Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2015.

22:00

Dan II: Pobeda Bojane i poraz Ćorića

Vimbldon je počeo u ponedeljak, već prvog dana viđeno je mnogo zanimljivih mečeva, a može se reći da smo i mi imali uspeha u tipovanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Clive Brunskill / Staff

Od predložena tri pogodili smo dva para, “prodala” nas je ona od koje smo najmanje očekivali – Serena Vilijams još jednom je potvrdila da ne igra dobro u uvodnim fazama Gren slemova.

U meču protiv malo poznate Margarite Gasparjan otišla je u “plus” u prvom setu, ali su zato ostala dva para bili i te kako dobitni. Azarenka je odigrala “minus” gemove sa Estonkom Anet Kontavejt, dok je Leonardo Majer lako izašao na kraj sa Kokinakisom.

Drugi dan nam donosi i bolju ponudu, a mi smo ponovo izabrali tri, prema našem mišljenju, najsigurnija para.

Vi nam pomozite i u komentarima nam ostavljajte svoje predloge.

Žo-Vilfred Conga – Žil Miler

Conga nikako ne može biti zadovoljan žrebom, pošto je dobio izuzetno neugodnog rivala u prvom kolu. Žil Miler igra odlično, iako ima 32 godine. Trenutno je 44. igrač sveta, ali je veoma opasan na travi što je osetio Endi Mari u Kvinsu, kada je morao da se “čupa” posle izgubljenog seta. Odlikuje ga odličan servis i česti izlasci na mrežu. O Francuzu nema šta mnogo da se priča – obožava da igra na Vimbldonu i kada mu je dan, može da pobedi svakoga. Očekujemo veoma neizvestan duel.

Predlog: Plus gemovi prvi set (u prvom setu će biti 10 i više gemova).

Sergej Stahovski – Borna Ćorić

Mladi Hrvat jedan je od najtalentovanijih igrača na ATP Turu i mnogi ga upoređuju sa Novakom Đokovićem. Ćorić se polako probija, ali je vrlo verovatno da će takmičenje na Vimbldonu završiti već u prvom kolu. Razlog tome jeste što će igrati protiv Sergeja Stahovskog iz Ukrajine koji je specijalista za travnatu podlogu i servis-volej igru. Stahovski je do sada osvojio četiri titule od kojih je jedna na ovoj podlozi, a na travi ima jedan pehar i u dublu.

Predlog: Pobeda Sergeja Stahovskog.

Bojana Jovanovski – Tatjana Maria

Treći par izabrali smo iz dva razloga – prvi je navijački, a drugi je taj što stvarno mislimo da Bojana Jovanovski može da pobedi. Jovanovski igra protiv Nemice Tatjane Marije. Maria je trenutno na 76. poziciji na WTA listi, odigrala je sedam mečeva na travi ove sezone i ostvarila četiri pobede. 27-godišnja igračica iz Nemačke jednom u karijeri je igrala drugo kolo Vimbldona, ali je to bilo davne 2009. godine. S druge strane, Bojana Jovanovski, čiji snažni udarci mogu doći do izražaja na travi, brani treću rundu iz prošle godine što će joj biti dodatni motiv.

Predlog: Pobeda Bojane Jovanovski.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve