Utorak, 05.07.2016.

09:00

B92 i Novak: O snovima, Bogu, meditaciji, pauzi...

Već deceniju je u samom vrhu tenisa, govorio je na hiljadama konferencija za medije i uradio stotine intervjua ’jedan na jedan’.

Izvor: B92

B92 i Novak: O snovima, Bogu, meditaciji, pauzi... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Lemi

pre 7 godina

Ako jedan Novak Đoković, ispunjen čovek na svim poljima, koji živi život kakav živi, kaže da treba da meditiram, ja ću meditirati. Da znam ko su ljudi koji ostavljaju negativne komentare i da znam da žive savršene živote, onda bih poslušala njihove savete.. Ali definitivno osoba koja je ispunjena nema potrebu da spušta druge da bi se istakla. :)

kinez

pre 7 godina

ne vezano za velicinu djokovica... ja nisam neki vernik, ali mislim da je glupo, samozivo, bespotrebno itd itd trositi molitve na osvojiti turnir, umesto na milione gladnih: (
naravno, ukoliko bog postoji on ni ne cuje ove molitve

Fx

pre 7 godina

@ anica

Ima Federer 6 mastersa na šljaci, dva u Madridu (poslednji na plavoj šljaci, ako se sećaš kada su se svi klizali kao Bambi na ledu, osim njega) i četiri u Hamburgu (koji je svoje mesto ustupio Šangaju 2009. a od tad je ATP500).
Naravno, nema Rim i Monte Karlo.

anica

pre 7 godina

Eto vidis...zasto si sad tako reagovao? Zar nije, dzemper, placko I balerina?? A kazes ne vredjas.
Ono sto je on uradio na zavrsnom mastersu je bas dokaz da treba da dobije nagradu za fer plej.
Koliko pratim tenis, Ao se vodi kao tvrda podloga, u te finese ne ulazim..koliko god se trudili da dokazete nesto on ima 6 titula tu. To postuj! I ja postujem Federerovih 7W. Samo mi nije jos jasno kako to da najbolji u istoriji nema nijedan masters na sljaci...I ima 23 11 protiv kako kaze najveceg rivala.
Druze, nisu ti bas argumenti ok.
Novak jeste mentalna gromada jer je upravo Federeru u vise navrata dokazao sta je tenis.
Kiflice...600g brasno, kesica suvi kvasac, 2dl voda..2dl belo vino, secer kasicica I so, prasak za pecivo I jedan maslac lepse je nego margarin. Da odstoji 45min, 8loptica...svaku velicine tanjira premazujes, osmu ne...oklagija razvuces u veliki krug..iseces motas, na pek papir, u rernu 20min do pola sata na 200stepeni..mogu slani I slatki zavisno od kolicine soli I secera. Eto.

Fx

pre 7 godina

Ljudi, Nole ima povređeno rame (još od Rolan Garosa) i tu se završava priča o porazu protiv Kverija (na konferenciji za štampu posle meča samo je napomenuo da nije sto posto zdrav, ističući Kverijevu igru, naravno džentlmenski, izmereni servisi prosečno slabiji na W preko 3km/h nego na RG, gde je takođe povređen servirao lošije od svog proseka, dakle povreda ramena).
Priča o kalendarskom slemu je glupost, nepotrebno arčenje džebane. Nole narednih godina treba da se usredsredi isključivo na sledeće:
1. Zlato na olimpijadi (Golden slem)
2. Dva Sinsinatija (Svi mastersi, jedini, pa još svi dva puta)
3. Još minimum jedan US Open (prirodno)
4. Još minimum jedan RG (Dabl karijer slem, što nema niko u Open eri. Rafa 1AO, RF 1RG, Agasi po 1W i RG).
5. Ili još minimum 2 RG i 1 US (Tripl karijer slem što bi bilo za sva vremena nedostižno)
6. Kad/ako osvoji 1-5 imao bi 15 slemova i bukvalno nedostižne rekorde ikad, pa bi još po neki slem bio samo šlag na torti, ne mora ih biti ni 18 ni 20 ni 25, dovoljno za GOAT.
7. Da pokuša da ostane broj jedan preko 300+ nedelja
8. Da pokuša da karijeru završi kao prvi po procentu pobeda (što je najteže, upravo više nije prvi nego opet Borg posle ranog ispadanja 732/882 je 82,99%, a Borg 83,03%)

Idemo Nole korak po korak. Samo zdravlja.

Pozz

pre 7 godina

bvv

Ne, Novak nije mentalna gromada.
Ako je neko psihički jači od Nadala i RF, ako je neko talentovaniji od Nadala i RF,
ako je neko motivisaniji i više se bori od Nadala i RF; kako do danas posle decenije bavljenja profesionalnim tenisom nije porušio sve rekorde i nije prestigao ovu dvojicu koji nemaju pojma o tenisu?
Kada mu ne ide on se dere, psuje, gađa sudije reketom - to je odlika mentalne gromade? Pa valjda neko ko je toliko psihički jak i stabilan kada mu ne ide bude miran, koncetrisan, spreman da pokuša plan B, plan C, pa ako ni to ne ide, nema galame nego strpljenje i čekaš da protivnik posustane a onda napad svim silama.
Pa njega je ta mentalna snaga mogla da košta RG da je nije par centimetara onaj reket proleteo pored linijskog sudije.

Diego Moustapha

pre 7 godina

Novak je spominjao životnu energiju, elektromagnetna polja i slično. Čitanje ovih komentara toliko isisava tu energiju i stvara negativan naboj, da mislim kada bi Novaka neko svezao i pročitao mu sve komentare ni Dalai Lama mu ne bi pomogao u duhovnom oporavku. Užas...

Simke

pre 7 godina

postoji li vakcina protiv toga

A ko si Ti da donosiš konačni sud šta je omalovažavanje a šta ne?
I to što ja ne pišem o Novaku kao da je sišao sa neke Ikone ne znači
da ga mrzim, već da mi mozak nije toliko ispran, i da sportska dostignuća ne shvatam kao naučna dostignuća koja menjaju svet i čovečanstvo.
Pomiri se sa tim da ima nas koji navijamo za Novaka ali se ne molimo svako veče ispred njegove zlatne biste koju smo lično izvajali u naletu ekstaze!
Ako je za tebe ZLOBA moj komentar o Novaku ti stvarno nisi čist/a.

I da te pitam samo još ovo; šta sam ja to pogrešno u stvari napisao?
Da li Novak filozofira? Da. I šta je strašno ako filozofira, to mnogi rade, filozofija je u stvari samo neko dublje razmišljanje, analitičnije i pedantnije...
Da li Federer ima 35 godina i da li je sada posle poraza Novaka favorit za W?
Jeste!, a to znači da će ako osvoji imati 18GS titula, i da će opet vratiti samopouzdanje koje mu je Novak ukrao, i da će u narednih 2,3 godine imati šanse za još neki GS, jer ako sa 35 godina može da osvoji jedan WIm. moći će i sa 37!
I na kraju, da li Novak piše knjige, ima restoran za vegane, i u slobodno vreme čita kao što sam kaže razne druge kulture jer voli da uči i da zna!
Naravno da je odgovr DA! Problem je kako sam ja to sve napisao, a ne u činjenicama koje stoje u komentaru. Ali ja kao i ti imam pravo na svoje mišljenje i oladi više sa odgovorima i dosoljavanjem pameti...
Ako Novakcina ne deluje, uzmi Novandol ili Nolespirin...

Brejk u petom

pre 7 godina

Poznato je da obicnim smrtnicima, mozak tezi nekih 800gr, a njegov dva kila, i tu se zavrsava svaka diskusiju o "glavi", mentalnoj gromadi", itd.
Medjutim, rec moras ne sme postojati u njegovom vokabularu. Bolje je reci: MOJ IZBOR JE: biti jaci, izdrzljiviji, duhovniji, studiozniji, posveceniji, ljubazniji i zato sam takav. Ujedno se resava pritiska, jer kad nesto "moras" onda nisi srecan, jer si pod pritiskom moranja!

bvv

pre 7 godina

Rece neki lik dole da Novak nije mentalna gromada!? Pa ko je? Nadal? Novak mu mentalno rasturao glavu godinama, stric Toni otvoreno kaze da je Nadalov problem mentalne a ne fizicke prirode poslednje dve godine. Federer? Covek koji se posle dve neiskoriscene mec lopte RASPADNE! I to sve ponovi sledece godine!! Covek koji sa 34 godine place posle poraza na Wimbldonu! OK, slazem se da Novak nije mentalna gromada, ali onda brate nije niko! I vec sam pricao o tome, mentalna stabilnost nije konstanta vec promenjiva kategorija, isto kao i fitnes. Oba su podlozna usponu i padu u zavisnosti od razmih faktora i okolnosti. Novak je nekada mentalno jak, nekada bas i nije, isto i Federer, Nadal. Razlika je sto je Novak (isto kao i RF, RN) daleko cesce jak, otud svi oni silni istorijski rekordi. Da nije mentalno jak, nista od toga.

@

pre 7 godina

@anica
Nisu iste podloge jer je osnova podloge na AO vrsta plastike a na USO se podloga nanosi na betonsku osnovu, zato se i kaze da se USO igra na betonu, a razlike su velike. AO je mnogo sporiji od USO, koji je jedini GS pored Vimbldona na kojem je moguce servis-volej igrom ostvariti dobre rezultate.
Nije bitan samo kvantitet ali je bitan. Kada poredis onda poredis ko je cega vise osvojio. RF vise GS, Novak vise mastersa, onda dolaze ostali turniri, ukupan broj titula. Ako neko osvoji 60 titula, od toga 50 GS, mastersa i zavrsnih mastersa,opet ne moze biti uspesniji od onog koji osvoji 100 titula, od kojih 50 GS, mastersa i ZM, a 50 iz serije ATP 500 i 250.
Sto se vredjanja tice, govorim iz licne perspektive, ja tebe ne vredjam, onda ne bi trebala ni ti mene. Odnos sa ostalima prilagodjavam onome kako se oni postave.
Hvala na savetu za kiflice, probacu obavezno.
Pozdrav!

@

pre 7 godina

@Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer
Opasno te tresu kompleksi, boli 17 GS, bole 302 nedelje, boli te sto je najbolji u istoriji, zato uzmi lekic pa na spavanje a sutra opet pati dok ne crknes od muke!

anica

pre 7 godina

I te kako omalovazavas rezultate...to je tvrda podloga gde on ima 8 slemova. Kao sto i Federer ima Madrid sa plave sljake..vodi se kao sljaka. Sto se tice slabijih turnira..ne bih se slozila da se moraju igrati po svaku cenu, I da je bitan kvantitet samo...Federer ima dosta I Dubaija I Halea...Novak ako pratis ima Peking..cini mi se 5. Uz duzno postovanje..nisu ti turniri merodavni kao recimo mastersi..eto Nole ima priliku da ih kompletira u Sinsiju...6 godina mladji a vec 30 ima.
Nikad ne vredjam prva...a ovde sam dozivela uzasne uvrede, jel treba da cutim? To jesu uvrede ali me naravno ne mogu dotaci..samo jednostavno nije prijatno procitati. Nema veze sto ne poznajem licno..stitim Noleta. Ne volim da se foliram..ne mogu se kontrolisati na bezobrazluk...krivo mi bude kad se pisu neistine. Sto se tice kiflica meni su favorit kroasani sa belim vinom..ne eksperimentisem, jednostavno je I najukusnije. Pozdrav

Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer!

pre 7 godina

Kada kazem tenis-mislim Rodzer Federer!Kada kazem gospodin-mislim Rodzer Federer!kada kazem velikan-mislim Rodzer Federer.
(tulipan, 5. jul 2016 14:37)

Kada kazem balerina - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem dzemper - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem placko - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem napuvanko - mislim Rodzer Federer!

postoji li vakcina protiv toga ?

pre 7 godina

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...
(Simke, 5. jul 2016 17:52)

Kakve ti moralne vrednosti, kulturu i ophodjenje prema ljudima posedujes dovoljno je izvuci samo iz tvoje poslednje recenice.

Moj smisao zivota je da vodim svoj zivot ali i spremnost da iskazem postovanje prema ljudima koji su toliko postigli u zivotu svojim radom i zalaganjem. Odati priznanje nekom za postignute uspehe ne znaci pisati hvalospeve ali ironija i omalovazavanje drugih znace zlobu i zavist.

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Tražićete vi njega po turnirima ali njega biti neće.
Tek kad se ON povuče(još je vlasnik sva 4) povuče videćete ko je bio.

@

pre 7 godina

@anica
Niti mrzim niti nipodastavam bilo cije rezultate, ne znam odakle ti to? Rekoh samo da na USO ima samo 2 titule iako mu je podloga na tom GS oduvek najvise odgovarala sto je i sam par puta potvrdio. USO i AO ne igraju se na istoj podlozi, USO je mnogo "brzi". Jeste tvrda podloga ali ne ista. Mora da osvaja i manje turnire jer se i oni broje. Ukupan broj titula je itekako vazan kada se rangiraju najbolji u istoriji.
Federer ima 7 VB pa mu nikada nije bilo muka da igra i u Halleu, Rafa ima 9 RG pa ga ne mrzi da igra u Barseloni. Titula je titula.
Sto se ostalog tice, ajde, neka bude da sam pogresio, nisi vredjala, lose sam razumeo.Razumem ja da neko emotivno reaguje ali ne vidim zasto bismo ti i ja jedno drugo vredjali, narocito zbog ljudi koje licno ne poznajemo? Izneses svoje misljenje i argumente, ja svoje i to je to. Nema tu lupetanja, bulaznjenja i slicno, ako se ne slazemo ne znaci da neko lupeta.
Nego, da predjemo mi na glavno, kakve su to kiflice koje pominjes? Reci neke najbolje vrste da i ja saznam za neke nove kombinacije pa da probam i to nekad ako nadjem negde?

@

pre 7 godina

@Struja brejkdenser
"Plexicushion prestige" je naziv varijante tvrde podloge koja se koristi na AO. U osnovi te podloge je specijalna smesa vrste PLASTIKE. To sto si ti neznalica je tvoj problem, ja bar znam o cemu govorim.
U Melburnu i Njujorku igra se na razlicitim podlogama. Podloga u Njujorku je najbrza posle trave. Ili si ti mislio da "tvrda podloga" mora svuda biti ista!? I da, ne tako davno i AO se igrao na travi, ali razlicitoj od one na Vimbldonu. Idi sad plesi, nisi dovoljno kompetentan da ucestvujes u raspravama o tenisu.

beclija

pre 7 godina

Ne gledam uopste tenis, cak mislim da sam gledao Djokovica poslednji put pre 3,4 godine... Ali Novak Djokovic je velika inspiracija za ceo svet, i pogotovu za nas. Ako mene pitate, on svetac naseg vremena i buducnosti pred nama. Hvala ti!

Svete

pre 7 godina

@ @ Pazi se se, Anica je poznata kao fatalna zena portala, zavodi tipove po B92, a cim ti nudi kiflice u opasnosti si! Jos se hvali kako je kulturna i vaspitana :) nemoj posle da bude da te niko nije upozorio!

Zoran021

pre 7 godina

Dečko,ti si izgleda u problemu i krizi čim ne možeš da nađeš unutrašnji mir pa upražnjavaš i pravoslavlje i jogu i razne meditacije. Ovo je izgleda kraj Novaka kakvog ga znamo.

Struja brejkdenser

pre 7 godina

@@

AO se ne igra na betonskoj podlozi?!Haha decko ala ti lupas,i posle prozivas druge konkretno Anicu kako skacu,placu,ovo,ono,kako su za obdaniste...Daa, Australijan Open se igra na travi,vazi.Evo da i ja danas naucim nesto novo.

Rauf

pre 7 godina

Koliki je kskav stepe obrazovanja i pimenosti najpreciznije odslikavaju komentari pout "kralj","legenda","car""Bog"... i slične podvrste stupidnosti.
N.Đoković nije ni"kralj", ni "car", ni... N.Đoković je jedan pametan, uspešan mladi čovek koji se, svojim,i profesionalnim i ljudskim kvalitetima izdigao, znatno izdigao, iznad prosečnosti.
Kao takav, mogao bi biti uzor mnogima;posebno onima koji mu pripisuju neprilične atribute.

Nikad !

pre 7 godina

@glas srbije

Ja znam da si ti glas veliki ove srbije, ali za pamet moras prvo biti informisan. RF je osvojio AO, 4 puta. Znaci, plakao je zbog izjednacavanja rekorda sa Pit Samprasom u to vreme januara 2009, sa 14 titula, koje je izgubio. Nije ga bilo briga za AO, vec za rekord po broju titula, koji je posle na RF naravno oborio. Ali, ti to naravno ne znas, kao ni cela Srbija jer tada nisu ni pratili tenis, vec su mozda tek poceli sa tim. Stoga, bolje glasaj umesto sto si navodno glas, jer to sigurno znas.

samo kažem...

pre 7 godina

Po stranim medijima, recimo Španskim kada Nadal izgubi, često je komentar sa najviše pluseva onaj koji realno napiše neku kritiku, ne pljuvačinu, već jedan objektivan pogled na taj meč i na igru Nadala.
Mi još nismo došli do tog stadijuma u kome je većini jasno da nije ništa negativno i strašno ako neko prokomentariše da je nezadovoljan zalaganjem Novaka, taktikom, ili nekim drugim aspektom u igri.
Obično usledi ono - a ko si ti da njemu pričaš šta i kako...
Recimo ti Španci ne dovode uopšte u pitanje veličinu Nadala kao jednog od najboljih tenisera sveta. Oni to ne moraju u svakom komentaru da pišu i podsećaju i upozoravaju, to se tamo prosto zna, to nije sporno.
Neretko pišu koliko je trenutno Novak bolji od Nadala, i niko na te komentare ne besni niti im udara milion minusa.
Ovde... uh batice.... Ovde se ljudi prepiru i pišu elaborate oko jedne jedine rečenice u kojoj se ne pominje dostignuće Novaka, iako recimo vets nema veze sa uspesima Novaka već sa određenim mečom, porazom ili pobedom, nema veze
- ako u komentaru ne pomenete da je Novak najbolji, to je KRAJ. Dzaba. Vi ste hejter!

paja patak

pre 7 godina

Al se neki upinju da objasne kako eto Nole i nije nešto, ima i boljih, slaba konkurencija, nije platio porez itd.
Samo jedno da naglasim,najbolji sportista za 2011,2014 i 2015 a karijere još traje.
I šta sad da čovek kaže i da trosi energiju na isfrustrirane, nezadovoljne samim sobom osim da vam pozelim da još dugo patite.
Naravno da postujem i Federera i Nadala kao i Mareja jer su to vrhunski sportisti koji pomeraju granice i čine ovu igru tako zanimljivom.
I ne radujem se kad gube osim kad igraju sa Noletom,jer tudji poraz mene ne čini srećnim kao neke individue ovde, ima jedna lepa rec za takve, zovemo ih LUZERI !

Simke

pre 7 godina

pogledaj dom svoj andjele

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...

Glas Srbije

pre 7 godina

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.
(Nikad !, 05. jul 2016 15:27) Pretpostavljam da samo teska budala moze onda da place pred onolikom publikom zato sto nije osvojio tako nevazanu titulu. Nikad se ti neces ni ocesati o pamet.

Izvini što imam svoje lično mišljenje!!!

pre 7 godina

(Lik, 5. jul 2016 16:50)

Nema šampionski gen FEDERERA ne znači da nije šampion.
Rodzer bi prodao rođenu majku za pehare i rekorde i pobede.
Ja ne kažem da je to dobro, ili loše, ali je očigledno.
To ti je ono kad RF plače posle svakog izgubljenog finala, i tačno se vidi koliko mu je krivo. Pa čovek sa 35 godina, 4 dece, i 17gs titula, i još mnogo rekorda - i dan danas ima isti žar za pobedama kao da nema ni jedan jedini trofej u vitrini.
Ej bre, on se bliži četrdesetoj i daje izjavu da mu ne pada na pamet da se uskoro povuče iz tenisa! Sa 34 god. je igrao DVA velika finala 2015, Wim. i USOpen,
i pitajte Novaka da li je lagano pobedio u tim mečevima.

i ?

pre 7 godina

Sto se mene tice, Novak zna bolje.
(razmisli_malo)@

Razmisli ti jos malo?

Nagrada na ovom svetu nije ista kao nagrada na Onom, vecnom svetu - dakle ni po trajnosti (Novakovo bogatstvo sigurno nije vecno, a i pitanje je koliko zaista on, pored napornih treninga, povreda i umora neometano uziva u tome), ni po kvalitetu, sigurno..

Moje misljenje je da Nole, uz duzno postovanje nije ni blizu drugoj osobi o kojoj se govori...

sanja

pre 7 godina

Od 144 komentara,dobar deo ga hvali, a dobar deo mu zamera ovo i ono.

Pa cak i u ocenama komentara puno pluseva,ali i puno minusa...

Sta da kazem,cudni smo....

Dusko Kovacevic je napisao knjigu koja se zove "20 srpskih podela"...

E, sad bi naslov novog izdanja mogao da glasi "21 srpska podela". ( Podela na one koji su zahvalni nebu ili Bogu sto se medju Srbima pojavio jedan tako sjajan sportista i hvale vredan covek...i one druge, kojima kod njega skoro sve smeta..)
Jumka ne racunam...pretpostavljam da nije Srbin...Ali sta ako jeste?!? (Pa nista, vec sam rekla da smo malo cudni...)

ProfesionalniRekreativac

pre 7 godina

NDjokovic je bez sumnje NAJUSPESNIJI sportista sa ovih prostora, I to se tako cesto mesa sa onim NAJBOLJI...sta je najbolje je obicno stvar individualnog ukusa. Vec neko vreme on prosto uspeva da bude ''bolji'' od drugih, odnosno da pobedjuje. I na tome svaka cast!
Ali to mesanje njegovih sportskih uspeha sa religijskim praksama I nekakvim nacionalnim temama postaje po malo najblaze receno zamorno. To mesanje on sam potencira, I to je ocigledno deo stvaranja nekakve javne predstave o samom sebi...ili ti PR.
Joga je jako mocna stvar, licno je praktikujem dugo vremena, I znam da moze doneti mnogo toga dobrog..ali I loseg.. Radi se o tome ko, kako I zasto je uopste primenjuje. A zavisi i od same vrste joge, postoji bezbroj njenih varijanti. Problem u tome je sto se ta drevna indijska vestina odavno na Zapadu pomesala sa najraznijim drugim stvarima, ponajvise sa petparackom literaturom iz oblasti tzv Popularne psihologije koja je zapravo samo jeftina, komercijalizovana banalizacija. Pa smo tako od necega sto se zove Mantra stigli do necega sto se zove Afirmacija, koja predstavlja samo jos jedan vid autosugestije... dakle..najbolji sam, najlepsi sam, i delim blagoslove svima i svemu okolo, sta god to znacilo... Covek tako stvara sam sebi, a i drugima, jednu ulepsanu predstavu sebe. Nije to sve daleko ni od motivacionog govornistva.
Sportski uspesi neka govore sami za sebe, dok stvaranje kulta i njegovo nekriticko prihvatanje unizavaju vrednost ovog prvog.

Glas Srbije

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.
(anketa, 05. jul 2016 16:23) Naprotiv, glupom ili zlobnim je to sto kazes dovoljno da izvede takav zakljucak. Pametni ljudi razumeju da su gradjani Srbije u tom pogledu mnogo merodavniji. Interesanto mi je i kako puno negativnih komentara pisu ljudi koji govore ijekavskim narecijem kad se zna da Novak ima rodjake i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.

Zmaj

pre 7 godina

Ova vest ne bi smela biti na naslovnoj strani dok iseljavaju 5-oclanu porodicu iz jedine kuce koju imaju. Bolje da ste organizovali pomoc da im prikupimo za novi dom. Sramota!

pogledaj dom svoj andjele

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)

Inace, da ne postoji Novak Djokovic sta bi bio tvoj smisao zivota ? Koga bi onda tako revnosno kritikovao, omalovazavao, nipodastavao uspehe , savetovao sta treba da radi sa svojim zivotom ?Neko zivi, radi, trudi se , uspeva, ima razlicita interesovanja u zivotu a neko, poput tebe, zivi izgleda da omalovazava tudje uspehe i velicanstvene karijere.

маннијак

pre 7 godina

Пакост, злоба, завист и свашта нешто избија из појединих коментатора. Тужно...

anketa

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.

ados

pre 7 godina

@milos
Ti bi umesto sto gledas njega i ovde ga velicas i "branis" trebalo da gledas sebe i da sebi obezbedis normalan zivot. I bas da razmislis ko je kriv za to sto osobu koja ima zavrsenu osnovnu skolu i zna da prebacuje lopticu preko mreze medjji uzdizu u zvezde a gomila u proglasava svecem, a ti skolovan i obrazovan si istim tim ljudima manje vazan od njega i prosli bi pored tebe kao da te nema da sutra umires od gladi na ulici.

Lik

pre 7 godina

...Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!...
(Petar.S, 5. jul 2016 13:54)

Pa odakle onda oni silni trofeji, ubedljivo prvi na ATP listi pa još i vezana 4 GS i sve to sa neprijateljski nastrojenom publikom?!...čudna ti je ta logika.

Novak je već prestigao RF po skoro svim parametrima (pa i u međusobnim mečevima), ostaje još broj GS-a i broj dana na prvom mestu.
Ne treba naravno nikog idealizovati ali činjenica je da postoje osobe koje jednostavno "moraš" voleti, trenutno on je najveći živi Srbin i ne treba naglašavati zašto. Zapadnjake razumem zašto ga ne vole, srozao im je idole. Srbi su već psihijatrijski slučaj, više vole da mrze nego da vole, pogotovu bolje od sebe, zato su kao narod propali i potonuli i žive baš tako kako zaslužuju.

gigatrend

pre 7 godina

Svaka čast Novaku, ali ni ja ne odustajem tako lako: Elem, nije gren slem, nego grenD slem, kao što kaže Klajn http://i62.tinypic.com/2z3urgi.jpg

Organska jaja

pre 7 godina

Volio bih da Novak na kraju karijere napise ozbiljnu knjigu i opise u njoj svoj zivot. Volio
Bih iz prvog lica da vidim to uspinjanje medju najvece, da prozivim to makar kroz knjigu :). Zivi bili ljudi!

@

pre 7 godina

@anica
Mozda ne bi bilo lose da se malo smiris i naucis osnovnoj kulturi? Ja lupam samo budale, ali ne vidim kakve to veze ima s temom? US Open se igra na betonu, AO se NE IGRA na toj podlozi. Zbog cega komentarises kada ne znas ni takve osnovne podatke? Hm? Bas volis da se sramotis? Jesi li ti mozda neko malo dete? Samo deca odmah pocinju da vriste, placu, vredjaju i obavezno brane svoje "argumente". Uz neizostavan kraj "dovidjenja, cao, prijatno, necu vise da se igram". Igrao je on mnogo mnogo ATP 500 turnira nego ih nije osvajao! A GS titula ima manje i od Federera i od Nadala. Zato ne vidim cime se ti "hvalis" tu? Ako si sposobna za normalnu konverzaciju, onda pokazi to, ako nisi, gubi se u vrtic pa se tako svadjaj i lupaj sa sebi slicnim osobama.

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 15:17)
Kulturi su me naucili roditelji, a smirena sam uvek osim ako neko provocira, strastveno reagujem i emotivno, i nekad se ne kontrolisem, mozda to tako deluje ovde, umem biti takva. Nisam rekla lupas, nego lupetas ili ti bulaznis... jer mi nista nije jasno u tvom komentaru, moguce zbog inteligencije.
Ne znam cemu tolika mrznja kod tebe i cemu toliko nipodastavanje svih Novakovih rezultata, da se ne igra mozda na pesku AO? Ako si iole skolovan i normalan covek ne bi mogao tako da rezonujes...no dobro. Da te podsetim, Nole ima samo 17 titula nizeg ranga.
Malo dete nisam, blizu sam tridesete.
Dovidjenja, cao, prijatno mi se svidja da napisem, i to je vise kao sprdnja, a ne kao neki "ostar jezik" kako si ti skapirao.
Ima manje GS, pa??? Nece da stigne? Ne mora, ali hoce.
Hvalim se sto zivim u istom dobu kad i Nole, ponosim se njime, kao sto su i moji roditelji ponosni na mene...i ti si na nekoga ponosan i branis ga, jel tako?
U vrticu nisam bila ni kao mala, ocuvali su me baka i deka dok su roditelji radili, tako da je malo kasno sad da idem u neki.
Ono sto sam htela da kazem bez imalo ruznih reci prema drugim teniserima jeste da je Nole kompletan teniser koji ima titule sa svih podloga, i kome je najmanje potrebna adaptacija...nista vise.
Tebi zelim sve najbolje...Kazi slobodno koje su ti omiljene kiflice?

ama bre

pre 7 godina

Vi nikako da shvatite da ovde pišu i ljubitelji tenisa i fanovi Novaka Djokovića, ovi prvi se retko objavljuju i ako po neki komentar prodaje, dobije etiketu "heyter"! Zato ovi drugi koji znaju samo za kralj, car, legenda i sl.obavezno osvanu ovde i nema da nema!

Botimir

pre 7 godina

Novak pobožan?
Kao i 90% Srba koji imaju istetoviran krst na leđima a ne znaju da zapale sveću u crkvi. Boga pominju samo kada zaškripi.
Ja sam ateista, ali čini mi se da nije u duhu religije kad Novak na RG, ne sećam se koji meč, imate snimak pa čitajte sa usana, u jednom trenutku pogleda ka nebu posle izgubljenog poena i besno kaže:
''Bože, zašto me zajeb*vaš, alo to sam Ja, šta se ovo događa!?''

Niko mu ne može osporiti uspehe i to da je naš najbolji ambasador, ali taj kult koji se o njemu stvara i brani ovim patetičnim komentarima? Čemu to?
Ne, nije on svetac, nije savršen, nije toliko psihički jak, i nije najbolji svih vremena.
Može da bude, ali za sada nije. I šta je tu toliko strašno ako nije sve to?
Dovoljno je to što je jedan od najboljih sportista sveta, što daje zdrav primer omladini tako što ne bleji sa sponzorušama i po splavovima i slava mu nije pomutila mozak. Ulaže u decu preko svoje fondacije. Jednostavno ima toliko stvari u kojima jeste najbolji. Ali pobožan, svetac, mentalna gromada? NIJE!

No1e

pre 7 godina

U ovim trenucima mi istinski Srbi mozemo da budemo zahvalni bogu zato sto zivimo u eri jedne ovakve legende,ko zna da li ce se nekada pojaviti ovakav covek.
Hvala ti Nole za sve,mi koji znamo da postujemo i da ne zaboravljamo lako uspehe vecno smo ti zahvalni

biti normalan

pre 7 godina

A ovo je prva vest (?) tacno zbog? Hitno procitati "Filosofiju palanke" R. Konstantinovica, lekovito je protiv ove neopevane banalnosti i instant pameti.

Nikad !

pre 7 godina

@anica

A, Tokio si zaboravila?! Ozbiljan turnir. Nisikori mora jedini da ga igra.

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.

Srki

pre 7 godina

Neverovatno, ali stvarno neverovatno koliko je ovaj momak zreo, skroman i koliko ima "zdrav" nacin razmisljanja. Svaka mu cast! Biti najbolji na svetu danas u tenisu je stvarno velicanstven uspeh. Ali biti ovako veliki covek i slati ovakve poruke svima koji ga smatraju idolom i koji se ugledaju na njega je jos veci. Raditi na sebi tokom zivota je svakako najveci izazov za svako ljudsko bice. I kada dostignes neke visine i postignes nesto u zivotu, treba naci izazov, izboriti se sa pritiskom, uzdici se iznad proseka i naci motivaciju za jos vece izazove. Ovaj decko je stvarno zlata vredan primer, kako bi trebalo svi da se ponasamo i na koga bismo svi mogli da se ugledamo. Nevezano za tenis, velika je privilegija sto je jedan nas sunarodnik izrastao u ovakvu ljudsku gromadu i sto ja i moja generacija ipak imamo u koga da uperimo prst kada moje dete bude trazilo nekoga za idola ili na koga ce da se ugleda

razmisli_malo

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.
(teolog, 5. jul 2016 14:28)

Krist nije bio prvi na ATP-u nikad. Nije osvojio nijedan turnir. A pri tome je i neslavno stradao od ruke svojih pratilaca.

Novak je prvi na svetu i osvaja sve sto je moguce osvojiti.

Sto se mene tice, Novak zna bolje.

milos

pre 7 godina

godinu dana je stariji od mene, upisao sam fax kada se on pojavio na atpu, ja sam fax zavrsio, jos nisam nasao posao, on stekao za iste te godine slavu, ispisao istoriju, zaradio novac..i sta ja sada treba da krivim njeg sto sam ja u ovakvoj poziciji??.stabmi je decko kriv..ja izivam da ga gledam, navijam za njega, nerviram se kada izgubi, paa?..ja nas srbe ne kapiram zaista..

deka...

pre 7 godina

г.Саши свака част висок стандард као и саговорник.Нисам се надао да и оваквим поводима
има оволико хејтера.Доказ да је глупост већа од свемира, тако кажу астрономи.
Новаче драги свака ВАМ част на радости које пружате мени а верујем и много већем делу бивше нам заједнице,иако су неки као буве.
Дали ће бити најбољи свих времена или не небитно ВИ сте исписали историју коју нико више не може да прекраја...
Гурајте свој сан имате велику подршку много многих народа као да је и наш...

neutralni felsh

pre 7 godina

Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina. 
(Boban, 05. jul 2016 12:18)


prototip instant navijaca.

beker šmeker

pre 7 godina

Ljudi, koji to komentar tačno pljuju Novaka?
Čitam i čitam i čitam.. i ne mogu da nađem.
Vidim komentare, različita mišljenja, koji su u stvari kritike zbog poraza, ali pljuvanje, mržnju?? Gde?

Sila je s'njim

pre 7 godina

danas je takvima najteže, mada teret primaju lako, bog je svakom odmerio samar
najviše su napadani, neshvaćeni, nipodaštavani .. zato neko reče

NOVAK JE VEĆI OD TENISA

sila je s’njim

Mileva Mijajlović

pre 7 godina

Pročitala sam veoma pažljivo Novakovu priču.Sve je bazirano na psihološko postavci da naša podsvest koja je 24h budna utiče na mašu svest, koju vaspitava.Otuda potreba za pozotivnim mislima i suočavanjem sa problemom koji tako postaje apsolutno rešiv.Itzv običan svet tako bije svoje svakodnevne bitke: polaganje teških ispita,završavanje poslova sa "rokovima", odluke da se uspešno nosimo sa teškim i najtežim bolestima promenom svih životnih navika.Mnoge knjige pomažu kao Snaga podsvesti ili Kancer kao nacin života.
Divim se Novaku koji tako iskreno govori.On je mudrac u 30-tim godinama i samo ga gledati i slušati posle meča vi, već postajete bolji čovek.Misli su mu čiste a kaže se:"Kakve su ti misli takav ti je život"....

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 14:04)
Sta lupetas? Je li malo 2 US opena i 6 AO..ili je po tebi AO najmanje cenjen Grand slem...muke tvoje!
5 zavrsnih mastersa, najbolji procenat u pobedama, Nole je kompletan teniser moze da igra na bilo kojoj podlozi...eto, da kazem da mu je mozda Sinsinati jedino mana, a koliko je finala i tu odigrao..ove godine ima sansu da kompletira masterse. Sljaka, odlicna, Rim, MC, RG, Madrid...trava 3 WB, milina, sigurno bi on uzeo i neki Hale ili Kvins, ali nikada nije isao na ATP 500 250 po svaku cenu, da bi se reklo da ima 90 trofeja.
Od nizeg ranga igra samo Dubai gde je brz teren i to ima.. i Peking.
Molim lepo, cao, dovidjenja...ne mozete ga omalovaziti!

bzz

pre 7 godina

Sledeci put kada krenete da pljujete po Jeleni...Setite se ovog njegovog komentara o znacaju porodice, i timskom radu koji vodi do njegovog uspeha.
Ostali komentari...pretuzno dokle smo stigli. Omalovazavati ovog coveka...sramotno. A tek ove bljuvotine o pravoslavnoj veri i meditaciji, i njegovoj mentalnoj snazi i duhovnosti...Dno, dna.

miki

pre 7 godina

Samo jedno obavestenje za NDJ i njegovu majku i slicne njemu sportiste koji uzimaju uzalud imena Gospoda Boga svog. Bog, barem ovaj nas hriscanski, ne gleda tenis niti jedan drugi sport i tako mu je svejedno ko ce da pobedi. Stavise ubedjen sam da se grozi svega toga.

@

pre 7 godina

@Askurdjel
A kakva su imena onih od kojih je gubio na GS? Nece ih osvojiti jos mnogo jer je vec mator i vidi se da je mnogo pao. Posle RG ne moze ni 3 kolo na VB da prodje. Sada sledi period u kojem ce dolaziti do polufinala, finala i tamo gubiti jer ce biti premoren. Poraz na Vimbldonu jasan je pokazatelj sunovrata, isto kao poraz RF na RG 2010 u cetvrtfinalu, ili poraz Nadala 2012 od Rosola.

teolog

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.

ashhh

pre 7 godina

Da sam Nole, bojkotovao bih Wimbledon, a obeđivao svuda drugde u svetu, jos 30 puta u nizu. Nek spustaju krov svojim ljubimcima na centralnom terenu.

kole

pre 7 godina

Živ nek' si, divni super dečko!! (Hvala ti što nas predstavljaš u više nego pozitivnom svetlu, i što nam svojim pregalaštvom donosiš toliko sportske radosti!!) :-)

@

pre 7 godina

@anica
A najbolja podloga mu beton na kojem se igra samo Us Open i na kojem Novak ima samo 2 titule! Razmisli o tome! Njemu je beton nesto kao Nadalu sljaka ili Rodzeru trava pa opet ima samo 2 titule.

anica

pre 7 godina

Nema mesta patetici...nije svejedno naravno, ali ima jos odlicnih igraca i meceva. Naravno da cu ispratiti Vimbldon do kraja, zbog Serene i Endija...zanima me da li ce neko "treci" uzeti, sta moze Kveri, sta moze onaj Francuz, zanimljivo je...dokle ce Berdih.
Inace, nije ni meni isto jer nema Novaka, ali Vimbldon mi je predivan turnir, mnogo vredi...neko rece ovde, da je Novaku trava najslabija podloga, to bi se moglo reci Federeru za sljaku, Nole ima 3 WB bez pripremnog turnira, mislite o tome.

ados

pre 7 godina

@Lili Bg
Predstavlja "nas"!? Kako? U cemu si ti najbolja na svetu pa da smatras da tebe predstavlja? U cemu je tvoj narod najbolji? Zavaravas se. A za drustvo ne brini. Eto ja sam za drustvo uradio vise od tebe i Djokovica zajedno, vise hiljada ih je zivo zahvaljujuci tome sto sam ja dobar sa skalpelom, pa niti mislim da predstavljam tebe ni da trebam o tome da se ispovedam na svakoj televiziji.

Lili Bg

pre 7 godina

Da li to ova naša svakodnevnica učini ovo od ljudi.?emu toliko negativnosti.Volela bih da čujem od tih genija kakvo pokriće imaju za takve komentare,šta su oni učinili za sebe,društvo,državu.Mislim da nas Novak pretstavlj na najreprezentativniji način širom sveta.To se ni na koji način ne može ignorisati.Osećam veliku zahvalnost što imamo tako divnog čoveka i sportistu među svojim redovima.

Zvonko

pre 7 godina

Odusevljen sam komentarima Novakovih navijaca.Primetna je njihova nacitanost i bogastvo recnika.Takvi su recimo komentari od jedne reci da je Novak car,kralj ili Bog.A ima i dugih komentara tipa da je Novak veci od Tesle,volim ga kao brata svoga,volim ga vise od brata, ti si mi sve,hvala ti za sve.Zanimljiviji su Brondbijevi komentari.

Zbogom

pre 7 godina

Izgleda da ne može Srpski Grand Parada mozak da razume razliku između pozitivne blagonaklone kritike i i pljuvanja.
Sve je to isto za Gedzu iz zapadnog Mojmilova.
Ako komentar ne počne sa Nole Sokole - odma minus.
Ne nisam Ja isfrustriran ako napišem da je odigrao meč 3 kola kao moja čukun baba, to je samo moje mišljenje o njegovoj igri u tom jednom jedinom meču, a ne o čitavoj karijeri...
Kad napišem kako mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket, to je zato što mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket! Time nisam rekao da je najgori teniser na svetu, nisam rekao da je RF bolji, nisam rekao da nije zaslužio sav ovaj uspeh. Nisam rekao da nema prava na odmor.
Nisam mislio da je on robot koji nema dušu. NE!!! - već samo da je mogao da pobedi da se spremao ozbiljnije umesto što se vozao biciklom na Adi, igrao basket sa klincima, vežbao klavir, pevao po svadbama i brčkao tabane u plićaku.

Da li postoji komentator ili čitalac B92 koji razume ove razlike?

Askurdjel

pre 7 godina

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)
(tenis, 5. jul 2016 12:36)

Uopste nije stvar brojanja.Osoba sa nadimkom Simke je zapocela pricu u br.GS-ova.Misleci pritom da ce momcic od 35 leta sad uzeti 18Gs i za dupli broj GS titula pobeci Novaku,sto je besmislica.Kao da Nole nece osvajati vise.Hoce,budite sigurni.A cak i da ostavi tenis,usao je medju najvecih tri cetiri ikada.Pa zamislite da su nam(uz veliki respekt prema obojici)Troicki i Tipsarevic najbolje sto imamo.Samo eliminisite Novaka da uopste postoji.A mi danas raspravljamo da li ce biti najveci ikada,a moguce je.Bas me briga za konkurencije sad,ili pre 50,30 ili 10 god.Od 12Gs titula,Nole je samo prvu osvojio protiv Conge.Ostale se redaju sa imenima porazenih.Federer,Nadal i Marej.Sve fino pise,crno na belo.

Bog ti pomogao

pre 7 godina

@Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.
(zsavic, 5. jul 2016 10:42)

Sta ti govore ovi minusi sto si dobio? Da lupas gluposti, dozovi se pameti i pronadji tu istu veru koja ti je preko potrebna u sebi, pozz i svako dobro!

Mila

pre 7 godina

Novak je vanserijski čovek u svakom smislu.
Govori srpski jezik, ali za većinu nerazumljiv, što dovoljno govori o toj većini, a i o njemu.
Intervju je odličan, kao i svaki prethodni. Pitanja su prijateljska, kao da sediš sa nekim bliskim, ispijaš omiljeno piće i ćaskate na dnevne teme, što govori o visprenosti gospodina novinara i dobrom pristupu prema istrošenim pitanjima jednom profesionalnom sportisti. A vrhunskom profesionalcu, Novaku, takvi razgovori u sred srede (Wibledon) dođu kao osveženje nakon sparine pitanja o titulama, pobedama, porazima, rekordima.

Toto-ko-tunjo-hriscanin-zaljubljen-u-okarinu

pre 7 godina

prozimanje energije, aura i te stvari.. gde je to ucio? u pravoslavnom ili budistickom hramu? ili pak na nekom trecem mestu.. bojim se da je Novak daleko od Boga vrlo daleko ...
(Jo, 5. jul 2016 12:24)
Ti si ti to naucno dokazao kako ide, tj. da nema veze? Dokaz? Ili slusas Kacavendu, Pahomija i slicne moralne gromade?

delije rijeka

pre 7 godina

Tek kad završiš ovu blistavu i nestvarnu karijeru onda če Srpski narod imati velike koristi od tvoga znanja i iskustva pa i novaca.

Petar.S

pre 7 godina

Najbolji vozač Formule 1 Sena je govorio:
'' Pobeda je najvažnija. Sve ostalo je samo posledica pobede. Dosegnete, dakle, tu granicu, ali onda se nešto dogodi i možete ići još malo preko toga. Snagom uma, odlućnošću, uz pomoć instikta, ali i iskustva, možete tada leteti visoko.''.
Majkl Dzordan je rekao: ''Postoje ljudi koji žele da se nešto dogodi, zatim oni koji bi voleli da se to dogodi, ali i oni koji čine da se to dogodi.''
Uvek idem na pobedu, bez obzira da li je u pitanju trening ili prava utakmica. Ne dopuštam da bilo šta stane na put meni i mojoj želji za pobedom.''
Muhamed Ali:
''Ukoliko si ikada sanjao da me možeš pretući bolje ti je da se probudiš i izvineš.''
A Nole je posle poraza izjavio, citiram:''Samo želim da mislima odlutam na drugo mesto i opustim se. Srećom, imam mnogo stvari pored ovog sporta koje me usrećuju. Porodica, odmor...''

Ja kao ljubitelj tenisa ne mogu ništa da zamerim Novaku jer nisam postigao ni 1 % onoga što je on postigao pre 30-te.
Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!
To nekome kao meni može da smeta, ili ne smeta, ali to je notorna činjenica.

Daka

pre 7 godina

Novace, TI si rijaliti koji je potreban ovom narodu..TI si politicka partija koja je potrebna ovoj drzavi..TI si pojedinac i vodja koji je potreban ovoj masi..da neko ne pomisli da te idealizujem kad kazem TI onda mislim na sve postene ljude, postene glumce, postene knjizevnike, postene svestenike, patrijarha Pavla, na ovog postenog vozaca gsp-a sto je spasio ovu jadnu djevojku..takvi ljudi trebaju ovoj drzavi u ovoj djeci da imaju na koga da se ugledaju..svako dobro ti zelim da te sreca i zdravlje sluze dje god bio..

ЈОЈКЕ

pre 7 godina

СТВАРАЊЕ КУЛТА ЛИЧНОСТИ

Прошли пут када сам хтео да га критикујем, Ви сте ме цензурисали.

Са оваквим текстовима и хвалоспевима НЕ ЧИНИТЕ му услугу.

Боље би било, ЗА СВЕ НАС, да га ВИШЕ КРИТИКУЈЕМО, неголи што му се дивимо.

Ко је схватио, схватио.

Goran

pre 7 godina

Novak je covek koga treba imati za uzor.On je tu medju nama da bi i mi bili bolji.Gledajuci njega da i mi pokusamo nase potencijale da razvijamo.U nasem narodu hvala Bogu jos ima takvih ljudi.On je sportista,a to u nasem narodu baca veliko svetlo na njega jer smo narod koji voli sport.Medju nama je hodao i jedan patrijarh Pavle,a da li smo ga tada "prepoznali"dok je bio sa nama.Tu nam je i profesor Vladeta Jerotic,Bogu hvala,Da mu da zdravlja da nas budi ovako uspavane i raslabljene.Tu je jos mnogo divnih ljudi koji su oko nas,samo je pitanje da li imamo oci da ih vidimo i usi da ih cujemo.A sto se tice Novakovog pogleda na Zivot i Boga,jedno je sigurno a to je da zeli da se penje na vise.Srecno mu i radosno uspinjanje.Neka bude Bog sa njim sada i uvek.

Hez

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...
(Petar, 05. jul 2016 09:49)

Novak je pre svega umno bice. Pa duhovno. Pa otac, muz, brat, sin, unuk. Pa prijatelj. Pa covek. Pa onda ekspert u svojoj bransi, tj teniser. Kao sto bi trebao biti svako, sve to po redu.

ja

pre 7 godina

Svaki roditelj voli svoje dete, sa svim njegovim vrlinama i manama. A, Nole je dete Srbije. Nole, kakav god bio, naš je! Kako ga onda ne voleti?! :))

TOMISLAV

pre 7 godina

Novace lepo te je gledati I mislim da si neprikosoven sportista,a samim tim sve govore tvoja priznanja I nagrade.Legenda si I uvek ces biti I ostati u nasim srcima.Volimo te

???

pre 7 godina

@Boban
Ucinio za Srbiju vise nego svi Srbi u zadnjih 50 godina!? Pa dal si normalan? Koliko je napravio fabrika i firmi, koliko puteva, bolnica? Koliko je puta bio u ratu i branio Srbiju? Koliko je ljudi izlecio? Ti si verovatno neko dete, ili si izrazito neinteligentan, kada mislis da je prebacivac loptice uradio vise od lekara ili vojnika npr. Trebalo bi da se stidis, da te bude sramota ovoga sto si napisao, to samo necovek moze da misli.

Gajetano

pre 7 godina

Ima mnogo njih koji su igrali ili igraju vrhunski tenis, ali svega nekoliko koji su blagosloveni ovakvim mentalnim stavom. To ne moze da se nauci kroz skolu, niti kroz religiju ili self-help literaturu, vec jedino neprestanim i nepopustljivim radom na samom sebi, svom umu i telu. Voleo bih da ovi sto daju maliciozne i nedotupavne komentare procitaju tekst jos jednom, da probaju da sagledaju zivotna i profesionalna dostignuca ovog coveka od svega 29. godina, pa onda da urade retrospektivu svojih mizernih zivota, pa opet procitaju tekst... Ako se posle toga ne bace kroz prozor, dobro je, ima nade za njih:)

Pozdrav,

Boban

pre 7 godina

Boga ti poljubim koliko je zavisti i mržnje među ljudima.
Toliko minusa...
Ja ne mogu da shvatim da neko ko razume i čita ove novine može da napiše nešto negativno o Novaku. Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina.
Nemorate ga voleti, ali poslušajte ga bar u jednom "ono što emituješ, to i dobijaš nazad".

papazjanija

pre 7 godina

smorio si više s tim opštim mestima o duhovnosti i unutrašnjem balansu, ko da sam čitao miks intervjua datih za burdu i treće oko.

mislim da je presudno za mir i to što imaš na kontu 100 milki samo od turnira, o ostalim izvorima zarade da ne pričam.

tenis

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)

petar

pre 7 godina

Jumko i Jumkov brat izgleda nisu nikad bili ni prvi u odelenju, a kamoli u ulici, selu, varosici, gradu... u bilo cemu, makar u pljuvanju u dalj. Jer, da jesu, razumeli bi sta znaci prvi na svetu. Za malu i nadasve isfrustriranu Srbiju jeste Bog. Dok igra mec i televizija ga prenosi zahvaljujem Novaku sto deca a i mnogi odrasli bar tih sat dva ne gledaju one svinjarije od farme, parova, pinkovih zvezda i zvezdica...voleo bih zato da igra kad bi bilo moguce 24 na 24 sata i da pobedjuje. Jedan je od nas Novak, znaci mozemo, zato verujem da cemo zahvaljujuci bas njemu imati jos puno Novaka ne samo u sportu vec u bilo cemu drugom.

Bg

pre 7 godina

Treba napomenuti da je ovo intervju pre poraza na ovogodišnjem Vimbdlonu.
Mene zanima šta Novak ima da kaže posle poraza u trećem kolu.
Mada ne verujam da bi priznao javno nekakav privatni problem ako je uopšte i postojao, ali sasvim je moguće. Takođe, posle zadnje pauze u meču kada je servirao za 2:2 u setovima, izgubio servis, a Kveri preokrenuo na 6:5 u tom četvortom setu,
Novak je baš žustro pozivao Bekera u svlačionicu.
Da li on ima neki konflikt sa njim? Na ta pitanja želim odgovore.
*
Da se ogradim naravno zbog NoloBotova/ ovim svojim komentarom nisam ni na jedan način negirao da je Novak ljudina, veliki šampion, i da je postigao ogroman uspeh u tenisu. Samo sam radoznao, to je sve, nema potrebe da mi objašnjavate da je Novak legenda - ja to znam.

Petar

pre 7 godina

Ima neko vreme da razmišljam kako je moguće da Novak ima i kod nas hejtera...dobro, ne moraju svi da ga obožavaju kao Argentinci Maradonu, ali baš da hejtuju...? Međutim, nije to tako nejasno kako se čini. Novak svojom samodisciplinom i čvrstinom karaktera, sportskom inteligencijom i željom za učenjem i napredovanjem, odudara od najmanje 30% ovog naroda, možda i više, nebitno, nekompatibilnost kulminira do totalnog nerazumevanja. Ozbiljan procenat Srba je zapušten van pameti i to se stanje ne suzbija sve boljim obrazovanjem, već se produbljuje uništavanjem obrazovnog sistem, potpunom devalvacijom prosvetne struke i naravno, predugom ekonomskom bedom, kulturnom prazninom, naopakim uzorima, elitom koja je u normalnim zemljama antielita itd. Populacija Srba koja uopšte može donekle da se identifikuje sa našim šampionom se smanjuje - njegovi standardi su previsoki...ostaje samo da da mu zavide, da ga potajno ili otvoreno mrze, kako bi barem u svojim očima opravdali svoje jadno postojanje.

dominus

pre 7 godina

Mnogo dobar intervju, svaka čast autoru teksta.
Ali da se osvrnem na poimanje Boga, širine (kako neki spominju), meditacije, vere i religije.
Vera i religija su isto ali ipak različito. Vera u svevišnje je širi pojam i nema ograničenja. Što je važno za čoveka kao duhovno biće. Jer čovek i Bog su isto, kosmička energija. Kroz meditaciju čoveku se otvaraju novi vidici - širina, a time spoznaje sebe i biva bliži Bogu, kao biću čiste duhovne energije.
Sve religije sveta imaju jedno zajedničko - Boga. Međutim religije više ograničavaju čoveka umesto obrnuto. Istočnjačko verovanje nije religija u tom smislu, a pravoslavlje vuče korene iz istočnjačkog verovanja. Ono poznaje meditaciju kao stanje duha i uma koje kroz molitvu teži balansu i duhovnosti spram materijalnog. Jedino što niko ne spominje reinkarnaciju, koja je izuzetno bitna u celoj priči oko meditacije. Ko razume, shvatit će.

sloba

pre 7 godina

nekad mi djokovic izgleda kao da je malo otiso sa puta ako me razumete sta zelim da kazem, prica o nekoj duhovnosti o mirnoci blabla a psovke koje on izgovori na mecu to nikad nisam cuo, malo je licemeran

Rajko

pre 7 godina

Ma mozete da objavljujete i 20 tekstova o njemu sa ciljem da povecate posecenost.Ne vredi vam nista niste ni medju prva tri po posecenosti.

Vlada Kg

pre 7 godina

Pa gde si bre Dorćolac, jel mi verujes da u komentare ulazim samo nadajuci se da cu naici na neki tvoj komentar,nekada si bio mnogo aktivniji pogotovo u vreme Federerove (Veliki Mag, kako si ga zvao) dominacije!
Iskreno se nadam da ćeš ubuduć češće ostavljati komentare!
Pozdrav

ljubitelj tenisa

pre 7 godina

Svi koji tvrde da im je sada, kad je ispao Novak,dosadno gledati tenis, trebalo bi da znaju da tenis nije nastao zbog Novak,jer se on igrao i pratio prije Novaka ,a oni koji vole ovaj sport i koji ga prate duže od 5-6 godina,kojih su na ovim prostorima naravno manjina pratiće ga i poslije Novaka.

anica

pre 7 godina

Novak je veliki gospodin...svestrana osoba. Da sednes popijes kafu I ispricas se slatko..zna kako je kad se mucis...zna kako je kad te radost stigne. Ne moze uvek sve biti idealno..padnes, ustanes itd. Samo mi je krivo sto on nema oktobar 2 a zasluzio je.
Novace..tvoja vera u sve pristup u zivotu budi takav elan u ljudima..mnogo dece te voli NOLE, obicnih ljudi...porodica..niko nije savrsen naravno..ali si ti nesto posebno.
Ne stidis se svog porekla, skroman si, vredan..I sto je najbitnije dobre duse. Kao teniser za mene si najveci zbog cinjenica koje samo ljudi koji te ne vole ne primecuju. Takav tenis ne videh. Sta se desilo samo ti znas...
Ziv bio..idemo dalje.
Hvala Sasa na ovome..danas je mesec dana od finala RG..ima li mesta za bilo kakvu zamerku. Ne

Marko Banja Luka

pre 7 godina

Ja ne mogu da shvatim ove ljude koji pljuju po svakom tekstu koji napisan a tice se Novaka,i nasih tenisera uopste.Ako ste Srbi,trebali bi biti ponosni na njihove uspjehe.Ako niste Srbi a pretpostavljam da ste ljudi,onda bi trebali ugledati se na njihova ljudska dostignuca i sportska.A isto tako ne razumijem i ljude koji se pale na takve provokacije.Treba samo da ignorisete kretenske komentare,jer nisu dostojni nase paznje.I samo tako ce prestati da se javljaju.

Mirko

pre 7 godina

Siguran sam da ce Nole osvojiti zlatnu medalju u Riju, jer on velike poraze kao sto je ovaj u Vimbldonu pretvara u uspeh i potonje pobede. Tu je nenadmasan i to mu je najveca vrlina, da poraze lako apsorbuje i da se posle njih vraca jos jaci i bolji. Ako osvoji zlato u Riju i Sinsinati, ostale titule su zanemarljive za uspesnu sezonu.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона... Новаче, и данас и сутра и увијек уз тебе!

Pi-Ter

pre 7 godina

Gledao sam ovih dana dokumentarni dilm o B. Borgu, pa mi pade na pamet nas sampion.
Covjek mora da se odmara, dzaba je! Borg je potpuno izgorio. Na terenu se kretao automatski, ne znajuci ni sam zasto je tu. Nije mogao vise da vidi reket, ni lopticu. Uzeo je tri mjeseca pauze i kad je sledeci put zaigrao - dobio je zuljeve! Mislim, mora da se zivi, odmara, ako se misli trajati dugo. Svi Zajedno -a najvise zahvaljujuci novinarima! - upali smo u zamku brojeva. Te 30 partija zaredom, te 4-i, te Lejver, te ovo te ono. Pogledajte Juseina Bolta. Izxgubi jednu trku, pa poslije dobije tri sledece, pa otkaze zbog povrede, pa... I? Nikome nista. Normalno bi bilo i sasvim dovoljno brojati sedmice kao Br 1 i ATP poene. Sve ostalo kad uzme duzi odmor, a ne u toku sezone.

Saša / Banja Luka

pre 7 godina

"O Bogu" ja nisam pročitao ništa o Bogu ovdje, samo neki magneti i ostale gluposti za energiju. Nisam hejter, navijam za Novaka samo ovo su gluposti čiste, znam iz iskustva. Aj zdra'o....

zoki

pre 7 godina

Jedno zapazanje oko elektromanetnog polja. Koliko mi je poznato ovde ne vazi zakon akcije i reakcije. Ne vraca se onoliko koliko odasiljemo. Ako nesto odasilje elektromagnetno polje npr Sunce, po njegovim recima isto takva elektromagnetna sila bi trebalo da se vraca tom Suncu. Odakle? Ali jbg, nije to ni vazno, sve dok ti to pomaze. Ljudi treba da veruju jer to pomaze. Ali nije na odmet ni znati makar osnove fizike.

Veerghoen

pre 7 godina

Новак је огледало свима вама фрустриранима. Све ваше недостатке и комплексе покушавате да сагледате из његовог угла али вам не иде јер је успешан, здрав, прав, породичан, православац и родољуб који зна шест страних језика.

xxx

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

Pa ako osvoji 18, osvojiće možda još par gs titula. Ako ne razumeš komentar šta navaljuješ na tastaturu da soliš nekom pamet...
Bolje idi napolje, igraj basket i glumi Dzordana.

Vera

pre 7 godina

Ja sam još uvijek tužnjikava što je ispao s Wimbledona i mečeve gledam sada samo površno.Jednostavno mi bez njega to nije to i gotovo.I nemam favorita,svejedno mi je tko će podignuti pehar na kraju.Ali znam i to,da je prirodno da je došlo do mentalne zasićenosti kod Novaka,da je trenutno pomalo istrošen,prazan,ali on će se brzo revalitizirati,ponovo osjetiti staru glad za pobjedama i krenuti po nove rekorde i trofeje . Naš problem je što smo umislili da Novak ne može,ne smije izgubiti,pogotovo ne od nekakvog Veselog ili Kverija...Može,zašto ne,ali poslije svakog poraza,on je jači,opasniji i tek tada ga se trebaju svi plašiti. Zato me i ne čudi što su svi sada odahnuli u Londonu i svakome su šanse porasle za 100%.U tome je Novakova veličina.

Mikeli

pre 7 godina

Novace tebi je bog predodredio da budes to sto jesi JEDAN OD NAJVECIH IKADA,zelim tebi i tvojoj porodici mnogo srece,zdravlja i veselja!!

Ranzo Analiticni

pre 7 godina

Nakon ovog intervjua, mogu samo da kazem da je smesan, jadan i nedostojan paznje SVAKO ko ovog coveka proziva na bilo koji nacin. Toliko.

Simke

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.

Милош

pre 7 godina

Он није никакав филозоф или теолог, људи, ко је био на јоги или читао нешто о томе, разуме Новакове погледе.

Dejan

pre 7 godina

I ja sam Pravoslavac i cesto meditiram. Pravoslavlje nije protiv meditacije, samo se ona u Pravoslavlju naziva tihovanje.
Poenta tihovanja je da se opusti um, da se odagnaju negativne misli, da se napravi neka ravnoteza tela, duha i telesne energije.
Svaki covek ima auru (svoje elektromagnetno polje) a ono je cesto naruseno, i zato su vezbe disanja, opustanja, tihovanja dobre za vracanje tog polja u normalu.

Askurdjel

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)


Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!

zsavic

pre 7 godina

Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.

Citalac

pre 7 godina

Ima ljudi koji su " veliki " i sa malo reci
Njih krasi znanje , skromnost , ljubav , pozitivna energija i USPEH

Novak je srpski dragulj , nesto najkvalitetnije sa ovih podneblja

Hvala , majstore , za sve

Ima reportera i reportera

Intervjua tipa "
Sta mislite o utakmici veceras i visprenih odgovora , Lopta je okrugla i sve je moguce "

I postoji reporter Sasa Ozma

Ko zna , zna Sasa ume u par reci da napravi klasni intervju

Moje postovanje

repus

pre 7 godina

samo napred nole srbija je uz tebe svaka tvoja pobeda I dužina igre tenisa je za nas bitna jel placajuci porez u srbiji mi možemo da gradimo vrtice škole nabavljamo opremu za bolnice a posebno cenimo što nisi kao drugi nazovi sportisti koji otvore fondaciju da bi se hvalili ti nemaš fondaciju jel što daruješ srbiji to je između tebe I boga a ne da bi narod pricao kako imaš fondaciju I da te hvale pravi donator ne rade tako nego kao ti daješ od srca I ne treba ti fonbdacija samo napred cela srbija navija za tebe iz ovih navedenih razloga

Predo

pre 7 godina

Za sve one, koji su eventualno zabrinuti da bi ovo mogao biti pokazatelj pada, napomena da je kod Novaka uvek dolazilo do neke vrste opuštanja nakon velikih uspeha, što je ljudski i pri tom su glupa svaka poređenja sa Federerom, jer su oni različite osobe po mentalitetu.
Prvo veliko opuštanje je bilo nakon 2008. i prve GS titule. Ta 2009 je bila baš ispod nivoa. Trebalo se navići da si na vrhu i prihvatiti izazove. Onda je došla i 2012 kao jedan svojevrstan pad nakon što je došao do broja 1 i odigrao jednu od najboljih sezona ikada. Ove godine će to biti kratkotrajan pad, uzrokovan samozadovoljstvom i psihičkim umorom, kao i padom adrenalina, koji je doveo do toga da se nije najbolje spremio za Vimbldon. Nekako je bilo po sistemu "lako ćemo" i "forma će doći sama po sebi kao i obično". Većina ljudi, koji igraju tenis, se prema reketu odnose kao prema ženi. Ako si stalno sa njim, počinješ ga mrziti, ako ga malo ostaviš u ćošak, sev više ti nedostaje. A osećaj kada pogodite viner se ponekada upoređuje sa seksualnim zadovoljstvom, pogotovo zadnji u meču. Problem je volja za silnim radom u međuvremenu da bi došli do tog trenutka.

Mirjana

pre 7 godina

Novak Djokovic je u drustvu najboljih tenisera svih vremena! O njemu ce se jos dugo pisati taman i da vise nista ne osvoji, peti je za sada po osvojenim GS, ima pozitivan skor sa svim najboljim teniserima svog vremena, jedini je vezao 4 GS na sve tri podloge, izuzev Sinsinatija osvojio sve masterse serije 1000...Svima vama koji to tesko podnosite savetujem vezbu prihvatanja realnosti. U suprotnom, vase ce mucenje biti tesko i dugotrajno

Ibanez

pre 7 godina

Svaka čast ljudino! Nek ti Bog da zdravlja i ljubavi, i da nam još dugo ulepšavaš živote! Neka da Bog da obarajući sve rekorde postanaš najbolji ikada! Živ nam bio!!

D

pre 7 godina

Ljudi, ovaj poraz je samo deo projekta obaranja rekorda - prvo mesto na rang listi. Novak je uzeo sva 4, jedan za drugim, mozda sada ne velicaju to toliko ali u buducnosti hoce. 30 pobeda na Gs...a sada odmor, olimpijsko zlato, americka turneja gde ima dva finala i prostor za ovgodisnje poene i onda kraj godine gde Novak uvek igra najbolje. Ali ocekujem da odbaci Montreal i uzmeSinsinati. Sledece godine osvaja sve ono sto ove nije uz pola onoga sto jeste i prvo mesto je tu. Uz Australian Open2018 rekord pada.

Dorćolac

pre 7 godina

Osećao sam da ovaj momak ima neku dubinu u sebi. Za ogromnu lepezu interesovanja smo u glavnom svi znali. Način na koji zameša zezanje sa ozbiljnim radom je fascinantna, kao da ima neki tajni biološki prekidač koji okrene i za tren je u novom "modu".
Imao sam prilike da ga intervjuišem u dva navrata ali su to bila pitanja o teniskoj taktici, volejima i tome slično. Nisam zalazio u druge teme. Sada, kada čitam ove odgovore, vraća mi se u misli sećanje na šestosatan razgovor sa Jelenom Genčić i postaje mi potpuno jasan razvoj karaktera tenisera Novaka Đokovića. Mešavina matadora i tanane spiritualne dušice sa visoko razvijenim senzorima. Za sve oko sebe-protivnike, svoju ekipu, rodbinu, novinare kao i za slučajne prolaznike. Čak i ovaj poslednji poraz doživljavam kao neku neophodnost u stremljenju kao krajnjem globalnom cilju. Da se vratim na tenis, njegova taktika građenja poena je ustvari sublimacija svega što sam donekle dotakao i to ustvari predstavlja nadmoć jedne bogate ličnosti-duhovne, psihološke, telesne, karakterne nadmoći nad svim ostalim rivalima. Upravo onoliko koliko suvoparni bodovi pokazuju. A samo je čovek od krvi i mesa kome je dozvoljeno pokadkad da izgubi, da se upeca u mrežu, da istroši nerezonski čalendže, da vikne na svoje najbliže, samo da se zna da nije robot već ljudski genije!

Milan

pre 7 godina

Zaista vrlo lep razgovor i vrlo istinit pogled na neke stvari.. veliki pozdrav velikom coveku i neka ti Bog i majka Bozija podare snage u svakodnevnom zivotu!

jezicarka

pre 7 godina

Divan intervju!Novak iz malo drugacijeg ugla,a opet besprekoran.Prava je sreca imati ga kao uzor deci.
Sasi svaka cast na uvek drugacijim i interesantnim pitanjima Bravo za obojicu!

Милан

pre 7 godina

Види се да је наш Ноле добар и Божии човек и да је одабран можда судбински и пред одрећен за нај већа дела. Он је на врху.Нетреба заборавити снагу молитве које гледао видео је даму она доста помаже а носи стално око врата и частни Крст са Хилендара а то се исто видело на преносу. Отуда га и мрзе незна Божци. Није све у новцу он се бори за наш народ кад му је нај теже било али Хвала Богу бииће боље. Поздрав из репуплике Српске Новаче доћи код нас си увек добродошо.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Vidim da se ovde javljaju sve sami negativci, oni što ,,neće ni da čitaju ". Pa, evo, da se javim i ja koja čitam.
Sada, kada je Novak ispao, vidimo koliko je dosadno gledati tenis kada znaš da više nećeš videti pravu igru. Za sve kojima su dosadni Novak, Rafa i Endi, za koje kažu da ,,samo prebacuju lopticu" , ostaju Kveri, Raonić, Izner, i njima slični, koji sve završavaju servisom. Ako u tome vidite lepotu igre, neka vam je.
Ja još uvek verujem u Novaka!
Prestigao Federera ili ne, za mene je najveći sportista, jer je, za razliku od drugih, morao da se bori sa mnogo većim izazovima.
Samo napred, Nole!

papaja

pre 7 godina

Meditacija je naucno dokazani alat, koji svako u sebi moze da probudi i jako bitna za dalji razvoj coveka i unutrasnji mir. Zivimo u svetu punog materijalizma i stresa gde je jedini cilj popeti se sto vise na drustvenoj lestici. Zaboravljamo da smo deo jednog organizma, sveprozimajuce energije(o kojoj Novak prica), Boga...zovite to kako hocete.

Nasa crkva ne priznaje zvanicno termin "meditacija" iako upravo to stanje "blazenstva" dostizemo koncentracijom na molitvu.

Novak je inspiracija, u svakom smislu, svim ljudima koji su spremni da otvore oci i rade na sebi. Fascinantno je kod njega, to sto u svetu novca, glamura i popularnosti uspeva da ostane na zemlji.

Hvala Sasa, samo najbolji izvlace iz drugih najbolje!

Petar

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...

Loko

pre 7 godina

Citajuci ovaj intervju shvatih jedno.. Sampioni se ne stvaraju,oni se RADJAJU takvi. Od Muhamed Alija,Dzordana,Sumahera,Maradone.. Itd.. Oni iednostavno imaju nesto u sebi sto ih gotovo cini nad ljudima,nesto sto se ne moze istrenitati,nauciti,nabubati.. Neki gen koji se kod niih aktivira kad je najteze,kad ne ide nista. Neverovatna volja za treniranjem,zelja motivacija.. To su stvari koje vam niko ne moze pokazati kako da ih imate. Pogledajte Djokovica , Nadala , Federera.. Pa ja sad mogu da vam nabrojim 40 tenisera koji imaju i bolji forhend i bekhend i servis.. Ali kao sto kazem, Pravi SAmpioni se Radjaju takvi..

jezicarka

pre 7 godina

Divan intervju!Novak iz malo drugacijeg ugla,a opet besprekoran.Prava je sreca imati ga kao uzor deci.
Sasi svaka cast na uvek drugacijim i interesantnim pitanjima Bravo za obojicu!

nolemanijakinja

pre 7 godina

Vidim da se ovde javljaju sve sami negativci, oni što ,,neće ni da čitaju ". Pa, evo, da se javim i ja koja čitam.
Sada, kada je Novak ispao, vidimo koliko je dosadno gledati tenis kada znaš da više nećeš videti pravu igru. Za sve kojima su dosadni Novak, Rafa i Endi, za koje kažu da ,,samo prebacuju lopticu" , ostaju Kveri, Raonić, Izner, i njima slični, koji sve završavaju servisom. Ako u tome vidite lepotu igre, neka vam je.
Ja još uvek verujem u Novaka!
Prestigao Federera ili ne, za mene je najveći sportista, jer je, za razliku od drugih, morao da se bori sa mnogo većim izazovima.
Samo napred, Nole!

Dorćolac

pre 7 godina

Osećao sam da ovaj momak ima neku dubinu u sebi. Za ogromnu lepezu interesovanja smo u glavnom svi znali. Način na koji zameša zezanje sa ozbiljnim radom je fascinantna, kao da ima neki tajni biološki prekidač koji okrene i za tren je u novom "modu".
Imao sam prilike da ga intervjuišem u dva navrata ali su to bila pitanja o teniskoj taktici, volejima i tome slično. Nisam zalazio u druge teme. Sada, kada čitam ove odgovore, vraća mi se u misli sećanje na šestosatan razgovor sa Jelenom Genčić i postaje mi potpuno jasan razvoj karaktera tenisera Novaka Đokovića. Mešavina matadora i tanane spiritualne dušice sa visoko razvijenim senzorima. Za sve oko sebe-protivnike, svoju ekipu, rodbinu, novinare kao i za slučajne prolaznike. Čak i ovaj poslednji poraz doživljavam kao neku neophodnost u stremljenju kao krajnjem globalnom cilju. Da se vratim na tenis, njegova taktika građenja poena je ustvari sublimacija svega što sam donekle dotakao i to ustvari predstavlja nadmoć jedne bogate ličnosti-duhovne, psihološke, telesne, karakterne nadmoći nad svim ostalim rivalima. Upravo onoliko koliko suvoparni bodovi pokazuju. A samo je čovek od krvi i mesa kome je dozvoljeno pokadkad da izgubi, da se upeca u mrežu, da istroši nerezonski čalendže, da vikne na svoje najbliže, samo da se zna da nije robot već ljudski genije!

papaja

pre 7 godina

Meditacija je naucno dokazani alat, koji svako u sebi moze da probudi i jako bitna za dalji razvoj coveka i unutrasnji mir. Zivimo u svetu punog materijalizma i stresa gde je jedini cilj popeti se sto vise na drustvenoj lestici. Zaboravljamo da smo deo jednog organizma, sveprozimajuce energije(o kojoj Novak prica), Boga...zovite to kako hocete.

Nasa crkva ne priznaje zvanicno termin "meditacija" iako upravo to stanje "blazenstva" dostizemo koncentracijom na molitvu.

Novak je inspiracija, u svakom smislu, svim ljudima koji su spremni da otvore oci i rade na sebi. Fascinantno je kod njega, to sto u svetu novca, glamura i popularnosti uspeva da ostane na zemlji.

Hvala Sasa, samo najbolji izvlace iz drugih najbolje!

Predo

pre 7 godina

Za sve one, koji su eventualno zabrinuti da bi ovo mogao biti pokazatelj pada, napomena da je kod Novaka uvek dolazilo do neke vrste opuštanja nakon velikih uspeha, što je ljudski i pri tom su glupa svaka poređenja sa Federerom, jer su oni različite osobe po mentalitetu.
Prvo veliko opuštanje je bilo nakon 2008. i prve GS titule. Ta 2009 je bila baš ispod nivoa. Trebalo se navići da si na vrhu i prihvatiti izazove. Onda je došla i 2012 kao jedan svojevrstan pad nakon što je došao do broja 1 i odigrao jednu od najboljih sezona ikada. Ove godine će to biti kratkotrajan pad, uzrokovan samozadovoljstvom i psihičkim umorom, kao i padom adrenalina, koji je doveo do toga da se nije najbolje spremio za Vimbldon. Nekako je bilo po sistemu "lako ćemo" i "forma će doći sama po sebi kao i obično". Većina ljudi, koji igraju tenis, se prema reketu odnose kao prema ženi. Ako si stalno sa njim, počinješ ga mrziti, ako ga malo ostaviš u ćošak, sev više ti nedostaje. A osećaj kada pogodite viner se ponekada upoređuje sa seksualnim zadovoljstvom, pogotovo zadnji u meču. Problem je volja za silnim radom u međuvremenu da bi došli do tog trenutka.

Citalac

pre 7 godina

Ima ljudi koji su " veliki " i sa malo reci
Njih krasi znanje , skromnost , ljubav , pozitivna energija i USPEH

Novak je srpski dragulj , nesto najkvalitetnije sa ovih podneblja

Hvala , majstore , za sve

Ima reportera i reportera

Intervjua tipa "
Sta mislite o utakmici veceras i visprenih odgovora , Lopta je okrugla i sve je moguce "

I postoji reporter Sasa Ozma

Ko zna , zna Sasa ume u par reci da napravi klasni intervju

Moje postovanje

Loko

pre 7 godina

Citajuci ovaj intervju shvatih jedno.. Sampioni se ne stvaraju,oni se RADJAJU takvi. Od Muhamed Alija,Dzordana,Sumahera,Maradone.. Itd.. Oni iednostavno imaju nesto u sebi sto ih gotovo cini nad ljudima,nesto sto se ne moze istrenitati,nauciti,nabubati.. Neki gen koji se kod niih aktivira kad je najteze,kad ne ide nista. Neverovatna volja za treniranjem,zelja motivacija.. To su stvari koje vam niko ne moze pokazati kako da ih imate. Pogledajte Djokovica , Nadala , Federera.. Pa ja sad mogu da vam nabrojim 40 tenisera koji imaju i bolji forhend i bekhend i servis.. Ali kao sto kazem, Pravi SAmpioni se Radjaju takvi..

Ranzo Analiticni

pre 7 godina

Nakon ovog intervjua, mogu samo da kazem da je smesan, jadan i nedostojan paznje SVAKO ko ovog coveka proziva na bilo koji nacin. Toliko.

Mirjana

pre 7 godina

Novak Djokovic je u drustvu najboljih tenisera svih vremena! O njemu ce se jos dugo pisati taman i da vise nista ne osvoji, peti je za sada po osvojenim GS, ima pozitivan skor sa svim najboljim teniserima svog vremena, jedini je vezao 4 GS na sve tri podloge, izuzev Sinsinatija osvojio sve masterse serije 1000...Svima vama koji to tesko podnosite savetujem vezbu prihvatanja realnosti. U suprotnom, vase ce mucenje biti tesko i dugotrajno

D

pre 7 godina

Ljudi, ovaj poraz je samo deo projekta obaranja rekorda - prvo mesto na rang listi. Novak je uzeo sva 4, jedan za drugim, mozda sada ne velicaju to toliko ali u buducnosti hoce. 30 pobeda na Gs...a sada odmor, olimpijsko zlato, americka turneja gde ima dva finala i prostor za ovgodisnje poene i onda kraj godine gde Novak uvek igra najbolje. Ali ocekujem da odbaci Montreal i uzmeSinsinati. Sledece godine osvaja sve ono sto ove nije uz pola onoga sto jeste i prvo mesto je tu. Uz Australian Open2018 rekord pada.

Simke

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.

Dejan

pre 7 godina

I ja sam Pravoslavac i cesto meditiram. Pravoslavlje nije protiv meditacije, samo se ona u Pravoslavlju naziva tihovanje.
Poenta tihovanja je da se opusti um, da se odagnaju negativne misli, da se napravi neka ravnoteza tela, duha i telesne energije.
Svaki covek ima auru (svoje elektromagnetno polje) a ono je cesto naruseno, i zato su vezbe disanja, opustanja, tihovanja dobre za vracanje tog polja u normalu.

Milan

pre 7 godina

Zaista vrlo lep razgovor i vrlo istinit pogled na neke stvari.. veliki pozdrav velikom coveku i neka ti Bog i majka Bozija podare snage u svakodnevnom zivotu!

milos

pre 7 godina

godinu dana je stariji od mene, upisao sam fax kada se on pojavio na atpu, ja sam fax zavrsio, jos nisam nasao posao, on stekao za iste te godine slavu, ispisao istoriju, zaradio novac..i sta ja sada treba da krivim njeg sto sam ja u ovakvoj poziciji??.stabmi je decko kriv..ja izivam da ga gledam, navijam za njega, nerviram se kada izgubi, paa?..ja nas srbe ne kapiram zaista..

Ibanez

pre 7 godina

Svaka čast ljudino! Nek ti Bog da zdravlja i ljubavi, i da nam još dugo ulepšavaš živote! Neka da Bog da obarajući sve rekorde postanaš najbolji ikada! Živ nam bio!!

Marko Banja Luka

pre 7 godina

Ja ne mogu da shvatim ove ljude koji pljuju po svakom tekstu koji napisan a tice se Novaka,i nasih tenisera uopste.Ako ste Srbi,trebali bi biti ponosni na njihove uspjehe.Ako niste Srbi a pretpostavljam da ste ljudi,onda bi trebali ugledati se na njihova ljudska dostignuca i sportska.A isto tako ne razumijem i ljude koji se pale na takve provokacije.Treba samo da ignorisete kretenske komentare,jer nisu dostojni nase paznje.I samo tako ce prestati da se javljaju.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона... Новаче, и данас и сутра и увијек уз тебе!

