Sreda, 15.07.2015.

20:39

Toni Nadal: Nisam odgovoran za pobede, a ni poraze

Trener španskog tenisera Rafaela Nadala Toni Nadal rekao je da nije odgovoran za poraze svog bratanca, kao što nije bio ni za njegove pobede.

Izvor: JT

Toni Nadal: Nisam odgovoran za pobede, a ni poraze IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

VUK

pre 8 godina

dal je moguće da čovek u tim godinama, rođen i odrastao na zapadu,da izjavi tako nešto..profesionalni fudbaler, trener.. privatnik.. Nadalovi imaju fabriku pvc stolarije i lanac restorana.. u svakom poslu od čistačice do direktora svako odgovara za svoj posao.. Čuj, nije odgovoran ni zašta!!! Kako? to je bajka iz vremena Tite.

branko

pre 8 godina

Ma šta kažete gosn Toni? Niste odgovorni nizašta?
A ja živeo u zabludi da treneri imaju udela u rezultatima svog pulena pa su samim tim i odgovorni i za pobede i za poraze ...

Novosadjanin.

pre 8 godina

aurora,

Da se oslobodi onoga sto mu je donelo 14 gs titula do 28 god ??? Budi Bog s nama sta se sve nece procitati. To je isto kao da kazemo da Novak prestane da psuje i da vice na terenu. Kada ne psuje i ne vice znaci da je u letargiji i obicno gubi mec. Meni je upravo zanimljivo kod tenisa to sto mozemo da posmatramo emocije i slabosti. Ne bi valjalo da su svi " savrseni " kao Federer. Ovako je to neka vrsta teatra. Prosto vidis emociju i slabost, kao i hrabrost odlucnost. Tikovi su Rafina sigurna zona, njegov mozak sve to sa servisom povezuje u jednu celinu, takve su mu neuroloske veze u mozgu. Recimo on je desnjak a servira levom rukom, to za posledicu ima onaj njegov tik sa krivljenjem usne...Mozak i dalje na neki nacin odbija to, ali je naviknut jer je izveo vec milion ponavljanja.

Ilija

pre 8 godina

Ispostavilo se ispravim nagadjanja pre 5-6 godina da Rafino telo nece izdrzati sve te iscrpljujuce napore. Kolena su pocela da popustaju, nije vise spreman da vraca loptice sa tribina, forhend spin je sporiji..

Joca 011

pre 8 godina

Priprema sportista, trening, napori organizma, kako ih servisirati... itd. to nije improvizacija već ozbiljna nauka. Beogradski DIF je 1 od najboljih u svetu. I sve se zna. Nema tajni. Ali, Striko misli drugačije.
.

Analiticar

pre 8 godina

Koliku gomilu hejtera i kao vrsnih poznavalaca tenisa i Rafe..Da vas covek treba uzeti kao neke odlicne konsulante kojima cete davati savete sta i kako da rade..Jer u sve se razumete ali u svoje zivot to malo manje da ne kazem uopste..

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Rafa je samo fizicki pao i samim tim njegov forhed dosta oslabio kao i samo njegovo kretanje jer to je vrlo primetno protiv ko god da igra u dugoj razmeri on ili posalje lopticu u mrezu ili u aut..Tako da ukoliko to popravi mozda uspe da se vrati u medju top 5 do kraja godine ali to je na njegovom strucno stabu koji bez obzira sto Toni kaze oni su od njega napravili da bude ovo sto jeste danas u tenisu a to je 14 GS sampion..Samo pokusava da skine krivicu sa sebe sto njegov necak igra jako lose ove godine..Svesni su oni ne samo njegov stric stoga morace nesto da promene usuprotno vrlo lako moze da se desi Nadal sa 30 godina okonca tenisku karijeru a to svako mi ljubitelji ovog sporta nikako ne bi voleli da se desi jer tenis nije isto sa i bez njega..

aurora

pre 8 godina

Najveci Nadalov problem je u glavi. Veliki je perfekcionista, odatle i njegovi problemi sa ritualima (redjanje flasica, preskakanje linija, da ne nabrajam ostalo), a to mu oduzima mnogo energije koju usmerava na pogresne stvari umesto na lopticu i protivnika. Kad se oslobodi toga, mozda se i vrati stari Rafa, a do tada samo mucenje i za njega i za sve nas koji ga gledamo...

realo

pre 8 godina

@dorcolac
Prijatelju upravo je poraz od Brauna dokaz da je propao. Nije Braun odigrao "neverovatan mec", nego se glupirao I slao frljoke Rafi, a ovaj ih izbacivao u aut I demonstrirao svoju nemoc

danix

pre 8 godina

Rafin stil igre je snagatorski i tako je snagom godinama rusio protivnike,ali i raubovao svoj organizam.Kada je organizam poceo bivati sve optereceniji trebalo mu je pomoci nekim stimulansima,pa su poceli sa krvnim dopingom,sto je ranije bilo dozvoljeno,a kasnije sa jos ko zna cime i tako se doslo dotle da je Rafin organizam postao zasicen hemijom i da vise ne prima nikakve stimulanse.
Otuda izjava Marion Bartoli da je Rafa izgubio snagu,a da samo njegov tim zna sta se s njim desava.
Za sve to je odgovoran,ako ne i najodgovorniji strikan Toni,zivi bili pa saznali.Nista se oko Rafe i sa Rafom nije dogadjalo a da za to nije znao strikan Toni.

Murray armija

pre 8 godina

Svaki teniser ima za njegove standarde "ocajnu sezonu".. Ova je ta za Rafinu,Rafi je cilj da proba da udje u 5 do kraja, ali tesko

Branislav 58

pre 8 godina

Malo je čudna Tonijeva konstatacija da nije odgovoran ni za Rafine pobede ni za njegove poraze.Postavlja se pitanje,zašto je onda uz Rafu,da mu pravi društvo?Sigurno ne.Tu je da mu se nadje,možda ne toliko stručno (šta on sad može Rafu naučiti,možda jedino malo korigovati oko taktike u zavisnosti od protivnika),ali psihičku potporu mu mora dati,i to je najvažnije za Rafu u ovom trenutku.Za to mora biti odgovoran

2CRAZY

pre 8 godina

Valjda treba da razmišlja da igra kao Novak i Roger.
(nije ja , ja je., 15. jul 2015 20:50) # Link komentara

ne, vec treba da podredi svoj stil igranja, svom telu i mogucnostima, kao i kvalitetima koje ima, a to je stil slican mareju i fereru... jednostavno nadal mora opet da bude uzasno defanzivan, da bi se nadao necemu...
mada ja mislim da njemu telo i gradja to vise ne dozvoljavaju, mislim da je istrosio telo, kao posledica igranja tog najzahtevnijeg nacina tenisa...

kvisko

pre 8 godina

Stroge kontrole u zadnje vreme.
Snage nestalo, kosa ga napusta, bodova sve manje, a pemzija sve bliza. Nista tu vise ne pomaze pa ni novi trener.

Neko iz mase

pre 8 godina

Izjava Tonija donekle je na mestu.
Za Rafu ce biti najbitnije kako ce odigrati ovu americku turneju tu ce nam dati dosta toga da li ce Nadal se vrati na put ili ce njegov posrtanje dalje se nastaviti. Svako ko obozava tenis bi voleo da bude Rafa Nadal onaj stari teniser jer ima samo 29 godine a ne kao sto je Rodzer pri zalasku karijere.

Vladislav

pre 8 godina

Vajda bi od njega napravio novog-starog sampiona !!! Nemoze da igra nikad ko Federer ali barem moze da pokusa da igra slican stil sa kracim poenima...zato Federer i traje ovoliko dugo ... Steta za tenis ako Rafa nikad ne bude onaj stari ( ali i bolje za Noleta )

sin lovca na medvede

pre 8 godina

Kako da vodja tima odnosno tim nije odgovoran? Pa nema tenisera koji kada podigne pehar a da se ne zahvali timu.
Ja ovo ne razumem, neka mi neko objasni šta je Toni hteo da kaze.

nenad zz

pre 8 godina

Čovek se jednostavno preforsirao.Mislim da če teško uspeti da promeni stil igre i bude uspešan kao ranije..može da dodje do nekog polufinala g.slema ili mastersa ali za više,teško...nema neki servis ni volej ni neki poseban bekend.On je svoju igru zasnivao na neverovatnoj defanzivi i ubitačnom forhendu sa mnooogo trčanja a sa godinama prvo pada defanziva i trčanje tako da me baš zanima na osnovu čega misli da promeni igru i da pri tom konkuriše za titule na najvećim turnirima...ali ajde,voleo bih da vidim još antologijskih mečeva protiv Noleta,mada sve mi se čini da je Rafa gotov.

anica

pre 8 godina

(simke, 15. jul 2015 20:56)
Nazalost stil igre, fizicka snaga, forsiranje tela, decko ima zavoje na prstima od reketa, bez uvrede primecuje se da ne moze normalno da tapse rukama, sve je jasno! Veliki je borac, ali je ocigledno doslo do kontraefekta.
Rafu bas gotivim, ali mislim da je opasno naskodio svom zdravlju.

Dorćolac

pre 8 godina

Nadalov pad forme nije baš toliko drastičan kao što se o tome piše. Naročito ne kada se kaže da je kulminiralo kada je izgubio od Dastina Brauna. Dastin je tako odigrao taj meč na Vimbldonu da se ne bi niko odbranio, možda samo Novak. Onakvi servisi, onakvi voleji, naročito nemogući štop poluvoleji! Nešto neviđeno i naravno neponovljivo. Kako ga je samo Viktor lako dobio u sledećem kolu! Prethodni poraz od Novaka na RG je očekivan.
Vratiće se Rafa.
Izjave o promeni trenera su pomalo maliciozne. Nisam to očekivao od Mekinroa. Jer kako je moguće da mu odjednom ne valja Toni posle onolikih uspeha?! Hajde je to pisao neki Gardian ili slični, poznati po ubacivanju buva!
Vratiće se Rafa!

Mirko

pre 8 godina

Pa šta ćeš onda tu? Aj' pali bre! Nađi čoveku nekog ozbiljnog trenera, nutricionistu, poznavaoca, psihijatra, koji može da ga povadi da odigra još koju godinu na vrhunskom nivou. Ovo sad je - žali bože!

Mare,NS

pre 8 godina

Opet pogresno.
Ne treba Rafa da igra kao Marej ili Ferer.
Mora postati mnogo ofanzivniji igrac,ako hoce da produzi karijeru.
Znaci kao Novak ili RF.
Tesko je to za nekog,ko je ceo zivot defanzivac,ali ta taktika jednostavno vise ne prolazi,cak ni protiv nizerangiranih tenisera.
Svi top 100 igraci,odlicno trce levo-desno i drze lopticu u igri,mogli su to i pre,ali RN vise ne moze bas svaku lopticu udarati punom snagom,sa mnogo spina i tako satima,sve dok protivnik ne padne zbog premora,a onda ga dotuce.
Sada se desava suprotno.
Njegovo telo vise ne moze izdrzati takvu samoubilacku taktiku.
Tajna Federerove dugovecnosti je upravo u nacinu(stilu) na koji igra.
Svaki poen traje u proseku 4-5 razmena.
Ponekad se cak i ne oznoji,a mec je vec gotov.
Da li to RN moze,iskreno tesko,ali da moze pobedjivati i biti mnogo agresivniji,sigurno je moguce,makar protiv vecine igraca!
Videcemo,a ja mu u svakom slucaju zelim sve najbolje,jer je zasluzio ostavljajuci srce na terenu svih ovih godina,mnogo me je puta rastuzio,ali mi je zato bila sladja svaka Novakova pobeda nad njim.
Voleo bih da vidim jos mnogo `epskih` okrsaja NDJ,RN I RF!!!

kmnccc

pre 8 godina

Trebalo je da o promeni stila igre razmišljaju nakon problema sa kolenima. Mislim da krivica što to nisu uradili bar delom jeste Tonijeva. Verujem da ni sada nije kasno s obzirom da je Rafa najveći borac i radnik ali ta promena neće im doneti prvo mesto na atp listi već će obezbediti da na svakom GS-u budu konkurentni. Ja kao Noletov navijač, želim mu da uvek igra u finalima GS-ova narednih godina i da svako izgubi od boljeg. Kada Nole osvoji 10. GS, počeću da odbrojavam. Sada je još rano.

