Utorak, 28.06.2016.

08:00

Prekretnica karijere Novaka Đokovića

Izgubio je tri uzastopna Gren slem finala pre tog šestog jula.

Izvor: B92

Prekretnica karijere Novaka Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

anica

pre 7 godina

@Anice, neka te falsifikatori ne brinu
Ne znam ko je tebi dao pravo da pises u moje ime?Ja sam napisala ono sto mislim i u sta verujem,imam pravo na svoje misljenje, ti imas pravo na svoje,ali nemas pravo da govoris i pises u moje ime.Narocito nemas pravo da u moje ime provociras navijace loknice ili nekog drugog. I ostavi ti mene i moje kiflice na miru brini za sebe.

Anice, neka te falsifikatori ne brinu

pre 7 godina

@ "2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!"
(anica, 28. jun 2016 11:43)

Ovo nije pisala ona "anica" koju znamo - ona sto gleda tenis i gricka kiflice. Ona je iskreni navijac N°1eta.

Pozdrav njoj uz jos jednu konstataciju da su navijaci RF koji se ovde javljaju, bukvalno bolesni od ljubomore i sto njihov ljubimac sa sve vece i vece daljine gleda MAJSTOROVA LEDJA.

MsK

pre 7 godina

Eh, da se podsetimo Vimbldona 14?
Ozmo, da li bi poverovao ako ti kažem da sam to finale Vmb 14 odgledao do sada bar 50 puta i da snimak sa YT (izbrisano komentarisanje) gledam iznova i iznova kao kakav zavisnik..
Taj je meč kao vanvremenska simfonija koja uvodi u rajski spokoj: vidiš zeleni teren, iza njega zgusnuta publika i dva igrača kako se nadmeću teniskim čarolijama...čuješ samo red tišine, pa zvuk loptice, komešanje, huk publike i aplauze..A na kraju, onaj za koga navijam podigne pehar...To je meč koji treba uvrstiti u tenisku enciklopediju; za mene -najkvalitetniji meč koji sam ikada gledao i koji ću i dalje iznova gledati..

pozdravitevasumamu

pre 7 godina

@VUK
Mama ti je balerina, ili je bar trebala da bude, veruj mi, fleksibilna skroz. Nadal 2011 povredjen na AO, Federer u Halleu, jos napunio 30 godina, citav komentar ti je splacina, ne blamiraj se.

sipupanatraktor

pre 7 godina

@Svete
Hahaha, pa dosao matorac lagano do finala jer nikad nije postojala losija konkurencija. Ne budi glup, razmisljaj sta pises, ne blamiraj se.

Detelinara

pre 7 godina

2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!
(anica, 28. jun 2016 11:43)
Stvarno sramota sto se mucio sa najboljim teniserom ikada. Neverovatno je ko sve sebi daje za pravo da komentarise Novaka. Sta si ti srce uradila u zivotu vredno paznje?

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi trener prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

Petar

pre 7 godina

"samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan.
(Vlada, 28. jun 2016 11:39)

Nije uzeo ni jedan jer je zagazio u tridesete.
Novak je bio u najboljim godinama tada, 25, 26, 27 god.
Možete da pričate šta hoćete ali Novak je tada morao da osvoji bar još 2 ili 3 GS.
Svi su mislili da 2012-te ne može niko da ga zaustavi posle sezone iz snova 2011 i pobede nad Nadalom u finalu AO od 6 sati, ipak do kraja sezone nije uzeo ni jedan GS.
2013 AO a 2014 Wim. Da bi 2015 bio na dva seta od sva 4 GS, a prošle godine je imao najbolju sezonu u istoriji Tenisa a već ove je na putu da i taj rekord sruši.
Gledajući na sve to te tri godine sa po jednim GS su i više nego neuspeh. Ali gledajući uopšteno, uspeh bi bio i da je osvojio samo 1 masters za te tri godine.

VUK

pre 7 godina

Draga gospodo, ljubitelji baleta i poznavaoci tenisa. Godina 2011., Federer zdrav kao dren ima 29 godina,već gubio od 23 godišnjeg Đokovića popriličan broj značajnih mečeva., 24 godišnji Nadal zdrav ko dren uđe jeseni 2010 i cele 2011 godine u neviđenu seriju poraza od Novaka!!! Svi neutralni stručni ljudi kažu da gledano iz koje god hoćete ugla, ta 2011 godina je najbolje što je tenis u istoriji do danas dao. Takva tri asa odigrali su nezaboravne mečeve. E u toj godini i u toj konkurenciji Novak je brutalno izdominirao i preuzeo mesto Br.1. Baletani, to je bilo pre skoro šest godina.. počelo je jeseni 2010.. preko Melburna 2011.. i tako.. možete Vi plesati i gledati u baletana do mile volje.. Toni Nadal je ovo priznao.. nema ni drugi, ni treći igrač.. svet je tada dobio teniskog vladara.. Dominacija traje i ne vidi joj se kraj.I vaši komentari.. pogledajte ih godinama u nazad.Nisu posvećeni ni Federeru ni Nadalu.. makar i negativno pisali, 90 %što ste napisali, posvetili ste Đokoviću!!! Eto baš lepo, i vaše živote je oplemenio naš Novak. Toliko vremena provesti i razmišljati o Novaku i smišljati ponekad i nekorektan komentar, na kraju samo može dovesti do razvoja Vašeg intelekta i učiniti od Vas bolje baletane!

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo jeste drugi prelomni trenutak u Novakovoj karijeri. Pre toga je izgubio 3 uzastopna finala GS i ovo bi ga ubilo skroz, narocito jer je u 4. setu vodio 5-2 i imao mec loptu (izmedju 4. i 5. seta otisao je u toalet i po sopstvenom priznanju izdrao se na sebe u wc solji, cime je izbacio svu frustraciju). Treci prelomni trenutak opet se dogodio na Vimbldonu godinu dana kasnije, opet protiv Rodzera. Izgubio je finale RG od Vavrinke, skor u GS finalima mu je bio 8-8 i pretio je da ode u minus, a uz to kada se gleda mesto u istoriji ta finala sa Federerom uvek vrede 2 (ili 18-8 ili 17-9). Novak je dobio to finale i sada je vladar sva 4 GS, a verujemo da se taj niz ove godine nece okoncati. Sto se ovog videa tice - toliko puta sam ga pogledao i svaki put mi krenu suze, narocito kod njegovog govora na kraju.

zare

pre 7 godina

Zaista je prelepo videti poene iz ovog meca. Kada nadjem vremena ovaj mec pronadjem na you tube i gledam ga ponovo i uzivam. Pored ovog meca sledeca, dva koja volim ponovo gledati, su proslogodisnje pobede nad Federerom na Vimbldonu i US Openu. Najsladje su pobede protiv Federera a pogotovo u nefer uslovima protiv nekulturne publike i "gospode" na Vimbldonu.

Vlada

pre 7 godina

Ovo je inace i bio mec za prvo mesto na ATP, gde bi bio Federer da je pobedio, plus bi imao 18 GS titula, i o Djokovicu bi se pricalo kako je veliki potencijal, all... Neverovatno dobar i vazan mec, od tog dana on je broj 1 bez izgleda da ga neko skorije prestigne.
A ovi komentari da je osvajao "samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan. Naravno to izgleda slabo in poredjenju sa ovim sto sada radi, ali ovo je pomeranje istorije sporta, tako da ne moze svake godine da ima najbolju sezonu u istoriji. Sve u svemu covek je car.

Samo kazem

pre 7 godina

Djokovic ako uzme ove godine oba GS potpuno je realno da prestigne Federera i u dve preostale stavke, a to su GS titule i broj nedelja na prvom mestu.
Takodje drzi vec skoro sve ostale rekorde koji su za tenis bitni. Fali mu samo Olimpijada i Sinsinati da ima sve bitne turnire osvojene! To mislim da nece pasti skoro...

Vera

pre 7 godina

Sjećam se kad je Nole izgubio 4.set koji je već bio dobijen i onda je sve otišlo u peti,tada sam htjela poludjeti i iskreno,mislila sam da je gotovo,da će izgubiti meč jer će to podignuti Rogera do neba i pomislila koliko će tek Novaku teško pasti taj poraz . Srećom ,moje se strepnje nisu obistinile i stvarno je tada sve krenulo da bolje ne može.

Milan Nis

pre 7 godina

Pa nije igrao sa nekim autsajderom,igrao je sa do tada najvecim igracem svih vremena,u najboljoj formi ikada u njegovoj karijeri i Nole pobedi na takav spektakularan nacin.Pa normalno da je bilo tenzije.Zato takvi mecevi i ostaju u secanjima zauvek.

Petar

pre 7 godina

Inače 2012, 2013 i 2014 - te tri godine u karijeri Novaka su jako slabe ako gledamo kako igra ove i prošle godine.
Od 12 GS osvojio je samo 3. Po jedan svake sezone. Da je imao polovičan učinak, znači 50%, danas bi imao 15GS titula i realno bi se pričalo o prestizanju Federera.
Jedno vreme je išao ka tome da postane najveći gubitnik. Toliko Mastersa je osvajao i toliko je dugo držao prvo mesto, a opet toliko GS finala izgubio. Po JEDAN GS u sezoni i tako tri vezane godine?!
Ali očigledno da ga je Beker psihički ojačao i sad je na pravom putu.

The Man

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...

VUK

pre 7 godina

ko se ne bi sećao takvog izuvanja velikog Federera na vrhuncu moći!? Mirka,štab, gospoda u čudu.. da,da,da gospodo pehar ovamo. 2 epizoda! Serijal je tada počeo da se zahuktava.. ovog jula sledi nastavak.

Goran

pre 7 godina

To je ujedno bila prekretnica u njegovom odnosu sa Bekerom. Svi pamtimo kada je posle pobede otrcao do svog boksa kao da predaje stafetu, svi pamtimo odusevljene osmehe, Bekerovu glavu koja bukvalno nestaje u Novakovom zagrljaju. Tada je sve kliknulo. Sve se promenilo je u tom jednom danu. Tada sam se setio pesme the vinner takes it all od Abe, nikada ta pesma nije vise bila tacna nego tog suncanog dana na Vimbldonu.

srle

pre 7 godina

Već prvi odigrani poen je nagoveštavao da će to biti antologijski meč. Federer u velikoj formi, a Novak je osvojio važan gren slem koji ga je vratio na prvo mesto.

rejnald

pre 7 godina

Tezak mec za nas gledaoce a kamoli za Novaka, na kraju se po njegovim suzama vidjelo kolko mu je bilo tesko, inace u periodu od 2012-2014 osvojio je svega 3 GS,jedan po sezoni a izgubio cak 5GS finala, do Vimbldona 2014 imao je skor ispod 50%„13/6"...
Srecom sve je krenulo na bolje iako je neocekivano ispao u polufinalu US opena,i dozivio tezak udarac u finalu RG,mada ne treba ni zaboraviti onaj mec sa Andersonom prosle godine na Vimbldonu!...
Nole sebi nije dozvolio da bude novi Ivan Lendl samion koji gubi GS finala!

Alex

pre 7 godina

Sećam se da je tada govorio: Stavio sam ispred sebe pitanje, ako sada ne osvojim Wimbledon, možda i nisam teniser za najviša dostignuća..?

Hd

pre 7 godina

Bravo. Bas sam vise puta analizirajuci njegove rezultate, i u jednom trenutku je cak imao negativan skor na finalima GS dosao do zakljucka, ovo je najbitniji mec u njegovoj karijeri. Uz malo srece je dosao do toliko zeljenog samopouzdanja. Jedno je kad se penjas na vrh, a nesto drugo je tu i ostati.

Alex

pre 7 godina

Sećam se da je tada govorio: Stavio sam ispred sebe pitanje, ako sada ne osvojim Wimbledon, možda i nisam teniser za najviša dostignuća..?

Hd

pre 7 godina

Bravo. Bas sam vise puta analizirajuci njegove rezultate, i u jednom trenutku je cak imao negativan skor na finalima GS dosao do zakljucka, ovo je najbitniji mec u njegovoj karijeri. Uz malo srece je dosao do toliko zeljenog samopouzdanja. Jedno je kad se penjas na vrh, a nesto drugo je tu i ostati.

Petar

pre 7 godina

Inače 2012, 2013 i 2014 - te tri godine u karijeri Novaka su jako slabe ako gledamo kako igra ove i prošle godine.
Od 12 GS osvojio je samo 3. Po jedan svake sezone. Da je imao polovičan učinak, znači 50%, danas bi imao 15GS titula i realno bi se pričalo o prestizanju Federera.
Jedno vreme je išao ka tome da postane najveći gubitnik. Toliko Mastersa je osvajao i toliko je dugo držao prvo mesto, a opet toliko GS finala izgubio. Po JEDAN GS u sezoni i tako tri vezane godine?!
Ali očigledno da ga je Beker psihički ojačao i sad je na pravom putu.

VUK

pre 7 godina

ko se ne bi sećao takvog izuvanja velikog Federera na vrhuncu moći!? Mirka,štab, gospoda u čudu.. da,da,da gospodo pehar ovamo. 2 epizoda! Serijal je tada počeo da se zahuktava.. ovog jula sledi nastavak.

Vera

pre 7 godina

Sjećam se kad je Nole izgubio 4.set koji je već bio dobijen i onda je sve otišlo u peti,tada sam htjela poludjeti i iskreno,mislila sam da je gotovo,da će izgubiti meč jer će to podignuti Rogera do neba i pomislila koliko će tek Novaku teško pasti taj poraz . Srećom ,moje se strepnje nisu obistinile i stvarno je tada sve krenulo da bolje ne može.

Milan Nis

pre 7 godina

Pa nije igrao sa nekim autsajderom,igrao je sa do tada najvecim igracem svih vremena,u najboljoj formi ikada u njegovoj karijeri i Nole pobedi na takav spektakularan nacin.Pa normalno da je bilo tenzije.Zato takvi mecevi i ostaju u secanjima zauvek.

rejnald

pre 7 godina

Tezak mec za nas gledaoce a kamoli za Novaka, na kraju se po njegovim suzama vidjelo kolko mu je bilo tesko, inace u periodu od 2012-2014 osvojio je svega 3 GS,jedan po sezoni a izgubio cak 5GS finala, do Vimbldona 2014 imao je skor ispod 50%„13/6"...
Srecom sve je krenulo na bolje iako je neocekivano ispao u polufinalu US opena,i dozivio tezak udarac u finalu RG,mada ne treba ni zaboraviti onaj mec sa Andersonom prosle godine na Vimbldonu!...
Nole sebi nije dozvolio da bude novi Ivan Lendl samion koji gubi GS finala!

srle

pre 7 godina

Već prvi odigrani poen je nagoveštavao da će to biti antologijski meč. Federer u velikoj formi, a Novak je osvojio važan gren slem koji ga je vratio na prvo mesto.

Vlada

pre 7 godina

Ovo je inace i bio mec za prvo mesto na ATP, gde bi bio Federer da je pobedio, plus bi imao 18 GS titula, i o Djokovicu bi se pricalo kako je veliki potencijal, all... Neverovatno dobar i vazan mec, od tog dana on je broj 1 bez izgleda da ga neko skorije prestigne.
A ovi komentari da je osvajao "samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan. Naravno to izgleda slabo in poredjenju sa ovim sto sada radi, ali ovo je pomeranje istorije sporta, tako da ne moze svake godine da ima najbolju sezonu u istoriji. Sve u svemu covek je car.

zare

pre 7 godina

Zaista je prelepo videti poene iz ovog meca. Kada nadjem vremena ovaj mec pronadjem na you tube i gledam ga ponovo i uzivam. Pored ovog meca sledeca, dva koja volim ponovo gledati, su proslogodisnje pobede nad Federerom na Vimbldonu i US Openu. Najsladje su pobede protiv Federera a pogotovo u nefer uslovima protiv nekulturne publike i "gospode" na Vimbldonu.

VUK

pre 7 godina

Draga gospodo, ljubitelji baleta i poznavaoci tenisa. Godina 2011., Federer zdrav kao dren ima 29 godina,već gubio od 23 godišnjeg Đokovića popriličan broj značajnih mečeva., 24 godišnji Nadal zdrav ko dren uđe jeseni 2010 i cele 2011 godine u neviđenu seriju poraza od Novaka!!! Svi neutralni stručni ljudi kažu da gledano iz koje god hoćete ugla, ta 2011 godina je najbolje što je tenis u istoriji do danas dao. Takva tri asa odigrali su nezaboravne mečeve. E u toj godini i u toj konkurenciji Novak je brutalno izdominirao i preuzeo mesto Br.1. Baletani, to je bilo pre skoro šest godina.. počelo je jeseni 2010.. preko Melburna 2011.. i tako.. možete Vi plesati i gledati u baletana do mile volje.. Toni Nadal je ovo priznao.. nema ni drugi, ni treći igrač.. svet je tada dobio teniskog vladara.. Dominacija traje i ne vidi joj se kraj.I vaši komentari.. pogledajte ih godinama u nazad.Nisu posvećeni ni Federeru ni Nadalu.. makar i negativno pisali, 90 %što ste napisali, posvetili ste Đokoviću!!! Eto baš lepo, i vaše živote je oplemenio naš Novak. Toliko vremena provesti i razmišljati o Novaku i smišljati ponekad i nekorektan komentar, na kraju samo može dovesti do razvoja Vašeg intelekta i učiniti od Vas bolje baletane!

Samo kazem

pre 7 godina

Djokovic ako uzme ove godine oba GS potpuno je realno da prestigne Federera i u dve preostale stavke, a to su GS titule i broj nedelja na prvom mestu.
Takodje drzi vec skoro sve ostale rekorde koji su za tenis bitni. Fali mu samo Olimpijada i Sinsinati da ima sve bitne turnire osvojene! To mislim da nece pasti skoro...

Goran

pre 7 godina

To je ujedno bila prekretnica u njegovom odnosu sa Bekerom. Svi pamtimo kada je posle pobede otrcao do svog boksa kao da predaje stafetu, svi pamtimo odusevljene osmehe, Bekerovu glavu koja bukvalno nestaje u Novakovom zagrljaju. Tada je sve kliknulo. Sve se promenilo je u tom jednom danu. Tada sam se setio pesme the vinner takes it all od Abe, nikada ta pesma nije vise bila tacna nego tog suncanog dana na Vimbldonu.

Detelinara

pre 7 godina

2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!
(anica, 28. jun 2016 11:43)
Stvarno sramota sto se mucio sa najboljim teniserom ikada. Neverovatno je ko sve sebi daje za pravo da komentarise Novaka. Sta si ti srce uradila u zivotu vredno paznje?

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi trener prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo jeste drugi prelomni trenutak u Novakovoj karijeri. Pre toga je izgubio 3 uzastopna finala GS i ovo bi ga ubilo skroz, narocito jer je u 4. setu vodio 5-2 i imao mec loptu (izmedju 4. i 5. seta otisao je u toalet i po sopstvenom priznanju izdrao se na sebe u wc solji, cime je izbacio svu frustraciju). Treci prelomni trenutak opet se dogodio na Vimbldonu godinu dana kasnije, opet protiv Rodzera. Izgubio je finale RG od Vavrinke, skor u GS finalima mu je bio 8-8 i pretio je da ode u minus, a uz to kada se gleda mesto u istoriji ta finala sa Federerom uvek vrede 2 (ili 18-8 ili 17-9). Novak je dobio to finale i sada je vladar sva 4 GS, a verujemo da se taj niz ove godine nece okoncati. Sto se ovog videa tice - toliko puta sam ga pogledao i svaki put mi krenu suze, narocito kod njegovog govora na kraju.

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

Petar

pre 7 godina

"samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan.
(Vlada, 28. jun 2016 11:39)

Nije uzeo ni jedan jer je zagazio u tridesete.
Novak je bio u najboljim godinama tada, 25, 26, 27 god.
Možete da pričate šta hoćete ali Novak je tada morao da osvoji bar još 2 ili 3 GS.
Svi su mislili da 2012-te ne može niko da ga zaustavi posle sezone iz snova 2011 i pobede nad Nadalom u finalu AO od 6 sati, ipak do kraja sezone nije uzeo ni jedan GS.
2013 AO a 2014 Wim. Da bi 2015 bio na dva seta od sva 4 GS, a prošle godine je imao najbolju sezonu u istoriji Tenisa a već ove je na putu da i taj rekord sruši.
Gledajući na sve to te tri godine sa po jednim GS su i više nego neuspeh. Ali gledajući uopšteno, uspeh bi bio i da je osvojio samo 1 masters za te tri godine.

The Man

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...

sipupanatraktor

pre 7 godina

@Svete
Hahaha, pa dosao matorac lagano do finala jer nikad nije postojala losija konkurencija. Ne budi glup, razmisljaj sta pises, ne blamiraj se.

MsK

pre 7 godina

Eh, da se podsetimo Vimbldona 14?
Ozmo, da li bi poverovao ako ti kažem da sam to finale Vmb 14 odgledao do sada bar 50 puta i da snimak sa YT (izbrisano komentarisanje) gledam iznova i iznova kao kakav zavisnik..
Taj je meč kao vanvremenska simfonija koja uvodi u rajski spokoj: vidiš zeleni teren, iza njega zgusnuta publika i dva igrača kako se nadmeću teniskim čarolijama...čuješ samo red tišine, pa zvuk loptice, komešanje, huk publike i aplauze..A na kraju, onaj za koga navijam podigne pehar...To je meč koji treba uvrstiti u tenisku enciklopediju; za mene -najkvalitetniji meč koji sam ikada gledao i koji ću i dalje iznova gledati..

Anice, neka te falsifikatori ne brinu

pre 7 godina

@ "2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!"
(anica, 28. jun 2016 11:43)

Ovo nije pisala ona "anica" koju znamo - ona sto gleda tenis i gricka kiflice. Ona je iskreni navijac N°1eta.

Pozdrav njoj uz jos jednu konstataciju da su navijaci RF koji se ovde javljaju, bukvalno bolesni od ljubomore i sto njihov ljubimac sa sve vece i vece daljine gleda MAJSTOROVA LEDJA.

pozdravitevasumamu

pre 7 godina

@VUK
Mama ti je balerina, ili je bar trebala da bude, veruj mi, fleksibilna skroz. Nadal 2011 povredjen na AO, Federer u Halleu, jos napunio 30 godina, citav komentar ti je splacina, ne blamiraj se.

anica

pre 7 godina

@Anice, neka te falsifikatori ne brinu
Ne znam ko je tebi dao pravo da pises u moje ime?Ja sam napisala ono sto mislim i u sta verujem,imam pravo na svoje misljenje, ti imas pravo na svoje,ali nemas pravo da govoris i pises u moje ime.Narocito nemas pravo da u moje ime provociras navijace loknice ili nekog drugog. I ostavi ti mene i moje kiflice na miru brini za sebe.

The Man

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...

pozdravitevasumamu

pre 7 godina

@VUK
Mama ti je balerina, ili je bar trebala da bude, veruj mi, fleksibilna skroz. Nadal 2011 povredjen na AO, Federer u Halleu, jos napunio 30 godina, citav komentar ti je splacina, ne blamiraj se.

sipupanatraktor

pre 7 godina

@Svete
Hahaha, pa dosao matorac lagano do finala jer nikad nije postojala losija konkurencija. Ne budi glup, razmisljaj sta pises, ne blamiraj se.

VUK

pre 7 godina

ko se ne bi sećao takvog izuvanja velikog Federera na vrhuncu moći!? Mirka,štab, gospoda u čudu.. da,da,da gospodo pehar ovamo. 2 epizoda! Serijal je tada počeo da se zahuktava.. ovog jula sledi nastavak.

Petar

pre 7 godina

Inače 2012, 2013 i 2014 - te tri godine u karijeri Novaka su jako slabe ako gledamo kako igra ove i prošle godine.
Od 12 GS osvojio je samo 3. Po jedan svake sezone. Da je imao polovičan učinak, znači 50%, danas bi imao 15GS titula i realno bi se pričalo o prestizanju Federera.
Jedno vreme je išao ka tome da postane najveći gubitnik. Toliko Mastersa je osvajao i toliko je dugo držao prvo mesto, a opet toliko GS finala izgubio. Po JEDAN GS u sezoni i tako tri vezane godine?!
Ali očigledno da ga je Beker psihički ojačao i sad je na pravom putu.

Hd

pre 7 godina

Bravo. Bas sam vise puta analizirajuci njegove rezultate, i u jednom trenutku je cak imao negativan skor na finalima GS dosao do zakljucka, ovo je najbitniji mec u njegovoj karijeri. Uz malo srece je dosao do toliko zeljenog samopouzdanja. Jedno je kad se penjas na vrh, a nesto drugo je tu i ostati.

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi trener prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

VUK

pre 7 godina

Draga gospodo, ljubitelji baleta i poznavaoci tenisa. Godina 2011., Federer zdrav kao dren ima 29 godina,već gubio od 23 godišnjeg Đokovića popriličan broj značajnih mečeva., 24 godišnji Nadal zdrav ko dren uđe jeseni 2010 i cele 2011 godine u neviđenu seriju poraza od Novaka!!! Svi neutralni stručni ljudi kažu da gledano iz koje god hoćete ugla, ta 2011 godina je najbolje što je tenis u istoriji do danas dao. Takva tri asa odigrali su nezaboravne mečeve. E u toj godini i u toj konkurenciji Novak je brutalno izdominirao i preuzeo mesto Br.1. Baletani, to je bilo pre skoro šest godina.. počelo je jeseni 2010.. preko Melburna 2011.. i tako.. možete Vi plesati i gledati u baletana do mile volje.. Toni Nadal je ovo priznao.. nema ni drugi, ni treći igrač.. svet je tada dobio teniskog vladara.. Dominacija traje i ne vidi joj se kraj.I vaši komentari.. pogledajte ih godinama u nazad.Nisu posvećeni ni Federeru ni Nadalu.. makar i negativno pisali, 90 %što ste napisali, posvetili ste Đokoviću!!! Eto baš lepo, i vaše živote je oplemenio naš Novak. Toliko vremena provesti i razmišljati o Novaku i smišljati ponekad i nekorektan komentar, na kraju samo može dovesti do razvoja Vašeg intelekta i učiniti od Vas bolje baletane!

Alex

pre 7 godina

Sećam se da je tada govorio: Stavio sam ispred sebe pitanje, ako sada ne osvojim Wimbledon, možda i nisam teniser za najviša dostignuća..?

Petar

pre 7 godina

"samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan.
(Vlada, 28. jun 2016 11:39)

Nije uzeo ni jedan jer je zagazio u tridesete.
Novak je bio u najboljim godinama tada, 25, 26, 27 god.
Možete da pričate šta hoćete ali Novak je tada morao da osvoji bar još 2 ili 3 GS.
Svi su mislili da 2012-te ne može niko da ga zaustavi posle sezone iz snova 2011 i pobede nad Nadalom u finalu AO od 6 sati, ipak do kraja sezone nije uzeo ni jedan GS.
2013 AO a 2014 Wim. Da bi 2015 bio na dva seta od sva 4 GS, a prošle godine je imao najbolju sezonu u istoriji Tenisa a već ove je na putu da i taj rekord sruši.
Gledajući na sve to te tri godine sa po jednim GS su i više nego neuspeh. Ali gledajući uopšteno, uspeh bi bio i da je osvojio samo 1 masters za te tri godine.

Milan Nis

pre 7 godina

Pa nije igrao sa nekim autsajderom,igrao je sa do tada najvecim igracem svih vremena,u najboljoj formi ikada u njegovoj karijeri i Nole pobedi na takav spektakularan nacin.Pa normalno da je bilo tenzije.Zato takvi mecevi i ostaju u secanjima zauvek.

rejnald

pre 7 godina

Tezak mec za nas gledaoce a kamoli za Novaka, na kraju se po njegovim suzama vidjelo kolko mu je bilo tesko, inace u periodu od 2012-2014 osvojio je svega 3 GS,jedan po sezoni a izgubio cak 5GS finala, do Vimbldona 2014 imao je skor ispod 50%„13/6"...
Srecom sve je krenulo na bolje iako je neocekivano ispao u polufinalu US opena,i dozivio tezak udarac u finalu RG,mada ne treba ni zaboraviti onaj mec sa Andersonom prosle godine na Vimbldonu!...
Nole sebi nije dozvolio da bude novi Ivan Lendl samion koji gubi GS finala!

Vera

pre 7 godina

Sjećam se kad je Nole izgubio 4.set koji je već bio dobijen i onda je sve otišlo u peti,tada sam htjela poludjeti i iskreno,mislila sam da je gotovo,da će izgubiti meč jer će to podignuti Rogera do neba i pomislila koliko će tek Novaku teško pasti taj poraz . Srećom ,moje se strepnje nisu obistinile i stvarno je tada sve krenulo da bolje ne može.

srle

pre 7 godina

Već prvi odigrani poen je nagoveštavao da će to biti antologijski meč. Federer u velikoj formi, a Novak je osvojio važan gren slem koji ga je vratio na prvo mesto.

Vlada

pre 7 godina

Ovo je inace i bio mec za prvo mesto na ATP, gde bi bio Federer da je pobedio, plus bi imao 18 GS titula, i o Djokovicu bi se pricalo kako je veliki potencijal, all... Neverovatno dobar i vazan mec, od tog dana on je broj 1 bez izgleda da ga neko skorije prestigne.
A ovi komentari da je osvajao "samo po jedan GS" u te tri godine, pa samo po jedan je fenomenalno. Federer tri godine nije uzeo nijedan. Naravno to izgleda slabo in poredjenju sa ovim sto sada radi, ali ovo je pomeranje istorije sporta, tako da ne moze svake godine da ima najbolju sezonu u istoriji. Sve u svemu covek je car.

zare

pre 7 godina

Zaista je prelepo videti poene iz ovog meca. Kada nadjem vremena ovaj mec pronadjem na you tube i gledam ga ponovo i uzivam. Pored ovog meca sledeca, dva koja volim ponovo gledati, su proslogodisnje pobede nad Federerom na Vimbldonu i US Openu. Najsladje su pobede protiv Federera a pogotovo u nefer uslovima protiv nekulturne publike i "gospode" na Vimbldonu.

Goran

pre 7 godina

To je ujedno bila prekretnica u njegovom odnosu sa Bekerom. Svi pamtimo kada je posle pobede otrcao do svog boksa kao da predaje stafetu, svi pamtimo odusevljene osmehe, Bekerovu glavu koja bukvalno nestaje u Novakovom zagrljaju. Tada je sve kliknulo. Sve se promenilo je u tom jednom danu. Tada sam se setio pesme the vinner takes it all od Abe, nikada ta pesma nije vise bila tacna nego tog suncanog dana na Vimbldonu.

veliki strumf

pre 7 godina

Ovo jeste drugi prelomni trenutak u Novakovoj karijeri. Pre toga je izgubio 3 uzastopna finala GS i ovo bi ga ubilo skroz, narocito jer je u 4. setu vodio 5-2 i imao mec loptu (izmedju 4. i 5. seta otisao je u toalet i po sopstvenom priznanju izdrao se na sebe u wc solji, cime je izbacio svu frustraciju). Treci prelomni trenutak opet se dogodio na Vimbldonu godinu dana kasnije, opet protiv Rodzera. Izgubio je finale RG od Vavrinke, skor u GS finalima mu je bio 8-8 i pretio je da ode u minus, a uz to kada se gleda mesto u istoriji ta finala sa Federerom uvek vrede 2 (ili 18-8 ili 17-9). Novak je dobio to finale i sada je vladar sva 4 GS, a verujemo da se taj niz ove godine nece okoncati. Sto se ovog videa tice - toliko puta sam ga pogledao i svaki put mi krenu suze, narocito kod njegovog govora na kraju.

Svete

pre 7 godina

Fed na vrhuncu moci 2014-e?? Dajte breee imaao je 33. Vrhunac je bio 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 a ne 2014. A cudno je to da je Novaka bas krenulo 2015-e kada se Rafa povredio a Fed pred penzijom...
(The Man, 28. jun 2016 10:35)

2014 i 2015 je Federer igrao bolje nego 1998-2013, i meni nije jasno kako je to moguce ali vidis da jeste, mozda je zbog jace konkurencije bio nateran da napreduje pod starije dane, verovatno je to u pitanju ! Da, mnogo je jaca konkurencija poslednjih godina nego kada je on osvajao najvise trofeja to je uostalom i potvrdio njegov bivsi prosle godine cini mi se, a treba li napominjati koliko je prosle godine hvaljena njegova igra na Wimbledonu i na US openu, gde je na oba turnira dosao do finala lakse nego ikada ranije u karijeri i u oba meca je proglasavan za favorita ali eto izgubio je od istog coveka !
Sto se tice Nadala, on nikada u karijeri nije bio teze povredjen, iskreno sumnjam da i sada ima nekih problema sa povredama a 2011 je bio na vrhuncu karijere i eto doziveo je masakr takodje od jednog igraca, znas vec koga !
Novaka nije krenulo 2015 to valjda znas ?

MsK

pre 7 godina

Eh, da se podsetimo Vimbldona 14?
Ozmo, da li bi poverovao ako ti kažem da sam to finale Vmb 14 odgledao do sada bar 50 puta i da snimak sa YT (izbrisano komentarisanje) gledam iznova i iznova kao kakav zavisnik..
Taj je meč kao vanvremenska simfonija koja uvodi u rajski spokoj: vidiš zeleni teren, iza njega zgusnuta publika i dva igrača kako se nadmeću teniskim čarolijama...čuješ samo red tišine, pa zvuk loptice, komešanje, huk publike i aplauze..A na kraju, onaj za koga navijam podigne pehar...To je meč koji treba uvrstiti u tenisku enciklopediju; za mene -najkvalitetniji meč koji sam ikada gledao i koji ću i dalje iznova gledati..

Samo kazem

pre 7 godina

Djokovic ako uzme ove godine oba GS potpuno je realno da prestigne Federera i u dve preostale stavke, a to su GS titule i broj nedelja na prvom mestu.
Takodje drzi vec skoro sve ostale rekorde koji su za tenis bitni. Fali mu samo Olimpijada i Sinsinati da ima sve bitne turnire osvojene! To mislim da nece pasti skoro...

Detelinara

pre 7 godina

2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!
(anica, 28. jun 2016 11:43)
Stvarno sramota sto se mucio sa najboljim teniserom ikada. Neverovatno je ko sve sebi daje za pravo da komentarise Novaka. Sta si ti srce uradila u zivotu vredno paznje?

Anice, neka te falsifikatori ne brinu

pre 7 godina

@ "2014 Federer 33 godine, mator, vec 2013 pao na 7-8 mesto na listi, i protiv takvog protivnika Novak se mucio 5 setova? Sramota!"
(anica, 28. jun 2016 11:43)

Ovo nije pisala ona "anica" koju znamo - ona sto gleda tenis i gricka kiflice. Ona je iskreni navijac N°1eta.

Pozdrav njoj uz jos jednu konstataciju da su navijaci RF koji se ovde javljaju, bukvalno bolesni od ljubomore i sto njihov ljubimac sa sve vece i vece daljine gleda MAJSTOROVA LEDJA.

anica

pre 7 godina

@Anice, neka te falsifikatori ne brinu
Ne znam ko je tebi dao pravo da pises u moje ime?Ja sam napisala ono sto mislim i u sta verujem,imam pravo na svoje misljenje, ti imas pravo na svoje,ali nemas pravo da govoris i pises u moje ime.Narocito nemas pravo da u moje ime provociras navijace loknice ili nekog drugog. I ostavi ti mene i moje kiflice na miru brini za sebe.