navijaju za Novaka. Zalosno ali nazalost Novak i Federer su danas dva pola zapadnog Balkana, ma koliko da je Novak kosmopolita, on se dozivljava kao olicenje Srbije sto on i jeste i prema tome se svi odredjuju. Drago mi je da redovno vise pluseva imaju Novakovi navijaci i tako treba da bude.

Marko

pre 7 godina

Federer je jedan od poslednjih predstavnika stare teniske skole, igra prelepo, ofanzivno, ne kalkulise , pitanje je kada cemo opet imati prilike da gledamo takvog igraca kada se rodzer povuce. Naravno, time ne umanjujem sve one neverovatne stvari koje su postigli nadal i novak ali federer je jednostavno poseban. Od sveg srca mu zelim pobedu na ovom turniru.

dragan

pre 7 godina

Vise puta sam ovde u komentarima napisao, prvi put posle US Opena 2015, kada je u finalu izgubo od Novaka (Sparta), da Federer vise nece osvojiti ni jedan GS. To se videlo na njemu, iz njegovog pogleda, priznanje da vise nije dijamant koji se mora biti da se osvojio GS. I da nema Djokovica na turniru, iskoristice neki drugi igrac tu priliku, kao sto je sada. Da nije Djokovica, Federer bi se vec povukao sa nedostiznish 17 GSova. Ovako igra na silu, ne bi li osvoji jos neki.

.

pre 7 godina

@Ratko Jevtovic
Nije Cilic mogao nista kada je Federer postao priseban i podigao nivo igre. Nece moci ni Raonic jer nema taj kvalitet da se suprotstavi Rodzeru.
Mladji neka osvajaju kada suparnik bude Djokovic, zbog buducnosti tenisa.

Pahahahah

pre 7 godina

Mora da popravi behend i da bude sigurniji kad napada. Ali mislim ako udje u finale da ce tad da ekslodira. Ajmo majstore. Ovo je tvoja sansa

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

Zao mi je sto je i B92 uleteo u euforiju oko 18te GS titule za RF i postavio to "istorijsko" pitanje. Gledam direktne prenose na kanalu 7 ovde u Australiji i citava prica u medijima oko forsirane titule je vec i otuzna. Dzon Njukomb i Tim Vudridz su sinoc otvoreno navijali za RF i svaka rec i analiza bila je samo kako da RF pobedi. Posle meca radost kao da su dobili loto premiju. Mozda ce RF ponovo pobediti ali zaista nije njegovo vreme. Dok je MC bio pribran i sabran RF nije mogao nista; cak je povremeno delovao kao rekreativac. Ste sto je MC ispustio svoje velike i brojne sanse. Iskreno se nadam da ce Milos uci u mec pribran i iskoristiti svoje sanse i uci u finale. A posle neka ga sluzi sreca. Za tenisku buducnost bolje je da pobedi neki mladji igrac.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Vracarac

pre 7 godina

Ne svidja mi se ovaj naslov. Bas sad srpski citalac razmislja da li je vreme za Rodzerovu 18. titulu????
I nije Blansano, nego Blankano.

Dr Agan

pre 7 godina

Ne podnosim Federera,zato sto je pun kompleksa i nikakav je covek.Ali ,verovatno ce osvojiti svoj 18 gs.E,moj Novace,umesto da budes na 4 slema eazlike bices na sest

Joca

pre 7 godina

Nole, Nole, kad macke nema misevi kolo vode.
Znam da nisi masina ali ja im ne bih ostavljao ni mrvice da se slade.
Mada razumem i da su ti OI igre vaznije od Wimbldona.
Zelim ti brz povratak!

monden

pre 7 godina

I sam vrag nek osvoji samo ne Rodjo....
(Lovac_u_mutnom, 07. jul 2016 07:38) Kako ne kapiraš da je upravo "ROĐO" taj VRAG kojeg spominješ.

Igor

pre 7 godina

Nikad niko nece postici ono sto je uradio Federer. Covek igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta, tehnicki savrsen bekhend, tehnicki savrsen forhend, voleji maestralni, slajz najbolji na svetu, smec bez greske, servis sjajan, raznolik, moze jako na T liniju, moze da plasira u bocnu, moze u telo sa puno kika, drugi isto odlican, drob sotovi sjajni, sakriveni sa obe strane pogotovo sa bekhenda, kretnja fantasticna, nikad ga nisam video da padne..... Covek je legenda tenisa, 35 godina, a jos je baba roga, svaka cast.

bane

pre 7 godina

Federerovo vreme je prošlo i bio bih veoma razočaran ako bi uzeo još jednu titulu. Marej već dugo igra bolje od Federera i zaslužio je još jedan GS. Raonić isto, strašno je napredovao i kada će pobedjivati ako ne sada. Federer je od svih najmanje pokazao i nepravedno bi bilo da osvoji trofej kad već ima boljih.

Poruka Raonicu, sivom ticu

pre 7 godina

Tenis se igra glavom. Ako ti protivnik čita servise (a ko to bolje radi od Feda?), uključi mozak. Promeni ponašanje. Sakrivanje namere, lukavstvo, finta... ili već kako se to naziva, sastoji se u tome da se i dalje ponašaš (postavljaš telo, izbacuješ lopticu, usmeravaš pogled, činiš iste kretnje u jednu stranu....) isto kao i do momenta kada si shvatio da ti protivnik čita servis, ali MENJAJ odluku u poslednjem momentu. Gađaj upravo suprotni ugao nego do maločas. Kako drugačije zbuniti protivnika? Po ovome, po ''glavometu'', se vrhunski igrači odlikuju od odličnih igrača.

psl

pre 7 godina

Sve je moguće. Vrata su svima otvorena posle Novakovog poraza, sad ostaje da vidimo ko će iskoristiti šansu.Od njih četvorice Federer i Marej su u prednosti jer već imaju GS titule i iza njih je veliko iskustvo u igranju finala, pogotovo Federer. Volela bih da osvoji Raonić ili Berdih ali to će biti jako teško.

Ivan

pre 7 godina

Raonića će Federer pobediti lagano sa 3:0 videćete! Miljama je iskusniji od njega, lukaviji, a o tehničkoj superiornosti da i ne govorimo! Raonić je prilično samouveren ali samo po izjavama dok u sebi zna da su mu protiv Federera zaista male šanse, njihov meč ionako neće biti fizički mnogo iscrpljujuć, biće pregršt kratkih poena i razmena, Raonićev jedini adut je servis ali to je premalo za Federera koji prosto pliva od samopouzdanja nakon eliminacije Noleta. Miloša ima da odere lagano u 3 seta, predviđam možda nekih najviše 10 gemova Milošu u sva 3 seta, to mu je maksimum! Što se tiče finala Federeru će to biti malo teži zadatak naravno ali ako neko zna kako se dobija Mari na travi to je Rođa, prošle godine ga je lagano i veoma ubedljivo pobedio u polufinalu a i u onom finalu 2012.god! Tako da 99% Federer ovo osvaja! I neka osvoji, ja sam veliki Noletov fan ali nisam nimalo zavidan na Federerove uspehe, neka čovek lepo ode u sportsku penziju sa 8. WB i 18. GS zaslužio je!

Mikiveliki

pre 7 godina

Нисам жив... Да ли ће Федерер да освоји титулу, да ли ће Новак да се врати, хоће ли успети да престигне Федерера...

Tenis fan

pre 7 godina

Sjajan teniser, moje misljenje i najbolji svih vremenena.
Ali...ne mogu da shvatim ove ljude sto im nije jasno zbog cega mi ostali toliko navijamo protiv federera. Pobogu, pa nas covek..neki tamo Srbin mali, ima priliku da prestigne nedostiznog i mozda ucini najveci podvig u istoriji sporta. Da, novak moze doci do te cifre gren slemova i tada mu niko nista ne moze osporiti. Opustite se ljudi, ne mrzimo fedexa, samo navijamo za naseg ;-) Novace ne padaj, oseti energiju svih navijaca i smogni snage za najveci stepenik.

Gauomont

pre 7 godina

@Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.
(Ivan, 06. jul 2016 23:54)

Ovu pricu o tome da je star Federer i mrtav umoran slusamo zadnjih 5 godina. Dakle starac je bio i kada je imao godina koliko Novak sada, pa opet igra finala gren slemova.
Obožavam Novaka ljudi, ali budite realni.
Bolt u daleko zahtevnijem sportu nego tenis osvaja rekorde posle 30_te. Federer je prvi favorit za titulu uprkos formi Mareja.
I da uzasno je to sto Novaka stalno maltretiraju na razne nacine, ali vratice se jos jači!

veder

pre 7 godina

Objašnjenje za one kojima nikako nije jasno zašto ima toliko negativnih komentara o najboljem teniseru sveta i najboljem sportisti planete Novaku Đokoviću, zato što Srbi nikad ne praštaju uspeh, mrze svoje najbolje i najuspešnije predstavnike...kako je veliki Radomir Konstatinović lepo napisao i objasnio u 'Filosofiji palanke'.

Nebojša

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.
(@, 06. jul 2016 23:49)

Videćemo u praksi kako će ići ali na papiru sigurno nije tako jer Cilic ima jednu pobedu dok Raonic ima dve a Marej 11 nad Federerom naravno to ne mora ništa da znači jer svaki meč je meč za sebe u svakom slučaju ne verujem da će pobedu ispustiti ako budu imali priliku kao Hrvat što je uradio.

Ратко М.

pre 7 godina

Није ми ни мало драго што ћу ово написати, али бојим се да је Чилић имао највеће шансе да заустави Швајцарца.По мени, Раонић и Мари, једноставно немају шансе.

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Cast izuzecima, ali citajuci komentare izmilelih, mislim da je za jednu stvar Vujosevic bio u pravu-nije Djokovicu trebala onakva podrska Zvezdi. E sad sto se ovakvo komentatorsko stanje vodi kao bolest, ocigledno ne smeta.

pribil

pre 7 godina

Agasi je bio harizmatican, dzon mekinro.. federer nema veze sa pojmom harizmatican...Sto dole neko rece namecu mu na silu nesto sto realno nema...

Ivan

pre 7 godina

Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.

danijel

pre 7 godina

uzeo ili ne uzeo, on je dosta uzeo.. sada je najbolji igrac svih vremena... niko ne garantuje da ce uvijek biti ali niko ne moze da garantuje da ce biti.
Jedno je sigurno da je legenda sporta i da zbog toga svi navijaju za njega.

Beoman

pre 7 godina

Mislim da ce Marej da osvoji Vimbldon bez problema, najjaci je posle Noleta, najvise je napredovao i mnogo je bolji trenutno od Federera.

Miloš

pre 7 godina

Sve su uradili ne bi li doveli Mareja i Federera u finale. Možda čak i nešto izmisle kako bi obojica osvojili, možda se pokvari krov a kiša pada pet dana pa proglase ih zajedno za pobednike. Žreb do 1/4 finala sve rekreativci, Noleta maltretirali da igra meč na terenu 1 sa pet prekida jer su znali da će ga to iznervirati, jer ničim nije zaslužio da ima takav tretman. Nike, nike...

anica

pre 7 godina

(Cole, 6. jul 2016 22:18)
Vidis li kako su izmileli kao mravi, obrati samo paznju po komentarima, gde su bre ti ljudi kad Novak pobedjuje? To je tako jer se ne voli Federer nego mrzi Novak, uzasan mozak, a te price kako mrzimo sve sto nema veze sa Novakom je njihova odbrana, jos nisam srela osobu koja ne voli Rafu, Endija, sve moje drugarice, neko ce reci zbog fizickog izgleda, ali nije tako..a mnogo je veci i kvalitetniji rival od Federera, uspesniji teniser od Noleta jos uvek, nikad nisam imala problem sa tim, sta je to sto tera ljude na takav sarkazam i na ponizenja, a opet se pitam kako to da mogu sa sportskog aspekta da posmatram duele Novaka i Nadala a ne mogu Novaka i Federera..kako da nikad nisam sela i rekla sebi daj da uzivam u tenisu njih dvojice, nego samo gledam gde pada loptica da slucajno Federer ne pobedi.. Boli me sve ovo sto se desava, ne krijem, sto kaze VUK ovo odstupa od spota!
Ono sto je cinjenica, jeste...da to nije zbog tenisa, i to priznajem, Federer je ustogljena zapadna figura sa puno maski i dzaba mu sve kad je kao covek nula. Prosto! Moze da ima 30 slemova..neko ko sedi na pogresnoj stolici, ko govori za protivnika da je sala da samara lopticu, neko ko nikada nema snage da prizna da je protivnik bolji a dobija nagradu za ferplej...mnogo je namucio Noleta tokom karijere, mnogo smicalica..ali zapamti Novak ce postati najbolji za sva vremena.
Sve najbolje!

Nadam se da cete objaviti

robin hud

pre 7 godina

Plan je bio malo drugačiji.
Novak je trebalo da bude izmoren protiv nedužnog Kverija na pomoćnom terenu i da usput počisti Rogera a da u finalu tako izmoren izgubi od Marija.
I ovako je ispalo dobro po Marija, koji ipak na travi ima najveću šansu da pobedi Rogera.
Neki plan je postojao i sasvim sigurno je Novaku stavljen do znanja.
U svakom slučaju Roger ne zaslužuje ni da se nađe u finalu.
Mari igra dobro i današnje mučenje protiv Conge ne znači ništa.
Za njega je Raonić mnogo opasniji, što se i videlo u Kvinsu.
Posle Novakovog poraza i kasnijeg razvoja situacije, u najmanju ruku je postojala namera da se on poremeti raspoređivanjem na pomoćni teren i to je bila dodatna frustracija za njega.
Teren br.1 je brži i odgovara serverima. Novak je uspeo da se izvuče prošle godine ali ove nažalost nije, uglavnom i zbog stalnih prekida.
To izgleda kao potpuno legitimna odluka organizatora, ali u suštini to je obična prevara.
Za Novaka ovo nije dobro pošto su mu otkrili slabu tačku na neki način. Nadam se da će u budućnosti to prevazići. Pozdrav Novakovim navijačima.

@

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.

Gigi

pre 7 godina

Zao mi je sto necemo da gledamo Noleta u finalu, al kako stvari stoje navijam da Federer dodje lagano do finala i pobedi. Njegova igra je lepa za gledanje, kad on igra finale ili Nole prosto uticu da pozelis da igras tenis.
NEKA VAM SPORT NE KORISTI ZA MEDJUSOBNE RASPRAVE, KONFLIKTE, NEGO UZIVAJTE U SPORTU.

Cole

pre 7 godina

Meni je najjači utisak kakav smo to narod.
Šta se s nama dešava, otkud toliko navijanje
za Federera, zbog čega drvlje i kamenje
po Novaku zbog poraza, činjenica je da je Federer
institucija i da igra možda najelegantniji tenis
ali zar nam nije preča naša krv, neko ko je sa
ovih prostora, neko ko je uvek imao samo reči hvale
za sve protivnike, otkud toliki odnos pluseva
i minuseva u Federerovu korist, pa taj čovek je Novaka
do pre nekog vremena omalovažavao gde je stigao ...
E to samo govori da nismo ništa bolje ni zaslužili
ni kao narod ni kao država.

P.S.
Za one koji misle da je to ljubomora sa naše strane,
podsećam na Nadala kojeg retko ko mrzi, naprotiv,
skoro svi ga gotive, osim pojedinaca koji misle da
se dopinguje.

јако и до самог краја

pre 7 godina

Ако не сад, кад? Мада не би волео, што да кријемо, волимо Новака превише. Дрма тензија и Роџера, зна да време цури а тело све више издаје. Природа чини своје. А увек може да измува неки Вимби, остале слемове много теже. С' друге стране, Милош је прилично опасан, потцењен и све више намазан. Ако одигра без гарда и пуном снагом, може да добије. Има више да понуди од Марина, од више слајса до приласка напред. О Ендију да не причамо, за класу је бољи од свих преосталих, али глава чувена спушта шансе доле. Препаљен је, на граници бахатог и размаженог.
Мора али мора да освоји ово или постаје вероватно и нај губитник икад.

mate

pre 7 godina

federer ima 5 u nizu... wimbledoona .. on i borg... sampras je 4 u nizu uspio (7 ukupno) a dokovic 2 u nizu (3 ukupno)...
Kom pravo kom krivo-ali kad govorimo o najboljem svih vremena- Rod Laver ili Federer-to je dilema... (Dokovic, Sampras i Nadal su ipak stepenica nize)

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!
(Partizan ponos Srbije, 6. jul 2016 21:56)
Sto vas toliko zulja Djokovic, dragi gosti iz Zagreba? Umesto da ste doneli buket cveca za pobednika RG vi ovako. Pa sto ne vrsiste analizu svih onih turnira gde je Djokovic mleo i od koga i kako je tu ispadao "GOAT"? Nije mogao da opepeli, a vi sutnja. I sad se raskokodakali, ko posle Monte Karla.

Vragolan

pre 7 godina

Zaslužio je 18.-tu još odavno, ali moraće da to potvrdi i na terenu.
Mislim da ne blista i da igra gore nego prošle godine, ali je prošle godine došao do finala sa Novakom bez izgubljenog seta usput počistivši Marija sa 3:0 u polufinalu, tako da bi i ovaj nešto niži nivo tenisa trebalo da bude dovoljan za titulu.
Najbitnije pred polufinale je da se lepo odmori, tamo ga čeka Raonić koji je na ovom turniru takođe okrenuo 0-2 i pun je samopouzdanja što se danas videlo, takođe i da poradi na riternu jer je Milošev servis bolji od Čilićevog ali mu je zato igra u polju gora.
Očekujem 3:1 za Rodžera.

Nebojša

pre 7 godina

Ne verujem niti mu to želim Cilic ga je trebao nokautirati ili nije ko bi to od njega očekivao :) isto tako nebi voleo ni da Marej trijumfuje ali između dva zla biram manje pa ako ova dva budu u finalu navijacu za Škota ali ako Raonic iznenadi navijacu za Berdiha da osvoji.

Kova

pre 7 godina

Ajmo sad svi odjednom se saltamo i navijamo za Srpsko-crnogorskog izdajnika...Sta ucini Rodzere...Ljudi uzivajte u vrhunskom tenisu nemojte mrzeti nikoga zato sto je najuspesniji u istoriji...

Ivana

pre 7 godina

Zasto navijate da Federer ne osvoji? Valjda treba navijati da Djokovic osvoji. Inace, ako Federer osvoji 18.to je nedostizno, jer se posle 29.niko nije naosvajao gs, pa nece ni Djokovic uzeti vise od 3 max.

ime k'o ime, a pusti jadan

pre 7 godina

@Cole, druze veruj mi i ja sam slicno mislio. Nekad. Ali preozbiljno ovu glupost shvatas. Mnogo, previse klinaca prati ovo, svako moze da baci komentar, sa telefona je sad prilicno brzo i lako. Da ne pricam o komsijama koji se trapavo uvuku i bace koju kosku.
Ja u mom okruzenju bar ne poznajem nikog ali nikog ko ne voli brata. Onako iskreno i od srca. Okej ne mogu i ne trebaju svi sad, preslo bi u drugu krajnost ali ima postovanje svih garantovano.
Gluposti, provokacije, baljezgarije internet trpi od nastanka, tako da.. Razumeo si, pozdrav.

Predo

pre 7 godina

Ne mogu nikako da objasnim ljudima, koji se nikada nisu bavili sportom da 34, 35 godina nisu prepreka da se odigra jedan meč ili jedan turnir, problem je kontinuitet, problem je što vam se telo teže oporavlja i povrede teže zaceljuju. Rodžer je preskočio čitavu sezonu šljake i sve karte bacio na ovaj turnir. Ima svežinu i želju, uz znanje, koje nikad nije bilo sporno. Međutim, mislim da Raonić ima kvalitet da ga zaustavi, jer je kvalitetniji od Čilića. Ako ne Raonić, onda Marej sigurno. Jedino ako Berdih dobije Mareja, što je teško verovatno.

kimiko

pre 7 godina

Ako zasluzi onda neka i uzme ovaj turnir.Za tenis je vreme relativna kategorija.Mozes biti najjaci i sa 35 godina.Svaka cast ovom igracu koji pre svega igra tenis sa uzivanjem.
Danas mu je servis i kretanje bilo fantasticno.Tako je naucio u mladosti,tako igra i danas.I najvaznije.
Uvek je voleo takvu igru.

norbert madaras

pre 7 godina

Nije došlo vreme da Federer osvoji grend slem, ovaj je rezervisan za Mareja. Zaslužio je on da se raduje, pogotovo posle junačke pobede nad Congom večeras. Federerovo vreme je prošlo, mislim da bi bilo nepravedno da on osvoji turnir, dakle ili Marej, Raonić i Berdih, bilo ko od njih, samo ne ovaj iz Bazela.

Novakov sam navijač, ali...

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.
(Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54)
Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.

viola

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve. (Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54) Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.
(Novakov sam navijač, ali..., 06. jul 2016 

Federer harizmatican ko poziv za rezervu '91.... Rezultate ima, ali sve ovo ostalo je na silu. U Americi je jednom prilikom bio u TV studiju sa Dzordanom, e onda shvatis pored Dzordana koliko je Federer odbojan i sva ta prica o harizmi padne u vodu, kod Dzordana je harizma spontana, jednostavno neki ljudi se s tim rode i to publika prepoznaje, Federera su mozda ucili kako da postane takav i to se takodje prepozna, ne moze na silu, dzabe milioni.

Tarpe

pre 7 godina

Pa ako pitate njega i njegove fanove reći će da je vreme.
Ono što sigurno znamo jeste da ima jako dobre šanse.
Dele ga 2 meča do 18-te Gren slem titule i ni u jednom od tih mečeva nema momka koji ga je zaustavljavao zadnje 4 godine. Ako mu protivnik bude Mari, Škot ima dva vezana poraza u finalima GS, sa AO i RG; tako da će to biti 50:50 meč.

Mare,NS

pre 7 godina

RF je odigrao na svom maksimumu.
Ravnopravan mec sa momkom na granici top 10.
To je trenutno njegova realnost i moze biti presrecan,jer je spasio cak tri mec lopte.
Uz duzno postovanje svim polufinalistima,Endi je uz Novaka favorit za titulu na svakom turniru i podlozi.
Raonic i Berdih ce mozda imati svoje sanse,ali ipak ocekujem finale Marej-Federer jer su mnogo cesce bili u slicnim situacijama,ali tipujem na Marejevu trecu GS titulu.
Ruku na srce i zasluzio je,posle silnih poraza u finalima.
Medjutim u tenisu postoji `zlatno pravilo`.
Gem,set,mec i turnir osvaja onaj,koji dobije poslednji poen!
Videcemo u nedelju,ko ce to biti!

Outsider pravi

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.

Gajetano

pre 7 godina

Odlicne meceve smo danas gledali.

- Neshvatljivo opustanje Mareja u 4. setu kada je imao brejk viska i trebao da zatvori mec. Kao da je pokupio neki virus od Novaka:) Jeste Conga samarao sa svih strana i sve mu je ulazilo, ali ipak... Bez obzira, i dalje mislim da samo cudo moze spreciti Mareja da osvoji ovaj turnir. A i red je vise da osvoji neki GS! Vec godinu i po ubedljivo je drugi igrac sveta, dolazi do zavrsnica najvecih turnira gde ga Novak po pravilu pocisti, a Novaka na ovom turniru odavno vec nema.

- Godinama se Federer izvlaci na svoj servis, ostali elementi igre daleko su od nekadasnjeg nivoa. Pokusava to da kompenzuje povecanom agresivnoscu, ali cesto u tome preigra. Danas je u zadnja 3 seta nadservirao Cilica i to mu je bila jedina sansa. Na kraju 27:23 asova za Maestra, a dok je Cilic vodio u asovima imao je mec u svojim rukama. Danas se istrosio, u polufinalu (ako ga uopste i prodje) istrosice se jos vise, a u finalu ga verovatno ceka Endi, jak kao bik i zagoreo ko kaubojski tiganj.

- Imam utisak da je podloga na ovogodisnjem WB nesto brza nego prethodnih godina i favorizuje velike servere, ostali nisu imali sanse. Inace, podloga na WB je znacajno usporena od 2002. godine da bi se smanjila razlika izmedju zemlje, betona i trave i time pruzila sansa all-court igracima da ga osvajaju ("Following the 2001 championship, Wimbledon ripped up all of its courts and sowed new ones made of 100% perennial rye grass").

Pozdrav,

Partizan ponos Srbije

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!

Jovan

pre 7 godina

Ajmo malo sa profesionalne strane.
Federer nije na svom uobicajenom nivou. Krece se za nijansu losije, forhend mu je dosta nestabilniji nego inace a bekhend pogotvo. Najvise se oslanja na prvi servis i zato je danas jedva prosao, samo servis nije dovoljan za titulu.
Raonic je trenutno na vrhuncu forme. Popravio je osnovne udarce, moze duze da drzi lopte i u relijima jaceg tempa, Mekenro ga je i naucio kad da krene na mrezu u poenu, a servira nikad bolje. Sve u svemu Raonic nikada nije igrao bolji tenis, a to se videlo i u finalu Qeensa gde se Marej provukao skoro kao Federer danas.
Ako Federer kojim slucajem i pobedi Raonica, Mareja nece sigurno. Godine su to, a razlika u nivou igre je trenutno ogromna.
Wimbldon osvaja Marej ili Raonic, nista od 18e fedbotovi zao mi je unapred.

Pozdrav

Djole

pre 7 godina

Iskreno se nadam da moze. Covjek nije postojao na terenu do 0:2 3:3 i 0:40, a onda je sve krenulo. Poludio sam, imao sam osjecaj do tad da mu nije stalo uopste. One 3 spasene brejk lopte su bile kljuc. Onda 3 mec lopte, kako je spasavao. 2 puta drugi servis, vidio sam duplu. Ali, pokazao je da i u 35 godini moze da se nosi sa dugim mecevima i sa pritiskom. Misljenja sam da je Cilic bolji igrac od Raonica i da ce ga pobjediti. A ako dodje u finale sa Endijem, ima sanse sigurno. Marej je u blokadi kad igra sa njim vec dugo, preko 2 godine. Kad nema Noleta, idemo Rodjo, zasluzio si! RF do 18 GS-a!

Outsider pravi

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.

Mare,NS

pre 7 godina

RF je odigrao na svom maksimumu.
Ravnopravan mec sa momkom na granici top 10.
To je trenutno njegova realnost i moze biti presrecan,jer je spasio cak tri mec lopte.
Uz duzno postovanje svim polufinalistima,Endi je uz Novaka favorit za titulu na svakom turniru i podlozi.
Raonic i Berdih ce mozda imati svoje sanse,ali ipak ocekujem finale Marej-Federer jer su mnogo cesce bili u slicnim situacijama,ali tipujem na Marejevu trecu GS titulu.
Ruku na srce i zasluzio je,posle silnih poraza u finalima.
Medjutim u tenisu postoji `zlatno pravilo`.
Gem,set,mec i turnir osvaja onaj,koji dobije poslednji poen!
Videcemo u nedelju,ko ce to biti!

norbert madaras

pre 7 godina

Nije došlo vreme da Federer osvoji grend slem, ovaj je rezervisan za Mareja. Zaslužio je on da se raduje, pogotovo posle junačke pobede nad Congom večeras. Federerovo vreme je prošlo, mislim da bi bilo nepravedno da on osvoji turnir, dakle ili Marej, Raonić i Berdih, bilo ko od njih, samo ne ovaj iz Bazela.

Jovan

pre 7 godina

Ajmo malo sa profesionalne strane.
Federer nije na svom uobicajenom nivou. Krece se za nijansu losije, forhend mu je dosta nestabilniji nego inace a bekhend pogotvo. Najvise se oslanja na prvi servis i zato je danas jedva prosao, samo servis nije dovoljan za titulu.
Raonic je trenutno na vrhuncu forme. Popravio je osnovne udarce, moze duze da drzi lopte i u relijima jaceg tempa, Mekenro ga je i naucio kad da krene na mrezu u poenu, a servira nikad bolje. Sve u svemu Raonic nikada nije igrao bolji tenis, a to se videlo i u finalu Qeensa gde se Marej provukao skoro kao Federer danas.
Ako Federer kojim slucajem i pobedi Raonica, Mareja nece sigurno. Godine su to, a razlika u nivou igre je trenutno ogromna.
Wimbldon osvaja Marej ili Raonic, nista od 18e fedbotovi zao mi je unapred.

Pozdrav

Gajetano

pre 7 godina

Odlicne meceve smo danas gledali.

- Neshvatljivo opustanje Mareja u 4. setu kada je imao brejk viska i trebao da zatvori mec. Kao da je pokupio neki virus od Novaka:) Jeste Conga samarao sa svih strana i sve mu je ulazilo, ali ipak... Bez obzira, i dalje mislim da samo cudo moze spreciti Mareja da osvoji ovaj turnir. A i red je vise da osvoji neki GS! Vec godinu i po ubedljivo je drugi igrac sveta, dolazi do zavrsnica najvecih turnira gde ga Novak po pravilu pocisti, a Novaka na ovom turniru odavno vec nema.

- Godinama se Federer izvlaci na svoj servis, ostali elementi igre daleko su od nekadasnjeg nivoa. Pokusava to da kompenzuje povecanom agresivnoscu, ali cesto u tome preigra. Danas je u zadnja 3 seta nadservirao Cilica i to mu je bila jedina sansa. Na kraju 27:23 asova za Maestra, a dok je Cilic vodio u asovima imao je mec u svojim rukama. Danas se istrosio, u polufinalu (ako ga uopste i prodje) istrosice se jos vise, a u finalu ga verovatno ceka Endi, jak kao bik i zagoreo ko kaubojski tiganj.

- Imam utisak da je podloga na ovogodisnjem WB nesto brza nego prethodnih godina i favorizuje velike servere, ostali nisu imali sanse. Inace, podloga na WB je znacajno usporena od 2002. godine da bi se smanjila razlika izmedju zemlje, betona i trave i time pruzila sansa all-court igracima da ga osvajaju ("Following the 2001 championship, Wimbledon ripped up all of its courts and sowed new ones made of 100% perennial rye grass").

Pozdrav,

Gauomont

pre 7 godina

@Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.
(Ivan, 06. jul 2016 23:54)

Ovu pricu o tome da je star Federer i mrtav umoran slusamo zadnjih 5 godina. Dakle starac je bio i kada je imao godina koliko Novak sada, pa opet igra finala gren slemova.
Obožavam Novaka ljudi, ali budite realni.
Bolt u daleko zahtevnijem sportu nego tenis osvaja rekorde posle 30_te. Federer je prvi favorit za titulu uprkos formi Mareja.
I da uzasno je to sto Novaka stalno maltretiraju na razne nacine, ali vratice se jos jači!

Novakov sam navijač, ali...

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.
(Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54)
Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.

Partizan ponos Srbije

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!

anica

pre 7 godina

(Cole, 6. jul 2016 22:18)
Vidis li kako su izmileli kao mravi, obrati samo paznju po komentarima, gde su bre ti ljudi kad Novak pobedjuje? To je tako jer se ne voli Federer nego mrzi Novak, uzasan mozak, a te price kako mrzimo sve sto nema veze sa Novakom je njihova odbrana, jos nisam srela osobu koja ne voli Rafu, Endija, sve moje drugarice, neko ce reci zbog fizickog izgleda, ali nije tako..a mnogo je veci i kvalitetniji rival od Federera, uspesniji teniser od Noleta jos uvek, nikad nisam imala problem sa tim, sta je to sto tera ljude na takav sarkazam i na ponizenja, a opet se pitam kako to da mogu sa sportskog aspekta da posmatram duele Novaka i Nadala a ne mogu Novaka i Federera..kako da nikad nisam sela i rekla sebi daj da uzivam u tenisu njih dvojice, nego samo gledam gde pada loptica da slucajno Federer ne pobedi.. Boli me sve ovo sto se desava, ne krijem, sto kaze VUK ovo odstupa od spota!
Ono sto je cinjenica, jeste...da to nije zbog tenisa, i to priznajem, Federer je ustogljena zapadna figura sa puno maski i dzaba mu sve kad je kao covek nula. Prosto! Moze da ima 30 slemova..neko ko sedi na pogresnoj stolici, ko govori za protivnika da je sala da samara lopticu, neko ko nikada nema snage da prizna da je protivnik bolji a dobija nagradu za ferplej...mnogo je namucio Noleta tokom karijere, mnogo smicalica..ali zapamti Novak ce postati najbolji za sva vremena.
Sve najbolje!

Nadam se da cete objaviti

Predo

pre 7 godina

Ne mogu nikako da objasnim ljudima, koji se nikada nisu bavili sportom da 34, 35 godina nisu prepreka da se odigra jedan meč ili jedan turnir, problem je kontinuitet, problem je što vam se telo teže oporavlja i povrede teže zaceljuju. Rodžer je preskočio čitavu sezonu šljake i sve karte bacio na ovaj turnir. Ima svežinu i želju, uz znanje, koje nikad nije bilo sporno. Međutim, mislim da Raonić ima kvalitet da ga zaustavi, jer je kvalitetniji od Čilića. Ako ne Raonić, onda Marej sigurno. Jedino ako Berdih dobije Mareja, što je teško verovatno.

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!
(Partizan ponos Srbije, 6. jul 2016 21:56)
Sto vas toliko zulja Djokovic, dragi gosti iz Zagreba? Umesto da ste doneli buket cveca za pobednika RG vi ovako. Pa sto ne vrsiste analizu svih onih turnira gde je Djokovic mleo i od koga i kako je tu ispadao "GOAT"? Nije mogao da opepeli, a vi sutnja. I sad se raskokodakali, ko posle Monte Karla.

kimiko

pre 7 godina

Ako zasluzi onda neka i uzme ovaj turnir.Za tenis je vreme relativna kategorija.Mozes biti najjaci i sa 35 godina.Svaka cast ovom igracu koji pre svega igra tenis sa uzivanjem.
Danas mu je servis i kretanje bilo fantasticno.Tako je naucio u mladosti,tako igra i danas.I najvaznije.
Uvek je voleo takvu igru.

viola

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve. (Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54) Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.
(Novakov sam navijač, ali..., 06. jul 2016 

Federer harizmatican ko poziv za rezervu '91.... Rezultate ima, ali sve ovo ostalo je na silu. U Americi je jednom prilikom bio u TV studiju sa Dzordanom, e onda shvatis pored Dzordana koliko je Federer odbojan i sva ta prica o harizmi padne u vodu, kod Dzordana je harizma spontana, jednostavno neki ljudi se s tim rode i to publika prepoznaje, Federera su mozda ucili kako da postane takav i to se takodje prepozna, ne moze na silu, dzabe milioni.

Djole

pre 7 godina

Iskreno se nadam da moze. Covjek nije postojao na terenu do 0:2 3:3 i 0:40, a onda je sve krenulo. Poludio sam, imao sam osjecaj do tad da mu nije stalo uopste. One 3 spasene brejk lopte su bile kljuc. Onda 3 mec lopte, kako je spasavao. 2 puta drugi servis, vidio sam duplu. Ali, pokazao je da i u 35 godini moze da se nosi sa dugim mecevima i sa pritiskom. Misljenja sam da je Cilic bolji igrac od Raonica i da ce ga pobjediti. A ako dodje u finale sa Endijem, ima sanse sigurno. Marej je u blokadi kad igra sa njim vec dugo, preko 2 godine. Kad nema Noleta, idemo Rodjo, zasluzio si! RF do 18 GS-a!

Gigi

pre 7 godina

Zao mi je sto necemo da gledamo Noleta u finalu, al kako stvari stoje navijam da Federer dodje lagano do finala i pobedi. Njegova igra je lepa za gledanje, kad on igra finale ili Nole prosto uticu da pozelis da igras tenis.
NEKA VAM SPORT NE KORISTI ZA MEDJUSOBNE RASPRAVE, KONFLIKTE, NEGO UZIVAJTE U SPORTU.

Cole

pre 7 godina

Meni je najjači utisak kakav smo to narod.
Šta se s nama dešava, otkud toliko navijanje
za Federera, zbog čega drvlje i kamenje
po Novaku zbog poraza, činjenica je da je Federer
institucija i da igra možda najelegantniji tenis
ali zar nam nije preča naša krv, neko ko je sa
ovih prostora, neko ko je uvek imao samo reči hvale
za sve protivnike, otkud toliki odnos pluseva
i minuseva u Federerovu korist, pa taj čovek je Novaka
do pre nekog vremena omalovažavao gde je stigao ...
E to samo govori da nismo ništa bolje ni zaslužili
ni kao narod ni kao država.

P.S.
Za one koji misle da je to ljubomora sa naše strane,
podsećam na Nadala kojeg retko ko mrzi, naprotiv,
skoro svi ga gotive, osim pojedinaca koji misle da
se dopinguje.

Ратко М.

pre 7 godina

Није ми ни мало драго што ћу ово написати, али бојим се да је Чилић имао највеће шансе да заустави Швајцарца.По мени, Раонић и Мари, једноставно немају шансе.

Kova

pre 7 godina

Ajmo sad svi odjednom se saltamo i navijamo za Srpsko-crnogorskog izdajnika...Sta ucini Rodzere...Ljudi uzivajte u vrhunskom tenisu nemojte mrzeti nikoga zato sto je najuspesniji u istoriji...

pribil

pre 7 godina

Agasi je bio harizmatican, dzon mekinro.. federer nema veze sa pojmom harizmatican...Sto dole neko rece namecu mu na silu nesto sto realno nema...

Tarpe

pre 7 godina

Pa ako pitate njega i njegove fanove reći će da je vreme.
Ono što sigurno znamo jeste da ima jako dobre šanse.
Dele ga 2 meča do 18-te Gren slem titule i ni u jednom od tih mečeva nema momka koji ga je zaustavljavao zadnje 4 godine. Ako mu protivnik bude Mari, Škot ima dva vezana poraza u finalima GS, sa AO i RG; tako da će to biti 50:50 meč.

robin hud

pre 7 godina

Plan je bio malo drugačiji.
Novak je trebalo da bude izmoren protiv nedužnog Kverija na pomoćnom terenu i da usput počisti Rogera a da u finalu tako izmoren izgubi od Marija.
I ovako je ispalo dobro po Marija, koji ipak na travi ima najveću šansu da pobedi Rogera.
Neki plan je postojao i sasvim sigurno je Novaku stavljen do znanja.
U svakom slučaju Roger ne zaslužuje ni da se nađe u finalu.
Mari igra dobro i današnje mučenje protiv Conge ne znači ništa.
Za njega je Raonić mnogo opasniji, što se i videlo u Kvinsu.
Posle Novakovog poraza i kasnijeg razvoja situacije, u najmanju ruku je postojala namera da se on poremeti raspoređivanjem na pomoćni teren i to je bila dodatna frustracija za njega.
Teren br.1 je brži i odgovara serverima. Novak je uspeo da se izvuče prošle godine ali ove nažalost nije, uglavnom i zbog stalnih prekida.
To izgleda kao potpuno legitimna odluka organizatora, ali u suštini to je obična prevara.
Za Novaka ovo nije dobro pošto su mu otkrili slabu tačku na neki način. Nadam se da će u budućnosti to prevazići. Pozdrav Novakovim navijačima.

Ivan

pre 7 godina

Raonića će Federer pobediti lagano sa 3:0 videćete! Miljama je iskusniji od njega, lukaviji, a o tehničkoj superiornosti da i ne govorimo! Raonić je prilično samouveren ali samo po izjavama dok u sebi zna da su mu protiv Federera zaista male šanse, njihov meč ionako neće biti fizički mnogo iscrpljujuć, biće pregršt kratkih poena i razmena, Raonićev jedini adut je servis ali to je premalo za Federera koji prosto pliva od samopouzdanja nakon eliminacije Noleta. Miloša ima da odere lagano u 3 seta, predviđam možda nekih najviše 10 gemova Milošu u sva 3 seta, to mu je maksimum! Što se tiče finala Federeru će to biti malo teži zadatak naravno ali ako neko zna kako se dobija Mari na travi to je Rođa, prošle godine ga je lagano i veoma ubedljivo pobedio u polufinalu a i u onom finalu 2012.god! Tako da 99% Federer ovo osvaja! I neka osvoji, ja sam veliki Noletov fan ali nisam nimalo zavidan na Federerove uspehe, neka čovek lepo ode u sportsku penziju sa 8. WB i 18. GS zaslužio je!

Tenis fan

pre 7 godina

Sjajan teniser, moje misljenje i najbolji svih vremenena.
Ali...ne mogu da shvatim ove ljude sto im nije jasno zbog cega mi ostali toliko navijamo protiv federera. Pobogu, pa nas covek..neki tamo Srbin mali, ima priliku da prestigne nedostiznog i mozda ucini najveci podvig u istoriji sporta. Da, novak moze doci do te cifre gren slemova i tada mu niko nista ne moze osporiti. Opustite se ljudi, ne mrzimo fedexa, samo navijamo za naseg ;-) Novace ne padaj, oseti energiju svih navijaca i smogni snage za najveci stepenik.

danijel

pre 7 godina

uzeo ili ne uzeo, on je dosta uzeo.. sada je najbolji igrac svih vremena... niko ne garantuje da ce uvijek biti ali niko ne moze da garantuje da ce biti.
Jedno je sigurno da je legenda sporta i da zbog toga svi navijaju za njega.

mate

pre 7 godina

federer ima 5 u nizu... wimbledoona .. on i borg... sampras je 4 u nizu uspio (7 ukupno) a dokovic 2 u nizu (3 ukupno)...
Kom pravo kom krivo-ali kad govorimo o najboljem svih vremena- Rod Laver ili Federer-to je dilema... (Dokovic, Sampras i Nadal su ipak stepenica nize)

@

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.

Mikiveliki

pre 7 godina

Нисам жив... Да ли ће Федерер да освоји титулу, да ли ће Новак да се врати, хоће ли успети да престигне Федерера...

Vragolan

pre 7 godina

Zaslužio je 18.-tu još odavno, ali moraće da to potvrdi i na terenu.
Mislim da ne blista i da igra gore nego prošle godine, ali je prošle godine došao do finala sa Novakom bez izgubljenog seta usput počistivši Marija sa 3:0 u polufinalu, tako da bi i ovaj nešto niži nivo tenisa trebalo da bude dovoljan za titulu.
Najbitnije pred polufinale je da se lepo odmori, tamo ga čeka Raonić koji je na ovom turniru takođe okrenuo 0-2 i pun je samopouzdanja što se danas videlo, takođe i da poradi na riternu jer je Milošev servis bolji od Čilićevog ali mu je zato igra u polju gora.
Očekujem 3:1 za Rodžera.

Miloš

pre 7 godina

Sve su uradili ne bi li doveli Mareja i Federera u finale. Možda čak i nešto izmisle kako bi obojica osvojili, možda se pokvari krov a kiša pada pet dana pa proglase ih zajedno za pobednike. Žreb do 1/4 finala sve rekreativci, Noleta maltretirali da igra meč na terenu 1 sa pet prekida jer su znali da će ga to iznervirati, jer ničim nije zaslužio da ima takav tretman. Nike, nike...

Ivana

pre 7 godina

Zasto navijate da Federer ne osvoji? Valjda treba navijati da Djokovic osvoji. Inace, ako Federer osvoji 18.to je nedostizno, jer se posle 29.niko nije naosvajao gs, pa nece ni Djokovic uzeti vise od 3 max.

Nebojša

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.
(@, 06. jul 2016 23:49)

Videćemo u praksi kako će ići ali na papiru sigurno nije tako jer Cilic ima jednu pobedu dok Raonic ima dve a Marej 11 nad Federerom naravno to ne mora ništa da znači jer svaki meč je meč za sebe u svakom slučaju ne verujem da će pobedu ispustiti ako budu imali priliku kao Hrvat što je uradio.

Igor

pre 7 godina

Nikad niko nece postici ono sto je uradio Federer. Covek igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta, tehnicki savrsen bekhend, tehnicki savrsen forhend, voleji maestralni, slajz najbolji na svetu, smec bez greske, servis sjajan, raznolik, moze jako na T liniju, moze da plasira u bocnu, moze u telo sa puno kika, drugi isto odlican, drob sotovi sjajni, sakriveni sa obe strane pogotovo sa bekhenda, kretnja fantasticna, nikad ga nisam video da padne..... Covek je legenda tenisa, 35 godina, a jos je baba roga, svaka cast.

јако и до самог краја

pre 7 godina

Ако не сад, кад? Мада не би волео, што да кријемо, волимо Новака превише. Дрма тензија и Роџера, зна да време цури а тело све више издаје. Природа чини своје. А увек може да измува неки Вимби, остале слемове много теже. С' друге стране, Милош је прилично опасан, потцењен и све више намазан. Ако одигра без гарда и пуном снагом, може да добије. Има више да понуди од Марина, од више слајса до приласка напред. О Ендију да не причамо, за класу је бољи од свих преосталих, али глава чувена спушта шансе доле. Препаљен је, на граници бахатог и размаженог.
Мора али мора да освоји ово или постаје вероватно и нај губитник икад.

Beoman

pre 7 godina

Mislim da ce Marej da osvoji Vimbldon bez problema, najjaci je posle Noleta, najvise je napredovao i mnogo je bolji trenutno od Federera.

Ivan

pre 7 godina

Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.

Marko

pre 7 godina

Federer je jedan od poslednjih predstavnika stare teniske skole, igra prelepo, ofanzivno, ne kalkulise , pitanje je kada cemo opet imati prilike da gledamo takvog igraca kada se rodzer povuce. Naravno, time ne umanjujem sve one neverovatne stvari koje su postigli nadal i novak ali federer je jednostavno poseban. Od sveg srca mu zelim pobedu na ovom turniru.

veder

pre 7 godina

Objašnjenje za one kojima nikako nije jasno zašto ima toliko negativnih komentara o najboljem teniseru sveta i najboljem sportisti planete Novaku Đokoviću, zato što Srbi nikad ne praštaju uspeh, mrze svoje najbolje i najuspešnije predstavnike...kako je veliki Radomir Konstatinović lepo napisao i objasnio u 'Filosofiji palanke'.

ime k'o ime, a pusti jadan

pre 7 godina

@Cole, druze veruj mi i ja sam slicno mislio. Nekad. Ali preozbiljno ovu glupost shvatas. Mnogo, previse klinaca prati ovo, svako moze da baci komentar, sa telefona je sad prilicno brzo i lako. Da ne pricam o komsijama koji se trapavo uvuku i bace koju kosku.
Ja u mom okruzenju bar ne poznajem nikog ali nikog ko ne voli brata. Onako iskreno i od srca. Okej ne mogu i ne trebaju svi sad, preslo bi u drugu krajnost ali ima postovanje svih garantovano.
Gluposti, provokacije, baljezgarije internet trpi od nastanka, tako da.. Razumeo si, pozdrav.

Nebojša

pre 7 godina

Ne verujem niti mu to želim Cilic ga je trebao nokautirati ili nije ko bi to od njega očekivao :) isto tako nebi voleo ni da Marej trijumfuje ali između dva zla biram manje pa ako ova dva budu u finalu navijacu za Škota ali ako Raonic iznenadi navijacu za Berdiha da osvoji.

Poruka Raonicu, sivom ticu

pre 7 godina

Tenis se igra glavom. Ako ti protivnik čita servise (a ko to bolje radi od Feda?), uključi mozak. Promeni ponašanje. Sakrivanje namere, lukavstvo, finta... ili već kako se to naziva, sastoji se u tome da se i dalje ponašaš (postavljaš telo, izbacuješ lopticu, usmeravaš pogled, činiš iste kretnje u jednu stranu....) isto kao i do momenta kada si shvatio da ti protivnik čita servis, ali MENJAJ odluku u poslednjem momentu. Gađaj upravo suprotni ugao nego do maločas. Kako drugačije zbuniti protivnika? Po ovome, po ''glavometu'', se vrhunski igrači odlikuju od odličnih igrača.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

Zao mi je sto je i B92 uleteo u euforiju oko 18te GS titule za RF i postavio to "istorijsko" pitanje. Gledam direktne prenose na kanalu 7 ovde u Australiji i citava prica u medijima oko forsirane titule je vec i otuzna. Dzon Njukomb i Tim Vudridz su sinoc otvoreno navijali za RF i svaka rec i analiza bila je samo kako da RF pobedi. Posle meca radost kao da su dobili loto premiju. Mozda ce RF ponovo pobediti ali zaista nije njegovo vreme. Dok je MC bio pribran i sabran RF nije mogao nista; cak je povremeno delovao kao rekreativac. Ste sto je MC ispustio svoje velike i brojne sanse. Iskreno se nadam da ce Milos uci u mec pribran i iskoristiti svoje sanse i uci u finale. A posle neka ga sluzi sreca. Za tenisku buducnost bolje je da pobedi neki mladji igrac.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Cast izuzecima, ali citajuci komentare izmilelih, mislim da je za jednu stvar Vujosevic bio u pravu-nije Djokovicu trebala onakva podrska Zvezdi. E sad sto se ovakvo komentatorsko stanje vodi kao bolest, ocigledno ne smeta.

Pahahahah

pre 7 godina

Mora da popravi behend i da bude sigurniji kad napada. Ali mislim ako udje u finale da ce tad da ekslodira. Ajmo majstore. Ovo je tvoja sansa

psl

pre 7 godina

Sve je moguće. Vrata su svima otvorena posle Novakovog poraza, sad ostaje da vidimo ko će iskoristiti šansu.Od njih četvorice Federer i Marej su u prednosti jer već imaju GS titule i iza njih je veliko iskustvo u igranju finala, pogotovo Federer. Volela bih da osvoji Raonić ili Berdih ali to će biti jako teško.

bane

pre 7 godina

Federerovo vreme je prošlo i bio bih veoma razočaran ako bi uzeo još jednu titulu. Marej već dugo igra bolje od Federera i zaslužio je još jedan GS. Raonić isto, strašno je napredovao i kada će pobedjivati ako ne sada. Federer je od svih najmanje pokazao i nepravedno bi bilo da osvoji trofej kad već ima boljih.

monden

pre 7 godina

I sam vrag nek osvoji samo ne Rodjo....
(Lovac_u_mutnom, 07. jul 2016 07:38) Kako ne kapiraš da je upravo "ROĐO" taj VRAG kojeg spominješ.

Joca

pre 7 godina

Nole, Nole, kad macke nema misevi kolo vode.
Znam da nisi masina ali ja im ne bih ostavljao ni mrvice da se slade.
Mada razumem i da su ti OI igre vaznije od Wimbldona.
Zelim ti brz povratak!

dragan

pre 7 godina

Vise puta sam ovde u komentarima napisao, prvi put posle US Opena 2015, kada je u finalu izgubo od Novaka (Sparta), da Federer vise nece osvojiti ni jedan GS. To se videlo na njemu, iz njegovog pogleda, priznanje da vise nije dijamant koji se mora biti da se osvojio GS. I da nema Djokovica na turniru, iskoristice neki drugi igrac tu priliku, kao sto je sada. Da nije Djokovica, Federer bi se vec povukao sa nedostiznish 17 GSova. Ovako igra na silu, ne bi li osvoji jos neki.

.

pre 7 godina

@Ratko Jevtovic
Nije Cilic mogao nista kada je Federer postao priseban i podigao nivo igre. Nece moci ni Raonic jer nema taj kvalitet da se suprotstavi Rodzeru.
Mladji neka osvajaju kada suparnik bude Djokovic, zbog buducnosti tenisa.

Dr Agan

pre 7 godina

Ne podnosim Federera,zato sto je pun kompleksa i nikakav je covek.Ali ,verovatno ce osvojiti svoj 18 gs.E,moj Novace,umesto da budes na 4 slema eazlike bices na sest

Vracarac

pre 7 godina

Ne svidja mi se ovaj naslov. Bas sad srpski citalac razmislja da li je vreme za Rodzerovu 18. titulu????
I nije Blansano, nego Blankano.

Goran

pre 7 godina

Na osnovu komentara koje pratim godinama na ovom sajtu, mogu sa gotovo 100% sigurnoscu da tvrdim da su svi navijaci Federera zapravo ljudi kojima Srbija nije na srcu, ma sta moze biti razlog za to. Odnos prema Federeru i Novaku je kao lakmus papir, ili pokazuje crveno ili plavo, nema sredine. Svi komentari su ili potcenjivacki za Novaka a u sperlativima za Federara ili su obrnuti. Gotovo da nema neutralnog komenatar na ovu temu. Novakovi navijaci su protiv Federara sa punim pravom jer je bio sujetan prema Novaku tokom cele karijere, dok su Federerovi navijaci zapravo mrzitelji Novaka vise nego obozavaoci Federera. Ubedjen sam da ce navijati za svakoga samo da ne navijaju za Novaka. Zalosno ali nazalost Novak i Federer su danas dva pola zapadnog Balkana, ma koliko da je Novak kosmopolita, on se dozivljava kao olicenje Srbije sto on i jeste i prema tome se svi odredjuju. Drago mi je da redovno vise pluseva imaju Novakovi navijaci i tako treba da bude.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

@(., 7. jul 2016 11:17)
Postovani nepotpisani,
Rano je jos za Novaka da prepusta mladjima, barem se tako nadamo. I nadamo se i duboko verujemo da ce on prepustiti mladjima spontano i sa stilom, bez 4 susne godine. Sve ima svoj kraj pa i Rodzer u sportskom, takmicarskom smislu. Pocetak je bio jos davnog Septembra 2010 u polufinalu Otvorenog Prvenstva Amerike. Pogledaj, dostupno......
A i danas, kao i uvek, navijam za nase. To nema veze sa teniskim baletom, to je pitanje srca. Napred i sretno Milose Raonicu!
Srdacno Vas navijac iz Perta, Australija

Outsider pravi

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.

Partizan ponos Srbije

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!

norbert madaras

pre 7 godina

Nije došlo vreme da Federer osvoji grend slem, ovaj je rezervisan za Mareja. Zaslužio je on da se raduje, pogotovo posle junačke pobede nad Congom večeras. Federerovo vreme je prošlo, mislim da bi bilo nepravedno da on osvoji turnir, dakle ili Marej, Raonić i Berdih, bilo ko od njih, samo ne ovaj iz Bazela.

pribil

pre 7 godina

Agasi je bio harizmatican, dzon mekinro.. federer nema veze sa pojmom harizmatican...Sto dole neko rece namecu mu na silu nesto sto realno nema...

anica

pre 7 godina

(Cole, 6. jul 2016 22:18)
Vidis li kako su izmileli kao mravi, obrati samo paznju po komentarima, gde su bre ti ljudi kad Novak pobedjuje? To je tako jer se ne voli Federer nego mrzi Novak, uzasan mozak, a te price kako mrzimo sve sto nema veze sa Novakom je njihova odbrana, jos nisam srela osobu koja ne voli Rafu, Endija, sve moje drugarice, neko ce reci zbog fizickog izgleda, ali nije tako..a mnogo je veci i kvalitetniji rival od Federera, uspesniji teniser od Noleta jos uvek, nikad nisam imala problem sa tim, sta je to sto tera ljude na takav sarkazam i na ponizenja, a opet se pitam kako to da mogu sa sportskog aspekta da posmatram duele Novaka i Nadala a ne mogu Novaka i Federera..kako da nikad nisam sela i rekla sebi daj da uzivam u tenisu njih dvojice, nego samo gledam gde pada loptica da slucajno Federer ne pobedi.. Boli me sve ovo sto se desava, ne krijem, sto kaze VUK ovo odstupa od spota!
Ono sto je cinjenica, jeste...da to nije zbog tenisa, i to priznajem, Federer je ustogljena zapadna figura sa puno maski i dzaba mu sve kad je kao covek nula. Prosto! Moze da ima 30 slemova..neko ko sedi na pogresnoj stolici, ko govori za protivnika da je sala da samara lopticu, neko ko nikada nema snage da prizna da je protivnik bolji a dobija nagradu za ferplej...mnogo je namucio Noleta tokom karijere, mnogo smicalica..ali zapamti Novak ce postati najbolji za sva vremena.
Sve najbolje!

Nadam se da cete objaviti

Novakov sam navijač, ali...

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve.
(Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54)
Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.

Cole

pre 7 godina

Meni je najjači utisak kakav smo to narod.
Šta se s nama dešava, otkud toliko navijanje
za Federera, zbog čega drvlje i kamenje
po Novaku zbog poraza, činjenica je da je Federer
institucija i da igra možda najelegantniji tenis
ali zar nam nije preča naša krv, neko ko je sa
ovih prostora, neko ko je uvek imao samo reči hvale
za sve protivnike, otkud toliki odnos pluseva
i minuseva u Federerovu korist, pa taj čovek je Novaka
do pre nekog vremena omalovažavao gde je stigao ...
E to samo govori da nismo ništa bolje ni zaslužili
ni kao narod ni kao država.

P.S.
Za one koji misle da je to ljubomora sa naše strane,
podsećam na Nadala kojeg retko ko mrzi, naprotiv,
skoro svi ga gotive, osim pojedinaca koji misle da
se dopinguje.

viola

pre 7 godina

Džaba mu i 28 da osvoji. Nikada nije imao 4 u nizu. Niti ce. Slabiji i od Novaka i od Nadala u međusobnom skoru. Istina je da igra nesto elegantnije od RN i NĐ ali to je bukvalno sve. (Outsider pravi, 6. jul 2016 21:54) Sve ovo stoji, ali publika obožava Rodžera, ima deleko najviše fanova, magnet za sponzore. Čak i da ga Nole pretekne po broju GS titula, mnogi ljudi će ga smatrati najvećim svih vremena. Kraljem belog sporta, Džabe statistika, on je kao neki sinonom za tenis. Novak nema tu harizmu, a i glupirao se imitacijama na početku karijere, uvek će ostati Đoker.
(Novakov sam navijač, ali..., 06. jul 2016 

Federer harizmatican ko poziv za rezervu '91.... Rezultate ima, ali sve ovo ostalo je na silu. U Americi je jednom prilikom bio u TV studiju sa Dzordanom, e onda shvatis pored Dzordana koliko je Federer odbojan i sva ta prica o harizmi padne u vodu, kod Dzordana je harizma spontana, jednostavno neki ljudi se s tim rode i to publika prepoznaje, Federera su mozda ucili kako da postane takav i to se takodje prepozna, ne moze na silu, dzabe milioni.

Jovan

pre 7 godina

Ajmo malo sa profesionalne strane.
Federer nije na svom uobicajenom nivou. Krece se za nijansu losije, forhend mu je dosta nestabilniji nego inace a bekhend pogotvo. Najvise se oslanja na prvi servis i zato je danas jedva prosao, samo servis nije dovoljan za titulu.
Raonic je trenutno na vrhuncu forme. Popravio je osnovne udarce, moze duze da drzi lopte i u relijima jaceg tempa, Mekenro ga je i naucio kad da krene na mrezu u poenu, a servira nikad bolje. Sve u svemu Raonic nikada nije igrao bolji tenis, a to se videlo i u finalu Qeensa gde se Marej provukao skoro kao Federer danas.
Ako Federer kojim slucajem i pobedi Raonica, Mareja nece sigurno. Godine su to, a razlika u nivou igre je trenutno ogromna.
Wimbldon osvaja Marej ili Raonic, nista od 18e fedbotovi zao mi je unapred.

Pozdrav

Miloš

pre 7 godina

Sve su uradili ne bi li doveli Mareja i Federera u finale. Možda čak i nešto izmisle kako bi obojica osvojili, možda se pokvari krov a kiša pada pet dana pa proglase ih zajedno za pobednike. Žreb do 1/4 finala sve rekreativci, Noleta maltretirali da igra meč na terenu 1 sa pet prekida jer su znali da će ga to iznervirati, jer ničim nije zaslužio da ima takav tretman. Nike, nike...

Djole

pre 7 godina

Iskreno se nadam da moze. Covjek nije postojao na terenu do 0:2 3:3 i 0:40, a onda je sve krenulo. Poludio sam, imao sam osjecaj do tad da mu nije stalo uopste. One 3 spasene brejk lopte su bile kljuc. Onda 3 mec lopte, kako je spasavao. 2 puta drugi servis, vidio sam duplu. Ali, pokazao je da i u 35 godini moze da se nosi sa dugim mecevima i sa pritiskom. Misljenja sam da je Cilic bolji igrac od Raonica i da ce ga pobjediti. A ako dodje u finale sa Endijem, ima sanse sigurno. Marej je u blokadi kad igra sa njim vec dugo, preko 2 godine. Kad nema Noleta, idemo Rodjo, zasluzio si! RF do 18 GS-a!

mate

pre 7 godina

federer ima 5 u nizu... wimbledoona .. on i borg... sampras je 4 u nizu uspio (7 ukupno) a dokovic 2 u nizu (3 ukupno)...
Kom pravo kom krivo-ali kad govorimo o najboljem svih vremena- Rod Laver ili Federer-to je dilema... (Dokovic, Sampras i Nadal su ipak stepenica nize)

Kova

pre 7 godina

Ajmo sad svi odjednom se saltamo i navijamo za Srpsko-crnogorskog izdajnika...Sta ucini Rodzere...Ljudi uzivajte u vrhunskom tenisu nemojte mrzeti nikoga zato sto je najuspesniji u istoriji...

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Federer sa 35 godine preokrece 2:0 u setovima u svoju korist protiv Marina Cilica koji je 9. igrac na svetu i u najboljim je godinama.

Djokovic ne moze da preokrene 2:0 u setovima protiv Kverija koji je tek izasao iz povrede i koji je 28. igrac na svetu...I to uz pomoc kise!!

Mislim da se vidi ko je GOAT!
(Partizan ponos Srbije, 6. jul 2016 21:56)
Sto vas toliko zulja Djokovic, dragi gosti iz Zagreba? Umesto da ste doneli buket cveca za pobednika RG vi ovako. Pa sto ne vrsiste analizu svih onih turnira gde je Djokovic mleo i od koga i kako je tu ispadao "GOAT"? Nije mogao da opepeli, a vi sutnja. I sad se raskokodakali, ko posle Monte Karla.

robin hud

pre 7 godina

Plan je bio malo drugačiji.
Novak je trebalo da bude izmoren protiv nedužnog Kverija na pomoćnom terenu i da usput počisti Rogera a da u finalu tako izmoren izgubi od Marija.
I ovako je ispalo dobro po Marija, koji ipak na travi ima najveću šansu da pobedi Rogera.
Neki plan je postojao i sasvim sigurno je Novaku stavljen do znanja.
U svakom slučaju Roger ne zaslužuje ni da se nađe u finalu.
Mari igra dobro i današnje mučenje protiv Conge ne znači ništa.
Za njega je Raonić mnogo opasniji, što se i videlo u Kvinsu.
Posle Novakovog poraza i kasnijeg razvoja situacije, u najmanju ruku je postojala namera da se on poremeti raspoređivanjem na pomoćni teren i to je bila dodatna frustracija za njega.
Teren br.1 je brži i odgovara serverima. Novak je uspeo da se izvuče prošle godine ali ove nažalost nije, uglavnom i zbog stalnih prekida.
To izgleda kao potpuno legitimna odluka organizatora, ali u suštini to je obična prevara.
Za Novaka ovo nije dobro pošto su mu otkrili slabu tačku na neki način. Nadam se da će u budućnosti to prevazići. Pozdrav Novakovim navijačima.

Mare,NS

pre 7 godina

RF je odigrao na svom maksimumu.
Ravnopravan mec sa momkom na granici top 10.
To je trenutno njegova realnost i moze biti presrecan,jer je spasio cak tri mec lopte.
Uz duzno postovanje svim polufinalistima,Endi je uz Novaka favorit za titulu na svakom turniru i podlozi.
Raonic i Berdih ce mozda imati svoje sanse,ali ipak ocekujem finale Marej-Federer jer su mnogo cesce bili u slicnim situacijama,ali tipujem na Marejevu trecu GS titulu.
Ruku na srce i zasluzio je,posle silnih poraza u finalima.
Medjutim u tenisu postoji `zlatno pravilo`.
Gem,set,mec i turnir osvaja onaj,koji dobije poslednji poen!
Videcemo u nedelju,ko ce to biti!

Ivana

pre 7 godina

Zasto navijate da Federer ne osvoji? Valjda treba navijati da Djokovic osvoji. Inace, ako Federer osvoji 18.to je nedostizno, jer se posle 29.niko nije naosvajao gs, pa nece ni Djokovic uzeti vise od 3 max.

Ivan

pre 7 godina

Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.

Beoman

pre 7 godina

Mislim da ce Marej da osvoji Vimbldon bez problema, najjaci je posle Noleta, najvise je napredovao i mnogo je bolji trenutno od Federera.

Mikiveliki

pre 7 godina

Нисам жив... Да ли ће Федерер да освоји титулу, да ли ће Новак да се врати, хоће ли успети да престигне Федерера...

Ivan

pre 7 godina

Raonića će Federer pobediti lagano sa 3:0 videćete! Miljama je iskusniji od njega, lukaviji, a o tehničkoj superiornosti da i ne govorimo! Raonić je prilično samouveren ali samo po izjavama dok u sebi zna da su mu protiv Federera zaista male šanse, njihov meč ionako neće biti fizički mnogo iscrpljujuć, biće pregršt kratkih poena i razmena, Raonićev jedini adut je servis ali to je premalo za Federera koji prosto pliva od samopouzdanja nakon eliminacije Noleta. Miloša ima da odere lagano u 3 seta, predviđam možda nekih najviše 10 gemova Milošu u sva 3 seta, to mu je maksimum! Što se tiče finala Federeru će to biti malo teži zadatak naravno ali ako neko zna kako se dobija Mari na travi to je Rođa, prošle godine ga je lagano i veoma ubedljivo pobedio u polufinalu a i u onom finalu 2012.god! Tako da 99% Federer ovo osvaja! I neka osvoji, ja sam veliki Noletov fan ali nisam nimalo zavidan na Federerove uspehe, neka čovek lepo ode u sportsku penziju sa 8. WB i 18. GS zaslužio je!

Nebojša

pre 7 godina

Ne verujem niti mu to želim Cilic ga je trebao nokautirati ili nije ko bi to od njega očekivao :) isto tako nebi voleo ni da Marej trijumfuje ali između dva zla biram manje pa ako ova dva budu u finalu navijacu za Škota ali ako Raonic iznenadi navijacu za Berdiha da osvoji.

Ратко М.

pre 7 godina

Није ми ни мало драго што ћу ово написати, али бојим се да је Чилић имао највеће шансе да заустави Швајцарца.По мени, Раонић и Мари, једноставно немају шансе.

Gauomont

pre 7 godina

@Ajte molim vas... Slucajno je danas izbegao poraz. Vec protiv Raonica ce pokusavati maksimalno da skracuje poene, jer je potpuno mrtav fizicki. On ce posle ovog Vimbldona otkazati ucesce na narednih nekoliko turnira zbog iscrpljenosti.
(Ivan, 06. jul 2016 23:54)

Ovu pricu o tome da je star Federer i mrtav umoran slusamo zadnjih 5 godina. Dakle starac je bio i kada je imao godina koliko Novak sada, pa opet igra finala gren slemova.
Obožavam Novaka ljudi, ali budite realni.
Bolt u daleko zahtevnijem sportu nego tenis osvaja rekorde posle 30_te. Federer je prvi favorit za titulu uprkos formi Mareja.
I da uzasno je to sto Novaka stalno maltretiraju na razne nacine, ali vratice se jos jači!

Joca

pre 7 godina

Nole, Nole, kad macke nema misevi kolo vode.
Znam da nisi masina ali ja im ne bih ostavljao ni mrvice da se slade.
Mada razumem i da su ti OI igre vaznije od Wimbldona.
Zelim ti brz povratak!

Predo

pre 7 godina

Ne mogu nikako da objasnim ljudima, koji se nikada nisu bavili sportom da 34, 35 godina nisu prepreka da se odigra jedan meč ili jedan turnir, problem je kontinuitet, problem je što vam se telo teže oporavlja i povrede teže zaceljuju. Rodžer je preskočio čitavu sezonu šljake i sve karte bacio na ovaj turnir. Ima svežinu i želju, uz znanje, koje nikad nije bilo sporno. Međutim, mislim da Raonić ima kvalitet da ga zaustavi, jer je kvalitetniji od Čilića. Ako ne Raonić, onda Marej sigurno. Jedino ako Berdih dobije Mareja, što je teško verovatno.

@

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.

Gigi

pre 7 godina

Zao mi je sto necemo da gledamo Noleta u finalu, al kako stvari stoje navijam da Federer dodje lagano do finala i pobedi. Njegova igra je lepa za gledanje, kad on igra finale ili Nole prosto uticu da pozelis da igras tenis.
NEKA VAM SPORT NE KORISTI ZA MEDJUSOBNE RASPRAVE, KONFLIKTE, NEGO UZIVAJTE U SPORTU.

Gajetano

pre 7 godina

Odlicne meceve smo danas gledali.

- Neshvatljivo opustanje Mareja u 4. setu kada je imao brejk viska i trebao da zatvori mec. Kao da je pokupio neki virus od Novaka:) Jeste Conga samarao sa svih strana i sve mu je ulazilo, ali ipak... Bez obzira, i dalje mislim da samo cudo moze spreciti Mareja da osvoji ovaj turnir. A i red je vise da osvoji neki GS! Vec godinu i po ubedljivo je drugi igrac sveta, dolazi do zavrsnica najvecih turnira gde ga Novak po pravilu pocisti, a Novaka na ovom turniru odavno vec nema.

- Godinama se Federer izvlaci na svoj servis, ostali elementi igre daleko su od nekadasnjeg nivoa. Pokusava to da kompenzuje povecanom agresivnoscu, ali cesto u tome preigra. Danas je u zadnja 3 seta nadservirao Cilica i to mu je bila jedina sansa. Na kraju 27:23 asova za Maestra, a dok je Cilic vodio u asovima imao je mec u svojim rukama. Danas se istrosio, u polufinalu (ako ga uopste i prodje) istrosice se jos vise, a u finalu ga verovatno ceka Endi, jak kao bik i zagoreo ko kaubojski tiganj.

- Imam utisak da je podloga na ovogodisnjem WB nesto brza nego prethodnih godina i favorizuje velike servere, ostali nisu imali sanse. Inace, podloga na WB je znacajno usporena od 2002. godine da bi se smanjila razlika izmedju zemlje, betona i trave i time pruzila sansa all-court igracima da ga osvajaju ("Following the 2001 championship, Wimbledon ripped up all of its courts and sowed new ones made of 100% perennial rye grass").

Pozdrav,

bane

pre 7 godina

Federerovo vreme je prošlo i bio bih veoma razočaran ako bi uzeo još jednu titulu. Marej već dugo igra bolje od Federera i zaslužio je još jedan GS. Raonić isto, strašno je napredovao i kada će pobedjivati ako ne sada. Federer je od svih najmanje pokazao i nepravedno bi bilo da osvoji trofej kad već ima boljih.

veder

pre 7 godina

Objašnjenje za one kojima nikako nije jasno zašto ima toliko negativnih komentara o najboljem teniseru sveta i najboljem sportisti planete Novaku Đokoviću, zato što Srbi nikad ne praštaju uspeh, mrze svoje najbolje i najuspešnije predstavnike...kako je veliki Radomir Konstatinović lepo napisao i objasnio u 'Filosofiji palanke'.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

Zao mi je sto je i B92 uleteo u euforiju oko 18te GS titule za RF i postavio to "istorijsko" pitanje. Gledam direktne prenose na kanalu 7 ovde u Australiji i citava prica u medijima oko forsirane titule je vec i otuzna. Dzon Njukomb i Tim Vudridz su sinoc otvoreno navijali za RF i svaka rec i analiza bila je samo kako da RF pobedi. Posle meca radost kao da su dobili loto premiju. Mozda ce RF ponovo pobediti ali zaista nije njegovo vreme. Dok je MC bio pribran i sabran RF nije mogao nista; cak je povremeno delovao kao rekreativac. Ste sto je MC ispustio svoje velike i brojne sanse. Iskreno se nadam da ce Milos uci u mec pribran i iskoristiti svoje sanse i uci u finale. A posle neka ga sluzi sreca. Za tenisku buducnost bolje je da pobedi neki mladji igrac.

Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Igor

pre 7 godina

Nikad niko nece postici ono sto je uradio Federer. Covek igra najlepsi tenis u istoriji ovog sporta, tehnicki savrsen bekhend, tehnicki savrsen forhend, voleji maestralni, slajz najbolji na svetu, smec bez greske, servis sjajan, raznolik, moze jako na T liniju, moze da plasira u bocnu, moze u telo sa puno kika, drugi isto odlican, drob sotovi sjajni, sakriveni sa obe strane pogotovo sa bekhenda, kretnja fantasticna, nikad ga nisam video da padne..... Covek je legenda tenisa, 35 godina, a jos je baba roga, svaka cast.

Toto-ko-tunjo

pre 7 godina

Cast izuzecima, ali citajuci komentare izmilelih, mislim da je za jednu stvar Vujosevic bio u pravu-nije Djokovicu trebala onakva podrska Zvezdi. E sad sto se ovakvo komentatorsko stanje vodi kao bolest, ocigledno ne smeta.

Dr Agan

pre 7 godina

Ne podnosim Federera,zato sto je pun kompleksa i nikakav je covek.Ali ,verovatno ce osvojiti svoj 18 gs.E,moj Novace,umesto da budes na 4 slema eazlike bices na sest

Tenis fan

pre 7 godina

Sjajan teniser, moje misljenje i najbolji svih vremenena.
Ali...ne mogu da shvatim ove ljude sto im nije jasno zbog cega mi ostali toliko navijamo protiv federera. Pobogu, pa nas covek..neki tamo Srbin mali, ima priliku da prestigne nedostiznog i mozda ucini najveci podvig u istoriji sporta. Da, novak moze doci do te cifre gren slemova i tada mu niko nista ne moze osporiti. Opustite se ljudi, ne mrzimo fedexa, samo navijamo za naseg ;-) Novace ne padaj, oseti energiju svih navijaca i smogni snage za najveci stepenik.

Pahahahah

pre 7 godina

Mora da popravi behend i da bude sigurniji kad napada. Ali mislim ako udje u finale da ce tad da ekslodira. Ajmo majstore. Ovo je tvoja sansa

јако и до самог краја

pre 7 godina

Ако не сад, кад? Мада не би волео, што да кријемо, волимо Новака превише. Дрма тензија и Роџера, зна да време цури а тело све више издаје. Природа чини своје. А увек може да измува неки Вимби, остале слемове много теже. С' друге стране, Милош је прилично опасан, потцењен и све више намазан. Ако одигра без гарда и пуном снагом, може да добије. Има више да понуди од Марина, од више слајса до приласка напред. О Ендију да не причамо, за класу је бољи од свих преосталих, али глава чувена спушта шансе доле. Препаљен је, на граници бахатог и размаженог.
Мора али мора да освоји ово или постаје вероватно и нај губитник икад.

dragan

pre 7 godina

Vise puta sam ovde u komentarima napisao, prvi put posle US Opena 2015, kada je u finalu izgubo od Novaka (Sparta), da Federer vise nece osvojiti ni jedan GS. To se videlo na njemu, iz njegovog pogleda, priznanje da vise nije dijamant koji se mora biti da se osvojio GS. I da nema Djokovica na turniru, iskoristice neki drugi igrac tu priliku, kao sto je sada. Da nije Djokovica, Federer bi se vec povukao sa nedostiznish 17 GSova. Ovako igra na silu, ne bi li osvoji jos neki.

monden

pre 7 godina

I sam vrag nek osvoji samo ne Rodjo....
(Lovac_u_mutnom, 07. jul 2016 07:38) Kako ne kapiraš da je upravo "ROĐO" taj VRAG kojeg spominješ.

Nebojša

pre 7 godina

Osvaja bez ikakvih problema. Danas je preziveo najtezeg protivnika, Raonic i Marej su lak zalogaj za Federera. Raonic jer nema igru za Rodzera, a Marej je pokazao jos prosle godine kakve su mu sanse, nije osvojio ni set protiv Rodzera vec 2 godine, da ne pominjem da je mentalno nikakav u finalima. Federer je sada prepun samopouzdanja, kada se izvukao iz onakvog problema, moze sve.
(@, 06. jul 2016 23:49)

Videćemo u praksi kako će ići ali na papiru sigurno nije tako jer Cilic ima jednu pobedu dok Raonic ima dve a Marej 11 nad Federerom naravno to ne mora ništa da znači jer svaki meč je meč za sebe u svakom slučaju ne verujem da će pobedu ispustiti ako budu imali priliku kao Hrvat što je uradio.

kimiko

pre 7 godina

Ako zasluzi onda neka i uzme ovaj turnir.Za tenis je vreme relativna kategorija.Mozes biti najjaci i sa 35 godina.Svaka cast ovom igracu koji pre svega igra tenis sa uzivanjem.
Danas mu je servis i kretanje bilo fantasticno.Tako je naucio u mladosti,tako igra i danas.I najvaznije.
Uvek je voleo takvu igru.

Vragolan

pre 7 godina

Zaslužio je 18.-tu još odavno, ali moraće da to potvrdi i na terenu.
Mislim da ne blista i da igra gore nego prošle godine, ali je prošle godine došao do finala sa Novakom bez izgubljenog seta usput počistivši Marija sa 3:0 u polufinalu, tako da bi i ovaj nešto niži nivo tenisa trebalo da bude dovoljan za titulu.
Najbitnije pred polufinale je da se lepo odmori, tamo ga čeka Raonić koji je na ovom turniru takođe okrenuo 0-2 i pun je samopouzdanja što se danas videlo, takođe i da poradi na riternu jer je Milošev servis bolji od Čilićevog ali mu je zato igra u polju gora.
Očekujem 3:1 za Rodžera.

danijel

pre 7 godina

uzeo ili ne uzeo, on je dosta uzeo.. sada je najbolji igrac svih vremena... niko ne garantuje da ce uvijek biti ali niko ne moze da garantuje da ce biti.
Jedno je sigurno da je legenda sporta i da zbog toga svi navijaju za njega.

Vracarac

pre 7 godina

Ne svidja mi se ovaj naslov. Bas sad srpski citalac razmislja da li je vreme za Rodzerovu 18. titulu????
I nije Blansano, nego Blankano.

ime k'o ime, a pusti jadan

pre 7 godina

@Cole, druze veruj mi i ja sam slicno mislio. Nekad. Ali preozbiljno ovu glupost shvatas. Mnogo, previse klinaca prati ovo, svako moze da baci komentar, sa telefona je sad prilicno brzo i lako. Da ne pricam o komsijama koji se trapavo uvuku i bace koju kosku.
Ja u mom okruzenju bar ne poznajem nikog ali nikog ko ne voli brata. Onako iskreno i od srca. Okej ne mogu i ne trebaju svi sad, preslo bi u drugu krajnost ali ima postovanje svih garantovano.
Gluposti, provokacije, baljezgarije internet trpi od nastanka, tako da.. Razumeo si, pozdrav.

psl

pre 7 godina

Sve je moguće. Vrata su svima otvorena posle Novakovog poraza, sad ostaje da vidimo ko će iskoristiti šansu.Od njih četvorice Federer i Marej su u prednosti jer već imaju GS titule i iza njih je veliko iskustvo u igranju finala, pogotovo Federer. Volela bih da osvoji Raonić ili Berdih ali to će biti jako teško.

.

pre 7 godina

@Ratko Jevtovic
Nije Cilic mogao nista kada je Federer postao priseban i podigao nivo igre. Nece moci ni Raonic jer nema taj kvalitet da se suprotstavi Rodzeru.
Mladji neka osvajaju kada suparnik bude Djokovic, zbog buducnosti tenisa.

Marko

pre 7 godina

Federer je jedan od poslednjih predstavnika stare teniske skole, igra prelepo, ofanzivno, ne kalkulise , pitanje je kada cemo opet imati prilike da gledamo takvog igraca kada se rodzer povuce. Naravno, time ne umanjujem sve one neverovatne stvari koje su postigli nadal i novak ali federer je jednostavno poseban. Od sveg srca mu zelim pobedu na ovom turniru.

Tarpe

pre 7 godina

Pa ako pitate njega i njegove fanove reći će da je vreme.
Ono što sigurno znamo jeste da ima jako dobre šanse.
Dele ga 2 meča do 18-te Gren slem titule i ni u jednom od tih mečeva nema momka koji ga je zaustavljavao zadnje 4 godine. Ako mu protivnik bude Mari, Škot ima dva vezana poraza u finalima GS, sa AO i RG; tako da će to biti 50:50 meč.

Poruka Raonicu, sivom ticu

pre 7 godina

Tenis se igra glavom. Ako ti protivnik čita servise (a ko to bolje radi od Feda?), uključi mozak. Promeni ponašanje. Sakrivanje namere, lukavstvo, finta... ili već kako se to naziva, sastoji se u tome da se i dalje ponašaš (postavljaš telo, izbacuješ lopticu, usmeravaš pogled, činiš iste kretnje u jednu stranu....) isto kao i do momenta kada si shvatio da ti protivnik čita servis, ali MENJAJ odluku u poslednjem momentu. Gađaj upravo suprotni ugao nego do maločas. Kako drugačije zbuniti protivnika? Po ovome, po ''glavometu'', se vrhunski igrači odlikuju od odličnih igrača.

Ratko Jevtovic

pre 7 godina

@(., 7. jul 2016 11:17)
Postovani nepotpisani,
Rano je jos za Novaka da prepusta mladjima, barem se tako nadamo. I nadamo se i duboko verujemo da ce on prepustiti mladjima spontano i sa stilom, bez 4 susne godine. Sve ima svoj kraj pa i Rodzer u sportskom, takmicarskom smislu. Pocetak je bio jos davnog Septembra 2010 u polufinalu Otvorenog Prvenstva Amerike. Pogledaj, dostupno......
A i danas, kao i uvek, navijam za nase. To nema veze sa teniskim baletom, to je pitanje srca. Napred i sretno Milose Raonicu!
Srdacno Vas navijac iz Perta, Australija

Goran

pre 7 godina

Na osnovu komentara koje pratim godinama na ovom sajtu, mogu sa gotovo 100% sigurnoscu da tvrdim da su svi navijaci Federera zapravo ljudi kojima Srbija nije na srcu, ma sta moze biti razlog za to. Odnos prema Federeru i Novaku je kao lakmus papir, ili pokazuje crveno ili plavo, nema sredine. Svi komentari su ili potcenjivacki za Novaka a u sperlativima za Federara ili su obrnuti. Gotovo da nema neutralnog komenatar na ovu temu. Novakovi navijaci su protiv Federara sa punim pravom jer je bio sujetan prema Novaku tokom cele karijere, dok su Federerovi navijaci zapravo mrzitelji Novaka vise nego obozavaoci Federera. Ubedjen sam da ce navijati za svakoga samo da ne navijaju za Novaka. Zalosno ali nazalost Novak i Federer su danas dva pola zapadnog Balkana, ma koliko da je Novak kosmopolita, on se dozivljava kao olicenje Srbije sto on i jeste i prema tome se svi odredjuju. Drago mi je da redovno vise pluseva imaju Novakovi navijaci i tako treba da bude.