Nedelja, 03.07.2016.

09:00

Krajiček za B92: Svi igrači su videli da je Novak umoran

Ričard Krajiček, osvajač Vimbldona 1996. godine, kaže za B92 da će do US opena Novak Đoković ponovo biti onaj stari.

Izvor: B92

Krajièek za B92: Svi igraèi su videli da je Novak umoran IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

skoci pa reci hop

pre 7 godina

Izgubi covek jedan mec, ospu visednevnu paljbu po njemu. Pa niste pisali ovoliko ni kad je pobedio na RG...
(Saki, 4. jul 2016 11:44)
Izgubio je jedan GS a ne samo jedan mec i to od autsajdera a malo
je vremena ostalo. Nego, nije mi jasna ova "trka" sa Federerom
a on jos uvijek 'kaska' dvije titule za Nadalom. Kako ove godine
igra pitanje je hoce li Nadala prestici do AO 2018. Sreca ponekad
zna da okrene ledja.

Đole

pre 7 godina

U pravu je. Ono sa Simonom je po svemu trebalo da izgubi, to što nije izgubio je čudo.
Ali, čuda su čuda baš zato što se ne dešavaju uvek.

BezFilozofije

pre 7 godina

Jel mi ovde pričamo o šahu ili o tenisu? Mnogo se navaljuje na taj mentalni aspekt.
Šta znači to mentalno istrošen, psihički umoran, emotivno prazan?
Mentalna snaga u tenisu je u stvari šta, - samouverenost, a ona dolazi dobrim rezultatima, a dobri rezultati napornir treninzima, pipremama, talentom i predispozicijama za određen sport.
U profesionalnom sportu sportista može da bude samo fizički umoran, i to samo u dva slučaja. Prvi je ako se ne pipremi adekvatno i ne trenira dovoljno.
A drugi je recimo u primeru finala AOpena 2012, kada se dogodi neshvakidašnji meč koji traje kao tri prosečna meča.
Ali biti fizički umoran posle tri nedelje odmora i dva regularna meča na turniru je nemoguće sem ako se niste ni najmanje spremali za taj turnir.
Ovde se u stvari brka pojam između mentalne snage i motiva.
Ako nemate motiv onda nemate volje naravno.
A ako je neko psihički umoran, to znači da je zasićen, da nema motiv, a to ne može da bude slučaj sa Novakom jer je imao motiva da proba da osvoji taj kalendarski slem. Dakle, Novak se posle RG nije spremao, nije trenirao, oslanjao se na uspehe koje je postigao i na svoje ime. Međutim, neko kao Sem Kveri nema šta da izgubi protiv jednog Novaka. I naravno da će igrati bez tereta. A kada igrate rasterećeno protiv nekoga ko se nije spremao, kada nemate strah, a imate motiv, desi se ovo što se desilo. The End.

Banjalucanin

pre 7 godina

Koja je velicina nas Novak! Pa tri dana se samo prica o njegovom porazu. Lester, Island, Vels, Kveri..., koliko iznenadjenja u 2016oj godini. A sigurno je da ce se Nole vrlo brzo vratiti i nastaviti stazom uspjeha.

Vaše ime

pre 7 godina

Pre samo par nedelja u Parizu se slušala himna Srbije - Bože Pravde!
Kome da se zahvalimo za taj ponos?
Na svakom od 100 miliona dolara stoji Novakov znoj kao potpis, a deo
tog kolača su nemalo puta osetili klinci širom sveta.
Kome da se zahvale za tu darežljivost?
Takođe, pre 5,6 godina Srbe su smatrali krvožednim plemenom Evrope
koje nema gram mozga, i koje iz hobija vrši genocid.
A danas, ta slika se znatno promenila.
Priča se da postoji neki Srbin koji je na vrhu sveta, a jako je skroman i darežljiv, pametan, iskren, pošten, priča par jezika, piše knjige, i stiže da bude najbolji. Pritom ne da na sebe i svoje, i bori se kao Lav u igri koja se zove - sam protiv svih.
Kome da se zahvalimo za tu novu sliku o Srbiji i Srbima?

Shic

pre 7 godina

Koga zeza, kakav umor ? Imao je 2 nedelje odmora od RG-a do Wimblodna. Sad to, što mu se ne igra, već bi da bude više sa porodicom to je druga stvar. A ne umor.

tišina

pre 7 godina

Pa ljudi moji, ako je izgubio nije propast sveta. I on je čovek. Već danima se svi trude da nađu neko opravdanje za njegov poraz. Prestanite više. Idemo dalje.

the end

pre 7 godina

Nema veze majstore, nema veze majstore, nema veze majstore; odmori se, odmori se, odmori se, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje...
99% komentara.
Jel UME neko da napiše neku kritiku, a da nije plati porez, ili Nole nema pojma?
Znači neku realnu, sportsku kritiku, koja se inače piše posle poraza a ne pobeda.
Da se ogradim; ne želim da čitam pljuvačine o Novaku koji je postigao nešto što
je pre samo 5,6 godina bilo ravno najluđoj mašti.
San koji živimo sa Novakom deset godina, a za koji se on trudio čitav život, je nešto za poštovanje i divljenje, zauvek!
Ali da li moramo da non-stop čitamo jeftine izgovore? Napisati da se nije borio, da se nije spremio, da i nije toliko psihički jak; nema veze sa tim da je on u sportskom smislu nešto najbolje što nam se dogodilo, i da zbog uspeha koje je ostvario ostaje zauvek Šampion i živa legenda.
Kada će narod kod nas da shvati tu razliku? Nikada!

Kad si rodjen da budes niko

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.
(Lik, 4. jul 2016 10:22)

E takvi malodusnici kao sto si ti nikad nista ne urade od svog zivota, a kamoli nesto veliko. Tako i onaj "Australijanac" Tomic kaze: "Meni je vazno da na velikim turnirima doguram u 1/4 finale, kasiram lovu, tako sam do sada nakupio 10 miliona, i da vozim Ferarija. Sve drugo me ne interesuje". Eto, ti si kao Tomic, samo jos da nekako zaradis 10 miliona.

hm

pre 7 godina

Evo vam jos jedna prilika za minuse: Pauza izmedju Pariza i Londna TRI nedelje. Malo li je za odmor i punjenje baterija, usred sezone.
A raja k'o raja - samo neargumetovano.

Olimpijada traje četiri godine

pre 7 godina

@Džimi Barka
Ne sprema se Novak ni za kakvu olimpijadu, nego za Olimpijske igre u Riju, a ko ne zna šta su olimpijske igre a šta olimpijada on bi to trebalo da nauči. Da si jedini... ali ima vas mnogo koji to ne znate.

Torrent

pre 7 godina

Otkud ovoliko čuđenje i ovoliko razočarenje posle ovog poraza?
Pa evo otkuda; domaći mediji godinama stvaraju lažnu sliku o Novaku, preteruju, i prosečan ljubitelj tenisa u Srbiji misli da je Novak savršen u svakom aspektu svoje igre, a ipak nije, niko nije, ni Nadal, ni Federer, ni Novak.
Ako je umoran za nove rekorde, za sezonski slem i trku sa Federerom, onda on i nije toliko psihički jak i motivisan, zar ne?
Ako neće da igra DK, a nije povređen, onda i nije toliki patriota kao što ga mediji predstavljaju godinama.
Ako mu u dva dana zadrhti ruka protiv jednog Kverija u najbitnijim poenima, onda on i nije tolika mentalna gromada kao što ste pisali i pišete redovno.
Budimo realni sad:
Čitajući sve vesti o Novaku, sve priloge, analize - stiče se utisak da je on zapenio više od svega na svetu da bude GOAT na kraju karijere, da je psihički toliko jak da bez problema vlada svojim emocijama.
I zbog tih preterivanja u vezi sa njim se posle ovakvih ''senzacija'' danima analizira, opravdava, traži izgovor kako se slika o savršenom Novaku ne bi narušila.
Na kraju, on je samo čovek. To je sve...

Predo

pre 7 godina

Neverovatno mi je da je to tema, koja toliko preokupira medije, ne samo naše. Za mene je neočekivano što je izgubio od Kverija, očekivao sam da bi to moglo biti od Raonića ili Mareja.
Ne mogu reći da sam sretan zbog poraza, ali svaki Novakov navijač, pa i on sam treba da bude zadovoljan što se u takvom mentalnom i fizičkom stanju nije dogodila povreda, a ona je bila potpuno realna, jer želite više nego što realno možete. Setite se meča sa Del Potrom u Areni 2011.
Radi se o više stvari istovremeno. Novak bi verovatno dobio meč na centralnom terenu, ali je pitanje dokle bi stigao. Nije bio apsolutno spreman za ovaj turnir, sve se dešavalo po nekoj inerciji. Novak već dugo igra iz navike, ove godine, bez obzira na sjajne rezultate, nema napretka u igri, koji se svake godine primećivao, sve je to uglavnom rutinski odrađeno, na "safe mode-u". Nije se imalo vremena za neki intenzivniji rad još od januara. Činilo se da je pauza između RG i Wimbldona dovoljna, ali videlo se da nije, i na primeru Muguruze. Trebalo se resetovati i igru prilagoditi travi. Mi Muguruza, ni Novak nisu to uradili.
Ima Novak i porodicu, suprugu, koja ga sjajno podržava. Ali, kao i svaka žena na svetu, ona ga hoće i za sebe. Svi uspešni muškarci govore "još samo ovaj posao, pa još samo onaj", pa tako i Novak "još samo RG, pa Wimbldon, pa OI, pa onda US Open itd, itd. A osvojio si nekalendarski Grand Slam, prvi zaradio preko 100 mil. od nagrada. Dosta. nastavak sledi-

Laki

pre 7 godina

Aman ljudi, pa nije umro (ne daj Bože) ako je izgubio jedan meč. Nije mi jasan senzacionalistički pristup ovoj temi. Ovoliko se nije pričalo. ni kada su jedne godine zajedno ispali sa Vimbldona i Federer i Nadal (mislim da je bilo negde oko osmine finala). Pa svakome je bilo jasno da Novak posle Pariza ne može da osvoji Vimbldon, jer se psihički skroz ispraznio. Dalje, i on je čovek od krvi i mesa nije mogao više da gura tempo koji je držao skoro dve godine. A čeka ga Rio, pa USO (malte ne jedan za drugim), azijska turneja gde brani bodove... Da je kojim slučajem ostao na Vimbldonu i (eventualno) dogurao do finala, izgoreo bi k'o licna i bio bi izgubljen do kraja sezone.

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

Da suigrali četvrtfinale ili polufinale Đoković bi glatko dobio zbog psiho pritiska slabijih igrača u takvoj fazi turnira, ovako u 2. ili 3. kolu takvi igrači mogu dobiti favorite jer još nisu potrošeni. Đoković će sada malo po Jadranu, odmor pa američki turniri...............

Arev

pre 7 godina

Novak je car! Hvala mu za sve, neka je izgubio Wimbledon, pa nije masina. Treba da se odmori i sa svojom divnom porodicom uziva. Svaka mu cast i kada je izgubio bio je VELIKI! Ove godine ovaj Wimbledon je skroz bez veze. Neorganizovan, nemaju precizne vremenske prognoze. Uzas jedan. Ono je bila sramota, staviti igraca br.1 na teren broj 1. Nema tu sta da se kaze. Novaku zelim zasluzeni odmor. Pobeda ce biti. Sretno!

Fili - Pusis

pre 7 godina

Primetio sam nešto kao verni pratilac B92.
Samo 2 vrste komentara možeš da pročitaš ovde u seksiji Tenis.
Te dve vrste su Trol komentar i Nolobot komentar.
I to je to, nema iskrenih, stručnih komentara, sportske kritike, ništa..
Primer; recimo vest da je Novak osvojio 25 GS, tri kalendarska za redom, dobio Federera sa 6:0, 6:0, 6:0!

Trol komentari:
Ali Fed igra elegantnije te je bolji od Novaka; Novak se dopinguje, nije platio poraz, slaba konkurencija...

Nolob komentari:
A na pragu Slema svetog, gde se Božje ime slavi,
Sa reketom upaljenim, Nole junak se pojavi.
On rekete gore dize, iznad svoje glave svete,
I pokaza, šireći se, pehar zlatni, svoje dete!

A ako bi vest bila recimo Novak izgubio u prvom kolu sa 6:0, 6:0, 6:0 od čelendz igrača, ili Novak išamarao sudiju na sred meča, skinuo se go i jurio ball girls po terenu...

Trol komentari: Ali Federer šamara elegantnije, plati porez, to je od dopinga..

Nolob komentari: Nema veze majstore, bitno da se odmoriš, to je zbog mentalnog pražnjenja, Nole ti si Bog!...

I eto, jbg, valjda su oni koji su pisali ozbiljno oterani sa ovog portala, jer moderatori puštaju SVAKI trol i bot komentar a tvrde pazar oko onih pravih teniskih komentara!

Lik

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.

hm

pre 7 godina

a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'....
(Džimi Barka, 4. jul 2016 09:40)

Samo sto ce da se desi da ce Federer da ubode. Eee, Novace, sta ti dozvoljavas.
I realno, ovo je najblaze receno neuspeh, a raja k'o raja.

ZLOBEX

pre 7 godina

Nije naš Nole umoran,već godine polako čine svoje. Dogodine Novak ulazi u četvrtu deceniju, a to je za sportiste stvarno mnogo. Naravno ima i izuzetaka, ali samo je jedan RF.

alejandro

pre 7 godina

Tako je Ričarde care! Videli su! Ali ne shvataju da je ovaj Vimbldon apsolutno nebitan za njegovu istorijsku karijeru zato su se tako osilile ove "drvoseče" na ATP turu što izjavama što šatro igrom i to redom: Kveri, Raonić, Kirjos! Čitam izjavu onog junaka Raonića kako je vimbldonski turnir iznad igrača! Ne momak taj turnir su napravili sjajni igrači u koje spada i Đoković što Raonić nikad neće biti! Možda su, možda Novaku do kraja sezone jedino OI bitne eventualno Masters u Sinsinatiju a US open može i da ne igra! Jer što reče Serena:" Ja i Novak smo ostavili dovoljno vidljiv trag!"

Bassamkonj

pre 7 godina

O kom starom Novaku vi pričate, alo?! Covek je izgubio jedan meč, ne 15 u nizu. Desava se i najboljima, ali to ne osporava da je on trenutno najbolji teniser, ako ne i svih vremena. Pozdrav citaocima b92.

Petar

pre 7 godina

Novak je uvek bio senzacionalan teniser, bilo da vezuje 4 gs redom, bilo da posle takvog naleta ispadne u 3 kolu; bilo da podiže nivo tenisa na neke nove visine i menja igru; bilo da gubi meč kada se izbori za preokret...
On je neko ko vas šokira na oba fronta, ili vas oduševi igrom ili razočara.
Sa njim nema sredine.
Posle njegovih velikih mečeva, bilo da uzima pehar ili gubi u prvoj nedelji GS, ceo teniski svet lomi mozak pokušavajući da dešifruje razlog njegovog uspeha ili poraza.
Zbog svega ovoga mogu samo da kažem sa srećom u pokušaju da objasnite ovaj kiks. Već smo stigli od - umoran, kiša, teren, manjak sreće; do - Dzudin urok, mešanje sponzora, nameštanje Federeru da osvoji.
A samo jedan čovek sigurno zna zašto nije pobedio. To je Novak Đoković lično.

Džimi Barka

pre 7 godina

Uopšte me ne čudi poraz, dečko je potrošio svu energiju kako bi konačno osvojio ono što mu fali a to je RG i pritom je vezao sva 4 slema u nizu. I pre početka sezone je naglasio da je prioritet RG pa olimpijada tako da bi jurišanje na sve velike trofeje bio preveliki teret, kako fizički tako i psihički. Očekujem pravog Noleta tek za Sinsinati i US open a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'.... A sad Maestro na more u tople krajeve i uživaj sa porodicom, zaslužio si...

Džimi Barka

pre 7 godina

Uopšte me ne čudi poraz, dečko je potrošio svu energiju kako bi konačno osvojio ono što mu fali a to je RG i pritom je vezao sva 4 slema u nizu. I pre početka sezone je naglasio da je prioritet RG pa olimpijada tako da bi jurišanje na sve velike trofeje bio preveliki teret, kako fizički tako i psihički. Očekujem pravog Noleta tek za Sinsinati i US open a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'.... A sad Maestro na more u tople krajeve i uživaj sa porodicom, zaslužio si...

Bassamkonj

pre 7 godina

O kom starom Novaku vi pričate, alo?! Covek je izgubio jedan meč, ne 15 u nizu. Desava se i najboljima, ali to ne osporava da je on trenutno najbolji teniser, ako ne i svih vremena. Pozdrav citaocima b92.

Arev

pre 7 godina

Novak je car! Hvala mu za sve, neka je izgubio Wimbledon, pa nije masina. Treba da se odmori i sa svojom divnom porodicom uziva. Svaka mu cast i kada je izgubio bio je VELIKI! Ove godine ovaj Wimbledon je skroz bez veze. Neorganizovan, nemaju precizne vremenske prognoze. Uzas jedan. Ono je bila sramota, staviti igraca br.1 na teren broj 1. Nema tu sta da se kaze. Novaku zelim zasluzeni odmor. Pobeda ce biti. Sretno!

alejandro

pre 7 godina

Tako je Ričarde care! Videli su! Ali ne shvataju da je ovaj Vimbldon apsolutno nebitan za njegovu istorijsku karijeru zato su se tako osilile ove "drvoseče" na ATP turu što izjavama što šatro igrom i to redom: Kveri, Raonić, Kirjos! Čitam izjavu onog junaka Raonića kako je vimbldonski turnir iznad igrača! Ne momak taj turnir su napravili sjajni igrači u koje spada i Đoković što Raonić nikad neće biti! Možda su, možda Novaku do kraja sezone jedino OI bitne eventualno Masters u Sinsinatiju a US open može i da ne igra! Jer što reče Serena:" Ja i Novak smo ostavili dovoljno vidljiv trag!"

Petar

pre 7 godina

Novak je uvek bio senzacionalan teniser, bilo da vezuje 4 gs redom, bilo da posle takvog naleta ispadne u 3 kolu; bilo da podiže nivo tenisa na neke nove visine i menja igru; bilo da gubi meč kada se izbori za preokret...
On je neko ko vas šokira na oba fronta, ili vas oduševi igrom ili razočara.
Sa njim nema sredine.
Posle njegovih velikih mečeva, bilo da uzima pehar ili gubi u prvoj nedelji GS, ceo teniski svet lomi mozak pokušavajući da dešifruje razlog njegovog uspeha ili poraza.
Zbog svega ovoga mogu samo da kažem sa srećom u pokušaju da objasnite ovaj kiks. Već smo stigli od - umoran, kiša, teren, manjak sreće; do - Dzudin urok, mešanje sponzora, nameštanje Federeru da osvoji.
A samo jedan čovek sigurno zna zašto nije pobedio. To je Novak Đoković lično.

Fili - Pusis

pre 7 godina

Primetio sam nešto kao verni pratilac B92.
Samo 2 vrste komentara možeš da pročitaš ovde u seksiji Tenis.
Te dve vrste su Trol komentar i Nolobot komentar.
I to je to, nema iskrenih, stručnih komentara, sportske kritike, ništa..
Primer; recimo vest da je Novak osvojio 25 GS, tri kalendarska za redom, dobio Federera sa 6:0, 6:0, 6:0!

Trol komentari:
Ali Fed igra elegantnije te je bolji od Novaka; Novak se dopinguje, nije platio poraz, slaba konkurencija...

Nolob komentari:
A na pragu Slema svetog, gde se Božje ime slavi,
Sa reketom upaljenim, Nole junak se pojavi.
On rekete gore dize, iznad svoje glave svete,
I pokaza, šireći se, pehar zlatni, svoje dete!

A ako bi vest bila recimo Novak izgubio u prvom kolu sa 6:0, 6:0, 6:0 od čelendz igrača, ili Novak išamarao sudiju na sred meča, skinuo se go i jurio ball girls po terenu...

Trol komentari: Ali Federer šamara elegantnije, plati porez, to je od dopinga..

Nolob komentari: Nema veze majstore, bitno da se odmoriš, to je zbog mentalnog pražnjenja, Nole ti si Bog!...

I eto, jbg, valjda su oni koji su pisali ozbiljno oterani sa ovog portala, jer moderatori puštaju SVAKI trol i bot komentar a tvrde pazar oko onih pravih teniskih komentara!

Kad si rodjen da budes niko

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.
(Lik, 4. jul 2016 10:22)

E takvi malodusnici kao sto si ti nikad nista ne urade od svog zivota, a kamoli nesto veliko. Tako i onaj "Australijanac" Tomic kaze: "Meni je vazno da na velikim turnirima doguram u 1/4 finale, kasiram lovu, tako sam do sada nakupio 10 miliona, i da vozim Ferarija. Sve drugo me ne interesuje". Eto, ti si kao Tomic, samo jos da nekako zaradis 10 miliona.

Vaše ime

pre 7 godina

Pre samo par nedelja u Parizu se slušala himna Srbije - Bože Pravde!
Kome da se zahvalimo za taj ponos?
Na svakom od 100 miliona dolara stoji Novakov znoj kao potpis, a deo
tog kolača su nemalo puta osetili klinci širom sveta.
Kome da se zahvale za tu darežljivost?
Takođe, pre 5,6 godina Srbe su smatrali krvožednim plemenom Evrope
koje nema gram mozga, i koje iz hobija vrši genocid.
A danas, ta slika se znatno promenila.
Priča se da postoji neki Srbin koji je na vrhu sveta, a jako je skroman i darežljiv, pametan, iskren, pošten, priča par jezika, piše knjige, i stiže da bude najbolji. Pritom ne da na sebe i svoje, i bori se kao Lav u igri koja se zove - sam protiv svih.
Kome da se zahvalimo za tu novu sliku o Srbiji i Srbima?

Laki

pre 7 godina

Aman ljudi, pa nije umro (ne daj Bože) ako je izgubio jedan meč. Nije mi jasan senzacionalistički pristup ovoj temi. Ovoliko se nije pričalo. ni kada su jedne godine zajedno ispali sa Vimbldona i Federer i Nadal (mislim da je bilo negde oko osmine finala). Pa svakome je bilo jasno da Novak posle Pariza ne može da osvoji Vimbldon, jer se psihički skroz ispraznio. Dalje, i on je čovek od krvi i mesa nije mogao više da gura tempo koji je držao skoro dve godine. A čeka ga Rio, pa USO (malte ne jedan za drugim), azijska turneja gde brani bodove... Da je kojim slučajem ostao na Vimbldonu i (eventualno) dogurao do finala, izgoreo bi k'o licna i bio bi izgubljen do kraja sezone.

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

Da suigrali četvrtfinale ili polufinale Đoković bi glatko dobio zbog psiho pritiska slabijih igrača u takvoj fazi turnira, ovako u 2. ili 3. kolu takvi igrači mogu dobiti favorite jer još nisu potrošeni. Đoković će sada malo po Jadranu, odmor pa američki turniri...............

Predo

pre 7 godina

Neverovatno mi je da je to tema, koja toliko preokupira medije, ne samo naše. Za mene je neočekivano što je izgubio od Kverija, očekivao sam da bi to moglo biti od Raonića ili Mareja.
Ne mogu reći da sam sretan zbog poraza, ali svaki Novakov navijač, pa i on sam treba da bude zadovoljan što se u takvom mentalnom i fizičkom stanju nije dogodila povreda, a ona je bila potpuno realna, jer želite više nego što realno možete. Setite se meča sa Del Potrom u Areni 2011.
Radi se o više stvari istovremeno. Novak bi verovatno dobio meč na centralnom terenu, ali je pitanje dokle bi stigao. Nije bio apsolutno spreman za ovaj turnir, sve se dešavalo po nekoj inerciji. Novak već dugo igra iz navike, ove godine, bez obzira na sjajne rezultate, nema napretka u igri, koji se svake godine primećivao, sve je to uglavnom rutinski odrađeno, na "safe mode-u". Nije se imalo vremena za neki intenzivniji rad još od januara. Činilo se da je pauza između RG i Wimbldona dovoljna, ali videlo se da nije, i na primeru Muguruze. Trebalo se resetovati i igru prilagoditi travi. Mi Muguruza, ni Novak nisu to uradili.
Ima Novak i porodicu, suprugu, koja ga sjajno podržava. Ali, kao i svaka žena na svetu, ona ga hoće i za sebe. Svi uspešni muškarci govore "još samo ovaj posao, pa još samo onaj", pa tako i Novak "još samo RG, pa Wimbldon, pa OI, pa onda US Open itd, itd. A osvojio si nekalendarski Grand Slam, prvi zaradio preko 100 mil. od nagrada. Dosta. nastavak sledi-

Olimpijada traje četiri godine

pre 7 godina

@Džimi Barka
Ne sprema se Novak ni za kakvu olimpijadu, nego za Olimpijske igre u Riju, a ko ne zna šta su olimpijske igre a šta olimpijada on bi to trebalo da nauči. Da si jedini... ali ima vas mnogo koji to ne znate.

tišina

pre 7 godina

Pa ljudi moji, ako je izgubio nije propast sveta. I on je čovek. Već danima se svi trude da nađu neko opravdanje za njegov poraz. Prestanite više. Idemo dalje.

ZLOBEX

pre 7 godina

Nije naš Nole umoran,već godine polako čine svoje. Dogodine Novak ulazi u četvrtu deceniju, a to je za sportiste stvarno mnogo. Naravno ima i izuzetaka, ali samo je jedan RF.

Torrent

pre 7 godina

Otkud ovoliko čuđenje i ovoliko razočarenje posle ovog poraza?
Pa evo otkuda; domaći mediji godinama stvaraju lažnu sliku o Novaku, preteruju, i prosečan ljubitelj tenisa u Srbiji misli da je Novak savršen u svakom aspektu svoje igre, a ipak nije, niko nije, ni Nadal, ni Federer, ni Novak.
Ako je umoran za nove rekorde, za sezonski slem i trku sa Federerom, onda on i nije toliko psihički jak i motivisan, zar ne?
Ako neće da igra DK, a nije povređen, onda i nije toliki patriota kao što ga mediji predstavljaju godinama.
Ako mu u dva dana zadrhti ruka protiv jednog Kverija u najbitnijim poenima, onda on i nije tolika mentalna gromada kao što ste pisali i pišete redovno.
Budimo realni sad:
Čitajući sve vesti o Novaku, sve priloge, analize - stiče se utisak da je on zapenio više od svega na svetu da bude GOAT na kraju karijere, da je psihički toliko jak da bez problema vlada svojim emocijama.
I zbog tih preterivanja u vezi sa njim se posle ovakvih ''senzacija'' danima analizira, opravdava, traži izgovor kako se slika o savršenom Novaku ne bi narušila.
Na kraju, on je samo čovek. To je sve...

Lik

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.

the end

pre 7 godina

Nema veze majstore, nema veze majstore, nema veze majstore; odmori se, odmori se, odmori se, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje...
99% komentara.
Jel UME neko da napiše neku kritiku, a da nije plati porez, ili Nole nema pojma?
Znači neku realnu, sportsku kritiku, koja se inače piše posle poraza a ne pobeda.
Da se ogradim; ne želim da čitam pljuvačine o Novaku koji je postigao nešto što
je pre samo 5,6 godina bilo ravno najluđoj mašti.
San koji živimo sa Novakom deset godina, a za koji se on trudio čitav život, je nešto za poštovanje i divljenje, zauvek!
Ali da li moramo da non-stop čitamo jeftine izgovore? Napisati da se nije borio, da se nije spremio, da i nije toliko psihički jak; nema veze sa tim da je on u sportskom smislu nešto najbolje što nam se dogodilo, i da zbog uspeha koje je ostvario ostaje zauvek Šampion i živa legenda.
Kada će narod kod nas da shvati tu razliku? Nikada!

Shic

pre 7 godina

Koga zeza, kakav umor ? Imao je 2 nedelje odmora od RG-a do Wimblodna. Sad to, što mu se ne igra, već bi da bude više sa porodicom to je druga stvar. A ne umor.

hm

pre 7 godina

a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'....
(Džimi Barka, 4. jul 2016 09:40)

Samo sto ce da se desi da ce Federer da ubode. Eee, Novace, sta ti dozvoljavas.
I realno, ovo je najblaze receno neuspeh, a raja k'o raja.

BezFilozofije

pre 7 godina

Jel mi ovde pričamo o šahu ili o tenisu? Mnogo se navaljuje na taj mentalni aspekt.
Šta znači to mentalno istrošen, psihički umoran, emotivno prazan?
Mentalna snaga u tenisu je u stvari šta, - samouverenost, a ona dolazi dobrim rezultatima, a dobri rezultati napornir treninzima, pipremama, talentom i predispozicijama za određen sport.
U profesionalnom sportu sportista može da bude samo fizički umoran, i to samo u dva slučaja. Prvi je ako se ne pipremi adekvatno i ne trenira dovoljno.
A drugi je recimo u primeru finala AOpena 2012, kada se dogodi neshvakidašnji meč koji traje kao tri prosečna meča.
Ali biti fizički umoran posle tri nedelje odmora i dva regularna meča na turniru je nemoguće sem ako se niste ni najmanje spremali za taj turnir.
Ovde se u stvari brka pojam između mentalne snage i motiva.
Ako nemate motiv onda nemate volje naravno.
A ako je neko psihički umoran, to znači da je zasićen, da nema motiv, a to ne može da bude slučaj sa Novakom jer je imao motiva da proba da osvoji taj kalendarski slem. Dakle, Novak se posle RG nije spremao, nije trenirao, oslanjao se na uspehe koje je postigao i na svoje ime. Međutim, neko kao Sem Kveri nema šta da izgubi protiv jednog Novaka. I naravno da će igrati bez tereta. A kada igrate rasterećeno protiv nekoga ko se nije spremao, kada nemate strah, a imate motiv, desi se ovo što se desilo. The End.

hm

pre 7 godina

Evo vam jos jedna prilika za minuse: Pauza izmedju Pariza i Londna TRI nedelje. Malo li je za odmor i punjenje baterija, usred sezone.
A raja k'o raja - samo neargumetovano.

Banjalucanin

pre 7 godina

Koja je velicina nas Novak! Pa tri dana se samo prica o njegovom porazu. Lester, Island, Vels, Kveri..., koliko iznenadjenja u 2016oj godini. A sigurno je da ce se Nole vrlo brzo vratiti i nastaviti stazom uspjeha.

Đole

pre 7 godina

U pravu je. Ono sa Simonom je po svemu trebalo da izgubi, to što nije izgubio je čudo.
Ali, čuda su čuda baš zato što se ne dešavaju uvek.

skoci pa reci hop

pre 7 godina

Izgubi covek jedan mec, ospu visednevnu paljbu po njemu. Pa niste pisali ovoliko ni kad je pobedio na RG...
(Saki, 4. jul 2016 11:44)
Izgubio je jedan GS a ne samo jedan mec i to od autsajdera a malo
je vremena ostalo. Nego, nije mi jasna ova "trka" sa Federerom
a on jos uvijek 'kaska' dvije titule za Nadalom. Kako ove godine
igra pitanje je hoce li Nadala prestici do AO 2018. Sreca ponekad
zna da okrene ledja.

ZLOBEX

pre 7 godina

Nije naš Nole umoran,već godine polako čine svoje. Dogodine Novak ulazi u četvrtu deceniju, a to je za sportiste stvarno mnogo. Naravno ima i izuzetaka, ali samo je jedan RF.

hm

pre 7 godina

a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'....
(Džimi Barka, 4. jul 2016 09:40)

Samo sto ce da se desi da ce Federer da ubode. Eee, Novace, sta ti dozvoljavas.
I realno, ovo je najblaze receno neuspeh, a raja k'o raja.

Lik

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.

Shic

pre 7 godina

Koga zeza, kakav umor ? Imao je 2 nedelje odmora od RG-a do Wimblodna. Sad to, što mu se ne igra, već bi da bude više sa porodicom to je druga stvar. A ne umor.

hm

pre 7 godina

Evo vam jos jedna prilika za minuse: Pauza izmedju Pariza i Londna TRI nedelje. Malo li je za odmor i punjenje baterija, usred sezone.
A raja k'o raja - samo neargumetovano.

Arev

pre 7 godina

Novak je car! Hvala mu za sve, neka je izgubio Wimbledon, pa nije masina. Treba da se odmori i sa svojom divnom porodicom uziva. Svaka mu cast i kada je izgubio bio je VELIKI! Ove godine ovaj Wimbledon je skroz bez veze. Neorganizovan, nemaju precizne vremenske prognoze. Uzas jedan. Ono je bila sramota, staviti igraca br.1 na teren broj 1. Nema tu sta da se kaze. Novaku zelim zasluzeni odmor. Pobeda ce biti. Sretno!

alejandro

pre 7 godina

Tako je Ričarde care! Videli su! Ali ne shvataju da je ovaj Vimbldon apsolutno nebitan za njegovu istorijsku karijeru zato su se tako osilile ove "drvoseče" na ATP turu što izjavama što šatro igrom i to redom: Kveri, Raonić, Kirjos! Čitam izjavu onog junaka Raonića kako je vimbldonski turnir iznad igrača! Ne momak taj turnir su napravili sjajni igrači u koje spada i Đoković što Raonić nikad neće biti! Možda su, možda Novaku do kraja sezone jedino OI bitne eventualno Masters u Sinsinatiju a US open može i da ne igra! Jer što reče Serena:" Ja i Novak smo ostavili dovoljno vidljiv trag!"

Torrent

pre 7 godina

Otkud ovoliko čuđenje i ovoliko razočarenje posle ovog poraza?
Pa evo otkuda; domaći mediji godinama stvaraju lažnu sliku o Novaku, preteruju, i prosečan ljubitelj tenisa u Srbiji misli da je Novak savršen u svakom aspektu svoje igre, a ipak nije, niko nije, ni Nadal, ni Federer, ni Novak.
Ako je umoran za nove rekorde, za sezonski slem i trku sa Federerom, onda on i nije toliko psihički jak i motivisan, zar ne?
Ako neće da igra DK, a nije povređen, onda i nije toliki patriota kao što ga mediji predstavljaju godinama.
Ako mu u dva dana zadrhti ruka protiv jednog Kverija u najbitnijim poenima, onda on i nije tolika mentalna gromada kao što ste pisali i pišete redovno.
Budimo realni sad:
Čitajući sve vesti o Novaku, sve priloge, analize - stiče se utisak da je on zapenio više od svega na svetu da bude GOAT na kraju karijere, da je psihički toliko jak da bez problema vlada svojim emocijama.
I zbog tih preterivanja u vezi sa njim se posle ovakvih ''senzacija'' danima analizira, opravdava, traži izgovor kako se slika o savršenom Novaku ne bi narušila.
Na kraju, on je samo čovek. To je sve...

Kad si rodjen da budes niko

pre 7 godina

Ja da sam Novak, otišao bih u penziju odmah posle RG. Sve osvojio, nedostižan na prvom mestu, 100 milki na računu...ma vozdra, nek igra ko mora.
(Lik, 4. jul 2016 10:22)

E takvi malodusnici kao sto si ti nikad nista ne urade od svog zivota, a kamoli nesto veliko. Tako i onaj "Australijanac" Tomic kaze: "Meni je vazno da na velikim turnirima doguram u 1/4 finale, kasiram lovu, tako sam do sada nakupio 10 miliona, i da vozim Ferarija. Sve drugo me ne interesuje". Eto, ti si kao Tomic, samo jos da nekako zaradis 10 miliona.

Olimpijada traje četiri godine

pre 7 godina

@Džimi Barka
Ne sprema se Novak ni za kakvu olimpijadu, nego za Olimpijske igre u Riju, a ko ne zna šta su olimpijske igre a šta olimpijada on bi to trebalo da nauči. Da si jedini... ali ima vas mnogo koji to ne znate.

Bassamkonj

pre 7 godina

O kom starom Novaku vi pričate, alo?! Covek je izgubio jedan meč, ne 15 u nizu. Desava se i najboljima, ali to ne osporava da je on trenutno najbolji teniser, ako ne i svih vremena. Pozdrav citaocima b92.

Džimi Barka

pre 7 godina

Uopšte me ne čudi poraz, dečko je potrošio svu energiju kako bi konačno osvojio ono što mu fali a to je RG i pritom je vezao sva 4 slema u nizu. I pre početka sezone je naglasio da je prioritet RG pa olimpijada tako da bi jurišanje na sve velike trofeje bio preveliki teret, kako fizički tako i psihički. Očekujem pravog Noleta tek za Sinsinati i US open a dotle nek i ostali nešto 'ubodu'.... A sad Maestro na more u tople krajeve i uživaj sa porodicom, zaslužio si...

Petar

pre 7 godina

Novak je uvek bio senzacionalan teniser, bilo da vezuje 4 gs redom, bilo da posle takvog naleta ispadne u 3 kolu; bilo da podiže nivo tenisa na neke nove visine i menja igru; bilo da gubi meč kada se izbori za preokret...
On je neko ko vas šokira na oba fronta, ili vas oduševi igrom ili razočara.
Sa njim nema sredine.
Posle njegovih velikih mečeva, bilo da uzima pehar ili gubi u prvoj nedelji GS, ceo teniski svet lomi mozak pokušavajući da dešifruje razlog njegovog uspeha ili poraza.
Zbog svega ovoga mogu samo da kažem sa srećom u pokušaju da objasnite ovaj kiks. Već smo stigli od - umoran, kiša, teren, manjak sreće; do - Dzudin urok, mešanje sponzora, nameštanje Federeru da osvoji.
A samo jedan čovek sigurno zna zašto nije pobedio. To je Novak Đoković lično.

ZG TOM-šrauba

pre 7 godina

Da suigrali četvrtfinale ili polufinale Đoković bi glatko dobio zbog psiho pritiska slabijih igrača u takvoj fazi turnira, ovako u 2. ili 3. kolu takvi igrači mogu dobiti favorite jer još nisu potrošeni. Đoković će sada malo po Jadranu, odmor pa američki turniri...............

BezFilozofije

pre 7 godina

Jel mi ovde pričamo o šahu ili o tenisu? Mnogo se navaljuje na taj mentalni aspekt.
Šta znači to mentalno istrošen, psihički umoran, emotivno prazan?
Mentalna snaga u tenisu je u stvari šta, - samouverenost, a ona dolazi dobrim rezultatima, a dobri rezultati napornir treninzima, pipremama, talentom i predispozicijama za određen sport.
U profesionalnom sportu sportista može da bude samo fizički umoran, i to samo u dva slučaja. Prvi je ako se ne pipremi adekvatno i ne trenira dovoljno.
A drugi je recimo u primeru finala AOpena 2012, kada se dogodi neshvakidašnji meč koji traje kao tri prosečna meča.
Ali biti fizički umoran posle tri nedelje odmora i dva regularna meča na turniru je nemoguće sem ako se niste ni najmanje spremali za taj turnir.
Ovde se u stvari brka pojam između mentalne snage i motiva.
Ako nemate motiv onda nemate volje naravno.
A ako je neko psihički umoran, to znači da je zasićen, da nema motiv, a to ne može da bude slučaj sa Novakom jer je imao motiva da proba da osvoji taj kalendarski slem. Dakle, Novak se posle RG nije spremao, nije trenirao, oslanjao se na uspehe koje je postigao i na svoje ime. Međutim, neko kao Sem Kveri nema šta da izgubi protiv jednog Novaka. I naravno da će igrati bez tereta. A kada igrate rasterećeno protiv nekoga ko se nije spremao, kada nemate strah, a imate motiv, desi se ovo što se desilo. The End.

Fili - Pusis

pre 7 godina

Primetio sam nešto kao verni pratilac B92.
Samo 2 vrste komentara možeš da pročitaš ovde u seksiji Tenis.
Te dve vrste su Trol komentar i Nolobot komentar.
I to je to, nema iskrenih, stručnih komentara, sportske kritike, ništa..
Primer; recimo vest da je Novak osvojio 25 GS, tri kalendarska za redom, dobio Federera sa 6:0, 6:0, 6:0!

Trol komentari:
Ali Fed igra elegantnije te je bolji od Novaka; Novak se dopinguje, nije platio poraz, slaba konkurencija...

Nolob komentari:
A na pragu Slema svetog, gde se Božje ime slavi,
Sa reketom upaljenim, Nole junak se pojavi.
On rekete gore dize, iznad svoje glave svete,
I pokaza, šireći se, pehar zlatni, svoje dete!

A ako bi vest bila recimo Novak izgubio u prvom kolu sa 6:0, 6:0, 6:0 od čelendz igrača, ili Novak išamarao sudiju na sred meča, skinuo se go i jurio ball girls po terenu...

Trol komentari: Ali Federer šamara elegantnije, plati porez, to je od dopinga..

Nolob komentari: Nema veze majstore, bitno da se odmoriš, to je zbog mentalnog pražnjenja, Nole ti si Bog!...

I eto, jbg, valjda su oni koji su pisali ozbiljno oterani sa ovog portala, jer moderatori puštaju SVAKI trol i bot komentar a tvrde pazar oko onih pravih teniskih komentara!

Vaše ime

pre 7 godina

Pre samo par nedelja u Parizu se slušala himna Srbije - Bože Pravde!
Kome da se zahvalimo za taj ponos?
Na svakom od 100 miliona dolara stoji Novakov znoj kao potpis, a deo
tog kolača su nemalo puta osetili klinci širom sveta.
Kome da se zahvale za tu darežljivost?
Takođe, pre 5,6 godina Srbe su smatrali krvožednim plemenom Evrope
koje nema gram mozga, i koje iz hobija vrši genocid.
A danas, ta slika se znatno promenila.
Priča se da postoji neki Srbin koji je na vrhu sveta, a jako je skroman i darežljiv, pametan, iskren, pošten, priča par jezika, piše knjige, i stiže da bude najbolji. Pritom ne da na sebe i svoje, i bori se kao Lav u igri koja se zove - sam protiv svih.
Kome da se zahvalimo za tu novu sliku o Srbiji i Srbima?

skoci pa reci hop

pre 7 godina

Izgubi covek jedan mec, ospu visednevnu paljbu po njemu. Pa niste pisali ovoliko ni kad je pobedio na RG...
(Saki, 4. jul 2016 11:44)
Izgubio je jedan GS a ne samo jedan mec i to od autsajdera a malo
je vremena ostalo. Nego, nije mi jasna ova "trka" sa Federerom
a on jos uvijek 'kaska' dvije titule za Nadalom. Kako ove godine
igra pitanje je hoce li Nadala prestici do AO 2018. Sreca ponekad
zna da okrene ledja.

Laki

pre 7 godina

Aman ljudi, pa nije umro (ne daj Bože) ako je izgubio jedan meč. Nije mi jasan senzacionalistički pristup ovoj temi. Ovoliko se nije pričalo. ni kada su jedne godine zajedno ispali sa Vimbldona i Federer i Nadal (mislim da je bilo negde oko osmine finala). Pa svakome je bilo jasno da Novak posle Pariza ne može da osvoji Vimbldon, jer se psihički skroz ispraznio. Dalje, i on je čovek od krvi i mesa nije mogao više da gura tempo koji je držao skoro dve godine. A čeka ga Rio, pa USO (malte ne jedan za drugim), azijska turneja gde brani bodove... Da je kojim slučajem ostao na Vimbldonu i (eventualno) dogurao do finala, izgoreo bi k'o licna i bio bi izgubljen do kraja sezone.

Predo

pre 7 godina

Neverovatno mi je da je to tema, koja toliko preokupira medije, ne samo naše. Za mene je neočekivano što je izgubio od Kverija, očekivao sam da bi to moglo biti od Raonića ili Mareja.
Ne mogu reći da sam sretan zbog poraza, ali svaki Novakov navijač, pa i on sam treba da bude zadovoljan što se u takvom mentalnom i fizičkom stanju nije dogodila povreda, a ona je bila potpuno realna, jer želite više nego što realno možete. Setite se meča sa Del Potrom u Areni 2011.
Radi se o više stvari istovremeno. Novak bi verovatno dobio meč na centralnom terenu, ali je pitanje dokle bi stigao. Nije bio apsolutno spreman za ovaj turnir, sve se dešavalo po nekoj inerciji. Novak već dugo igra iz navike, ove godine, bez obzira na sjajne rezultate, nema napretka u igri, koji se svake godine primećivao, sve je to uglavnom rutinski odrađeno, na "safe mode-u". Nije se imalo vremena za neki intenzivniji rad još od januara. Činilo se da je pauza između RG i Wimbldona dovoljna, ali videlo se da nije, i na primeru Muguruze. Trebalo se resetovati i igru prilagoditi travi. Mi Muguruza, ni Novak nisu to uradili.
Ima Novak i porodicu, suprugu, koja ga sjajno podržava. Ali, kao i svaka žena na svetu, ona ga hoće i za sebe. Svi uspešni muškarci govore "još samo ovaj posao, pa još samo onaj", pa tako i Novak "još samo RG, pa Wimbldon, pa OI, pa onda US Open itd, itd. A osvojio si nekalendarski Grand Slam, prvi zaradio preko 100 mil. od nagrada. Dosta. nastavak sledi-

the end

pre 7 godina

Nema veze majstore, nema veze majstore, nema veze majstore; odmori se, odmori se, odmori se, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje, mentalno pražnjenje...
99% komentara.
Jel UME neko da napiše neku kritiku, a da nije plati porez, ili Nole nema pojma?
Znači neku realnu, sportsku kritiku, koja se inače piše posle poraza a ne pobeda.
Da se ogradim; ne želim da čitam pljuvačine o Novaku koji je postigao nešto što
je pre samo 5,6 godina bilo ravno najluđoj mašti.
San koji živimo sa Novakom deset godina, a za koji se on trudio čitav život, je nešto za poštovanje i divljenje, zauvek!
Ali da li moramo da non-stop čitamo jeftine izgovore? Napisati da se nije borio, da se nije spremio, da i nije toliko psihički jak; nema veze sa tim da je on u sportskom smislu nešto najbolje što nam se dogodilo, i da zbog uspeha koje je ostvario ostaje zauvek Šampion i živa legenda.
Kada će narod kod nas da shvati tu razliku? Nikada!

Banjalucanin

pre 7 godina

Koja je velicina nas Novak! Pa tri dana se samo prica o njegovom porazu. Lester, Island, Vels, Kveri..., koliko iznenadjenja u 2016oj godini. A sigurno je da ce se Nole vrlo brzo vratiti i nastaviti stazom uspjeha.

tišina

pre 7 godina

Pa ljudi moji, ako je izgubio nije propast sveta. I on je čovek. Već danima se svi trude da nađu neko opravdanje za njegov poraz. Prestanite više. Idemo dalje.

Đole

pre 7 godina

U pravu je. Ono sa Simonom je po svemu trebalo da izgubi, to što nije izgubio je čudo.
Ali, čuda su čuda baš zato što se ne dešavaju uvek.