Vera

pre 7 godina

Ja sam još uvijek tužnjikava što je ispao s Wimbledona i mečeve gledam sada samo površno.Jednostavno mi bez njega to nije to i gotovo.I nemam favorita,svejedno mi je tko će podignuti pehar na kraju.Ali znam i to,da je prirodno da je došlo do mentalne zasićenosti kod Novaka,da je trenutno pomalo istrošen,prazan,ali on će se brzo revalitizirati,ponovo osjetiti staru glad za pobjedama i krenuti po nove rekorde i trofeje . Naš problem je što smo umislili da Novak ne može,ne smije izgubiti,pogotovo ne od nekakvog Veselog ili Kverija...Može,zašto ne,ali poslije svakog poraza,on je jači,opasniji i tek tada ga se trebaju svi plašiti. Zato me i ne čudi što su svi sada odahnuli u Londonu i svakome su šanse porasle za 100%.U tome je Novakova veličina.

Askurdjel

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)


Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!

Boban

pre 7 godina

Boga ti poljubim koliko je zavisti i mržnje među ljudima.
Toliko minusa...
Ja ne mogu da shvatim da neko ko razume i čita ove novine može da napiše nešto negativno o Novaku. Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina.
Nemorate ga voleti, ali poslušajte ga bar u jednom "ono što emituješ, to i dobijaš nazad".

sloba

pre 7 godina

nekad mi djokovic izgleda kao da je malo otiso sa puta ako me razumete sta zelim da kazem, prica o nekoj duhovnosti o mirnoci blabla a psovke koje on izgovori na mecu to nikad nisam cuo, malo je licemeran

anica

pre 7 godina

Novak je veliki gospodin...svestrana osoba. Da sednes popijes kafu I ispricas se slatko..zna kako je kad se mucis...zna kako je kad te radost stigne. Ne moze uvek sve biti idealno..padnes, ustanes itd. Samo mi je krivo sto on nema oktobar 2 a zasluzio je.
Novace..tvoja vera u sve pristup u zivotu budi takav elan u ljudima..mnogo dece te voli NOLE, obicnih ljudi...porodica..niko nije savrsen naravno..ali si ti nesto posebno.
Ne stidis se svog porekla, skroman si, vredan..I sto je najbitnije dobre duse. Kao teniser za mene si najveci zbog cinjenica koje samo ljudi koji te ne vole ne primecuju. Takav tenis ne videh. Sta se desilo samo ti znas...
Ziv bio..idemo dalje.
Hvala Sasa na ovome..danas je mesec dana od finala RG..ima li mesta za bilo kakvu zamerku. Ne

Petar

pre 7 godina

Ima neko vreme da razmišljam kako je moguće da Novak ima i kod nas hejtera...dobro, ne moraju svi da ga obožavaju kao Argentinci Maradonu, ali baš da hejtuju...? Međutim, nije to tako nejasno kako se čini. Novak svojom samodisciplinom i čvrstinom karaktera, sportskom inteligencijom i željom za učenjem i napredovanjem, odudara od najmanje 30% ovog naroda, možda i više, nebitno, nekompatibilnost kulminira do totalnog nerazumevanja. Ozbiljan procenat Srba je zapušten van pameti i to se stanje ne suzbija sve boljim obrazovanjem, već se produbljuje uništavanjem obrazovnog sistem, potpunom devalvacijom prosvetne struke i naravno, predugom ekonomskom bedom, kulturnom prazninom, naopakim uzorima, elitom koja je u normalnim zemljama antielita itd. Populacija Srba koja uopšte može donekle da se identifikuje sa našim šampionom se smanjuje - njegovi standardi su previsoki...ostaje samo da da mu zavide, da ga potajno ili otvoreno mrze, kako bi barem u svojim očima opravdali svoje jadno postojanje.

Petar

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...

Veerghoen

pre 7 godina

Новак је огледало свима вама фрустриранима. Све ваше недостатке и комплексе покушавате да сагледате из његовог угла али вам не иде јер је успешан, здрав, прав, породичан, православац и родољуб који зна шест страних језика.

Pi-Ter

pre 7 godina

Gledao sam ovih dana dokumentarni dilm o B. Borgu, pa mi pade na pamet nas sampion.
Covjek mora da se odmara, dzaba je! Borg je potpuno izgorio. Na terenu se kretao automatski, ne znajuci ni sam zasto je tu. Nije mogao vise da vidi reket, ni lopticu. Uzeo je tri mjeseca pauze i kad je sledeci put zaigrao - dobio je zuljeve! Mislim, mora da se zivi, odmara, ako se misli trajati dugo. Svi Zajedno -a najvise zahvaljujuci novinarima! - upali smo u zamku brojeva. Te 30 partija zaredom, te 4-i, te Lejver, te ovo te ono. Pogledajte Juseina Bolta. Izxgubi jednu trku, pa poslije dobije tri sledece, pa otkaze zbog povrede, pa... I? Nikome nista. Normalno bi bilo i sasvim dovoljno brojati sedmice kao Br 1 i ATP poene. Sve ostalo kad uzme duzi odmor, a ne u toku sezone.

repus

pre 7 godina

samo napred nole srbija je uz tebe svaka tvoja pobeda I dužina igre tenisa je za nas bitna jel placajuci porez u srbiji mi možemo da gradimo vrtice škole nabavljamo opremu za bolnice a posebno cenimo što nisi kao drugi nazovi sportisti koji otvore fondaciju da bi se hvalili ti nemaš fondaciju jel što daruješ srbiji to je između tebe I boga a ne da bi narod pricao kako imaš fondaciju I da te hvale pravi donator ne rade tako nego kao ti daješ od srca I ne treba ti fonbdacija samo napred cela srbija navija za tebe iz ovih navedenih razloga

neutralni felsh

pre 7 godina

Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina. 
(Boban, 05. jul 2016 12:18)


prototip instant navijaca.

Милан

pre 7 godina

Види се да је наш Ноле добар и Божии човек и да је одабран можда судбински и пред одрећен за нај већа дела. Он је на врху.Нетреба заборавити снагу молитве које гледао видео је даму она доста помаже а носи стално око врата и частни Крст са Хилендара а то се исто видело на преносу. Отуда га и мрзе незна Божци. Није све у новцу он се бори за наш народ кад му је нај теже било али Хвала Богу бииће боље. Поздрав из репуплике Српске Новаче доћи код нас си увек добродошо.

Милош

pre 7 godina

Он није никакав филозоф или теолог, људи, ко је био на јоги или читао нешто о томе, разуме Новакове погледе.

Srki

pre 7 godina

Neverovatno, ali stvarno neverovatno koliko je ovaj momak zreo, skroman i koliko ima "zdrav" nacin razmisljanja. Svaka mu cast! Biti najbolji na svetu danas u tenisu je stvarno velicanstven uspeh. Ali biti ovako veliki covek i slati ovakve poruke svima koji ga smatraju idolom i koji se ugledaju na njega je jos veci. Raditi na sebi tokom zivota je svakako najveci izazov za svako ljudsko bice. I kada dostignes neke visine i postignes nesto u zivotu, treba naci izazov, izboriti se sa pritiskom, uzdici se iznad proseka i naci motivaciju za jos vece izazove. Ovaj decko je stvarno zlata vredan primer, kako bi trebalo svi da se ponasamo i na koga bismo svi mogli da se ugledamo. Nevezano za tenis, velika je privilegija sto je jedan nas sunarodnik izrastao u ovakvu ljudsku gromadu i sto ja i moja generacija ipak imamo u koga da uperimo prst kada moje dete bude trazilo nekoga za idola ili na koga ce da se ugleda

ЈОЈКЕ

pre 7 godina

СТВАРАЊЕ КУЛТА ЛИЧНОСТИ

Прошли пут када сам хтео да га критикујем, Ви сте ме цензурисали.

Са оваквим текстовима и хвалоспевима НЕ ЧИНИТЕ му услугу.

Боље би било, ЗА СВЕ НАС, да га ВИШЕ КРИТИКУЈЕМО, неголи што му се дивимо.

Ко је схватио, схватио.

Mileva Mijajlović

pre 7 godina

Pročitala sam veoma pažljivo Novakovu priču.Sve je bazirano na psihološko postavci da naša podsvest koja je 24h budna utiče na mašu svest, koju vaspitava.Otuda potreba za pozotivnim mislima i suočavanjem sa problemom koji tako postaje apsolutno rešiv.Itzv običan svet tako bije svoje svakodnevne bitke: polaganje teških ispita,završavanje poslova sa "rokovima", odluke da se uspešno nosimo sa teškim i najtežim bolestima promenom svih životnih navika.Mnoge knjige pomažu kao Snaga podsvesti ili Kancer kao nacin života.
Divim se Novaku koji tako iskreno govori.On je mudrac u 30-tim godinama i samo ga gledati i slušati posle meča vi, već postajete bolji čovek.Misli su mu čiste a kaže se:"Kakve su ti misli takav ti je život"....

Mikeli

pre 7 godina

Novace tebi je bog predodredio da budes to sto jesi JEDAN OD NAJVECIH IKADA,zelim tebi i tvojoj porodici mnogo srece,zdravlja i veselja!!

Zvonko

pre 7 godina

Odusevljen sam komentarima Novakovih navijaca.Primetna je njihova nacitanost i bogastvo recnika.Takvi su recimo komentari od jedne reci da je Novak car,kralj ili Bog.A ima i dugih komentara tipa da je Novak veci od Tesle,volim ga kao brata svoga,volim ga vise od brata, ti si mi sve,hvala ti za sve.Zanimljiviji su Brondbijevi komentari.

Botimir

pre 7 godina

Novak pobožan?
Kao i 90% Srba koji imaju istetoviran krst na leđima a ne znaju da zapale sveću u crkvi. Boga pominju samo kada zaškripi.
Ja sam ateista, ali čini mi se da nije u duhu religije kad Novak na RG, ne sećam se koji meč, imate snimak pa čitajte sa usana, u jednom trenutku pogleda ka nebu posle izgubljenog poena i besno kaže:
''Bože, zašto me zajeb*vaš, alo to sam Ja, šta se ovo događa!?''

Niko mu ne može osporiti uspehe i to da je naš najbolji ambasador, ali taj kult koji se o njemu stvara i brani ovim patetičnim komentarima? Čemu to?
Ne, nije on svetac, nije savršen, nije toliko psihički jak, i nije najbolji svih vremena.
Može da bude, ali za sada nije. I šta je tu toliko strašno ako nije sve to?
Dovoljno je to što je jedan od najboljih sportista sveta, što daje zdrav primer omladini tako što ne bleji sa sponzorušama i po splavovima i slava mu nije pomutila mozak. Ulaže u decu preko svoje fondacije. Jednostavno ima toliko stvari u kojima jeste najbolji. Ali pobožan, svetac, mentalna gromada? NIJE!

Saša / Banja Luka

pre 7 godina

"O Bogu" ja nisam pročitao ništa o Bogu ovdje, samo neki magneti i ostale gluposti za energiju. Nisam hejter, navijam za Novaka samo ovo su gluposti čiste, znam iz iskustva. Aj zdra'o....

Mirko

pre 7 godina

Siguran sam da ce Nole osvojiti zlatnu medalju u Riju, jer on velike poraze kao sto je ovaj u Vimbldonu pretvara u uspeh i potonje pobede. Tu je nenadmasan i to mu je najveca vrlina, da poraze lako apsorbuje i da se posle njih vraca jos jaci i bolji. Ako osvoji zlato u Riju i Sinsinati, ostale titule su zanemarljive za uspesnu sezonu.

Zbogom

pre 7 godina

Izgleda da ne može Srpski Grand Parada mozak da razume razliku između pozitivne blagonaklone kritike i i pljuvanja.
Sve je to isto za Gedzu iz zapadnog Mojmilova.
Ako komentar ne počne sa Nole Sokole - odma minus.
Ne nisam Ja isfrustriran ako napišem da je odigrao meč 3 kola kao moja čukun baba, to je samo moje mišljenje o njegovoj igri u tom jednom jedinom meču, a ne o čitavoj karijeri...
Kad napišem kako mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket, to je zato što mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket! Time nisam rekao da je najgori teniser na svetu, nisam rekao da je RF bolji, nisam rekao da nije zaslužio sav ovaj uspeh. Nisam rekao da nema prava na odmor.
Nisam mislio da je on robot koji nema dušu. NE!!! - već samo da je mogao da pobedi da se spremao ozbiljnije umesto što se vozao biciklom na Adi, igrao basket sa klincima, vežbao klavir, pevao po svadbama i brčkao tabane u plićaku.

Da li postoji komentator ili čitalac B92 koji razume ove razlike?

Daka

pre 7 godina

Novace, TI si rijaliti koji je potreban ovom narodu..TI si politicka partija koja je potrebna ovoj drzavi..TI si pojedinac i vodja koji je potreban ovoj masi..da neko ne pomisli da te idealizujem kad kazem TI onda mislim na sve postene ljude, postene glumce, postene knjizevnike, postene svestenike, patrijarha Pavla, na ovog postenog vozaca gsp-a sto je spasio ovu jadnu djevojku..takvi ljudi trebaju ovoj drzavi u ovoj djeci da imaju na koga da se ugledaju..svako dobro ti zelim da te sreca i zdravlje sluze dje god bio..

Rauf

pre 7 godina

Koliki je kskav stepe obrazovanja i pimenosti najpreciznije odslikavaju komentari pout "kralj","legenda","car""Bog"... i slične podvrste stupidnosti.
N.Đoković nije ni"kralj", ni "car", ni... N.Đoković je jedan pametan, uspešan mladi čovek koji se, svojim,i profesionalnim i ljudskim kvalitetima izdigao, znatno izdigao, iznad prosečnosti.
Kao takav, mogao bi biti uzor mnogima;posebno onima koji mu pripisuju neprilične atribute.

???

pre 7 godina

@Boban
Ucinio za Srbiju vise nego svi Srbi u zadnjih 50 godina!? Pa dal si normalan? Koliko je napravio fabrika i firmi, koliko puteva, bolnica? Koliko je puta bio u ratu i branio Srbiju? Koliko je ljudi izlecio? Ti si verovatno neko dete, ili si izrazito neinteligentan, kada mislis da je prebacivac loptice uradio vise od lekara ili vojnika npr. Trebalo bi da se stidis, da te bude sramota ovoga sto si napisao, to samo necovek moze da misli.

Gajetano

pre 7 godina

Ima mnogo njih koji su igrali ili igraju vrhunski tenis, ali svega nekoliko koji su blagosloveni ovakvim mentalnim stavom. To ne moze da se nauci kroz skolu, niti kroz religiju ili self-help literaturu, vec jedino neprestanim i nepopustljivim radom na samom sebi, svom umu i telu. Voleo bih da ovi sto daju maliciozne i nedotupavne komentare procitaju tekst jos jednom, da probaju da sagledaju zivotna i profesionalna dostignuca ovog coveka od svega 29. godina, pa onda da urade retrospektivu svojih mizernih zivota, pa opet procitaju tekst... Ako se posle toga ne bace kroz prozor, dobro je, ima nade za njih:)

Pozdrav,

pogledaj dom svoj andjele

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)

Inace, da ne postoji Novak Djokovic sta bi bio tvoj smisao zivota ? Koga bi onda tako revnosno kritikovao, omalovazavao, nipodastavao uspehe , savetovao sta treba da radi sa svojim zivotom ?Neko zivi, radi, trudi se , uspeva, ima razlicita interesovanja u zivotu a neko, poput tebe, zivi izgleda da omalovazava tudje uspehe i velicanstvene karijere.

zsavic

pre 7 godina

Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.

bzz

pre 7 godina

Sledeci put kada krenete da pljujete po Jeleni...Setite se ovog njegovog komentara o znacaju porodice, i timskom radu koji vodi do njegovog uspeha.
Ostali komentari...pretuzno dokle smo stigli. Omalovazavati ovog coveka...sramotno. A tek ove bljuvotine o pravoslavnoj veri i meditaciji, i njegovoj mentalnoj snazi i duhovnosti...Dno, dna.

samo kažem...

pre 7 godina

Po stranim medijima, recimo Španskim kada Nadal izgubi, često je komentar sa najviše pluseva onaj koji realno napiše neku kritiku, ne pljuvačinu, već jedan objektivan pogled na taj meč i na igru Nadala.
Mi još nismo došli do tog stadijuma u kome je većini jasno da nije ništa negativno i strašno ako neko prokomentariše da je nezadovoljan zalaganjem Novaka, taktikom, ili nekim drugim aspektom u igri.
Obično usledi ono - a ko si ti da njemu pričaš šta i kako...
Recimo ti Španci ne dovode uopšte u pitanje veličinu Nadala kao jednog od najboljih tenisera sveta. Oni to ne moraju u svakom komentaru da pišu i podsećaju i upozoravaju, to se tamo prosto zna, to nije sporno.
Neretko pišu koliko je trenutno Novak bolji od Nadala, i niko na te komentare ne besni niti im udara milion minusa.
Ovde... uh batice.... Ovde se ljudi prepiru i pišu elaborate oko jedne jedine rečenice u kojoj se ne pominje dostignuće Novaka, iako recimo vets nema veze sa uspesima Novaka već sa određenim mečom, porazom ili pobedom, nema veze
- ako u komentaru ne pomenete da je Novak najbolji, to je KRAJ. Dzaba. Vi ste hejter!

Rajko

pre 7 godina

Ma mozete da objavljujete i 20 tekstova o njemu sa ciljem da povecate posecenost.Ne vredi vam nista niste ni medju prva tri po posecenosti.

ljubitelj tenisa

pre 7 godina

Svi koji tvrde da im je sada, kad je ispao Novak,dosadno gledati tenis, trebalo bi da znaju da tenis nije nastao zbog Novak,jer se on igrao i pratio prije Novaka ,a oni koji vole ovaj sport i koji ga prate duže od 5-6 godina,kojih su na ovim prostorima naravno manjina pratiće ga i poslije Novaka.

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 14:04)
Sta lupetas? Je li malo 2 US opena i 6 AO..ili je po tebi AO najmanje cenjen Grand slem...muke tvoje!
5 zavrsnih mastersa, najbolji procenat u pobedama, Nole je kompletan teniser moze da igra na bilo kojoj podlozi...eto, da kazem da mu je mozda Sinsinati jedino mana, a koliko je finala i tu odigrao..ove godine ima sansu da kompletira masterse. Sljaka, odlicna, Rim, MC, RG, Madrid...trava 3 WB, milina, sigurno bi on uzeo i neki Hale ili Kvins, ali nikada nije isao na ATP 500 250 po svaku cenu, da bi se reklo da ima 90 trofeja.
Od nizeg ranga igra samo Dubai gde je brz teren i to ima.. i Peking.
Molim lepo, cao, dovidjenja...ne mozete ga omalovaziti!

papazjanija

pre 7 godina

smorio si više s tim opštim mestima o duhovnosti i unutrašnjem balansu, ko da sam čitao miks intervjua datih za burdu i treće oko.

mislim da je presudno za mir i to što imaš na kontu 100 milki samo od turnira, o ostalim izvorima zarade da ne pričam.

Toto-ko-tunjo-hriscanin-zaljubljen-u-okarinu

pre 7 godina

prozimanje energije, aura i te stvari.. gde je to ucio? u pravoslavnom ili budistickom hramu? ili pak na nekom trecem mestu.. bojim se da je Novak daleko od Boga vrlo daleko ...
(Jo, 5. jul 2016 12:24)
Ti si ti to naucno dokazao kako ide, tj. da nema veze? Dokaz? Ili slusas Kacavendu, Pahomija i slicne moralne gromade?

petar

pre 7 godina

Jumko i Jumkov brat izgleda nisu nikad bili ni prvi u odelenju, a kamoli u ulici, selu, varosici, gradu... u bilo cemu, makar u pljuvanju u dalj. Jer, da jesu, razumeli bi sta znaci prvi na svetu. Za malu i nadasve isfrustriranu Srbiju jeste Bog. Dok igra mec i televizija ga prenosi zahvaljujem Novaku sto deca a i mnogi odrasli bar tih sat dva ne gledaju one svinjarije od farme, parova, pinkovih zvezda i zvezdica...voleo bih zato da igra kad bi bilo moguce 24 na 24 sata i da pobedjuje. Jedan je od nas Novak, znaci mozemo, zato verujem da cemo zahvaljujuci bas njemu imati jos puno Novaka ne samo u sportu vec u bilo cemu drugom.

ama bre

pre 7 godina

Vi nikako da shvatite da ovde pišu i ljubitelji tenisa i fanovi Novaka Djokovića, ovi prvi se retko objavljuju i ako po neki komentar prodaje, dobije etiketu "heyter"! Zato ovi drugi koji znaju samo za kralj, car, legenda i sl.obavezno osvanu ovde i nema da nema!

No1e

pre 7 godina

U ovim trenucima mi istinski Srbi mozemo da budemo zahvalni bogu zato sto zivimo u eri jedne ovakve legende,ko zna da li ce se nekada pojaviti ovakav covek.
Hvala ti Nole za sve,mi koji znamo da postujemo i da ne zaboravljamo lako uspehe vecno smo ti zahvalni

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 15:17)
Kulturi su me naucili roditelji, a smirena sam uvek osim ako neko provocira, strastveno reagujem i emotivno, i nekad se ne kontrolisem, mozda to tako deluje ovde, umem biti takva. Nisam rekla lupas, nego lupetas ili ti bulaznis... jer mi nista nije jasno u tvom komentaru, moguce zbog inteligencije.
Ne znam cemu tolika mrznja kod tebe i cemu toliko nipodastavanje svih Novakovih rezultata, da se ne igra mozda na pesku AO? Ako si iole skolovan i normalan covek ne bi mogao tako da rezonujes...no dobro. Da te podsetim, Nole ima samo 17 titula nizeg ranga.
Malo dete nisam, blizu sam tridesete.
Dovidjenja, cao, prijatno mi se svidja da napisem, i to je vise kao sprdnja, a ne kao neki "ostar jezik" kako si ti skapirao.
Ima manje GS, pa??? Nece da stigne? Ne mora, ali hoce.
Hvalim se sto zivim u istom dobu kad i Nole, ponosim se njime, kao sto su i moji roditelji ponosni na mene...i ti si na nekoga ponosan i branis ga, jel tako?
U vrticu nisam bila ni kao mala, ocuvali su me baka i deka dok su roditelji radili, tako da je malo kasno sad da idem u neki.
Ono sto sam htela da kazem bez imalo ruznih reci prema drugim teniserima jeste da je Nole kompletan teniser koji ima titule sa svih podloga, i kome je najmanje potrebna adaptacija...nista vise.
Tebi zelim sve najbolje...Kazi slobodno koje su ti omiljene kiflice?

Zmaj

pre 7 godina

Ova vest ne bi smela biti na naslovnoj strani dok iseljavaju 5-oclanu porodicu iz jedine kuce koju imaju. Bolje da ste organizovali pomoc da im prikupimo za novi dom. Sramota!

Goran

pre 7 godina

Novak je covek koga treba imati za uzor.On je tu medju nama da bi i mi bili bolji.Gledajuci njega da i mi pokusamo nase potencijale da razvijamo.U nasem narodu hvala Bogu jos ima takvih ljudi.On je sportista,a to u nasem narodu baca veliko svetlo na njega jer smo narod koji voli sport.Medju nama je hodao i jedan patrijarh Pavle,a da li smo ga tada "prepoznali"dok je bio sa nama.Tu nam je i profesor Vladeta Jerotic,Bogu hvala,Da mu da zdravlja da nas budi ovako uspavane i raslabljene.Tu je jos mnogo divnih ljudi koji su oko nas,samo je pitanje da li imamo oci da ih vidimo i usi da ih cujemo.A sto se tice Novakovog pogleda na Zivot i Boga,jedno je sigurno a to je da zeli da se penje na vise.Srecno mu i radosno uspinjanje.Neka bude Bog sa njim sada i uvek.

deka...

pre 7 godina

г.Саши свака част висок стандард као и саговорник.Нисам се надао да и оваквим поводима
има оволико хејтера.Доказ да је глупост већа од свемира, тако кажу астрономи.
Новаче драги свака ВАМ част на радости које пружате мени а верујем и много већем делу бивше нам заједнице,иако су неки као буве.
Дали ће бити најбољи свих времена или не небитно ВИ сте исписали историју коју нико више не може да прекраја...
Гурајте свој сан имате велику подршку много многих народа као да је и наш...

Organska jaja

pre 7 godina

Volio bih da Novak na kraju karijere napise ozbiljnu knjigu i opise u njoj svoj zivot. Volio
Bih iz prvog lica da vidim to uspinjanje medju najvece, da prozivim to makar kroz knjigu :). Zivi bili ljudi!

ados

pre 7 godina

@Lili Bg
Predstavlja "nas"!? Kako? U cemu si ti najbolja na svetu pa da smatras da tebe predstavlja? U cemu je tvoj narod najbolji? Zavaravas se. A za drustvo ne brini. Eto ja sam za drustvo uradio vise od tebe i Djokovica zajedno, vise hiljada ih je zivo zahvaljujuci tome sto sam ja dobar sa skalpelom, pa niti mislim da predstavljam tebe ni da trebam o tome da se ispovedam na svakoj televiziji.

zoki

pre 7 godina

Jedno zapazanje oko elektromanetnog polja. Koliko mi je poznato ovde ne vazi zakon akcije i reakcije. Ne vraca se onoliko koliko odasiljemo. Ako nesto odasilje elektromagnetno polje npr Sunce, po njegovim recima isto takva elektromagnetna sila bi trebalo da se vraca tom Suncu. Odakle? Ali jbg, nije to ni vazno, sve dok ti to pomaze. Ljudi treba da veruju jer to pomaze. Ali nije na odmet ni znati makar osnove fizike.

Lili Bg

pre 7 godina

Da li to ova naša svakodnevnica učini ovo od ljudi.?emu toliko negativnosti.Volela bih da čujem od tih genija kakvo pokriće imaju za takve komentare,šta su oni učinili za sebe,društvo,državu.Mislim da nas Novak pretstavlj na najreprezentativniji način širom sveta.To se ni na koji način ne može ignorisati.Osećam veliku zahvalnost što imamo tako divnog čoveka i sportistu među svojim redovima.

sanja

pre 7 godina

Od 144 komentara,dobar deo ga hvali, a dobar deo mu zamera ovo i ono.

Pa cak i u ocenama komentara puno pluseva,ali i puno minusa...

Sta da kazem,cudni smo....

Dusko Kovacevic je napisao knjigu koja se zove "20 srpskih podela"...

E, sad bi naslov novog izdanja mogao da glasi "21 srpska podela". ( Podela na one koji su zahvalni nebu ili Bogu sto se medju Srbima pojavio jedan tako sjajan sportista i hvale vredan covek...i one druge, kojima kod njega skoro sve smeta..)
Jumka ne racunam...pretpostavljam da nije Srbin...Ali sta ako jeste?!? (Pa nista, vec sam rekla da smo malo cudni...)

Glas Srbije

pre 7 godina

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.
(Nikad !, 05. jul 2016 15:27) Pretpostavljam da samo teska budala moze onda da place pred onolikom publikom zato sto nije osvojio tako nevazanu titulu. Nikad se ti neces ni ocesati o pamet.

TOMISLAV

pre 7 godina

Novace lepo te je gledati I mislim da si neprikosoven sportista,a samim tim sve govore tvoja priznanja I nagrade.Legenda si I uvek ces biti I ostati u nasim srcima.Volimo te

Bg

pre 7 godina

Treba napomenuti da je ovo intervju pre poraza na ovogodišnjem Vimbdlonu.
Mene zanima šta Novak ima da kaže posle poraza u trećem kolu.
Mada ne verujam da bi priznao javno nekakav privatni problem ako je uopšte i postojao, ali sasvim je moguće. Takođe, posle zadnje pauze u meču kada je servirao za 2:2 u setovima, izgubio servis, a Kveri preokrenuo na 6:5 u tom četvortom setu,
Novak je baš žustro pozivao Bekera u svlačionicu.
Da li on ima neki konflikt sa njim? Na ta pitanja želim odgovore.
*
Da se ogradim naravno zbog NoloBotova/ ovim svojim komentarom nisam ni na jedan način negirao da je Novak ljudina, veliki šampion, i da je postigao ogroman uspeh u tenisu. Samo sam radoznao, to je sve, nema potrebe da mi objašnjavate da je Novak legenda - ja to znam.

miki

pre 7 godina

Samo jedno obavestenje za NDJ i njegovu majku i slicne njemu sportiste koji uzimaju uzalud imena Gospoda Boga svog. Bog, barem ovaj nas hriscanski, ne gleda tenis niti jedan drugi sport i tako mu je svejedno ko ce da pobedi. Stavise ubedjen sam da se grozi svega toga.

anketa

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.

маннијак

pre 7 godina

Пакост, злоба, завист и свашта нешто избија из појединих коментатора. Тужно...

beker šmeker

pre 7 godina

Ljudi, koji to komentar tačno pljuju Novaka?
Čitam i čitam i čitam.. i ne mogu da nađem.
Vidim komentare, različita mišljenja, koji su u stvari kritike zbog poraza, ali pljuvanje, mržnju?? Gde?

Izvini što imam svoje lično mišljenje!!!

pre 7 godina

(Lik, 5. jul 2016 16:50)

Nema šampionski gen FEDERERA ne znači da nije šampion.
Rodzer bi prodao rođenu majku za pehare i rekorde i pobede.
Ja ne kažem da je to dobro, ili loše, ali je očigledno.
To ti je ono kad RF plače posle svakog izgubljenog finala, i tačno se vidi koliko mu je krivo. Pa čovek sa 35 godina, 4 dece, i 17gs titula, i još mnogo rekorda - i dan danas ima isti žar za pobedama kao da nema ni jedan jedini trofej u vitrini.
Ej bre, on se bliži četrdesetoj i daje izjavu da mu ne pada na pamet da se uskoro povuče iz tenisa! Sa 34 god. je igrao DVA velika finala 2015, Wim. i USOpen,
i pitajte Novaka da li je lagano pobedio u tim mečevima.

Bog ti pomogao

pre 7 godina

@Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.
(zsavic, 5. jul 2016 10:42)

Sta ti govore ovi minusi sto si dobio? Da lupas gluposti, dozovi se pameti i pronadji tu istu veru koja ti je preko potrebna u sebi, pozz i svako dobro!

Askurdjel

pre 7 godina

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)
(tenis, 5. jul 2016 12:36)

Uopste nije stvar brojanja.Osoba sa nadimkom Simke je zapocela pricu u br.GS-ova.Misleci pritom da ce momcic od 35 leta sad uzeti 18Gs i za dupli broj GS titula pobeci Novaku,sto je besmislica.Kao da Nole nece osvajati vise.Hoce,budite sigurni.A cak i da ostavi tenis,usao je medju najvecih tri cetiri ikada.Pa zamislite da su nam(uz veliki respekt prema obojici)Troicki i Tipsarevic najbolje sto imamo.Samo eliminisite Novaka da uopste postoji.A mi danas raspravljamo da li ce biti najveci ikada,a moguce je.Bas me briga za konkurencije sad,ili pre 50,30 ili 10 god.Od 12Gs titula,Nole je samo prvu osvojio protiv Conge.Ostale se redaju sa imenima porazenih.Federer,Nadal i Marej.Sve fino pise,crno na belo.

Hez

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...
(Petar, 05. jul 2016 09:49)

Novak je pre svega umno bice. Pa duhovno. Pa otac, muz, brat, sin, unuk. Pa prijatelj. Pa covek. Pa onda ekspert u svojoj bransi, tj teniser. Kao sto bi trebao biti svako, sve to po redu.

Lik

pre 7 godina

...Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!...
(Petar.S, 5. jul 2016 13:54)

Pa odakle onda oni silni trofeji, ubedljivo prvi na ATP listi pa još i vezana 4 GS i sve to sa neprijateljski nastrojenom publikom?!...čudna ti je ta logika.

Novak je već prestigao RF po skoro svim parametrima (pa i u međusobnim mečevima), ostaje još broj GS-a i broj dana na prvom mestu.
Ne treba naravno nikog idealizovati ali činjenica je da postoje osobe koje jednostavno "moraš" voleti, trenutno on je najveći živi Srbin i ne treba naglašavati zašto. Zapadnjake razumem zašto ga ne vole, srozao im je idole. Srbi su već psihijatrijski slučaj, više vole da mrze nego da vole, pogotovu bolje od sebe, zato su kao narod propali i potonuli i žive baš tako kako zaslužuju.

ProfesionalniRekreativac

pre 7 godina

NDjokovic je bez sumnje NAJUSPESNIJI sportista sa ovih prostora, I to se tako cesto mesa sa onim NAJBOLJI...sta je najbolje je obicno stvar individualnog ukusa. Vec neko vreme on prosto uspeva da bude ''bolji'' od drugih, odnosno da pobedjuje. I na tome svaka cast!
Ali to mesanje njegovih sportskih uspeha sa religijskim praksama I nekakvim nacionalnim temama postaje po malo najblaze receno zamorno. To mesanje on sam potencira, I to je ocigledno deo stvaranja nekakve javne predstave o samom sebi...ili ti PR.
Joga je jako mocna stvar, licno je praktikujem dugo vremena, I znam da moze doneti mnogo toga dobrog..ali I loseg.. Radi se o tome ko, kako I zasto je uopste primenjuje. A zavisi i od same vrste joge, postoji bezbroj njenih varijanti. Problem u tome je sto se ta drevna indijska vestina odavno na Zapadu pomesala sa najraznijim drugim stvarima, ponajvise sa petparackom literaturom iz oblasti tzv Popularne psihologije koja je zapravo samo jeftina, komercijalizovana banalizacija. Pa smo tako od necega sto se zove Mantra stigli do necega sto se zove Afirmacija, koja predstavlja samo jos jedan vid autosugestije... dakle..najbolji sam, najlepsi sam, i delim blagoslove svima i svemu okolo, sta god to znacilo... Covek tako stvara sam sebi, a i drugima, jednu ulepsanu predstavu sebe. Nije to sve daleko ni od motivacionog govornistva.
Sportski uspesi neka govore sami za sebe, dok stvaranje kulta i njegovo nekriticko prihvatanje unizavaju vrednost ovog prvog.

Mila

pre 7 godina

Novak je vanserijski čovek u svakom smislu.
Govori srpski jezik, ali za većinu nerazumljiv, što dovoljno govori o toj većini, a i o njemu.
Intervju je odličan, kao i svaki prethodni. Pitanja su prijateljska, kao da sediš sa nekim bliskim, ispijaš omiljeno piće i ćaskate na dnevne teme, što govori o visprenosti gospodina novinara i dobrom pristupu prema istrošenim pitanjima jednom profesionalnom sportisti. A vrhunskom profesionalcu, Novaku, takvi razgovori u sred srede (Wibledon) dođu kao osveženje nakon sparine pitanja o titulama, pobedama, porazima, rekordima.

Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer!

pre 7 godina

Kada kazem tenis-mislim Rodzer Federer!Kada kazem gospodin-mislim Rodzer Federer!kada kazem velikan-mislim Rodzer Federer.
(tulipan, 5. jul 2016 14:37)

Kada kazem balerina - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem dzemper - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem placko - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem napuvanko - mislim Rodzer Federer!

teolog

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.

Simke

pre 7 godina

pogledaj dom svoj andjele

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...

beclija

pre 7 godina

Ne gledam uopste tenis, cak mislim da sam gledao Djokovica poslednji put pre 3,4 godine... Ali Novak Djokovic je velika inspiracija za ceo svet, i pogotovu za nas. Ako mene pitate, on svetac naseg vremena i buducnosti pred nama. Hvala ti!

Sila je s'njim

pre 7 godina

danas je takvima najteže, mada teret primaju lako, bog je svakom odmerio samar
najviše su napadani, neshvaćeni, nipodaštavani .. zato neko reče

NOVAK JE VEĆI OD TENISA

sila je s’njim

Nikad !

pre 7 godina

@glas srbije

Ja znam da si ti glas veliki ove srbije, ali za pamet moras prvo biti informisan. RF je osvojio AO, 4 puta. Znaci, plakao je zbog izjednacavanja rekorda sa Pit Samprasom u to vreme januara 2009, sa 14 titula, koje je izgubio. Nije ga bilo briga za AO, vec za rekord po broju titula, koji je posle na RF naravno oborio. Ali, ti to naravno ne znas, kao ni cela Srbija jer tada nisu ni pratili tenis, vec su mozda tek poceli sa tim. Stoga, bolje glasaj umesto sto si navodno glas, jer to sigurno znas.

Petar.S

pre 7 godina

Najbolji vozač Formule 1 Sena je govorio:
'' Pobeda je najvažnija. Sve ostalo je samo posledica pobede. Dosegnete, dakle, tu granicu, ali onda se nešto dogodi i možete ići još malo preko toga. Snagom uma, odlućnošću, uz pomoć instikta, ali i iskustva, možete tada leteti visoko.''.
Majkl Dzordan je rekao: ''Postoje ljudi koji žele da se nešto dogodi, zatim oni koji bi voleli da se to dogodi, ali i oni koji čine da se to dogodi.''
Uvek idem na pobedu, bez obzira da li je u pitanju trening ili prava utakmica. Ne dopuštam da bilo šta stane na put meni i mojoj želji za pobedom.''
Muhamed Ali:
''Ukoliko si ikada sanjao da me možeš pretući bolje ti je da se probudiš i izvineš.''
A Nole je posle poraza izjavio, citiram:''Samo želim da mislima odlutam na drugo mesto i opustim se. Srećom, imam mnogo stvari pored ovog sporta koje me usrećuju. Porodica, odmor...''

Ja kao ljubitelj tenisa ne mogu ništa da zamerim Novaku jer nisam postigao ni 1 % onoga što je on postigao pre 30-te.
Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!
To nekome kao meni može da smeta, ili ne smeta, ali to je notorna činjenica.

biti normalan

pre 7 godina

A ovo je prva vest (?) tacno zbog? Hitno procitati "Filosofiju palanke" R. Konstantinovica, lekovito je protiv ove neopevane banalnosti i instant pameti.

xxx

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

Pa ako osvoji 18, osvojiće možda još par gs titula. Ako ne razumeš komentar šta navaljuješ na tastaturu da soliš nekom pamet...
Bolje idi napolje, igraj basket i glumi Dzordana.

ja

pre 7 godina

Svaki roditelj voli svoje dete, sa svim njegovim vrlinama i manama. A, Nole je dete Srbije. Nole, kakav god bio, naš je! Kako ga onda ne voleti?! :))

Glas Srbije

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.
(anketa, 05. jul 2016 16:23) Naprotiv, glupom ili zlobnim je to sto kazes dovoljno da izvede takav zakljucak. Pametni ljudi razumeju da su gradjani Srbije u tom pogledu mnogo merodavniji. Interesanto mi je i kako puno negativnih komentara pisu ljudi koji govore ijekavskim narecijem kad se zna da Novak ima rodjake i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.

dominus

pre 7 godina

Mnogo dobar intervju, svaka čast autoru teksta.
Ali da se osvrnem na poimanje Boga, širine (kako neki spominju), meditacije, vere i religije.
Vera i religija su isto ali ipak različito. Vera u svevišnje je širi pojam i nema ograničenja. Što je važno za čoveka kao duhovno biće. Jer čovek i Bog su isto, kosmička energija. Kroz meditaciju čoveku se otvaraju novi vidici - širina, a time spoznaje sebe i biva bliži Bogu, kao biću čiste duhovne energije.
Sve religije sveta imaju jedno zajedničko - Boga. Međutim religije više ograničavaju čoveka umesto obrnuto. Istočnjačko verovanje nije religija u tom smislu, a pravoslavlje vuče korene iz istočnjačkog verovanja. Ono poznaje meditaciju kao stanje duha i uma koje kroz molitvu teži balansu i duhovnosti spram materijalnog. Jedino što niko ne spominje reinkarnaciju, koja je izuzetno bitna u celoj priči oko meditacije. Ko razume, shvatit će.

anica

pre 7 godina

Nema mesta patetici...nije svejedno naravno, ali ima jos odlicnih igraca i meceva. Naravno da cu ispratiti Vimbldon do kraja, zbog Serene i Endija...zanima me da li ce neko "treci" uzeti, sta moze Kveri, sta moze onaj Francuz, zanimljivo je...dokle ce Berdih.
Inace, nije ni meni isto jer nema Novaka, ali Vimbldon mi je predivan turnir, mnogo vredi...neko rece ovde, da je Novaku trava najslabija podloga, to bi se moglo reci Federeru za sljaku, Nole ima 3 WB bez pripremnog turnira, mislite o tome.

kole

pre 7 godina

Živ nek' si, divni super dečko!! (Hvala ti što nas predstavljaš u više nego pozitivnom svetlu, i što nam svojim pregalaštvom donosiš toliko sportske radosti!!) :-)

razmisli_malo

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.
(teolog, 5. jul 2016 14:28)

Krist nije bio prvi na ATP-u nikad. Nije osvojio nijedan turnir. A pri tome je i neslavno stradao od ruke svojih pratilaca.

Novak je prvi na svetu i osvaja sve sto je moguce osvojiti.

Sto se mene tice, Novak zna bolje.

ados

pre 7 godina

@milos
Ti bi umesto sto gledas njega i ovde ga velicas i "branis" trebalo da gledas sebe i da sebi obezbedis normalan zivot. I bas da razmislis ko je kriv za to sto osobu koja ima zavrsenu osnovnu skolu i zna da prebacuje lopticu preko mreze medjji uzdizu u zvezde a gomila u proglasava svecem, a ti skolovan i obrazovan si istim tim ljudima manje vazan od njega i prosli bi pored tebe kao da te nema da sutra umires od gladi na ulici.

paja patak

pre 7 godina

Al se neki upinju da objasne kako eto Nole i nije nešto, ima i boljih, slaba konkurencija, nije platio porez itd.
Samo jedno da naglasim,najbolji sportista za 2011,2014 i 2015 a karijere još traje.
I šta sad da čovek kaže i da trosi energiju na isfrustrirane, nezadovoljne samim sobom osim da vam pozelim da još dugo patite.
Naravno da postujem i Federera i Nadala kao i Mareja jer su to vrhunski sportisti koji pomeraju granice i čine ovu igru tako zanimljivom.
I ne radujem se kad gube osim kad igraju sa Noletom,jer tudji poraz mene ne čini srećnim kao neke individue ovde, ima jedna lepa rec za takve, zovemo ih LUZERI !

tenis

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)

Vlada Kg

pre 7 godina

Pa gde si bre Dorćolac, jel mi verujes da u komentare ulazim samo nadajuci se da cu naici na neki tvoj komentar,nekada si bio mnogo aktivniji pogotovo u vreme Federerove (Veliki Mag, kako si ga zvao) dominacije!
Iskreno se nadam da ćeš ubuduć češće ostavljati komentare!
Pozdrav

Fx

pre 7 godina

Ljudi, Nole ima povređeno rame (još od Rolan Garosa) i tu se završava priča o porazu protiv Kverija (na konferenciji za štampu posle meča samo je napomenuo da nije sto posto zdrav, ističući Kverijevu igru, naravno džentlmenski, izmereni servisi prosečno slabiji na W preko 3km/h nego na RG, gde je takođe povređen servirao lošije od svog proseka, dakle povreda ramena).
Priča o kalendarskom slemu je glupost, nepotrebno arčenje džebane. Nole narednih godina treba da se usredsredi isključivo na sledeće:
1. Zlato na olimpijadi (Golden slem)
2. Dva Sinsinatija (Svi mastersi, jedini, pa još svi dva puta)
3. Još minimum jedan US Open (prirodno)
4. Još minimum jedan RG (Dabl karijer slem, što nema niko u Open eri. Rafa 1AO, RF 1RG, Agasi po 1W i RG).
5. Ili još minimum 2 RG i 1 US (Tripl karijer slem što bi bilo za sva vremena nedostižno)
6. Kad/ako osvoji 1-5 imao bi 15 slemova i bukvalno nedostižne rekorde ikad, pa bi još po neki slem bio samo šlag na torti, ne mora ih biti ni 18 ni 20 ni 25, dovoljno za GOAT.
7. Da pokuša da ostane broj jedan preko 300+ nedelja
8. Da pokuša da karijeru završi kao prvi po procentu pobeda (što je najteže, upravo više nije prvi nego opet Borg posle ranog ispadanja 732/882 je 82,99%, a Borg 83,03%)

Idemo Nole korak po korak. Samo zdravlja.

ashhh

pre 7 godina

Da sam Nole, bojkotovao bih Wimbledon, a obeđivao svuda drugde u svetu, jos 30 puta u nizu. Nek spustaju krov svojim ljubimcima na centralnom terenu.

Zoran021

pre 7 godina

Dečko,ti si izgleda u problemu i krizi čim ne možeš da nađeš unutrašnji mir pa upražnjavaš i pravoslavlje i jogu i razne meditacije. Ovo je izgleda kraj Novaka kakvog ga znamo.

gigatrend

pre 7 godina

Svaka čast Novaku, ali ni ja ne odustajem tako lako: Elem, nije gren slem, nego grenD slem, kao što kaže Klajn http://i62.tinypic.com/2z3urgi.jpg

@

pre 7 godina

@Askurdjel
A kakva su imena onih od kojih je gubio na GS? Nece ih osvojiti jos mnogo jer je vec mator i vidi se da je mnogo pao. Posle RG ne moze ni 3 kolo na VB da prodje. Sada sledi period u kojem ce dolaziti do polufinala, finala i tamo gubiti jer ce biti premoren. Poraz na Vimbldonu jasan je pokazatelj sunovrata, isto kao poraz RF na RG 2010 u cetvrtfinalu, ili poraz Nadala 2012 od Rosola.

@

pre 7 godina

@anica
Mozda ne bi bilo lose da se malo smiris i naucis osnovnoj kulturi? Ja lupam samo budale, ali ne vidim kakve to veze ima s temom? US Open se igra na betonu, AO se NE IGRA na toj podlozi. Zbog cega komentarises kada ne znas ni takve osnovne podatke? Hm? Bas volis da se sramotis? Jesi li ti mozda neko malo dete? Samo deca odmah pocinju da vriste, placu, vredjaju i obavezno brane svoje "argumente". Uz neizostavan kraj "dovidjenja, cao, prijatno, necu vise da se igram". Igrao je on mnogo mnogo ATP 500 turnira nego ih nije osvajao! A GS titula ima manje i od Federera i od Nadala. Zato ne vidim cime se ti "hvalis" tu? Ako si sposobna za normalnu konverzaciju, onda pokazi to, ako nisi, gubi se u vrtic pa se tako svadjaj i lupaj sa sebi slicnim osobama.

Diego Moustapha

pre 7 godina

Novak je spominjao životnu energiju, elektromagnetna polja i slično. Čitanje ovih komentara toliko isisava tu energiju i stvara negativan naboj, da mislim kada bi Novaka neko svezao i pročitao mu sve komentare ni Dalai Lama mu ne bi pomogao u duhovnom oporavku. Užas...

Nikad !

pre 7 godina

@anica

A, Tokio si zaboravila?! Ozbiljan turnir. Nisikori mora jedini da ga igra.

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.

delije rijeka

pre 7 godina

Tek kad završiš ovu blistavu i nestvarnu karijeru onda če Srpski narod imati velike koristi od tvoga znanja i iskustva pa i novaca.

Svete

pre 7 godina

@ @ Pazi se se, Anica je poznata kao fatalna zena portala, zavodi tipove po B92, a cim ti nudi kiflice u opasnosti si! Jos se hvali kako je kulturna i vaspitana :) nemoj posle da bude da te niko nije upozorio!

i ?

pre 7 godina

Sto se mene tice, Novak zna bolje.
(razmisli_malo)@

Razmisli ti jos malo?

Nagrada na ovom svetu nije ista kao nagrada na Onom, vecnom svetu - dakle ni po trajnosti (Novakovo bogatstvo sigurno nije vecno, a i pitanje je koliko zaista on, pored napornih treninga, povreda i umora neometano uziva u tome), ni po kvalitetu, sigurno..

Moje misljenje je da Nole, uz duzno postovanje nije ni blizu drugoj osobi o kojoj se govori...

anica

pre 7 godina

I te kako omalovazavas rezultate...to je tvrda podloga gde on ima 8 slemova. Kao sto i Federer ima Madrid sa plave sljake..vodi se kao sljaka. Sto se tice slabijih turnira..ne bih se slozila da se moraju igrati po svaku cenu, I da je bitan kvantitet samo...Federer ima dosta I Dubaija I Halea...Novak ako pratis ima Peking..cini mi se 5. Uz duzno postovanje..nisu ti turniri merodavni kao recimo mastersi..eto Nole ima priliku da ih kompletira u Sinsiju...6 godina mladji a vec 30 ima.
Nikad ne vredjam prva...a ovde sam dozivela uzasne uvrede, jel treba da cutim? To jesu uvrede ali me naravno ne mogu dotaci..samo jednostavno nije prijatno procitati. Nema veze sto ne poznajem licno..stitim Noleta. Ne volim da se foliram..ne mogu se kontrolisati na bezobrazluk...krivo mi bude kad se pisu neistine. Sto se tice kiflica meni su favorit kroasani sa belim vinom..ne eksperimentisem, jednostavno je I najukusnije. Pozdrav

Pozz

pre 7 godina

bvv

Ne, Novak nije mentalna gromada.
Ako je neko psihički jači od Nadala i RF, ako je neko talentovaniji od Nadala i RF,
ako je neko motivisaniji i više se bori od Nadala i RF; kako do danas posle decenije bavljenja profesionalnim tenisom nije porušio sve rekorde i nije prestigao ovu dvojicu koji nemaju pojma o tenisu?
Kada mu ne ide on se dere, psuje, gađa sudije reketom - to je odlika mentalne gromade? Pa valjda neko ko je toliko psihički jak i stabilan kada mu ne ide bude miran, koncetrisan, spreman da pokuša plan B, plan C, pa ako ni to ne ide, nema galame nego strpljenje i čekaš da protivnik posustane a onda napad svim silama.
Pa njega je ta mentalna snaga mogla da košta RG da je nije par centimetara onaj reket proleteo pored linijskog sudije.

Fx

pre 7 godina

@ anica

Ima Federer 6 mastersa na šljaci, dva u Madridu (poslednji na plavoj šljaci, ako se sećaš kada su se svi klizali kao Bambi na ledu, osim njega) i četiri u Hamburgu (koji je svoje mesto ustupio Šangaju 2009. a od tad je ATP500).
Naravno, nema Rim i Monte Karlo.

@

pre 7 godina

@anica
A najbolja podloga mu beton na kojem se igra samo Us Open i na kojem Novak ima samo 2 titule! Razmisli o tome! Njemu je beton nesto kao Nadalu sljaka ili Rodzeru trava pa opet ima samo 2 titule.

Struja brejkdenser

pre 7 godina

@@

AO se ne igra na betonskoj podlozi?!Haha decko ala ti lupas,i posle prozivas druge konkretno Anicu kako skacu,placu,ovo,ono,kako su za obdaniste...Daa, Australijan Open se igra na travi,vazi.Evo da i ja danas naucim nesto novo.

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Tražićete vi njega po turnirima ali njega biti neće.
Tek kad se ON povuče(još je vlasnik sva 4) povuče videćete ko je bio.

@

pre 7 godina

@anica
Niti mrzim niti nipodastavam bilo cije rezultate, ne znam odakle ti to? Rekoh samo da na USO ima samo 2 titule iako mu je podloga na tom GS oduvek najvise odgovarala sto je i sam par puta potvrdio. USO i AO ne igraju se na istoj podlozi, USO je mnogo "brzi". Jeste tvrda podloga ali ne ista. Mora da osvaja i manje turnire jer se i oni broje. Ukupan broj titula je itekako vazan kada se rangiraju najbolji u istoriji.
Federer ima 7 VB pa mu nikada nije bilo muka da igra i u Halleu, Rafa ima 9 RG pa ga ne mrzi da igra u Barseloni. Titula je titula.
Sto se ostalog tice, ajde, neka bude da sam pogresio, nisi vredjala, lose sam razumeo.Razumem ja da neko emotivno reaguje ali ne vidim zasto bismo ti i ja jedno drugo vredjali, narocito zbog ljudi koje licno ne poznajemo? Izneses svoje misljenje i argumente, ja svoje i to je to. Nema tu lupetanja, bulaznjenja i slicno, ako se ne slazemo ne znaci da neko lupeta.
Nego, da predjemo mi na glavno, kakve su to kiflice koje pominjes? Reci neke najbolje vrste da i ja saznam za neke nove kombinacije pa da probam i to nekad ako nadjem negde?

postoji li vakcina protiv toga ?

pre 7 godina

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...
(Simke, 5. jul 2016 17:52)

Kakve ti moralne vrednosti, kulturu i ophodjenje prema ljudima posedujes dovoljno je izvuci samo iz tvoje poslednje recenice.

Moj smisao zivota je da vodim svoj zivot ali i spremnost da iskazem postovanje prema ljudima koji su toliko postigli u zivotu svojim radom i zalaganjem. Odati priznanje nekom za postignute uspehe ne znaci pisati hvalospeve ali ironija i omalovazavanje drugih znace zlobu i zavist.

bvv

pre 7 godina

Rece neki lik dole da Novak nije mentalna gromada!? Pa ko je? Nadal? Novak mu mentalno rasturao glavu godinama, stric Toni otvoreno kaze da je Nadalov problem mentalne a ne fizicke prirode poslednje dve godine. Federer? Covek koji se posle dve neiskoriscene mec lopte RASPADNE! I to sve ponovi sledece godine!! Covek koji sa 34 godine place posle poraza na Wimbldonu! OK, slazem se da Novak nije mentalna gromada, ali onda brate nije niko! I vec sam pricao o tome, mentalna stabilnost nije konstanta vec promenjiva kategorija, isto kao i fitnes. Oba su podlozna usponu i padu u zavisnosti od razmih faktora i okolnosti. Novak je nekada mentalno jak, nekada bas i nije, isto i Federer, Nadal. Razlika je sto je Novak (isto kao i RF, RN) daleko cesce jak, otud svi oni silni istorijski rekordi. Da nije mentalno jak, nista od toga.

Simke

pre 7 godina

postoji li vakcina protiv toga

A ko si Ti da donosiš konačni sud šta je omalovažavanje a šta ne?
I to što ja ne pišem o Novaku kao da je sišao sa neke Ikone ne znači
da ga mrzim, već da mi mozak nije toliko ispran, i da sportska dostignuća ne shvatam kao naučna dostignuća koja menjaju svet i čovečanstvo.
Pomiri se sa tim da ima nas koji navijamo za Novaka ali se ne molimo svako veče ispred njegove zlatne biste koju smo lično izvajali u naletu ekstaze!
Ako je za tebe ZLOBA moj komentar o Novaku ti stvarno nisi čist/a.

I da te pitam samo još ovo; šta sam ja to pogrešno u stvari napisao?
Da li Novak filozofira? Da. I šta je strašno ako filozofira, to mnogi rade, filozofija je u stvari samo neko dublje razmišljanje, analitičnije i pedantnije...
Da li Federer ima 35 godina i da li je sada posle poraza Novaka favorit za W?
Jeste!, a to znači da će ako osvoji imati 18GS titula, i da će opet vratiti samopouzdanje koje mu je Novak ukrao, i da će u narednih 2,3 godine imati šanse za još neki GS, jer ako sa 35 godina može da osvoji jedan WIm. moći će i sa 37!
I na kraju, da li Novak piše knjige, ima restoran za vegane, i u slobodno vreme čita kao što sam kaže razne druge kulture jer voli da uči i da zna!
Naravno da je odgovr DA! Problem je kako sam ja to sve napisao, a ne u činjenicama koje stoje u komentaru. Ali ja kao i ti imam pravo na svoje mišljenje i oladi više sa odgovorima i dosoljavanjem pameti...
Ako Novakcina ne deluje, uzmi Novandol ili Nolespirin...

@

pre 7 godina

@Struja brejkdenser
"Plexicushion prestige" je naziv varijante tvrde podloge koja se koristi na AO. U osnovi te podloge je specijalna smesa vrste PLASTIKE. To sto si ti neznalica je tvoj problem, ja bar znam o cemu govorim.
U Melburnu i Njujorku igra se na razlicitim podlogama. Podloga u Njujorku je najbrza posle trave. Ili si ti mislio da "tvrda podloga" mora svuda biti ista!? I da, ne tako davno i AO se igrao na travi, ali razlicitoj od one na Vimbldonu. Idi sad plesi, nisi dovoljno kompetentan da ucestvujes u raspravama o tenisu.

@

pre 7 godina

@Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer
Opasno te tresu kompleksi, boli 17 GS, bole 302 nedelje, boli te sto je najbolji u istoriji, zato uzmi lekic pa na spavanje a sutra opet pati dok ne crknes od muke!

kinez

pre 7 godina

ne vezano za velicinu djokovica... ja nisam neki vernik, ali mislim da je glupo, samozivo, bespotrebno itd itd trositi molitve na osvojiti turnir, umesto na milione gladnih: (
naravno, ukoliko bog postoji on ni ne cuje ove molitve

Lemi

pre 7 godina

Ako jedan Novak Đoković, ispunjen čovek na svim poljima, koji živi život kakav živi, kaže da treba da meditiram, ja ću meditirati. Da znam ko su ljudi koji ostavljaju negativne komentare i da znam da žive savršene živote, onda bih poslušala njihove savete.. Ali definitivno osoba koja je ispunjena nema potrebu da spušta druge da bi se istakla. :)

anica

pre 7 godina

Eto vidis...zasto si sad tako reagovao? Zar nije, dzemper, placko I balerina?? A kazes ne vredjas.
Ono sto je on uradio na zavrsnom mastersu je bas dokaz da treba da dobije nagradu za fer plej.
Koliko pratim tenis, Ao se vodi kao tvrda podloga, u te finese ne ulazim..koliko god se trudili da dokazete nesto on ima 6 titula tu. To postuj! I ja postujem Federerovih 7W. Samo mi nije jos jasno kako to da najbolji u istoriji nema nijedan masters na sljaci...I ima 23 11 protiv kako kaze najveceg rivala.
Druze, nisu ti bas argumenti ok.
Novak jeste mentalna gromada jer je upravo Federeru u vise navrata dokazao sta je tenis.
Kiflice...600g brasno, kesica suvi kvasac, 2dl voda..2dl belo vino, secer kasicica I so, prasak za pecivo I jedan maslac lepse je nego margarin. Da odstoji 45min, 8loptica...svaku velicine tanjira premazujes, osmu ne...oklagija razvuces u veliki krug..iseces motas, na pek papir, u rernu 20min do pola sata na 200stepeni..mogu slani I slatki zavisno od kolicine soli I secera. Eto.

@

pre 7 godina

@anica
Nisu iste podloge jer je osnova podloge na AO vrsta plastike a na USO se podloga nanosi na betonsku osnovu, zato se i kaze da se USO igra na betonu, a razlike su velike. AO je mnogo sporiji od USO, koji je jedini GS pored Vimbldona na kojem je moguce servis-volej igrom ostvariti dobre rezultate.
Nije bitan samo kvantitet ali je bitan. Kada poredis onda poredis ko je cega vise osvojio. RF vise GS, Novak vise mastersa, onda dolaze ostali turniri, ukupan broj titula. Ako neko osvoji 60 titula, od toga 50 GS, mastersa i zavrsnih mastersa,opet ne moze biti uspesniji od onog koji osvoji 100 titula, od kojih 50 GS, mastersa i ZM, a 50 iz serije ATP 500 i 250.
Sto se vredjanja tice, govorim iz licne perspektive, ja tebe ne vredjam, onda ne bi trebala ni ti mene. Odnos sa ostalima prilagodjavam onome kako se oni postave.
Hvala na savetu za kiflice, probacu obavezno.
Pozdrav!

Brejk u petom

pre 7 godina

Poznato je da obicnim smrtnicima, mozak tezi nekih 800gr, a njegov dva kila, i tu se zavrsava svaka diskusiju o "glavi", mentalnoj gromadi", itd.
Medjutim, rec moras ne sme postojati u njegovom vokabularu. Bolje je reci: MOJ IZBOR JE: biti jaci, izdrzljiviji, duhovniji, studiozniji, posveceniji, ljubazniji i zato sam takav. Ujedno se resava pritiska, jer kad nesto "moras" onda nisi srecan, jer si pod pritiskom moranja!

Simke

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.

Petar

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...

repus

pre 7 godina

samo napred nole srbija je uz tebe svaka tvoja pobeda I dužina igre tenisa je za nas bitna jel placajuci porez u srbiji mi možemo da gradimo vrtice škole nabavljamo opremu za bolnice a posebno cenimo što nisi kao drugi nazovi sportisti koji otvore fondaciju da bi se hvalili ti nemaš fondaciju jel što daruješ srbiji to je između tebe I boga a ne da bi narod pricao kako imaš fondaciju I da te hvale pravi donator ne rade tako nego kao ti daješ od srca I ne treba ti fonbdacija samo napred cela srbija navija za tebe iz ovih navedenih razloga

sloba

pre 7 godina

nekad mi djokovic izgleda kao da je malo otiso sa puta ako me razumete sta zelim da kazem, prica o nekoj duhovnosti o mirnoci blabla a psovke koje on izgovori na mecu to nikad nisam cuo, malo je licemeran

Saša / Banja Luka

pre 7 godina

"O Bogu" ja nisam pročitao ništa o Bogu ovdje, samo neki magneti i ostale gluposti za energiju. Nisam hejter, navijam za Novaka samo ovo su gluposti čiste, znam iz iskustva. Aj zdra'o....

zsavic

pre 7 godina

Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.

Ranzo Analiticni

pre 7 godina

Nakon ovog intervjua, mogu samo da kazem da je smesan, jadan i nedostojan paznje SVAKO ko ovog coveka proziva na bilo koji nacin. Toliko.

Милан

pre 7 godina

Види се да је наш Ноле добар и Божии човек и да је одабран можда судбински и пред одрећен за нај већа дела. Он је на врху.Нетреба заборавити снагу молитве које гледао видео је даму она доста помаже а носи стално око врата и частни Крст са Хилендара а то се исто видело на преносу. Отуда га и мрзе незна Божци. Није све у новцу он се бори за наш народ кад му је нај теже било али Хвала Богу бииће боље. Поздрав из репуплике Српске Новаче доћи код нас си увек добродошо.

Loko

pre 7 godina

Citajuci ovaj intervju shvatih jedno.. Sampioni se ne stvaraju,oni se RADJAJU takvi. Od Muhamed Alija,Dzordana,Sumahera,Maradone.. Itd.. Oni iednostavno imaju nesto u sebi sto ih gotovo cini nad ljudima,nesto sto se ne moze istrenitati,nauciti,nabubati.. Neki gen koji se kod niih aktivira kad je najteze,kad ne ide nista. Neverovatna volja za treniranjem,zelja motivacija.. To su stvari koje vam niko ne moze pokazati kako da ih imate. Pogledajte Djokovica , Nadala , Federera.. Pa ja sad mogu da vam nabrojim 40 tenisera koji imaju i bolji forhend i bekhend i servis.. Ali kao sto kazem, Pravi SAmpioni se Radjaju takvi..

Rajko

pre 7 godina

Ma mozete da objavljujete i 20 tekstova o njemu sa ciljem da povecate posecenost.Ne vredi vam nista niste ni medju prva tri po posecenosti.

miki

pre 7 godina

Samo jedno obavestenje za NDJ i njegovu majku i slicne njemu sportiste koji uzimaju uzalud imena Gospoda Boga svog. Bog, barem ovaj nas hriscanski, ne gleda tenis niti jedan drugi sport i tako mu je svejedno ko ce da pobedi. Stavise ubedjen sam da se grozi svega toga.

anketa

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.

Boban

pre 7 godina

Boga ti poljubim koliko je zavisti i mržnje među ljudima.
Toliko minusa...
Ja ne mogu da shvatim da neko ko razume i čita ove novine može da napiše nešto negativno o Novaku. Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina.
Nemorate ga voleti, ali poslušajte ga bar u jednom "ono što emituješ, to i dobijaš nazad".

teolog

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.

Dorćolac

pre 7 godina

Osećao sam da ovaj momak ima neku dubinu u sebi. Za ogromnu lepezu interesovanja smo u glavnom svi znali. Način na koji zameša zezanje sa ozbiljnim radom je fascinantna, kao da ima neki tajni biološki prekidač koji okrene i za tren je u novom "modu".
Imao sam prilike da ga intervjuišem u dva navrata ali su to bila pitanja o teniskoj taktici, volejima i tome slično. Nisam zalazio u druge teme. Sada, kada čitam ove odgovore, vraća mi se u misli sećanje na šestosatan razgovor sa Jelenom Genčić i postaje mi potpuno jasan razvoj karaktera tenisera Novaka Đokovića. Mešavina matadora i tanane spiritualne dušice sa visoko razvijenim senzorima. Za sve oko sebe-protivnike, svoju ekipu, rodbinu, novinare kao i za slučajne prolaznike. Čak i ovaj poslednji poraz doživljavam kao neku neophodnost u stremljenju kao krajnjem globalnom cilju. Da se vratim na tenis, njegova taktika građenja poena je ustvari sublimacija svega što sam donekle dotakao i to ustvari predstavlja nadmoć jedne bogate ličnosti-duhovne, psihološke, telesne, karakterne nadmoći nad svim ostalim rivalima. Upravo onoliko koliko suvoparni bodovi pokazuju. A samo je čovek od krvi i mesa kome je dozvoljeno pokadkad da izgubi, da se upeca u mrežu, da istroši nerezonski čalendže, da vikne na svoje najbliže, samo da se zna da nije robot već ljudski genije!

@

pre 7 godina

@Askurdjel
A kakva su imena onih od kojih je gubio na GS? Nece ih osvojiti jos mnogo jer je vec mator i vidi se da je mnogo pao. Posle RG ne moze ni 3 kolo na VB da prodje. Sada sledi period u kojem ce dolaziti do polufinala, finala i tamo gubiti jer ce biti premoren. Poraz na Vimbldonu jasan je pokazatelj sunovrata, isto kao poraz RF na RG 2010 u cetvrtfinalu, ili poraz Nadala 2012 od Rosola.

jezicarka

pre 7 godina

Divan intervju!Novak iz malo drugacijeg ugla,a opet besprekoran.Prava je sreca imati ga kao uzor deci.
Sasi svaka cast na uvek drugacijim i interesantnim pitanjima Bravo za obojicu!

Hez

pre 7 godina

Mislim da Novak sebi otežava sa ovolikom filozofijom u životu. Nekada jednostavno trebaš da se opustiš i kažeš sebi - ja sam teniser, nisam teolog, nisam nutricionista; daj da igram tenis neću ga igrati doveka. Mislim da mu te sporedne stvari umanjuju pun potencijal koji je dovoljan za tri kalendarska GS.
Ali pošto on ima i druge ''strasti i prioritete'' - dovoljan je i jedan Sem Kveri...
(Petar, 05. jul 2016 09:49)

Novak je pre svega umno bice. Pa duhovno. Pa otac, muz, brat, sin, unuk. Pa prijatelj. Pa covek. Pa onda ekspert u svojoj bransi, tj teniser. Kao sto bi trebao biti svako, sve to po redu.

zoki

pre 7 godina

Jedno zapazanje oko elektromanetnog polja. Koliko mi je poznato ovde ne vazi zakon akcije i reakcije. Ne vraca se onoliko koliko odasiljemo. Ako nesto odasilje elektromagnetno polje npr Sunce, po njegovim recima isto takva elektromagnetna sila bi trebalo da se vraca tom Suncu. Odakle? Ali jbg, nije to ni vazno, sve dok ti to pomaze. Ljudi treba da veruju jer to pomaze. Ali nije na odmet ni znati makar osnove fizike.

Toto-ko-tunjo-hriscanin-zaljubljen-u-okarinu

pre 7 godina

prozimanje energije, aura i te stvari.. gde je to ucio? u pravoslavnom ili budistickom hramu? ili pak na nekom trecem mestu.. bojim se da je Novak daleko od Boga vrlo daleko ...
(Jo, 5. jul 2016 12:24)
Ti si ti to naucno dokazao kako ide, tj. da nema veze? Dokaz? Ili slusas Kacavendu, Pahomija i slicne moralne gromade?

Nikad !

pre 7 godina

@anica

A, Tokio si zaboravila?! Ozbiljan turnir. Nisikori mora jedini da ga igra.

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.

delije rijeka

pre 7 godina

Tek kad završiš ovu blistavu i nestvarnu karijeru onda če Srpski narod imati velike koristi od tvoga znanja i iskustva pa i novaca.

@

pre 7 godina

@anica
Mozda ne bi bilo lose da se malo smiris i naucis osnovnoj kulturi? Ja lupam samo budale, ali ne vidim kakve to veze ima s temom? US Open se igra na betonu, AO se NE IGRA na toj podlozi. Zbog cega komentarises kada ne znas ni takve osnovne podatke? Hm? Bas volis da se sramotis? Jesi li ti mozda neko malo dete? Samo deca odmah pocinju da vriste, placu, vredjaju i obavezno brane svoje "argumente". Uz neizostavan kraj "dovidjenja, cao, prijatno, necu vise da se igram". Igrao je on mnogo mnogo ATP 500 turnira nego ih nije osvajao! A GS titula ima manje i od Federera i od Nadala. Zato ne vidim cime se ti "hvalis" tu? Ako si sposobna za normalnu konverzaciju, onda pokazi to, ako nisi, gubi se u vrtic pa se tako svadjaj i lupaj sa sebi slicnim osobama.

Daka

pre 7 godina

Novace, TI si rijaliti koji je potreban ovom narodu..TI si politicka partija koja je potrebna ovoj drzavi..TI si pojedinac i vodja koji je potreban ovoj masi..da neko ne pomisli da te idealizujem kad kazem TI onda mislim na sve postene ljude, postene glumce, postene knjizevnike, postene svestenike, patrijarha Pavla, na ovog postenog vozaca gsp-a sto je spasio ovu jadnu djevojku..takvi ljudi trebaju ovoj drzavi u ovoj djeci da imaju na koga da se ugledaju..svako dobro ti zelim da te sreca i zdravlje sluze dje god bio..

Veerghoen

pre 7 godina

Новак је огледало свима вама фрустриранима. Све ваше недостатке и комплексе покушавате да сагледате из његовог угла али вам не иде јер је успешан, здрав, прав, породичан, православац и родољуб који зна шест страних језика.

ЈОЈКЕ

pre 7 godina

СТВАРАЊЕ КУЛТА ЛИЧНОСТИ

Прошли пут када сам хтео да га критикујем, Ви сте ме цензурисали.

Са оваквим текстовима и хвалоспевима НЕ ЧИНИТЕ му услугу.

Боље би било, ЗА СВЕ НАС, да га ВИШЕ КРИТИКУЈЕМО, неголи што му се дивимо.

Ко је схватио, схватио.

razmisli_malo

pre 7 godina

"Svi mi imamo elektromagnento polje i ono što emituješ, to i dobijaš nazad. Zato se trudim da uvek budem vedar u svojim mislima, ali i da takvi budu ljudi kojima se okružujem, vesti koje čitam, situacije sa kojima se susrećem"- iz kršćanske perspektive ovo je potpuno pogrešno. Krist je stalno emitirao ljubav pa ju nije dobio natrag, a i nije se družio samo s pozitivnim ljudima nego često s negativcima i gresnicima, ali njihova negativnosti nije utjecala na Njega.
(teolog, 5. jul 2016 14:28)

Krist nije bio prvi na ATP-u nikad. Nije osvojio nijedan turnir. A pri tome je i neslavno stradao od ruke svojih pratilaca.

Novak je prvi na svetu i osvaja sve sto je moguce osvojiti.

Sto se mene tice, Novak zna bolje.

nolemanijakinja

pre 7 godina

Vidim da se ovde javljaju sve sami negativci, oni što ,,neće ni da čitaju ". Pa, evo, da se javim i ja koja čitam.
Sada, kada je Novak ispao, vidimo koliko je dosadno gledati tenis kada znaš da više nećeš videti pravu igru. Za sve kojima su dosadni Novak, Rafa i Endi, za koje kažu da ,,samo prebacuju lopticu" , ostaju Kveri, Raonić, Izner, i njima slični, koji sve završavaju servisom. Ako u tome vidite lepotu igre, neka vam je.
Ja još uvek verujem u Novaka!
Prestigao Federera ili ne, za mene je najveći sportista, jer je, za razliku od drugih, morao da se bori sa mnogo većim izazovima.
Samo napred, Nole!

Marko Banja Luka

pre 7 godina

Ja ne mogu da shvatim ove ljude koji pljuju po svakom tekstu koji napisan a tice se Novaka,i nasih tenisera uopste.Ako ste Srbi,trebali bi biti ponosni na njihove uspjehe.Ako niste Srbi a pretpostavljam da ste ljudi,onda bi trebali ugledati se na njihova ljudska dostignuca i sportska.A isto tako ne razumijem i ljude koji se pale na takve provokacije.Treba samo da ignorisete kretenske komentare,jer nisu dostojni nase paznje.I samo tako ce prestati da se javljaju.

ashhh

pre 7 godina

Da sam Nole, bojkotovao bih Wimbledon, a obeđivao svuda drugde u svetu, jos 30 puta u nizu. Nek spustaju krov svojim ljubimcima na centralnom terenu.

Zmaj

pre 7 godina

Ova vest ne bi smela biti na naslovnoj strani dok iseljavaju 5-oclanu porodicu iz jedine kuce koju imaju. Bolje da ste organizovali pomoc da im prikupimo za novi dom. Sramota!

Zoran021

pre 7 godina

Dečko,ti si izgleda u problemu i krizi čim ne možeš da nađeš unutrašnji mir pa upražnjavaš i pravoslavlje i jogu i razne meditacije. Ovo je izgleda kraj Novaka kakvog ga znamo.

Bog ti pomogao

pre 7 godina

@Rekli ste da Đoković ima širinu, i da veruje u boga, zato što i sami imate širinu i verujete u boga, pa i ne možete da znate da su te dve stvari protivrečne, nespojive i jedna drugu isključuju, ili imaš širinu ili veruješ u boga. Prvo, sumnjivo je da je ikad vera u boga imala bliske veze sa širinom duha, ali danas, čovek može da oseti samo sramotu...kad ti neko kaže da veruje u boga, ti moraš tu njegovu sramotu da primiš na sebe.
A pored toga što vera isključuje svaku širinu pogleda ili duha, u ovo naše vreme veza između vere u boga i zla i mržnje prema svemu što u ovom svetu mrdne napred je apsolutna, bez izuzetaka.
(zsavic, 5. jul 2016 10:42)

Sta ti govore ovi minusi sto si dobio? Da lupas gluposti, dozovi se pameti i pronadji tu istu veru koja ti je preko potrebna u sebi, pozz i svako dobro!

No1e

pre 7 godina

U ovim trenucima mi istinski Srbi mozemo da budemo zahvalni bogu zato sto zivimo u eri jedne ovakve legende,ko zna da li ce se nekada pojaviti ovakav covek.
Hvala ti Nole za sve,mi koji znamo da postujemo i da ne zaboravljamo lako uspehe vecno smo ti zahvalni

papaja

pre 7 godina

Meditacija je naucno dokazani alat, koji svako u sebi moze da probudi i jako bitna za dalji razvoj coveka i unutrasnji mir. Zivimo u svetu punog materijalizma i stresa gde je jedini cilj popeti se sto vise na drustvenoj lestici. Zaboravljamo da smo deo jednog organizma, sveprozimajuce energije(o kojoj Novak prica), Boga...zovite to kako hocete.

Nasa crkva ne priznaje zvanicno termin "meditacija" iako upravo to stanje "blazenstva" dostizemo koncentracijom na molitvu.

Novak je inspiracija, u svakom smislu, svim ljudima koji su spremni da otvore oci i rade na sebi. Fascinantno je kod njega, to sto u svetu novca, glamura i popularnosti uspeva da ostane na zemlji.

Hvala Sasa, samo najbolji izvlace iz drugih najbolje!

Dejan

pre 7 godina

I ja sam Pravoslavac i cesto meditiram. Pravoslavlje nije protiv meditacije, samo se ona u Pravoslavlju naziva tihovanje.
Poenta tihovanja je da se opusti um, da se odagnaju negativne misli, da se napravi neka ravnoteza tela, duha i telesne energije.
Svaki covek ima auru (svoje elektromagnetno polje) a ono je cesto naruseno, i zato su vezbe disanja, opustanja, tihovanja dobre za vracanje tog polja u normalu.

@

pre 7 godina

@anica
A najbolja podloga mu beton na kojem se igra samo Us Open i na kojem Novak ima samo 2 titule! Razmisli o tome! Njemu je beton nesto kao Nadalu sljaka ili Rodzeru trava pa opet ima samo 2 titule.

Nikad !

pre 7 godina

@glas srbije

Ja znam da si ti glas veliki ove srbije, ali za pamet moras prvo biti informisan. RF je osvojio AO, 4 puta. Znaci, plakao je zbog izjednacavanja rekorda sa Pit Samprasom u to vreme januara 2009, sa 14 titula, koje je izgubio. Nije ga bilo briga za AO, vec za rekord po broju titula, koji je posle na RF naravno oborio. Ali, ti to naravno ne znas, kao ni cela Srbija jer tada nisu ni pratili tenis, vec su mozda tek poceli sa tim. Stoga, bolje glasaj umesto sto si navodno glas, jer to sigurno znas.

ja

pre 7 godina

Svaki roditelj voli svoje dete, sa svim njegovim vrlinama i manama. A, Nole je dete Srbije. Nole, kakav god bio, naš je! Kako ga onda ne voleti?! :))

papazjanija

pre 7 godina

smorio si više s tim opštim mestima o duhovnosti i unutrašnjem balansu, ko da sam čitao miks intervjua datih za burdu i treće oko.

mislim da je presudno za mir i to što imaš na kontu 100 milki samo od turnira, o ostalim izvorima zarade da ne pričam.

anica

pre 7 godina

Novak je veliki gospodin...svestrana osoba. Da sednes popijes kafu I ispricas se slatko..zna kako je kad se mucis...zna kako je kad te radost stigne. Ne moze uvek sve biti idealno..padnes, ustanes itd. Samo mi je krivo sto on nema oktobar 2 a zasluzio je.
Novace..tvoja vera u sve pristup u zivotu budi takav elan u ljudima..mnogo dece te voli NOLE, obicnih ljudi...porodica..niko nije savrsen naravno..ali si ti nesto posebno.
Ne stidis se svog porekla, skroman si, vredan..I sto je najbitnije dobre duse. Kao teniser za mene si najveci zbog cinjenica koje samo ljudi koji te ne vole ne primecuju. Takav tenis ne videh. Sta se desilo samo ti znas...
Ziv bio..idemo dalje.
Hvala Sasa na ovome..danas je mesec dana od finala RG..ima li mesta za bilo kakvu zamerku. Ne

Goran

pre 7 godina

Novak je covek koga treba imati za uzor.On je tu medju nama da bi i mi bili bolji.Gledajuci njega da i mi pokusamo nase potencijale da razvijamo.U nasem narodu hvala Bogu jos ima takvih ljudi.On je sportista,a to u nasem narodu baca veliko svetlo na njega jer smo narod koji voli sport.Medju nama je hodao i jedan patrijarh Pavle,a da li smo ga tada "prepoznali"dok je bio sa nama.Tu nam je i profesor Vladeta Jerotic,Bogu hvala,Da mu da zdravlja da nas budi ovako uspavane i raslabljene.Tu je jos mnogo divnih ljudi koji su oko nas,samo je pitanje da li imamo oci da ih vidimo i usi da ih cujemo.A sto se tice Novakovog pogleda na Zivot i Boga,jedno je sigurno a to je da zeli da se penje na vise.Srecno mu i radosno uspinjanje.Neka bude Bog sa njim sada i uvek.

xxx

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

Pa ako osvoji 18, osvojiće možda još par gs titula. Ako ne razumeš komentar šta navaljuješ na tastaturu da soliš nekom pamet...
Bolje idi napolje, igraj basket i glumi Dzordana.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Велики поздрав и подршка из Републике Српске за нашег шампиона... Новаче, и данас и сутра и увијек уз тебе!

Petar

pre 7 godina

Ima neko vreme da razmišljam kako je moguće da Novak ima i kod nas hejtera...dobro, ne moraju svi da ga obožavaju kao Argentinci Maradonu, ali baš da hejtuju...? Međutim, nije to tako nejasno kako se čini. Novak svojom samodisciplinom i čvrstinom karaktera, sportskom inteligencijom i željom za učenjem i napredovanjem, odudara od najmanje 30% ovog naroda, možda i više, nebitno, nekompatibilnost kulminira do totalnog nerazumevanja. Ozbiljan procenat Srba je zapušten van pameti i to se stanje ne suzbija sve boljim obrazovanjem, već se produbljuje uništavanjem obrazovnog sistem, potpunom devalvacijom prosvetne struke i naravno, predugom ekonomskom bedom, kulturnom prazninom, naopakim uzorima, elitom koja je u normalnim zemljama antielita itd. Populacija Srba koja uopšte može donekle da se identifikuje sa našim šampionom se smanjuje - njegovi standardi su previsoki...ostaje samo da da mu zavide, da ga potajno ili otvoreno mrze, kako bi barem u svojim očima opravdali svoje jadno postojanje.

???

pre 7 godina

@Boban
Ucinio za Srbiju vise nego svi Srbi u zadnjih 50 godina!? Pa dal si normalan? Koliko je napravio fabrika i firmi, koliko puteva, bolnica? Koliko je puta bio u ratu i branio Srbiju? Koliko je ljudi izlecio? Ti si verovatno neko dete, ili si izrazito neinteligentan, kada mislis da je prebacivac loptice uradio vise od lekara ili vojnika npr. Trebalo bi da se stidis, da te bude sramota ovoga sto si napisao, to samo necovek moze da misli.

Mila

pre 7 godina

Novak je vanserijski čovek u svakom smislu.
Govori srpski jezik, ali za većinu nerazumljiv, što dovoljno govori o toj većini, a i o njemu.
Intervju je odličan, kao i svaki prethodni. Pitanja su prijateljska, kao da sediš sa nekim bliskim, ispijaš omiljeno piće i ćaskate na dnevne teme, što govori o visprenosti gospodina novinara i dobrom pristupu prema istrošenim pitanjima jednom profesionalnom sportisti. A vrhunskom profesionalcu, Novaku, takvi razgovori u sred srede (Wibledon) dođu kao osveženje nakon sparine pitanja o titulama, pobedama, porazima, rekordima.

Citalac

pre 7 godina

Ima ljudi koji su " veliki " i sa malo reci
Njih krasi znanje , skromnost , ljubav , pozitivna energija i USPEH

Novak je srpski dragulj , nesto najkvalitetnije sa ovih podneblja

Hvala , majstore , za sve

Ima reportera i reportera

Intervjua tipa "
Sta mislite o utakmici veceras i visprenih odgovora , Lopta je okrugla i sve je moguce "

I postoji reporter Sasa Ozma

Ko zna , zna Sasa ume u par reci da napravi klasni intervju

Moje postovanje

petar

pre 7 godina

Jumko i Jumkov brat izgleda nisu nikad bili ni prvi u odelenju, a kamoli u ulici, selu, varosici, gradu... u bilo cemu, makar u pljuvanju u dalj. Jer, da jesu, razumeli bi sta znaci prvi na svetu. Za malu i nadasve isfrustriranu Srbiju jeste Bog. Dok igra mec i televizija ga prenosi zahvaljujem Novaku sto deca a i mnogi odrasli bar tih sat dva ne gledaju one svinjarije od farme, parova, pinkovih zvezda i zvezdica...voleo bih zato da igra kad bi bilo moguce 24 na 24 sata i da pobedjuje. Jedan je od nas Novak, znaci mozemo, zato verujem da cemo zahvaljujuci bas njemu imati jos puno Novaka ne samo u sportu vec u bilo cemu drugom.

Predo

pre 7 godina

Za sve one, koji su eventualno zabrinuti da bi ovo mogao biti pokazatelj pada, napomena da je kod Novaka uvek dolazilo do neke vrste opuštanja nakon velikih uspeha, što je ljudski i pri tom su glupa svaka poređenja sa Federerom, jer su oni različite osobe po mentalitetu.
Prvo veliko opuštanje je bilo nakon 2008. i prve GS titule. Ta 2009 je bila baš ispod nivoa. Trebalo se navići da si na vrhu i prihvatiti izazove. Onda je došla i 2012 kao jedan svojevrstan pad nakon što je došao do broja 1 i odigrao jednu od najboljih sezona ikada. Ove godine će to biti kratkotrajan pad, uzrokovan samozadovoljstvom i psihičkim umorom, kao i padom adrenalina, koji je doveo do toga da se nije najbolje spremio za Vimbldon. Nekako je bilo po sistemu "lako ćemo" i "forma će doći sama po sebi kao i obično". Većina ljudi, koji igraju tenis, se prema reketu odnose kao prema ženi. Ako si stalno sa njim, počinješ ga mrziti, ako ga malo ostaviš u ćošak, sev više ti nedostaje. A osećaj kada pogodite viner se ponekada upoređuje sa seksualnim zadovoljstvom, pogotovo zadnji u meču. Problem je volja za silnim radom u međuvremenu da bi došli do tog trenutka.

D

pre 7 godina

Ljudi, ovaj poraz je samo deo projekta obaranja rekorda - prvo mesto na rang listi. Novak je uzeo sva 4, jedan za drugim, mozda sada ne velicaju to toliko ali u buducnosti hoce. 30 pobeda na Gs...a sada odmor, olimpijsko zlato, americka turneja gde ima dva finala i prostor za ovgodisnje poene i onda kraj godine gde Novak uvek igra najbolje. Ali ocekujem da odbaci Montreal i uzmeSinsinati. Sledece godine osvaja sve ono sto ove nije uz pola onoga sto jeste i prvo mesto je tu. Uz Australian Open2018 rekord pada.

Glas Srbije

pre 7 godina

Svaki put kad pročitam masu komentara da je Novak učinio za Srbiju više od ikoga ,moram ih uvijek podsjetiti da je jedna anketa koju su prije godinu ipo dana napravili novinari B92 u Njujorku gdje se održava USO ,samo je 1,8% ispitanika povezalo Novaka sa Srbijom.Pametnom dosta.
(anketa, 05. jul 2016 16:23) Naprotiv, glupom ili zlobnim je to sto kazes dovoljno da izvede takav zakljucak. Pametni ljudi razumeju da su gradjani Srbije u tom pogledu mnogo merodavniji. Interesanto mi je i kako puno negativnih komentara pisu ljudi koji govore ijekavskim narecijem kad se zna da Novak ima rodjake i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.

Mikeli

pre 7 godina

Novace tebi je bog predodredio da budes to sto jesi JEDAN OD NAJVECIH IKADA,zelim tebi i tvojoj porodici mnogo srece,zdravlja i veselja!!

Askurdjel

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)


Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!

Zvonko

pre 7 godina

Odusevljen sam komentarima Novakovih navijaca.Primetna je njihova nacitanost i bogastvo recnika.Takvi su recimo komentari od jedne reci da je Novak car,kralj ili Bog.A ima i dugih komentara tipa da je Novak veci od Tesle,volim ga kao brata svoga,volim ga vise od brata, ti si mi sve,hvala ti za sve.Zanimljiviji su Brondbijevi komentari.

Gajetano

pre 7 godina

Ima mnogo njih koji su igrali ili igraju vrhunski tenis, ali svega nekoliko koji su blagosloveni ovakvim mentalnim stavom. To ne moze da se nauci kroz skolu, niti kroz religiju ili self-help literaturu, vec jedino neprestanim i nepopustljivim radom na samom sebi, svom umu i telu. Voleo bih da ovi sto daju maliciozne i nedotupavne komentare procitaju tekst jos jednom, da probaju da sagledaju zivotna i profesionalna dostignuca ovog coveka od svega 29. godina, pa onda da urade retrospektivu svojih mizernih zivota, pa opet procitaju tekst... Ako se posle toga ne bace kroz prozor, dobro je, ima nade za njih:)

Pozdrav,

Srki

pre 7 godina

Neverovatno, ali stvarno neverovatno koliko je ovaj momak zreo, skroman i koliko ima "zdrav" nacin razmisljanja. Svaka mu cast! Biti najbolji na svetu danas u tenisu je stvarno velicanstven uspeh. Ali biti ovako veliki covek i slati ovakve poruke svima koji ga smatraju idolom i koji se ugledaju na njega je jos veci. Raditi na sebi tokom zivota je svakako najveci izazov za svako ljudsko bice. I kada dostignes neke visine i postignes nesto u zivotu, treba naci izazov, izboriti se sa pritiskom, uzdici se iznad proseka i naci motivaciju za jos vece izazove. Ovaj decko je stvarno zlata vredan primer, kako bi trebalo svi da se ponasamo i na koga bismo svi mogli da se ugledamo. Nevezano za tenis, velika je privilegija sto je jedan nas sunarodnik izrastao u ovakvu ljudsku gromadu i sto ja i moja generacija ipak imamo u koga da uperimo prst kada moje dete bude trazilo nekoga za idola ili na koga ce da se ugleda

dominus

pre 7 godina

Mnogo dobar intervju, svaka čast autoru teksta.
Ali da se osvrnem na poimanje Boga, širine (kako neki spominju), meditacije, vere i religije.
Vera i religija su isto ali ipak različito. Vera u svevišnje je širi pojam i nema ograničenja. Što je važno za čoveka kao duhovno biće. Jer čovek i Bog su isto, kosmička energija. Kroz meditaciju čoveku se otvaraju novi vidici - širina, a time spoznaje sebe i biva bliži Bogu, kao biću čiste duhovne energije.
Sve religije sveta imaju jedno zajedničko - Boga. Međutim religije više ograničavaju čoveka umesto obrnuto. Istočnjačko verovanje nije religija u tom smislu, a pravoslavlje vuče korene iz istočnjačkog verovanja. Ono poznaje meditaciju kao stanje duha i uma koje kroz molitvu teži balansu i duhovnosti spram materijalnog. Jedino što niko ne spominje reinkarnaciju, koja je izuzetno bitna u celoj priči oko meditacije. Ko razume, shvatit će.

Petar.S

pre 7 godina

Najbolji vozač Formule 1 Sena je govorio:
'' Pobeda je najvažnija. Sve ostalo je samo posledica pobede. Dosegnete, dakle, tu granicu, ali onda se nešto dogodi i možete ići još malo preko toga. Snagom uma, odlućnošću, uz pomoć instikta, ali i iskustva, možete tada leteti visoko.''.
Majkl Dzordan je rekao: ''Postoje ljudi koji žele da se nešto dogodi, zatim oni koji bi voleli da se to dogodi, ali i oni koji čine da se to dogodi.''
Uvek idem na pobedu, bez obzira da li je u pitanju trening ili prava utakmica. Ne dopuštam da bilo šta stane na put meni i mojoj želji za pobedom.''
Muhamed Ali:
''Ukoliko si ikada sanjao da me možeš pretući bolje ti je da se probudiš i izvineš.''
A Nole je posle poraza izjavio, citiram:''Samo želim da mislima odlutam na drugo mesto i opustim se. Srećom, imam mnogo stvari pored ovog sporta koje me usrećuju. Porodica, odmor...''

Ja kao ljubitelj tenisa ne mogu ništa da zamerim Novaku jer nisam postigao ni 1 % onoga što je on postigao pre 30-te.
Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!
To nekome kao meni može da smeta, ili ne smeta, ali to je notorna činjenica.

Mileva Mijajlović

pre 7 godina

Pročitala sam veoma pažljivo Novakovu priču.Sve je bazirano na psihološko postavci da naša podsvest koja je 24h budna utiče na mašu svest, koju vaspitava.Otuda potreba za pozotivnim mislima i suočavanjem sa problemom koji tako postaje apsolutno rešiv.Itzv običan svet tako bije svoje svakodnevne bitke: polaganje teških ispita,završavanje poslova sa "rokovima", odluke da se uspešno nosimo sa teškim i najtežim bolestima promenom svih životnih navika.Mnoge knjige pomažu kao Snaga podsvesti ili Kancer kao nacin života.
Divim se Novaku koji tako iskreno govori.On je mudrac u 30-tim godinama i samo ga gledati i slušati posle meča vi, već postajete bolji čovek.Misli su mu čiste a kaže se:"Kakve su ti misli takav ti je život"....

Botimir

pre 7 godina

Novak pobožan?
Kao i 90% Srba koji imaju istetoviran krst na leđima a ne znaju da zapale sveću u crkvi. Boga pominju samo kada zaškripi.
Ja sam ateista, ali čini mi se da nije u duhu religije kad Novak na RG, ne sećam se koji meč, imate snimak pa čitajte sa usana, u jednom trenutku pogleda ka nebu posle izgubljenog poena i besno kaže:
''Bože, zašto me zajeb*vaš, alo to sam Ja, šta se ovo događa!?''

Niko mu ne može osporiti uspehe i to da je naš najbolji ambasador, ali taj kult koji se o njemu stvara i brani ovim patetičnim komentarima? Čemu to?
Ne, nije on svetac, nije savršen, nije toliko psihički jak, i nije najbolji svih vremena.
Može da bude, ali za sada nije. I šta je tu toliko strašno ako nije sve to?
Dovoljno je to što je jedan od najboljih sportista sveta, što daje zdrav primer omladini tako što ne bleji sa sponzorušama i po splavovima i slava mu nije pomutila mozak. Ulaže u decu preko svoje fondacije. Jednostavno ima toliko stvari u kojima jeste najbolji. Ali pobožan, svetac, mentalna gromada? NIJE!

biti normalan

pre 7 godina

A ovo je prva vest (?) tacno zbog? Hitno procitati "Filosofiju palanke" R. Konstantinovica, lekovito je protiv ove neopevane banalnosti i instant pameti.

ados

pre 7 godina

@milos
Ti bi umesto sto gledas njega i ovde ga velicas i "branis" trebalo da gledas sebe i da sebi obezbedis normalan zivot. I bas da razmislis ko je kriv za to sto osobu koja ima zavrsenu osnovnu skolu i zna da prebacuje lopticu preko mreze medjji uzdizu u zvezde a gomila u proglasava svecem, a ti skolovan i obrazovan si istim tim ljudima manje vazan od njega i prosli bi pored tebe kao da te nema da sutra umires od gladi na ulici.

Mirjana

pre 7 godina

Novak Djokovic je u drustvu najboljih tenisera svih vremena! O njemu ce se jos dugo pisati taman i da vise nista ne osvoji, peti je za sada po osvojenim GS, ima pozitivan skor sa svim najboljim teniserima svog vremena, jedini je vezao 4 GS na sve tri podloge, izuzev Sinsinatija osvojio sve masterse serije 1000...Svima vama koji to tesko podnosite savetujem vezbu prihvatanja realnosti. U suprotnom, vase ce mucenje biti tesko i dugotrajno

Милош

pre 7 godina

Он није никакав филозоф или теолог, људи, ко је био на јоги или читао нешто о томе, разуме Новакове погледе.

Mirko

pre 7 godina

Siguran sam da ce Nole osvojiti zlatnu medalju u Riju, jer on velike poraze kao sto je ovaj u Vimbldonu pretvara u uspeh i potonje pobede. Tu je nenadmasan i to mu je najveca vrlina, da poraze lako apsorbuje i da se posle njih vraca jos jaci i bolji. Ako osvoji zlato u Riju i Sinsinati, ostale titule su zanemarljive za uspesnu sezonu.

neutralni felsh

pre 7 godina

Sa svojih 29 godina učinio je za Srbiju više nego svi srbi zajedno u zadnjih 50 godina. 
(Boban, 05. jul 2016 12:18)


prototip instant navijaca.

Milan

pre 7 godina

Zaista vrlo lep razgovor i vrlo istinit pogled na neke stvari.. veliki pozdrav velikom coveku i neka ti Bog i majka Bozija podare snage u svakodnevnom zivotu!

Vera

pre 7 godina

Ja sam još uvijek tužnjikava što je ispao s Wimbledona i mečeve gledam sada samo površno.Jednostavno mi bez njega to nije to i gotovo.I nemam favorita,svejedno mi je tko će podignuti pehar na kraju.Ali znam i to,da je prirodno da je došlo do mentalne zasićenosti kod Novaka,da je trenutno pomalo istrošen,prazan,ali on će se brzo revalitizirati,ponovo osjetiti staru glad za pobjedama i krenuti po nove rekorde i trofeje . Naš problem je što smo umislili da Novak ne može,ne smije izgubiti,pogotovo ne od nekakvog Veselog ili Kverija...Može,zašto ne,ali poslije svakog poraza,on je jači,opasniji i tek tada ga se trebaju svi plašiti. Zato me i ne čudi što su svi sada odahnuli u Londonu i svakome su šanse porasle za 100%.U tome je Novakova veličina.

TOMISLAV

pre 7 godina

Novace lepo te je gledati I mislim da si neprikosoven sportista,a samim tim sve govore tvoja priznanja I nagrade.Legenda si I uvek ces biti I ostati u nasim srcima.Volimo te

Sila je s'njim

pre 7 godina

danas je takvima najteže, mada teret primaju lako, bog je svakom odmerio samar
najviše su napadani, neshvaćeni, nipodaštavani .. zato neko reče

NOVAK JE VEĆI OD TENISA

sila je s’njim

pogledaj dom svoj andjele

pre 7 godina

Samo ti filozofiraj o bogu i smislu života, za to vreme momčić od 35 leta uzima 18-tu GS titulu. I opet će da ode na duplo veći broj GS titula od tebe dok se ti mentalno puniš, izučavaš budizam i pišeš recepte za vegeterijance.
(Simke, 5. jul 2016 10:04)

Inace, da ne postoji Novak Djokovic sta bi bio tvoj smisao zivota ? Koga bi onda tako revnosno kritikovao, omalovazavao, nipodastavao uspehe , savetovao sta treba da radi sa svojim zivotom ?Neko zivi, radi, trudi se , uspeva, ima razlicita interesovanja u zivotu a neko, poput tebe, zivi izgleda da omalovazava tudje uspehe i velicanstvene karijere.

Ibanez

pre 7 godina

Svaka čast ljudino! Nek ti Bog da zdravlja i ljubavi, i da nam još dugo ulepšavaš živote! Neka da Bog da obarajući sve rekorde postanaš najbolji ikada! Živ nam bio!!

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 14:04)
Sta lupetas? Je li malo 2 US opena i 6 AO..ili je po tebi AO najmanje cenjen Grand slem...muke tvoje!
5 zavrsnih mastersa, najbolji procenat u pobedama, Nole je kompletan teniser moze da igra na bilo kojoj podlozi...eto, da kazem da mu je mozda Sinsinati jedino mana, a koliko je finala i tu odigrao..ove godine ima sansu da kompletira masterse. Sljaka, odlicna, Rim, MC, RG, Madrid...trava 3 WB, milina, sigurno bi on uzeo i neki Hale ili Kvins, ali nikada nije isao na ATP 500 250 po svaku cenu, da bi se reklo da ima 90 trofeja.
Od nizeg ranga igra samo Dubai gde je brz teren i to ima.. i Peking.
Molim lepo, cao, dovidjenja...ne mozete ga omalovaziti!

маннијак

pre 7 godina

Пакост, злоба, завист и свашта нешто избија из појединих коментатора. Тужно...

Lili Bg

pre 7 godina

Da li to ova naša svakodnevnica učini ovo od ljudi.?emu toliko negativnosti.Volela bih da čujem od tih genija kakvo pokriće imaju za takve komentare,šta su oni učinili za sebe,društvo,državu.Mislim da nas Novak pretstavlj na najreprezentativniji način širom sveta.To se ni na koji način ne može ignorisati.Osećam veliku zahvalnost što imamo tako divnog čoveka i sportistu među svojim redovima.

bzz

pre 7 godina

Sledeci put kada krenete da pljujete po Jeleni...Setite se ovog njegovog komentara o znacaju porodice, i timskom radu koji vodi do njegovog uspeha.
Ostali komentari...pretuzno dokle smo stigli. Omalovazavati ovog coveka...sramotno. A tek ove bljuvotine o pravoslavnoj veri i meditaciji, i njegovoj mentalnoj snazi i duhovnosti...Dno, dna.

anica

pre 7 godina

(@, 5. jul 2016 15:17)
Kulturi su me naucili roditelji, a smirena sam uvek osim ako neko provocira, strastveno reagujem i emotivno, i nekad se ne kontrolisem, mozda to tako deluje ovde, umem biti takva. Nisam rekla lupas, nego lupetas ili ti bulaznis... jer mi nista nije jasno u tvom komentaru, moguce zbog inteligencije.
Ne znam cemu tolika mrznja kod tebe i cemu toliko nipodastavanje svih Novakovih rezultata, da se ne igra mozda na pesku AO? Ako si iole skolovan i normalan covek ne bi mogao tako da rezonujes...no dobro. Da te podsetim, Nole ima samo 17 titula nizeg ranga.
Malo dete nisam, blizu sam tridesete.
Dovidjenja, cao, prijatno mi se svidja da napisem, i to je vise kao sprdnja, a ne kao neki "ostar jezik" kako si ti skapirao.
Ima manje GS, pa??? Nece da stigne? Ne mora, ali hoce.
Hvalim se sto zivim u istom dobu kad i Nole, ponosim se njime, kao sto su i moji roditelji ponosni na mene...i ti si na nekoga ponosan i branis ga, jel tako?
U vrticu nisam bila ni kao mala, ocuvali su me baka i deka dok su roditelji radili, tako da je malo kasno sad da idem u neki.
Ono sto sam htela da kazem bez imalo ruznih reci prema drugim teniserima jeste da je Nole kompletan teniser koji ima titule sa svih podloga, i kome je najmanje potrebna adaptacija...nista vise.
Tebi zelim sve najbolje...Kazi slobodno koje su ti omiljene kiflice?

Lik

pre 7 godina

...Ali mogu da konstatujem ovo - Novak nema taj Šampionski gen Federera, tu fanatičnu glad za pobedama po svaku cenu!...
(Petar.S, 5. jul 2016 13:54)

Pa odakle onda oni silni trofeji, ubedljivo prvi na ATP listi pa još i vezana 4 GS i sve to sa neprijateljski nastrojenom publikom?!...čudna ti je ta logika.

Novak je već prestigao RF po skoro svim parametrima (pa i u međusobnim mečevima), ostaje još broj GS-a i broj dana na prvom mestu.
Ne treba naravno nikog idealizovati ali činjenica je da postoje osobe koje jednostavno "moraš" voleti, trenutno on je najveći živi Srbin i ne treba naglašavati zašto. Zapadnjake razumem zašto ga ne vole, srozao im je idole. Srbi su već psihijatrijski slučaj, više vole da mrze nego da vole, pogotovu bolje od sebe, zato su kao narod propali i potonuli i žive baš tako kako zaslužuju.

ProfesionalniRekreativac

pre 7 godina

NDjokovic je bez sumnje NAJUSPESNIJI sportista sa ovih prostora, I to se tako cesto mesa sa onim NAJBOLJI...sta je najbolje je obicno stvar individualnog ukusa. Vec neko vreme on prosto uspeva da bude ''bolji'' od drugih, odnosno da pobedjuje. I na tome svaka cast!
Ali to mesanje njegovih sportskih uspeha sa religijskim praksama I nekakvim nacionalnim temama postaje po malo najblaze receno zamorno. To mesanje on sam potencira, I to je ocigledno deo stvaranja nekakve javne predstave o samom sebi...ili ti PR.
Joga je jako mocna stvar, licno je praktikujem dugo vremena, I znam da moze doneti mnogo toga dobrog..ali I loseg.. Radi se o tome ko, kako I zasto je uopste primenjuje. A zavisi i od same vrste joge, postoji bezbroj njenih varijanti. Problem u tome je sto se ta drevna indijska vestina odavno na Zapadu pomesala sa najraznijim drugim stvarima, ponajvise sa petparackom literaturom iz oblasti tzv Popularne psihologije koja je zapravo samo jeftina, komercijalizovana banalizacija. Pa smo tako od necega sto se zove Mantra stigli do necega sto se zove Afirmacija, koja predstavlja samo jos jedan vid autosugestije... dakle..najbolji sam, najlepsi sam, i delim blagoslove svima i svemu okolo, sta god to znacilo... Covek tako stvara sam sebi, a i drugima, jednu ulepsanu predstavu sebe. Nije to sve daleko ni od motivacionog govornistva.
Sportski uspesi neka govore sami za sebe, dok stvaranje kulta i njegovo nekriticko prihvatanje unizavaju vrednost ovog prvog.

sanja

pre 7 godina

Od 144 komentara,dobar deo ga hvali, a dobar deo mu zamera ovo i ono.

Pa cak i u ocenama komentara puno pluseva,ali i puno minusa...

Sta da kazem,cudni smo....

Dusko Kovacevic je napisao knjigu koja se zove "20 srpskih podela"...

E, sad bi naslov novog izdanja mogao da glasi "21 srpska podela". ( Podela na one koji su zahvalni nebu ili Bogu sto se medju Srbima pojavio jedan tako sjajan sportista i hvale vredan covek...i one druge, kojima kod njega skoro sve smeta..)
Jumka ne racunam...pretpostavljam da nije Srbin...Ali sta ako jeste?!? (Pa nista, vec sam rekla da smo malo cudni...)

Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer!

pre 7 godina

Kada kazem tenis-mislim Rodzer Federer!Kada kazem gospodin-mislim Rodzer Federer!kada kazem velikan-mislim Rodzer Federer.
(tulipan, 5. jul 2016 14:37)

Kada kazem balerina - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem dzemper - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem placko - mislim Rodzer Federer!
Kada kazem napuvanko - mislim Rodzer Federer!

ljubitelj tenisa

pre 7 godina

Svi koji tvrde da im je sada, kad je ispao Novak,dosadno gledati tenis, trebalo bi da znaju da tenis nije nastao zbog Novak,jer se on igrao i pratio prije Novaka ,a oni koji vole ovaj sport i koji ga prate duže od 5-6 godina,kojih su na ovim prostorima naravno manjina pratiće ga i poslije Novaka.

tenis

pre 7 godina

Opusteno momak,Bil Rasel ima 11 NBA prstenova,Dzordan "samo" sest,ali se zna ko je najveci.A ti malo na vazduh,pa udahni dva-tri put...jer 17,ili 18 nikako nije duplo vise od 12.Ajd´u zdravlje!
(Askurdjel, 5. jul 2016 10:42)

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)

anica

pre 7 godina

Nema mesta patetici...nije svejedno naravno, ali ima jos odlicnih igraca i meceva. Naravno da cu ispratiti Vimbldon do kraja, zbog Serene i Endija...zanima me da li ce neko "treci" uzeti, sta moze Kveri, sta moze onaj Francuz, zanimljivo je...dokle ce Berdih.
Inace, nije ni meni isto jer nema Novaka, ali Vimbldon mi je predivan turnir, mnogo vredi...neko rece ovde, da je Novaku trava najslabija podloga, to bi se moglo reci Federeru za sljaku, Nole ima 3 WB bez pripremnog turnira, mislite o tome.

Izvini što imam svoje lično mišljenje!!!

pre 7 godina

(Lik, 5. jul 2016 16:50)

Nema šampionski gen FEDERERA ne znači da nije šampion.
Rodzer bi prodao rođenu majku za pehare i rekorde i pobede.
Ja ne kažem da je to dobro, ili loše, ali je očigledno.
To ti je ono kad RF plače posle svakog izgubljenog finala, i tačno se vidi koliko mu je krivo. Pa čovek sa 35 godina, 4 dece, i 17gs titula, i još mnogo rekorda - i dan danas ima isti žar za pobedama kao da nema ni jedan jedini trofej u vitrini.
Ej bre, on se bliži četrdesetoj i daje izjavu da mu ne pada na pamet da se uskoro povuče iz tenisa! Sa 34 god. je igrao DVA velika finala 2015, Wim. i USOpen,
i pitajte Novaka da li je lagano pobedio u tim mečevima.

beclija

pre 7 godina

Ne gledam uopste tenis, cak mislim da sam gledao Djokovica poslednji put pre 3,4 godine... Ali Novak Djokovic je velika inspiracija za ceo svet, i pogotovu za nas. Ako mene pitate, on svetac naseg vremena i buducnosti pred nama. Hvala ti!

Zbogom

pre 7 godina

Izgleda da ne može Srpski Grand Parada mozak da razume razliku između pozitivne blagonaklone kritike i i pljuvanja.
Sve je to isto za Gedzu iz zapadnog Mojmilova.
Ako komentar ne počne sa Nole Sokole - odma minus.
Ne nisam Ja isfrustriran ako napišem da je odigrao meč 3 kola kao moja čukun baba, to je samo moje mišljenje o njegovoj igri u tom jednom jedinom meču, a ne o čitavoj karijeri...
Kad napišem kako mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket, to je zato što mislim da je razlog tog poraza zato što tri nedelje nije pipnuo reket! Time nisam rekao da je najgori teniser na svetu, nisam rekao da je RF bolji, nisam rekao da nije zaslužio sav ovaj uspeh. Nisam rekao da nema prava na odmor.
Nisam mislio da je on robot koji nema dušu. NE!!! - već samo da je mogao da pobedi da se spremao ozbiljnije umesto što se vozao biciklom na Adi, igrao basket sa klincima, vežbao klavir, pevao po svadbama i brčkao tabane u plićaku.

Da li postoji komentator ili čitalac B92 koji razume ove razlike?

Askurdjel

pre 7 godina

@Askurdjel
aha sad vec pricamo o tome da su gs titule ustvari nebitne ? a kapiram te samo se bojim da pricas gluposti :)
(tenis, 5. jul 2016 12:36)

Uopste nije stvar brojanja.Osoba sa nadimkom Simke je zapocela pricu u br.GS-ova.Misleci pritom da ce momcic od 35 leta sad uzeti 18Gs i za dupli broj GS titula pobeci Novaku,sto je besmislica.Kao da Nole nece osvajati vise.Hoce,budite sigurni.A cak i da ostavi tenis,usao je medju najvecih tri cetiri ikada.Pa zamislite da su nam(uz veliki respekt prema obojici)Troicki i Tipsarevic najbolje sto imamo.Samo eliminisite Novaka da uopste postoji.A mi danas raspravljamo da li ce biti najveci ikada,a moguce je.Bas me briga za konkurencije sad,ili pre 50,30 ili 10 god.Od 12Gs titula,Nole je samo prvu osvojio protiv Conge.Ostale se redaju sa imenima porazenih.Federer,Nadal i Marej.Sve fino pise,crno na belo.

kole

pre 7 godina

Živ nek' si, divni super dečko!! (Hvala ti što nas predstavljaš u više nego pozitivnom svetlu, i što nam svojim pregalaštvom donosiš toliko sportske radosti!!) :-)

paja patak

pre 7 godina

Al se neki upinju da objasne kako eto Nole i nije nešto, ima i boljih, slaba konkurencija, nije platio porez itd.
Samo jedno da naglasim,najbolji sportista za 2011,2014 i 2015 a karijere još traje.
I šta sad da čovek kaže i da trosi energiju na isfrustrirane, nezadovoljne samim sobom osim da vam pozelim da još dugo patite.
Naravno da postujem i Federera i Nadala kao i Mareja jer su to vrhunski sportisti koji pomeraju granice i čine ovu igru tako zanimljivom.
I ne radujem se kad gube osim kad igraju sa Noletom,jer tudji poraz mene ne čini srećnim kao neke individue ovde, ima jedna lepa rec za takve, zovemo ih LUZERI !

Glas Srbije

pre 7 godina

I naravno da je AO najmanje cenjen GS. Jasnk se zna redosled vaznosti. WB, US, RG, AO.
(Nikad !, 05. jul 2016 15:27) Pretpostavljam da samo teska budala moze onda da place pred onolikom publikom zato sto nije osvojio tako nevazanu titulu. Nikad se ti neces ni ocesati o pamet.

Pi-Ter

pre 7 godina

Gledao sam ovih dana dokumentarni dilm o B. Borgu, pa mi pade na pamet nas sampion.
Covjek mora da se odmara, dzaba je! Borg je potpuno izgorio. Na terenu se kretao automatski, ne znajuci ni sam zasto je tu. Nije mogao vise da vidi reket, ni lopticu. Uzeo je tri mjeseca pauze i kad je sledeci put zaigrao - dobio je zuljeve! Mislim, mora da se zivi, odmara, ako se misli trajati dugo. Svi Zajedno -a najvise zahvaljujuci novinarima! - upali smo u zamku brojeva. Te 30 partija zaredom, te 4-i, te Lejver, te ovo te ono. Pogledajte Juseina Bolta. Izxgubi jednu trku, pa poslije dobije tri sledece, pa otkaze zbog povrede, pa... I? Nikome nista. Normalno bi bilo i sasvim dovoljno brojati sedmice kao Br 1 i ATP poene. Sve ostalo kad uzme duzi odmor, a ne u toku sezone.

Organska jaja

pre 7 godina

Volio bih da Novak na kraju karijere napise ozbiljnu knjigu i opise u njoj svoj zivot. Volio
Bih iz prvog lica da vidim to uspinjanje medju najvece, da prozivim to makar kroz knjigu :). Zivi bili ljudi!

Rauf

pre 7 godina

Koliki je kskav stepe obrazovanja i pimenosti najpreciznije odslikavaju komentari pout "kralj","legenda","car""Bog"... i slične podvrste stupidnosti.
N.Đoković nije ni"kralj", ni "car", ni... N.Đoković je jedan pametan, uspešan mladi čovek koji se, svojim,i profesionalnim i ljudskim kvalitetima izdigao, znatno izdigao, iznad prosečnosti.
Kao takav, mogao bi biti uzor mnogima;posebno onima koji mu pripisuju neprilične atribute.

deka...

pre 7 godina

г.Саши свака част висок стандард као и саговорник.Нисам се надао да и оваквим поводима
има оволико хејтера.Доказ да је глупост већа од свемира, тако кажу астрономи.
Новаче драги свака ВАМ част на радости које пружате мени а верујем и много већем делу бивше нам заједнице,иако су неки као буве.
Дали ће бити најбољи свих времена или не небитно ВИ сте исписали историју коју нико више не може да прекраја...
Гурајте свој сан имате велику подршку много многих народа као да је и наш...

beker šmeker

pre 7 godina

Ljudi, koji to komentar tačno pljuju Novaka?
Čitam i čitam i čitam.. i ne mogu da nađem.
Vidim komentare, različita mišljenja, koji su u stvari kritike zbog poraza, ali pljuvanje, mržnju?? Gde?

Vlada Kg

pre 7 godina

Pa gde si bre Dorćolac, jel mi verujes da u komentare ulazim samo nadajuci se da cu naici na neki tvoj komentar,nekada si bio mnogo aktivniji pogotovo u vreme Federerove (Veliki Mag, kako si ga zvao) dominacije!
Iskreno se nadam da ćeš ubuduć češće ostavljati komentare!
Pozdrav

milos

pre 7 godina

godinu dana je stariji od mene, upisao sam fax kada se on pojavio na atpu, ja sam fax zavrsio, jos nisam nasao posao, on stekao za iste te godine slavu, ispisao istoriju, zaradio novac..i sta ja sada treba da krivim njeg sto sam ja u ovakvoj poziciji??.stabmi je decko kriv..ja izivam da ga gledam, navijam za njega, nerviram se kada izgubi, paa?..ja nas srbe ne kapiram zaista..

ados

pre 7 godina

@Lili Bg
Predstavlja "nas"!? Kako? U cemu si ti najbolja na svetu pa da smatras da tebe predstavlja? U cemu je tvoj narod najbolji? Zavaravas se. A za drustvo ne brini. Eto ja sam za drustvo uradio vise od tebe i Djokovica zajedno, vise hiljada ih je zivo zahvaljujuci tome sto sam ja dobar sa skalpelom, pa niti mislim da predstavljam tebe ni da trebam o tome da se ispovedam na svakoj televiziji.

Fx

pre 7 godina

Ljudi, Nole ima povređeno rame (još od Rolan Garosa) i tu se završava priča o porazu protiv Kverija (na konferenciji za štampu posle meča samo je napomenuo da nije sto posto zdrav, ističući Kverijevu igru, naravno džentlmenski, izmereni servisi prosečno slabiji na W preko 3km/h nego na RG, gde je takođe povređen servirao lošije od svog proseka, dakle povreda ramena).
Priča o kalendarskom slemu je glupost, nepotrebno arčenje džebane. Nole narednih godina treba da se usredsredi isključivo na sledeće:
1. Zlato na olimpijadi (Golden slem)
2. Dva Sinsinatija (Svi mastersi, jedini, pa još svi dva puta)
3. Još minimum jedan US Open (prirodno)
4. Još minimum jedan RG (Dabl karijer slem, što nema niko u Open eri. Rafa 1AO, RF 1RG, Agasi po 1W i RG).
5. Ili još minimum 2 RG i 1 US (Tripl karijer slem što bi bilo za sva vremena nedostižno)
6. Kad/ako osvoji 1-5 imao bi 15 slemova i bukvalno nedostižne rekorde ikad, pa bi još po neki slem bio samo šlag na torti, ne mora ih biti ni 18 ni 20 ni 25, dovoljno za GOAT.
7. Da pokuša da ostane broj jedan preko 300+ nedelja
8. Da pokuša da karijeru završi kao prvi po procentu pobeda (što je najteže, upravo više nije prvi nego opet Borg posle ranog ispadanja 732/882 je 82,99%, a Borg 83,03%)

Idemo Nole korak po korak. Samo zdravlja.

Pozz

pre 7 godina

bvv

Ne, Novak nije mentalna gromada.
Ako je neko psihički jači od Nadala i RF, ako je neko talentovaniji od Nadala i RF,
ako je neko motivisaniji i više se bori od Nadala i RF; kako do danas posle decenije bavljenja profesionalnim tenisom nije porušio sve rekorde i nije prestigao ovu dvojicu koji nemaju pojma o tenisu?
Kada mu ne ide on se dere, psuje, gađa sudije reketom - to je odlika mentalne gromade? Pa valjda neko ko je toliko psihički jak i stabilan kada mu ne ide bude miran, koncetrisan, spreman da pokuša plan B, plan C, pa ako ni to ne ide, nema galame nego strpljenje i čekaš da protivnik posustane a onda napad svim silama.
Pa njega je ta mentalna snaga mogla da košta RG da je nije par centimetara onaj reket proleteo pored linijskog sudije.

Simke

pre 7 godina

pogledaj dom svoj andjele

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...

anica

pre 7 godina

I te kako omalovazavas rezultate...to je tvrda podloga gde on ima 8 slemova. Kao sto i Federer ima Madrid sa plave sljake..vodi se kao sljaka. Sto se tice slabijih turnira..ne bih se slozila da se moraju igrati po svaku cenu, I da je bitan kvantitet samo...Federer ima dosta I Dubaija I Halea...Novak ako pratis ima Peking..cini mi se 5. Uz duzno postovanje..nisu ti turniri merodavni kao recimo mastersi..eto Nole ima priliku da ih kompletira u Sinsiju...6 godina mladji a vec 30 ima.
Nikad ne vredjam prva...a ovde sam dozivela uzasne uvrede, jel treba da cutim? To jesu uvrede ali me naravno ne mogu dotaci..samo jednostavno nije prijatno procitati. Nema veze sto ne poznajem licno..stitim Noleta. Ne volim da se foliram..ne mogu se kontrolisati na bezobrazluk...krivo mi bude kad se pisu neistine. Sto se tice kiflica meni su favorit kroasani sa belim vinom..ne eksperimentisem, jednostavno je I najukusnije. Pozdrav

kinez

pre 7 godina

ne vezano za velicinu djokovica... ja nisam neki vernik, ali mislim da je glupo, samozivo, bespotrebno itd itd trositi molitve na osvojiti turnir, umesto na milione gladnih: (
naravno, ukoliko bog postoji on ni ne cuje ove molitve

ama bre

pre 7 godina

Vi nikako da shvatite da ovde pišu i ljubitelji tenisa i fanovi Novaka Djokovića, ovi prvi se retko objavljuju i ako po neki komentar prodaje, dobije etiketu "heyter"! Zato ovi drugi koji znaju samo za kralj, car, legenda i sl.obavezno osvanu ovde i nema da nema!

Struja brejkdenser

pre 7 godina

@@

AO se ne igra na betonskoj podlozi?!Haha decko ala ti lupas,i posle prozivas druge konkretno Anicu kako skacu,placu,ovo,ono,kako su za obdaniste...Daa, Australijan Open se igra na travi,vazi.Evo da i ja danas naucim nesto novo.

Svete

pre 7 godina

@ @ Pazi se se, Anica je poznata kao fatalna zena portala, zavodi tipove po B92, a cim ti nudi kiflice u opasnosti si! Jos se hvali kako je kulturna i vaspitana :) nemoj posle da bude da te niko nije upozorio!

Simke

pre 7 godina

postoji li vakcina protiv toga

A ko si Ti da donosiš konačni sud šta je omalovažavanje a šta ne?
I to što ja ne pišem o Novaku kao da je sišao sa neke Ikone ne znači
da ga mrzim, već da mi mozak nije toliko ispran, i da sportska dostignuća ne shvatam kao naučna dostignuća koja menjaju svet i čovečanstvo.
Pomiri se sa tim da ima nas koji navijamo za Novaka ali se ne molimo svako veče ispred njegove zlatne biste koju smo lično izvajali u naletu ekstaze!
Ako je za tebe ZLOBA moj komentar o Novaku ti stvarno nisi čist/a.

I da te pitam samo još ovo; šta sam ja to pogrešno u stvari napisao?
Da li Novak filozofira? Da. I šta je strašno ako filozofira, to mnogi rade, filozofija je u stvari samo neko dublje razmišljanje, analitičnije i pedantnije...
Da li Federer ima 35 godina i da li je sada posle poraza Novaka favorit za W?
Jeste!, a to znači da će ako osvoji imati 18GS titula, i da će opet vratiti samopouzdanje koje mu je Novak ukrao, i da će u narednih 2,3 godine imati šanse za još neki GS, jer ako sa 35 godina može da osvoji jedan WIm. moći će i sa 37!
I na kraju, da li Novak piše knjige, ima restoran za vegane, i u slobodno vreme čita kao što sam kaže razne druge kulture jer voli da uči i da zna!
Naravno da je odgovr DA! Problem je kako sam ja to sve napisao, a ne u činjenicama koje stoje u komentaru. Ali ja kao i ti imam pravo na svoje mišljenje i oladi više sa odgovorima i dosoljavanjem pameti...
Ako Novakcina ne deluje, uzmi Novandol ili Nolespirin...

Diego Moustapha

pre 7 godina

Novak je spominjao životnu energiju, elektromagnetna polja i slično. Čitanje ovih komentara toliko isisava tu energiju i stvara negativan naboj, da mislim kada bi Novaka neko svezao i pročitao mu sve komentare ni Dalai Lama mu ne bi pomogao u duhovnom oporavku. Užas...

samo kažem...

pre 7 godina

Po stranim medijima, recimo Španskim kada Nadal izgubi, često je komentar sa najviše pluseva onaj koji realno napiše neku kritiku, ne pljuvačinu, već jedan objektivan pogled na taj meč i na igru Nadala.
Mi još nismo došli do tog stadijuma u kome je većini jasno da nije ništa negativno i strašno ako neko prokomentariše da je nezadovoljan zalaganjem Novaka, taktikom, ili nekim drugim aspektom u igri.
Obično usledi ono - a ko si ti da njemu pričaš šta i kako...
Recimo ti Španci ne dovode uopšte u pitanje veličinu Nadala kao jednog od najboljih tenisera sveta. Oni to ne moraju u svakom komentaru da pišu i podsećaju i upozoravaju, to se tamo prosto zna, to nije sporno.
Neretko pišu koliko je trenutno Novak bolji od Nadala, i niko na te komentare ne besni niti im udara milion minusa.
Ovde... uh batice.... Ovde se ljudi prepiru i pišu elaborate oko jedne jedine rečenice u kojoj se ne pominje dostignuće Novaka, iako recimo vets nema veze sa uspesima Novaka već sa određenim mečom, porazom ili pobedom, nema veze
- ako u komentaru ne pomenete da je Novak najbolji, to je KRAJ. Dzaba. Vi ste hejter!

nije ja , ja je.

pre 7 godina

Tražićete vi njega po turnirima ali njega biti neće.
Tek kad se ON povuče(još je vlasnik sva 4) povuče videćete ko je bio.

bvv

pre 7 godina

Rece neki lik dole da Novak nije mentalna gromada!? Pa ko je? Nadal? Novak mu mentalno rasturao glavu godinama, stric Toni otvoreno kaze da je Nadalov problem mentalne a ne fizicke prirode poslednje dve godine. Federer? Covek koji se posle dve neiskoriscene mec lopte RASPADNE! I to sve ponovi sledece godine!! Covek koji sa 34 godine place posle poraza na Wimbldonu! OK, slazem se da Novak nije mentalna gromada, ali onda brate nije niko! I vec sam pricao o tome, mentalna stabilnost nije konstanta vec promenjiva kategorija, isto kao i fitnes. Oba su podlozna usponu i padu u zavisnosti od razmih faktora i okolnosti. Novak je nekada mentalno jak, nekada bas i nije, isto i Federer, Nadal. Razlika je sto je Novak (isto kao i RF, RN) daleko cesce jak, otud svi oni silni istorijski rekordi. Da nije mentalno jak, nista od toga.

gigatrend

pre 7 godina

Svaka čast Novaku, ali ni ja ne odustajem tako lako: Elem, nije gren slem, nego grenD slem, kao što kaže Klajn http://i62.tinypic.com/2z3urgi.jpg

i ?

pre 7 godina

Sto se mene tice, Novak zna bolje.
(razmisli_malo)@

Razmisli ti jos malo?

Nagrada na ovom svetu nije ista kao nagrada na Onom, vecnom svetu - dakle ni po trajnosti (Novakovo bogatstvo sigurno nije vecno, a i pitanje je koliko zaista on, pored napornih treninga, povreda i umora neometano uziva u tome), ni po kvalitetu, sigurno..

Moje misljenje je da Nole, uz duzno postovanje nije ni blizu drugoj osobi o kojoj se govori...

anica

pre 7 godina

Eto vidis...zasto si sad tako reagovao? Zar nije, dzemper, placko I balerina?? A kazes ne vredjas.
Ono sto je on uradio na zavrsnom mastersu je bas dokaz da treba da dobije nagradu za fer plej.
Koliko pratim tenis, Ao se vodi kao tvrda podloga, u te finese ne ulazim..koliko god se trudili da dokazete nesto on ima 6 titula tu. To postuj! I ja postujem Federerovih 7W. Samo mi nije jos jasno kako to da najbolji u istoriji nema nijedan masters na sljaci...I ima 23 11 protiv kako kaze najveceg rivala.
Druze, nisu ti bas argumenti ok.
Novak jeste mentalna gromada jer je upravo Federeru u vise navrata dokazao sta je tenis.
Kiflice...600g brasno, kesica suvi kvasac, 2dl voda..2dl belo vino, secer kasicica I so, prasak za pecivo I jedan maslac lepse je nego margarin. Da odstoji 45min, 8loptica...svaku velicine tanjira premazujes, osmu ne...oklagija razvuces u veliki krug..iseces motas, na pek papir, u rernu 20min do pola sata na 200stepeni..mogu slani I slatki zavisno od kolicine soli I secera. Eto.

Bg

pre 7 godina

Treba napomenuti da je ovo intervju pre poraza na ovogodišnjem Vimbdlonu.
Mene zanima šta Novak ima da kaže posle poraza u trećem kolu.
Mada ne verujam da bi priznao javno nekakav privatni problem ako je uopšte i postojao, ali sasvim je moguće. Takođe, posle zadnje pauze u meču kada je servirao za 2:2 u setovima, izgubio servis, a Kveri preokrenuo na 6:5 u tom četvortom setu,
Novak je baš žustro pozivao Bekera u svlačionicu.
Da li on ima neki konflikt sa njim? Na ta pitanja želim odgovore.
*
Da se ogradim naravno zbog NoloBotova/ ovim svojim komentarom nisam ni na jedan način negirao da je Novak ljudina, veliki šampion, i da je postigao ogroman uspeh u tenisu. Samo sam radoznao, to je sve, nema potrebe da mi objašnjavate da je Novak legenda - ja to znam.

postoji li vakcina protiv toga ?

pre 7 godina

Po toj logici do koje si došla posle mog jednog komentara na ovom portalu u vezi tenisa; šta bi onda bio tvoj smisao života da nema ovakvih kao ja koji ne pišu hvalospeve o Novaku?
Ne bi mogao/la da soliš nikome pamet i da ga učiš o moralnim vrednostima života na osnovu pročitanog jednog komentara.

*nek ti daju jednu Novakcinu i biće ti bolje...
(Simke, 5. jul 2016 17:52)

Kakve ti moralne vrednosti, kulturu i ophodjenje prema ljudima posedujes dovoljno je izvuci samo iz tvoje poslednje recenice.

Moj smisao zivota je da vodim svoj zivot ali i spremnost da iskazem postovanje prema ljudima koji su toliko postigli u zivotu svojim radom i zalaganjem. Odati priznanje nekom za postignute uspehe ne znaci pisati hvalospeve ali ironija i omalovazavanje drugih znace zlobu i zavist.

@

pre 7 godina

@anica
Niti mrzim niti nipodastavam bilo cije rezultate, ne znam odakle ti to? Rekoh samo da na USO ima samo 2 titule iako mu je podloga na tom GS oduvek najvise odgovarala sto je i sam par puta potvrdio. USO i AO ne igraju se na istoj podlozi, USO je mnogo "brzi". Jeste tvrda podloga ali ne ista. Mora da osvaja i manje turnire jer se i oni broje. Ukupan broj titula je itekako vazan kada se rangiraju najbolji u istoriji.
Federer ima 7 VB pa mu nikada nije bilo muka da igra i u Halleu, Rafa ima 9 RG pa ga ne mrzi da igra u Barseloni. Titula je titula.
Sto se ostalog tice, ajde, neka bude da sam pogresio, nisi vredjala, lose sam razumeo.Razumem ja da neko emotivno reaguje ali ne vidim zasto bismo ti i ja jedno drugo vredjali, narocito zbog ljudi koje licno ne poznajemo? Izneses svoje misljenje i argumente, ja svoje i to je to. Nema tu lupetanja, bulaznjenja i slicno, ako se ne slazemo ne znaci da neko lupeta.
Nego, da predjemo mi na glavno, kakve su to kiflice koje pominjes? Reci neke najbolje vrste da i ja saznam za neke nove kombinacije pa da probam i to nekad ako nadjem negde?

@

pre 7 godina

@Struja brejkdenser
"Plexicushion prestige" je naziv varijante tvrde podloge koja se koristi na AO. U osnovi te podloge je specijalna smesa vrste PLASTIKE. To sto si ti neznalica je tvoj problem, ja bar znam o cemu govorim.
U Melburnu i Njujorku igra se na razlicitim podlogama. Podloga u Njujorku je najbrza posle trave. Ili si ti mislio da "tvrda podloga" mora svuda biti ista!? I da, ne tako davno i AO se igrao na travi, ali razlicitoj od one na Vimbldonu. Idi sad plesi, nisi dovoljno kompetentan da ucestvujes u raspravama o tenisu.

@

pre 7 godina

@Kada kazem cka - mislim Rodzer Federer
Opasno te tresu kompleksi, boli 17 GS, bole 302 nedelje, boli te sto je najbolji u istoriji, zato uzmi lekic pa na spavanje a sutra opet pati dok ne crknes od muke!

Brejk u petom

pre 7 godina

Poznato je da obicnim smrtnicima, mozak tezi nekih 800gr, a njegov dva kila, i tu se zavrsava svaka diskusiju o "glavi", mentalnoj gromadi", itd.
Medjutim, rec moras ne sme postojati u njegovom vokabularu. Bolje je reci: MOJ IZBOR JE: biti jaci, izdrzljiviji, duhovniji, studiozniji, posveceniji, ljubazniji i zato sam takav. Ujedno se resava pritiska, jer kad nesto "moras" onda nisi srecan, jer si pod pritiskom moranja!

Fx

pre 7 godina

@ anica

Ima Federer 6 mastersa na šljaci, dva u Madridu (poslednji na plavoj šljaci, ako se sećaš kada su se svi klizali kao Bambi na ledu, osim njega) i četiri u Hamburgu (koji je svoje mesto ustupio Šangaju 2009. a od tad je ATP500).
Naravno, nema Rim i Monte Karlo.

Lemi

pre 7 godina

Ako jedan Novak Đoković, ispunjen čovek na svim poljima, koji živi život kakav živi, kaže da treba da meditiram, ja ću meditirati. Da znam ko su ljudi koji ostavljaju negativne komentare i da znam da žive savršene živote, onda bih poslušala njihove savete.. Ali definitivno osoba koja je ispunjena nema potrebu da spušta druge da bi se istakla. :)

@

pre 7 godina

@anica
Nisu iste podloge jer je osnova podloge na AO vrsta plastike a na USO se podloga nanosi na betonsku osnovu, zato se i kaze da se USO igra na betonu, a razlike su velike. AO je mnogo sporiji od USO, koji je jedini GS pored Vimbldona na kojem je moguce servis-volej igrom ostvariti dobre rezultate.
Nije bitan samo kvantitet ali je bitan. Kada poredis onda poredis ko je cega vise osvojio. RF vise GS, Novak vise mastersa, onda dolaze ostali turniri, ukupan broj titula. Ako neko osvoji 60 titula, od toga 50 GS, mastersa i zavrsnih mastersa,opet ne moze biti uspesniji od onog koji osvoji 100 titula, od kojih 50 GS, mastersa i ZM, a 50 iz serije ATP 500 i 250.
Sto se vredjanja tice, govorim iz licne perspektive, ja tebe ne vredjam, onda ne bi trebala ni ti mene. Odnos sa ostalima prilagodjavam onome kako se oni postave.
Hvala na savetu za kiflice, probacu obavezno.
Pozdrav!