Venus: Moja sestra može da osvoji sve

Američka teniserka Venus Vilijams rekla je da njena mlađa sestra Serena ima "istorijsku priliku" da osvoji kalendarski Gren slem.

Izvor: ÐN

Sreda, 15.07.2015.

14:28

Default images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Venus je istakla i da je svim teniserkama "veoma teško" da igraju protiv nje.

Serena je do sada osvojila tri Gren slema u sezoni – Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, i sada je u septembru čeka US Open.

"Mislim da ima zaista dobre šanse, ali nije sad da su se igračice na Vimbldonu same predavale, već je zasluženo pobedila u svakom meču i zaslužila je svaki gem, svaki poen, tako da sam sigurna da joj neće biti lako da osvoji Open", rekla je 35-godišnja Venus.

Serena ima 33 godine i želi da postane prva žena još od Štefi Graf koja je osvojila sva četiri Gren slema u istoj godini.

Mlađa Vilijamsova je u subotu na Vimbldonu osvojila 21. Gren slem trofej, i tako kompletirala svoj drugi "Serena slem", odnosno postala je simultani šampion sva četiri Gren slem turnira.

Vlasnica sedam GS pehara u Vašingtonu je pričala o raznim temama, uključujući i kontroverzni članak iz "Njujork Tajmsa" koji se bavio teniserkama i njihovim telima.

"Kada se priča o tome, jedino ko može da razume kako je to biti profesionalni sportista jeste profesionalni sportista, da shvati koliko toga se ulaže u to, ili možda neko ko se bavio sportom i ko mu je davao srce i dušu. Ako niste prošli kroz to, teško je razumeti", navela je ona.

Amerikanka je kazala da nema nameru da odlazi u penziju uskoro i da bi volela da se bavi ženskim pravima u tenisu.

"Volela bih da se bavim time, ali sam potpuno, potpuno predana svojoj karijeri. Jedva čekam američku turneju, da nastavim da igram dobro i da nastavim da se popravljam", zaključila je Venus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: