Nova vest
Tenis

Sreda, 15.07.2015.

12:00

Belinda za B92: I Anin poster sam držala na zidu

Najmlađa je teniserka u Top 50, druga najmlađa u Top 100, a mnogi joj s razlogom predviđaju da će se njeno ime jednom naći na vrhu WTA liste.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Belinda Benčič, Švajcarkinja slovačkog porekla, na US openu je igrala u četvrtfinalu, a plasman u četvrtu rundu Vimbldona doneo joj je debi u najboljih 20 teniserki sveta.

U martu je napunila tek 18 godina i pred njom je blistava budućnost.

Za uspeh u profesionalnom tenisu potrebno je mnogo žrtvovanja i ogromna posvećenost.

“To već radim od juniorskog tenisa, navikla sam na taj tempo života i za mene nije ništa novo da svakodnevno radim maksimalno. Nedostaje mi iskustvo, osećam to u mečevima sa najboljima. Moram da radim na celokupnoj svojoj igri, možda najviše na kondiciji i na odbrambenoj igri, ali i na ostalim segmentima – servis, ritern“, počinje Benčič priču za B92.

Van terena Belinda je nasmejana, rado izlazi u susret svima, potpisuje autograme i fotografiše se. Rečju, zrači pozitivnom energijom.

“Mislim da zaista uživam u svemu i možda se zato smejem sve vreme. Pozitivna sam osoba, znam da uživam u malim stvarima, a sa druge strane sam veoma takmičarski nastrojena i motivisana da uspem“, kaže 175 cm visoka Benčič i dodaje:

“Sada sam ušla u Top 20, želim da postepeno napredujem na WTA listi, a moj san jeste da osvojim Gren slem titulu i da budem vrhunska igračica. Ako bih birala, odabrala bih Vimbldon – san mi je da zaigram na Centralnom terenu, još otkad sam bila dete“.

Sada nije raspoređena u teniski hram, ali jeste prošla tri runde, da bi izgubila od Viktorije Azarenke. Belinda sada igra sa devojkama koje je do skoro gledala samo na televiziji.

“To je poseban osećaj, drago mi je što sam daleko dogurala i što mogu da se takmičim sa svima njima, a ne samo da ih gledam na TV-u. Preda mnom je još mnogo rada kako bih uspevala da ih pobeđujem. Azarenka je dvostruka Gren slem šampionka, izgubila sam, ali sam vrlo zadovoljna Vimbldonom“, rekla je mlada Švajcarkinja, koja je tako zaokružila sjajnu sezonu na travi, posle finala u Hertogenbošu i trofeja u Istbornu.

Belinda se seća teniskih početaka i sobe pune likova teniskih zvezda, uključujući i našu Anu Ivanović.

“Gledala sam Rodžera Federera kada je osvojio Vimbldon prvi put 2003. godine. Posle toga sam uzela novine i pravila isečke, imala sam mnogo postera po sobi. Osim njega, na mojim zidovima bili su Martina Hingis, Vajdišova, Voznijacki, kao i Ana Ivanović. Ana uvek lepo izgleda na terenu, nosi divne haljine i igra vrlo dobro, tako da je logično da kao dete želiš da budeš kao ona“, zaključila je Benčič za B92.

Belindi je trener otac Ivan, a povremeno sarađuje sa Melani Molitor, majkom Martine Hingis, sa kojom je godinama svakodnevno trenirala. Ako nastavi ovim tempom, uskoro ćemu Belindu Benčič gledati u završnicama Gren slem turnira – sve preduslove ima, samo da nastavi da radi.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve