Nedelja, 03.07.2016.

09:00

Filipusis: Nije Novak robot, umom nije bio na terenu

Nekada osmi teniser sveta Mark Filipusis kaže da Novak Đoković nije ličio na sebe u porazu od Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Filipusis: Nije Novak robot, umom nije bio na terenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

pitanjce

pre 7 godina

Saša,od kuda ti ideja da razgovaraš sa Filipusisom ,kad on po mišljnju Novakovih navijača nema blage veze i nikakav teniser, jer ga je Federer pobjeđivao na GS?

Milan

pre 7 godina

Poraz Novaka od Kverija je za ozbiljnu analizu.Teško je opisati Novakovo ponašanje u toku igre,jer je igrao tenis koji ne liči na Novakovu igru i možda bi psiholozi i psihijatri te teniski stručnjaci mogli dati kompetentnu ocenu. Ja navijam za Novaka od prvoga dana i svi znamo za njegove fantastične rezultate koji su plod rada,talenta,mnogo odricanja i za sve to je Novak primio preko 100 miliona dolara.Često se pitam zašto se ja živciram za svaki njegov loš servis,slabu igru, ponekad počnem da razmišlja o nameštanjima u susretima i puno toga. Dakle,Novak je dobro plaćen, postao je poznat i slavan u svetu i samo je čovek.Svi smo videli koliko puta je prekidan meč zbog kiše,a onda neshvatljivo da tamo neki sa nižim rangom igraju na centralnom igralištu i još puno toga što se krije od nas gledaoca -sve to i te kako psihiči utiče na čoveka. Oba tenisera su imala iste uslove i Novak je bio neprepoznatljiv, a ostaje čudno zašto je u drugom setu onako namerno gurao loptice u mrežu i poklanjao poene protivniku.Novak mi je izgledao kao da je ošamućen, pa ako se slabo osećao zašto nije predao meč, to bi bilo puno poštenije zbog nas navijača.Vrlo je ružno od Novaka i Troickoga da neće da igraju za svoju državu protiv VB, jer im je više stalo do njihovih ličnih interesa i zarade, njihova objašnjenja su providna.Novak igra promenljivo i posle uspeha dolaze padovi, a to su biološke zakonitosti,prestanimo se sikirati,Novak prima pare,a ne mi i uglavnom to je dobar biznis za talente.Srećno N

Mile

pre 7 godina

Mnogo si mi pao u očima Novak. Trebao si bre ispisati historiju ove godine, a ti si pokazao da si ipak samo jedan običan teniser bez karizme. Moram priznati da su Federer i Nadal ipak za tebe veličine. Slobodno se vrati u svoju kneževinu, za mene više ne postojiš.

Petar

pre 7 godina

Jeste mu majka Srpkinja sa uzetim italijanskim drzavljanstvom, zenu sam upoznao u Melburnu! To sto je Italijanka ne znaci da nije Srpkinja, kao sto mu je otac Grk a on Australijanac.

pera trol

pre 7 godina

Novakovo vreme prolazi, godine ga stizu, nije vise to to. Ako uspe jos nesto da osvoji moze da peva, vreme je za nove snage. Penzija!

neutralan navijač

pre 7 godina

Nije Novak "robot" ali nisu isto tako bili Nadal,Federer u vremenu svoje dominacije..To je valjda svima jasno odavno da se ponekad mora izgubiti a ne misliti da moze vecno da traje.

gandra šajkaš

pre 7 godina

Kad osvaja onda je Bog,kad gubi onda je luzer. To je u psihi ljudi na svakom delu kontinenta. Pogledaj te samo komentare medija svuda po svetu. A Novak je samo čovek,čovek od krvi i mesa. Osećajno biće puno emocija.....a emocije na ovom slemu su zatajile. Osvojio je toliko željeni RG i jednostavno se ispraznio....posle RG-a mu je ostala samo ravna crta. Da bi se ta ravna crta ponovo iskrivila mora nešto dobro da ga prodrma.....A uspeće Novak da se "digne" i da nastavi gde je zastao....

Sonpen penson

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!(Miki, 03. jul 2016 09:20)"Majka mu je italijanka, otac grk.
(Teodosije, 03. jul 2016 09:52)

Italija je u okolini Novog Sada :)

darmar

pre 7 godina

Ako smo se nečijih pobeda nagledali, to su Novakove i da ne daj bože prestane da pobeđuje,napobeđivao se dovoljno i za nas i za sebe a i za svoje protivnike... hvala mu. ???

Drži se Ozmo :)

pre 7 godina

Malo se glava ohladila preko noći, i shvatio sam koliko smo mnogo očekivali od Novaka. Pa on bi samo trijumfom na Wimbdlonu ove godine postao prvi u istoriji u nekih milion segmenata.
Mnogo je kume...mnogo je! Ima i on dušu, malo se opustio posle prokletog RG, možda se malo ulenjio pa se nije ni spremao, imao je ipak veliko samopouzdanje kao tek treći u istoriji koji je vezao sva 4 GS.
Počeo je da se budi odmah kako je W krenuo, pre svega se videlo da on igra igru kao sa šljake, da nije navikao telo i udarce na travu na kojoj nije imao oficijalni meč od finala 2015.
Sad, možda mali neprofesionalizam od Novaka sa te strane, ali kako da mu zameri čovek kad je bio pod euforijom RG? Pa on je taj pehar jurio ceo život.
I eto, ja mislim da je to i razlog poraza. Nikakve naravno zasićenosti, umora ili privatnog problema. Nole obožava tenis, neće ga se zasititi do kraja života, pustite vi medijske izjave koje daje, njemu je najteže posle poraza. Prosto, bez obzira koliko si dobar, nadmoćan, samouveren, ako ne treniraš, ako se ne znojiš, ode voz!
Zato i jeste sve ovo neshvatljiv uspeh što je uradio u poslednjih 18 meseci. Trening, turnir, kuća-poso... pa ne može tako pet godina.
Tj može, ali onda bi zanemario sina, ženu, porodicu, prijatelje, i bio bi fanatik kakav se nije rodio u svetu sporta nikada.

Aca

pre 7 godina

Toliko smo navikli na Novakove titule da mu ovo dodje kao smak sveta, tek sada vidimo koliko je bilo tesko da se vezu tolike pobede, Novak je bez premca najbolji svih vremena i ne trebaju mu 18GS

rafa

pre 7 godina

Kao i sto sam najavio, sigurna igra i pobeda Kverija..Jednostavno, za nijansu je kvalitetniji igrac od Novaka..Covek napreduje svaki dan i razlika moze biti samo veca ..

laaaa

pre 7 godina

@Srbin Federer je u finalima GS pobedjivao i Mareja i Nadala i Djokova, a ti koji "veze nemaju" Rodik i Safin deru Djokovica u medjusobnom skoru. Pozzzy

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo mi je krivo sto ce RF sada da osvoji Vimbldon. A to sto je NDj izgubio,nije strasno,njemu je potrebno godinu dana odmora.
(C i n i k, 3. jul 2016 10:35)

Budi bez brige; Rođine šanse da osvoji ovo ne prelaze 2%.
Ako i dođe do finala pored Nišikorija i Raonića, Marej će ga ispeglati bez problema. ;)

oxydant

pre 7 godina

Novak je lane posle neuspeha u RG bio spreman za Wimbledon.Ove
godine stvari se preokrenule. Zašto je bilo ovako i da li je baš moralo da bude ovako-najbolje zna sam Novak.Iskustva nikad dosta.Moje iskustvo kaže: Novaka neuspeh uvek ojača!

Dr Vladeta Jerotic

pre 7 godina

Ubedjen sam da je Novak izgubio da ne bi stigao umoran na Olimpijske Igre. Ne moze "i jare i pare", tako da srecno na OI!

Mare

pre 7 godina

Dobro je sto je i izgubio, taman ce da se odmori i bude onaj stari. Pritusak je veliki, koliko god se trudio da izbegnes pritisak, primetis da svuda pricaju o tebi, otvoris internet svaka druga vest o tebi. Nema veze. Nole samo jako! Gledamo.se na OI!

Jova

pre 7 godina

Mi možemo samo nagađati, Novak tačno zna razlog jučerašnjeg poraza. Koji se ne odaziva na ime S.Kverija. A pošto zna, popraviće. Ako je do njega.

Šta god Novakovi navijači ( i nenavijači, kad smo već kod toga ) mislili, W je tek sad otvoren. I zanimljiv. Ima da leti perje.

Pozdrav svima

Srbin

pre 7 godina

Kad nema KRALJA misevi kolo vode (Federer Marej ...) Federer samo tako i moze da se nada necemu. On je navikao da osvaja titule na G.Slemovima sa igracima koji zajedno nemaju 10 atp turnira, Filipusis, Soderling,Gonzales, Bagdatis doduse ima Filipusis 1 masters. Mnogo jaka konkurencija. Ali sada je on mator po vama a kada pobedjuje onda je Bog Da vam nepricam sto je pobedjivao vecite gubitnike Hjuita i Rodika. RAFA FEDERER 22 11 pametnom dosta.

Aleksandar

pre 7 godina

Godinama mu se stvarao pritisak... RG, moram uzeti RG. A onda ga je uzeo, i sastavio da sva cetiri budu njegova... Prvi posle x godina, prvi u Open eri, prvi na cetiri podloge... ma nije ni vazno. Da li iko od nas moze da shvati koje je to emotivno praznjenje! Nikakvo cudo da se ovo desilo.

Denim Freak

pre 7 godina

Jao
Maco kako si ti lepa, da dragi A ona haljina što si mi kupio kako mi samo čuči, da draga, sad ću ja da završim nabrzinu pa ću da ti čitav dan da govorim kako si lepa, i td....
Nole brate džaba ti sve!!!!

gh

pre 7 godina

Filipusis i Kveri, kakva slucajnost....momci koji traze devojke u rijaliti programima. Filipusis pre nekoliko godina a Kveri nedavno kao "Milioner trazi devojku".

Jumko

pre 7 godina

Nole ce se vratiti jaci nego ikada, uvek zavrsnicu odigra perfektno!
(Madjioničar, 3. jul 2016 09:30)

Gde će se vratiti?Zenit karijere je iza njega.Sa 29 je došao do sva 4 gren slema.Federer sa 27,Nadal sa 24.Federer je sa 30 godina i 11 meseci osvojio svoj poslednji gren slem.Misliš da će Đoković da ih osvaja u 30im?Oće juče malo.Karijera mu se polako ali sigurno završava.

marko

pre 7 godina

krivo mi je sto je izgubio, nije bio svoj, igrao je defanzivno, koji su razlozi to on zna, qveri ce ispasti u sledecoj rundi, sto ce govoriti da bi nole izgubio svakako u ovom trenutku

Jumko

pre 7 godina

Jako mi je drago sto su sve ove zavere sa Endijevom mamom, krovom, kisom, zrebom, igranjem na terenu br 1, upadom Bolitijerija na konferenciju za novinare itd, uspele! Tako tako, nadam se i u buducnosti svetskim namestaljkama da Djokovic, oko koga se vrti svet, ne osvoji Gs titulu.

anica

pre 7 godina

Novak je uradio mnogo i da sad batali tenis...pred njim je jos velikih izazova..titula. Vratice se jaci u inat svima koji su izmileli iz rupa I obradovali se njegovom padu.
Odmorice se...trenirati..ide Olimpijada..Sinsi..Us open..ponovo prilika za istoriju.
Napred Nole..volimo te puno...ozdravi!

james

pre 7 godina

vi koji omalovazavate novaka ( ne samo njega nego i druge velike sportiste, messi, ronaldo....) nikad ni kartu za stadion ili halu gde je on (oni) razvaljivao kulove niste imali a velika vecina vas ni na geografskoj karti ne moze da nadje mesta na planeti gde se to desavalo.

zato vas molim da ne cinite sebe glupljim nego sto jeste.
hvala.

Dr.Roddick

pre 7 godina

a mene noletovci skoro ubedili po forumimam da je nas prebacivac terminator, vanzemaljac.. kad ono...

Vreme je da se pomirite, usao je u 30-u godinu, svaki mesec je malo malo sporiji, manje precizan, slabiji..list goes on

zoran

pre 7 godina

Normalno da je neraspolozen kada mu kazu rezultat turnira unapred , a on nije pobednik vec je pehar namenjen nekom drugom. Nije tesko zakljuciti kome ce to otici. Zar mislite da je zaradjeno preko 100 miliona dolara bezuslovno...? U tom svetu velikog novca tako ne sto ne postoji.
Prvi put je namesten turnir, ocigledno, kada je Novak prepustio pobedu Endiju...to su cak I engleski komentatori primetli na Skajpu. Sada se pokusava Federeru omoguciti da poslednji put podigne pehar...videcemo da li ce uspeti.

Teodosije

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!
(Miki, 03. jul 2016 09:20)"
Majka mu je italijanka, otac grk.

boris…

pre 7 godina

Nije mogao vise,psihicki i fizicki je iscrpljen.30GS pobeda,90dobijenih setova,zadnja dva GS problemi sa kisom stalno,sto unosi nervozu.Emotivno ispraznjen posle kompletiranja GS.Da nije sad izgubio mislim da bi preumoran otisao na Olimpijadu,ovako sam siguran da ce tamo biti spreman 100%.Meni je bitnije da tamo uzme zlato,jer ce imati priliku sad i mozda jos jednom,a GS ce biti jos 20-ak i više učešća.Zato idemo dalje:OI,Sinsinati,US open!

Golub Dzukela

pre 7 godina

Tacno tako, mentalno je izgubio mec. Mislim da smo i mi gledaoci osjetili Novakovu nesigurnost u razmjenama. Nije bilo ono e super sad ga ima, jer je Kveri isto bio siguran sve dok ne pokusa divovski da napdne. Sve u svemu, jedan lijep i koristan odmor za Novaka. Ispisao je istoriju sto se tice posjedovanja sva cetri GS-a. A sad ide samo na GS i olimpijsko zlato. 3gs ove godine, 2gs sledece dvije godine i nek uzme jos 2 do kraja karijere i to je to.

Jumko

pre 7 godina

Pitam se da li djokovicevci sada shvataju da Djokovic nece prestici Rodzera po Gs titulama, najvaznijem parametru u tenisu i koliki je ustvari Rodzerov podvig od 17 komada!? U ovoj bednoj konkurenciji ispadas od Kverija, smesno...

boris…

pre 7 godina

Nije mogao vise,psihicki i fizicki je iscrpljen.30GS pobeda,90dobijenih setova,zadnja dva GS problemi sa kisom stalno,sto unosi nervozu.Emotivno ispraznjen posle kompletiranja GS.Da nije sad izgubio mislim da bi preumoran otisao na Olimpijadu,ovako sam siguran da ce tamo biti spreman 100%.Meni je bitnije da tamo uzme zlato,jer ce imati priliku sad i mozda jos jednom,a GS ce biti jos 20-ak i više učešća.Zato idemo dalje:OI,Sinsinati,US open!

Golub Dzukela

pre 7 godina

Tacno tako, mentalno je izgubio mec. Mislim da smo i mi gledaoci osjetili Novakovu nesigurnost u razmjenama. Nije bilo ono e super sad ga ima, jer je Kveri isto bio siguran sve dok ne pokusa divovski da napdne. Sve u svemu, jedan lijep i koristan odmor za Novaka. Ispisao je istoriju sto se tice posjedovanja sva cetri GS-a. A sad ide samo na GS i olimpijsko zlato. 3gs ove godine, 2gs sledece dvije godine i nek uzme jos 2 do kraja karijere i to je to.

james

pre 7 godina

vi koji omalovazavate novaka ( ne samo njega nego i druge velike sportiste, messi, ronaldo....) nikad ni kartu za stadion ili halu gde je on (oni) razvaljivao kulove niste imali a velika vecina vas ni na geografskoj karti ne moze da nadje mesta na planeti gde se to desavalo.

zato vas molim da ne cinite sebe glupljim nego sto jeste.
hvala.

Teodosije

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!
(Miki, 03. jul 2016 09:20)"
Majka mu je italijanka, otac grk.

Srbin

pre 7 godina

Kad nema KRALJA misevi kolo vode (Federer Marej ...) Federer samo tako i moze da se nada necemu. On je navikao da osvaja titule na G.Slemovima sa igracima koji zajedno nemaju 10 atp turnira, Filipusis, Soderling,Gonzales, Bagdatis doduse ima Filipusis 1 masters. Mnogo jaka konkurencija. Ali sada je on mator po vama a kada pobedjuje onda je Bog Da vam nepricam sto je pobedjivao vecite gubitnike Hjuita i Rodika. RAFA FEDERER 22 11 pametnom dosta.

marko

pre 7 godina

krivo mi je sto je izgubio, nije bio svoj, igrao je defanzivno, koji su razlozi to on zna, qveri ce ispasti u sledecoj rundi, sto ce govoriti da bi nole izgubio svakako u ovom trenutku

gandra šajkaš

pre 7 godina

Kad osvaja onda je Bog,kad gubi onda je luzer. To je u psihi ljudi na svakom delu kontinenta. Pogledaj te samo komentare medija svuda po svetu. A Novak je samo čovek,čovek od krvi i mesa. Osećajno biće puno emocija.....a emocije na ovom slemu su zatajile. Osvojio je toliko željeni RG i jednostavno se ispraznio....posle RG-a mu je ostala samo ravna crta. Da bi se ta ravna crta ponovo iskrivila mora nešto dobro da ga prodrma.....A uspeće Novak da se "digne" i da nastavi gde je zastao....

Drži se Ozmo :)

pre 7 godina

Malo se glava ohladila preko noći, i shvatio sam koliko smo mnogo očekivali od Novaka. Pa on bi samo trijumfom na Wimbdlonu ove godine postao prvi u istoriji u nekih milion segmenata.
Mnogo je kume...mnogo je! Ima i on dušu, malo se opustio posle prokletog RG, možda se malo ulenjio pa se nije ni spremao, imao je ipak veliko samopouzdanje kao tek treći u istoriji koji je vezao sva 4 GS.
Počeo je da se budi odmah kako je W krenuo, pre svega se videlo da on igra igru kao sa šljake, da nije navikao telo i udarce na travu na kojoj nije imao oficijalni meč od finala 2015.
Sad, možda mali neprofesionalizam od Novaka sa te strane, ali kako da mu zameri čovek kad je bio pod euforijom RG? Pa on je taj pehar jurio ceo život.
I eto, ja mislim da je to i razlog poraza. Nikakve naravno zasićenosti, umora ili privatnog problema. Nole obožava tenis, neće ga se zasititi do kraja života, pustite vi medijske izjave koje daje, njemu je najteže posle poraza. Prosto, bez obzira koliko si dobar, nadmoćan, samouveren, ako ne treniraš, ako se ne znojiš, ode voz!
Zato i jeste sve ovo neshvatljiv uspeh što je uradio u poslednjih 18 meseci. Trening, turnir, kuća-poso... pa ne može tako pet godina.
Tj može, ali onda bi zanemario sina, ženu, porodicu, prijatelje, i bio bi fanatik kakav se nije rodio u svetu sporta nikada.

Dr.Roddick

pre 7 godina

a mene noletovci skoro ubedili po forumimam da je nas prebacivac terminator, vanzemaljac.. kad ono...

Vreme je da se pomirite, usao je u 30-u godinu, svaki mesec je malo malo sporiji, manje precizan, slabiji..list goes on

Jumko

pre 7 godina

Pitam se da li djokovicevci sada shvataju da Djokovic nece prestici Rodzera po Gs titulama, najvaznijem parametru u tenisu i koliki je ustvari Rodzerov podvig od 17 komada!? U ovoj bednoj konkurenciji ispadas od Kverija, smesno...

oxydant

pre 7 godina

Novak je lane posle neuspeha u RG bio spreman za Wimbledon.Ove
godine stvari se preokrenule. Zašto je bilo ovako i da li je baš moralo da bude ovako-najbolje zna sam Novak.Iskustva nikad dosta.Moje iskustvo kaže: Novaka neuspeh uvek ojača!

neutralan navijač

pre 7 godina

Nije Novak "robot" ali nisu isto tako bili Nadal,Federer u vremenu svoje dominacije..To je valjda svima jasno odavno da se ponekad mora izgubiti a ne misliti da moze vecno da traje.

Jumko

pre 7 godina

Jako mi je drago sto su sve ove zavere sa Endijevom mamom, krovom, kisom, zrebom, igranjem na terenu br 1, upadom Bolitijerija na konferenciju za novinare itd, uspele! Tako tako, nadam se i u buducnosti svetskim namestaljkama da Djokovic, oko koga se vrti svet, ne osvoji Gs titulu.

Dr Vladeta Jerotic

pre 7 godina

Ubedjen sam da je Novak izgubio da ne bi stigao umoran na Olimpijske Igre. Ne moze "i jare i pare", tako da srecno na OI!

Denim Freak

pre 7 godina

Jao
Maco kako si ti lepa, da dragi A ona haljina što si mi kupio kako mi samo čuči, da draga, sad ću ja da završim nabrzinu pa ću da ti čitav dan da govorim kako si lepa, i td....
Nole brate džaba ti sve!!!!

Mare

pre 7 godina

Dobro je sto je i izgubio, taman ce da se odmori i bude onaj stari. Pritusak je veliki, koliko god se trudio da izbegnes pritisak, primetis da svuda pricaju o tebi, otvoris internet svaka druga vest o tebi. Nema veze. Nole samo jako! Gledamo.se na OI!

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo mi je krivo sto ce RF sada da osvoji Vimbldon. A to sto je NDj izgubio,nije strasno,njemu je potrebno godinu dana odmora.
(C i n i k, 3. jul 2016 10:35)

Budi bez brige; Rođine šanse da osvoji ovo ne prelaze 2%.
Ako i dođe do finala pored Nišikorija i Raonića, Marej će ga ispeglati bez problema. ;)

Petar

pre 7 godina

Jeste mu majka Srpkinja sa uzetim italijanskim drzavljanstvom, zenu sam upoznao u Melburnu! To sto je Italijanka ne znaci da nije Srpkinja, kao sto mu je otac Grk a on Australijanac.

Aca

pre 7 godina

Toliko smo navikli na Novakove titule da mu ovo dodje kao smak sveta, tek sada vidimo koliko je bilo tesko da se vezu tolike pobede, Novak je bez premca najbolji svih vremena i ne trebaju mu 18GS

Aleksandar

pre 7 godina

Godinama mu se stvarao pritisak... RG, moram uzeti RG. A onda ga je uzeo, i sastavio da sva cetiri budu njegova... Prvi posle x godina, prvi u Open eri, prvi na cetiri podloge... ma nije ni vazno. Da li iko od nas moze da shvati koje je to emotivno praznjenje! Nikakvo cudo da se ovo desilo.

Sonpen penson

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!(Miki, 03. jul 2016 09:20)"Majka mu je italijanka, otac grk.
(Teodosije, 03. jul 2016 09:52)

Italija je u okolini Novog Sada :)

Jova

pre 7 godina

Mi možemo samo nagađati, Novak tačno zna razlog jučerašnjeg poraza. Koji se ne odaziva na ime S.Kverija. A pošto zna, popraviće. Ako je do njega.

Šta god Novakovi navijači ( i nenavijači, kad smo već kod toga ) mislili, W je tek sad otvoren. I zanimljiv. Ima da leti perje.

Pozdrav svima

zoran

pre 7 godina

Normalno da je neraspolozen kada mu kazu rezultat turnira unapred , a on nije pobednik vec je pehar namenjen nekom drugom. Nije tesko zakljuciti kome ce to otici. Zar mislite da je zaradjeno preko 100 miliona dolara bezuslovno...? U tom svetu velikog novca tako ne sto ne postoji.
Prvi put je namesten turnir, ocigledno, kada je Novak prepustio pobedu Endiju...to su cak I engleski komentatori primetli na Skajpu. Sada se pokusava Federeru omoguciti da poslednji put podigne pehar...videcemo da li ce uspeti.

Jumko

pre 7 godina

Nole ce se vratiti jaci nego ikada, uvek zavrsnicu odigra perfektno!
(Madjioničar, 3. jul 2016 09:30)

Gde će se vratiti?Zenit karijere je iza njega.Sa 29 je došao do sva 4 gren slema.Federer sa 27,Nadal sa 24.Federer je sa 30 godina i 11 meseci osvojio svoj poslednji gren slem.Misliš da će Đoković da ih osvaja u 30im?Oće juče malo.Karijera mu se polako ali sigurno završava.

anica

pre 7 godina

Novak je uradio mnogo i da sad batali tenis...pred njim je jos velikih izazova..titula. Vratice se jaci u inat svima koji su izmileli iz rupa I obradovali se njegovom padu.
Odmorice se...trenirati..ide Olimpijada..Sinsi..Us open..ponovo prilika za istoriju.
Napred Nole..volimo te puno...ozdravi!

rafa

pre 7 godina

Kao i sto sam najavio, sigurna igra i pobeda Kverija..Jednostavno, za nijansu je kvalitetniji igrac od Novaka..Covek napreduje svaki dan i razlika moze biti samo veca ..

laaaa

pre 7 godina

@Srbin Federer je u finalima GS pobedjivao i Mareja i Nadala i Djokova, a ti koji "veze nemaju" Rodik i Safin deru Djokovica u medjusobnom skoru. Pozzzy

pera trol

pre 7 godina

Novakovo vreme prolazi, godine ga stizu, nije vise to to. Ako uspe jos nesto da osvoji moze da peva, vreme je za nove snage. Penzija!

darmar

pre 7 godina

Ako smo se nečijih pobeda nagledali, to su Novakove i da ne daj bože prestane da pobeđuje,napobeđivao se dovoljno i za nas i za sebe a i za svoje protivnike... hvala mu. ???

gh

pre 7 godina

Filipusis i Kveri, kakva slucajnost....momci koji traze devojke u rijaliti programima. Filipusis pre nekoliko godina a Kveri nedavno kao "Milioner trazi devojku".

pitanjce

pre 7 godina

Saša,od kuda ti ideja da razgovaraš sa Filipusisom ,kad on po mišljnju Novakovih navijača nema blage veze i nikakav teniser, jer ga je Federer pobjeđivao na GS?

Mile

pre 7 godina

Mnogo si mi pao u očima Novak. Trebao si bre ispisati historiju ove godine, a ti si pokazao da si ipak samo jedan običan teniser bez karizme. Moram priznati da su Federer i Nadal ipak za tebe veličine. Slobodno se vrati u svoju kneževinu, za mene više ne postojiš.

Milan

pre 7 godina

Poraz Novaka od Kverija je za ozbiljnu analizu.Teško je opisati Novakovo ponašanje u toku igre,jer je igrao tenis koji ne liči na Novakovu igru i možda bi psiholozi i psihijatri te teniski stručnjaci mogli dati kompetentnu ocenu. Ja navijam za Novaka od prvoga dana i svi znamo za njegove fantastične rezultate koji su plod rada,talenta,mnogo odricanja i za sve to je Novak primio preko 100 miliona dolara.Često se pitam zašto se ja živciram za svaki njegov loš servis,slabu igru, ponekad počnem da razmišlja o nameštanjima u susretima i puno toga. Dakle,Novak je dobro plaćen, postao je poznat i slavan u svetu i samo je čovek.Svi smo videli koliko puta je prekidan meč zbog kiše,a onda neshvatljivo da tamo neki sa nižim rangom igraju na centralnom igralištu i još puno toga što se krije od nas gledaoca -sve to i te kako psihiči utiče na čoveka. Oba tenisera su imala iste uslove i Novak je bio neprepoznatljiv, a ostaje čudno zašto je u drugom setu onako namerno gurao loptice u mrežu i poklanjao poene protivniku.Novak mi je izgledao kao da je ošamućen, pa ako se slabo osećao zašto nije predao meč, to bi bilo puno poštenije zbog nas navijača.Vrlo je ružno od Novaka i Troickoga da neće da igraju za svoju državu protiv VB, jer im je više stalo do njihovih ličnih interesa i zarade, njihova objašnjenja su providna.Novak igra promenljivo i posle uspeha dolaze padovi, a to su biološke zakonitosti,prestanimo se sikirati,Novak prima pare,a ne mi i uglavnom to je dobar biznis za talente.Srećno N

Dr.Roddick

pre 7 godina

a mene noletovci skoro ubedili po forumimam da je nas prebacivac terminator, vanzemaljac.. kad ono...

Vreme je da se pomirite, usao je u 30-u godinu, svaki mesec je malo malo sporiji, manje precizan, slabiji..list goes on

Jumko

pre 7 godina

Pitam se da li djokovicevci sada shvataju da Djokovic nece prestici Rodzera po Gs titulama, najvaznijem parametru u tenisu i koliki je ustvari Rodzerov podvig od 17 komada!? U ovoj bednoj konkurenciji ispadas od Kverija, smesno...

Denim Freak

pre 7 godina

Jao
Maco kako si ti lepa, da dragi A ona haljina što si mi kupio kako mi samo čuči, da draga, sad ću ja da završim nabrzinu pa ću da ti čitav dan da govorim kako si lepa, i td....
Nole brate džaba ti sve!!!!

Jumko

pre 7 godina

Jako mi je drago sto su sve ove zavere sa Endijevom mamom, krovom, kisom, zrebom, igranjem na terenu br 1, upadom Bolitijerija na konferenciju za novinare itd, uspele! Tako tako, nadam se i u buducnosti svetskim namestaljkama da Djokovic, oko koga se vrti svet, ne osvoji Gs titulu.

pera trol

pre 7 godina

Novakovo vreme prolazi, godine ga stizu, nije vise to to. Ako uspe jos nesto da osvoji moze da peva, vreme je za nove snage. Penzija!

Srbin

pre 7 godina

Kad nema KRALJA misevi kolo vode (Federer Marej ...) Federer samo tako i moze da se nada necemu. On je navikao da osvaja titule na G.Slemovima sa igracima koji zajedno nemaju 10 atp turnira, Filipusis, Soderling,Gonzales, Bagdatis doduse ima Filipusis 1 masters. Mnogo jaka konkurencija. Ali sada je on mator po vama a kada pobedjuje onda je Bog Da vam nepricam sto je pobedjivao vecite gubitnike Hjuita i Rodika. RAFA FEDERER 22 11 pametnom dosta.

gh

pre 7 godina

Filipusis i Kveri, kakva slucajnost....momci koji traze devojke u rijaliti programima. Filipusis pre nekoliko godina a Kveri nedavno kao "Milioner trazi devojku".

rafa

pre 7 godina

Kao i sto sam najavio, sigurna igra i pobeda Kverija..Jednostavno, za nijansu je kvalitetniji igrac od Novaka..Covek napreduje svaki dan i razlika moze biti samo veca ..

boris…

pre 7 godina

Nije mogao vise,psihicki i fizicki je iscrpljen.30GS pobeda,90dobijenih setova,zadnja dva GS problemi sa kisom stalno,sto unosi nervozu.Emotivno ispraznjen posle kompletiranja GS.Da nije sad izgubio mislim da bi preumoran otisao na Olimpijadu,ovako sam siguran da ce tamo biti spreman 100%.Meni je bitnije da tamo uzme zlato,jer ce imati priliku sad i mozda jos jednom,a GS ce biti jos 20-ak i više učešća.Zato idemo dalje:OI,Sinsinati,US open!

Mile

pre 7 godina

Mnogo si mi pao u očima Novak. Trebao si bre ispisati historiju ove godine, a ti si pokazao da si ipak samo jedan običan teniser bez karizme. Moram priznati da su Federer i Nadal ipak za tebe veličine. Slobodno se vrati u svoju kneževinu, za mene više ne postojiš.

Golub Dzukela

pre 7 godina

Tacno tako, mentalno je izgubio mec. Mislim da smo i mi gledaoci osjetili Novakovu nesigurnost u razmjenama. Nije bilo ono e super sad ga ima, jer je Kveri isto bio siguran sve dok ne pokusa divovski da napdne. Sve u svemu, jedan lijep i koristan odmor za Novaka. Ispisao je istoriju sto se tice posjedovanja sva cetri GS-a. A sad ide samo na GS i olimpijsko zlato. 3gs ove godine, 2gs sledece dvije godine i nek uzme jos 2 do kraja karijere i to je to.

Jumko

pre 7 godina

Nole ce se vratiti jaci nego ikada, uvek zavrsnicu odigra perfektno!
(Madjioničar, 3. jul 2016 09:30)

Gde će se vratiti?Zenit karijere je iza njega.Sa 29 je došao do sva 4 gren slema.Federer sa 27,Nadal sa 24.Federer je sa 30 godina i 11 meseci osvojio svoj poslednji gren slem.Misliš da će Đoković da ih osvaja u 30im?Oće juče malo.Karijera mu se polako ali sigurno završava.

james

pre 7 godina

vi koji omalovazavate novaka ( ne samo njega nego i druge velike sportiste, messi, ronaldo....) nikad ni kartu za stadion ili halu gde je on (oni) razvaljivao kulove niste imali a velika vecina vas ni na geografskoj karti ne moze da nadje mesta na planeti gde se to desavalo.

zato vas molim da ne cinite sebe glupljim nego sto jeste.
hvala.

Milan

pre 7 godina

Poraz Novaka od Kverija je za ozbiljnu analizu.Teško je opisati Novakovo ponašanje u toku igre,jer je igrao tenis koji ne liči na Novakovu igru i možda bi psiholozi i psihijatri te teniski stručnjaci mogli dati kompetentnu ocenu. Ja navijam za Novaka od prvoga dana i svi znamo za njegove fantastične rezultate koji su plod rada,talenta,mnogo odricanja i za sve to je Novak primio preko 100 miliona dolara.Često se pitam zašto se ja živciram za svaki njegov loš servis,slabu igru, ponekad počnem da razmišlja o nameštanjima u susretima i puno toga. Dakle,Novak je dobro plaćen, postao je poznat i slavan u svetu i samo je čovek.Svi smo videli koliko puta je prekidan meč zbog kiše,a onda neshvatljivo da tamo neki sa nižim rangom igraju na centralnom igralištu i još puno toga što se krije od nas gledaoca -sve to i te kako psihiči utiče na čoveka. Oba tenisera su imala iste uslove i Novak je bio neprepoznatljiv, a ostaje čudno zašto je u drugom setu onako namerno gurao loptice u mrežu i poklanjao poene protivniku.Novak mi je izgledao kao da je ošamućen, pa ako se slabo osećao zašto nije predao meč, to bi bilo puno poštenije zbog nas navijača.Vrlo je ružno od Novaka i Troickoga da neće da igraju za svoju državu protiv VB, jer im je više stalo do njihovih ličnih interesa i zarade, njihova objašnjenja su providna.Novak igra promenljivo i posle uspeha dolaze padovi, a to su biološke zakonitosti,prestanimo se sikirati,Novak prima pare,a ne mi i uglavnom to je dobar biznis za talente.Srećno N

laaaa

pre 7 godina

@Srbin Federer je u finalima GS pobedjivao i Mareja i Nadala i Djokova, a ti koji "veze nemaju" Rodik i Safin deru Djokovica u medjusobnom skoru. Pozzzy

zoran

pre 7 godina

Normalno da je neraspolozen kada mu kazu rezultat turnira unapred , a on nije pobednik vec je pehar namenjen nekom drugom. Nije tesko zakljuciti kome ce to otici. Zar mislite da je zaradjeno preko 100 miliona dolara bezuslovno...? U tom svetu velikog novca tako ne sto ne postoji.
Prvi put je namesten turnir, ocigledno, kada je Novak prepustio pobedu Endiju...to su cak I engleski komentatori primetli na Skajpu. Sada se pokusava Federeru omoguciti da poslednji put podigne pehar...videcemo da li ce uspeti.

marko

pre 7 godina

krivo mi je sto je izgubio, nije bio svoj, igrao je defanzivno, koji su razlozi to on zna, qveri ce ispasti u sledecoj rundi, sto ce govoriti da bi nole izgubio svakako u ovom trenutku

Teodosije

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!
(Miki, 03. jul 2016 09:20)"
Majka mu je italijanka, otac grk.

Sonpen penson

pre 7 godina

"Filipusis navija za Novaka jer mu je majka iz okoline Novog Sada...covek nase gore list!(Miki, 03. jul 2016 09:20)"Majka mu je italijanka, otac grk.
(Teodosije, 03. jul 2016 09:52)

Italija je u okolini Novog Sada :)

Dr Vladeta Jerotic

pre 7 godina

Ubedjen sam da je Novak izgubio da ne bi stigao umoran na Olimpijske Igre. Ne moze "i jare i pare", tako da srecno na OI!

Onako u prolazu

pre 7 godina

Samo mi je krivo sto ce RF sada da osvoji Vimbldon. A to sto je NDj izgubio,nije strasno,njemu je potrebno godinu dana odmora.
(C i n i k, 3. jul 2016 10:35)

Budi bez brige; Rođine šanse da osvoji ovo ne prelaze 2%.
Ako i dođe do finala pored Nišikorija i Raonića, Marej će ga ispeglati bez problema. ;)

Aca

pre 7 godina

Toliko smo navikli na Novakove titule da mu ovo dodje kao smak sveta, tek sada vidimo koliko je bilo tesko da se vezu tolike pobede, Novak je bez premca najbolji svih vremena i ne trebaju mu 18GS

gandra šajkaš

pre 7 godina

Kad osvaja onda je Bog,kad gubi onda je luzer. To je u psihi ljudi na svakom delu kontinenta. Pogledaj te samo komentare medija svuda po svetu. A Novak je samo čovek,čovek od krvi i mesa. Osećajno biće puno emocija.....a emocije na ovom slemu su zatajile. Osvojio je toliko željeni RG i jednostavno se ispraznio....posle RG-a mu je ostala samo ravna crta. Da bi se ta ravna crta ponovo iskrivila mora nešto dobro da ga prodrma.....A uspeće Novak da se "digne" i da nastavi gde je zastao....

Petar

pre 7 godina

Jeste mu majka Srpkinja sa uzetim italijanskim drzavljanstvom, zenu sam upoznao u Melburnu! To sto je Italijanka ne znaci da nije Srpkinja, kao sto mu je otac Grk a on Australijanac.

Drži se Ozmo :)

pre 7 godina

Malo se glava ohladila preko noći, i shvatio sam koliko smo mnogo očekivali od Novaka. Pa on bi samo trijumfom na Wimbdlonu ove godine postao prvi u istoriji u nekih milion segmenata.
Mnogo je kume...mnogo je! Ima i on dušu, malo se opustio posle prokletog RG, možda se malo ulenjio pa se nije ni spremao, imao je ipak veliko samopouzdanje kao tek treći u istoriji koji je vezao sva 4 GS.
Počeo je da se budi odmah kako je W krenuo, pre svega se videlo da on igra igru kao sa šljake, da nije navikao telo i udarce na travu na kojoj nije imao oficijalni meč od finala 2015.
Sad, možda mali neprofesionalizam od Novaka sa te strane, ali kako da mu zameri čovek kad je bio pod euforijom RG? Pa on je taj pehar jurio ceo život.
I eto, ja mislim da je to i razlog poraza. Nikakve naravno zasićenosti, umora ili privatnog problema. Nole obožava tenis, neće ga se zasititi do kraja života, pustite vi medijske izjave koje daje, njemu je najteže posle poraza. Prosto, bez obzira koliko si dobar, nadmoćan, samouveren, ako ne treniraš, ako se ne znojiš, ode voz!
Zato i jeste sve ovo neshvatljiv uspeh što je uradio u poslednjih 18 meseci. Trening, turnir, kuća-poso... pa ne može tako pet godina.
Tj može, ali onda bi zanemario sina, ženu, porodicu, prijatelje, i bio bi fanatik kakav se nije rodio u svetu sporta nikada.

anica

pre 7 godina

Novak je uradio mnogo i da sad batali tenis...pred njim je jos velikih izazova..titula. Vratice se jaci u inat svima koji su izmileli iz rupa I obradovali se njegovom padu.
Odmorice se...trenirati..ide Olimpijada..Sinsi..Us open..ponovo prilika za istoriju.
Napred Nole..volimo te puno...ozdravi!

oxydant

pre 7 godina

Novak je lane posle neuspeha u RG bio spreman za Wimbledon.Ove
godine stvari se preokrenule. Zašto je bilo ovako i da li je baš moralo da bude ovako-najbolje zna sam Novak.Iskustva nikad dosta.Moje iskustvo kaže: Novaka neuspeh uvek ojača!

Aleksandar

pre 7 godina

Godinama mu se stvarao pritisak... RG, moram uzeti RG. A onda ga je uzeo, i sastavio da sva cetiri budu njegova... Prvi posle x godina, prvi u Open eri, prvi na cetiri podloge... ma nije ni vazno. Da li iko od nas moze da shvati koje je to emotivno praznjenje! Nikakvo cudo da se ovo desilo.

Jova

pre 7 godina

Mi možemo samo nagađati, Novak tačno zna razlog jučerašnjeg poraza. Koji se ne odaziva na ime S.Kverija. A pošto zna, popraviće. Ako je do njega.

Šta god Novakovi navijači ( i nenavijači, kad smo već kod toga ) mislili, W je tek sad otvoren. I zanimljiv. Ima da leti perje.

Pozdrav svima

pitanjce

pre 7 godina

Saša,od kuda ti ideja da razgovaraš sa Filipusisom ,kad on po mišljnju Novakovih navijača nema blage veze i nikakav teniser, jer ga je Federer pobjeđivao na GS?

darmar

pre 7 godina

Ako smo se nečijih pobeda nagledali, to su Novakove i da ne daj bože prestane da pobeđuje,napobeđivao se dovoljno i za nas i za sebe a i za svoje protivnike... hvala mu. ???

Mare

pre 7 godina

Dobro je sto je i izgubio, taman ce da se odmori i bude onaj stari. Pritusak je veliki, koliko god se trudio da izbegnes pritisak, primetis da svuda pricaju o tebi, otvoris internet svaka druga vest o tebi. Nema veze. Nole samo jako! Gledamo.se na OI!

neutralan navijač

pre 7 godina

Nije Novak "robot" ali nisu isto tako bili Nadal,Federer u vremenu svoje dominacije..To je valjda svima jasno odavno da se ponekad mora izgubiti a ne misliti da moze vecno da traje.