simke

pre 8 godina

Nikako ne mogu da shvatim ovaj Nadalov pad,nekako je odjednom poceo naglo da tone,sto je najcudnije,on bi trebao sada da je u najboljim i najzrelijim igrackim godinama,a on igra kao da je u 37 godini zivota,potpuno u njegovim udarcima nema snage.

simke

pre 8 godina

Nikako ne mogu da shvatim ovaj Nadalov pad,nekako je odjednom poceo naglo da tone,sto je najcudnije,on bi trebao sada da je u najboljim i najzrelijim igrackim godinama,a on igra kao da je u 37 godini zivota,potpuno u njegovim udarcima nema snage.

sin lovca na medvede

pre 8 godina

Kako da vodja tima odnosno tim nije odgovoran? Pa nema tenisera koji kada podigne pehar a da se ne zahvali timu.
Ja ovo ne razumem, neka mi neko objasni šta je Toni hteo da kaze.

Mare,NS

pre 8 godina

Opet pogresno.
Ne treba Rafa da igra kao Marej ili Ferer.
Mora postati mnogo ofanzivniji igrac,ako hoce da produzi karijeru.
Znaci kao Novak ili RF.
Tesko je to za nekog,ko je ceo zivot defanzivac,ali ta taktika jednostavno vise ne prolazi,cak ni protiv nizerangiranih tenisera.
Svi top 100 igraci,odlicno trce levo-desno i drze lopticu u igri,mogli su to i pre,ali RN vise ne moze bas svaku lopticu udarati punom snagom,sa mnogo spina i tako satima,sve dok protivnik ne padne zbog premora,a onda ga dotuce.
Sada se desava suprotno.
Njegovo telo vise ne moze izdrzati takvu samoubilacku taktiku.
Tajna Federerove dugovecnosti je upravo u nacinu(stilu) na koji igra.
Svaki poen traje u proseku 4-5 razmena.
Ponekad se cak i ne oznoji,a mec je vec gotov.
Da li to RN moze,iskreno tesko,ali da moze pobedjivati i biti mnogo agresivniji,sigurno je moguce,makar protiv vecine igraca!
Videcemo,a ja mu u svakom slucaju zelim sve najbolje,jer je zasluzio ostavljajuci srce na terenu svih ovih godina,mnogo me je puta rastuzio,ali mi je zato bila sladja svaka Novakova pobeda nad njim.
Voleo bih da vidim jos mnogo `epskih` okrsaja NDJ,RN I RF!!!

anica

pre 8 godina

(simke, 15. jul 2015 20:56)
Nazalost stil igre, fizicka snaga, forsiranje tela, decko ima zavoje na prstima od reketa, bez uvrede primecuje se da ne moze normalno da tapse rukama, sve je jasno! Veliki je borac, ali je ocigledno doslo do kontraefekta.
Rafu bas gotivim, ali mislim da je opasno naskodio svom zdravlju.

nenad zz

pre 8 godina

Čovek se jednostavno preforsirao.Mislim da če teško uspeti da promeni stil igre i bude uspešan kao ranije..može da dodje do nekog polufinala g.slema ili mastersa ali za više,teško...nema neki servis ni volej ni neki poseban bekend.On je svoju igru zasnivao na neverovatnoj defanzivi i ubitačnom forhendu sa mnooogo trčanja a sa godinama prvo pada defanziva i trčanje tako da me baš zanima na osnovu čega misli da promeni igru i da pri tom konkuriše za titule na najvećim turnirima...ali ajde,voleo bih da vidim još antologijskih mečeva protiv Noleta,mada sve mi se čini da je Rafa gotov.

danix

pre 8 godina

Rafin stil igre je snagatorski i tako je snagom godinama rusio protivnike,ali i raubovao svoj organizam.Kada je organizam poceo bivati sve optereceniji trebalo mu je pomoci nekim stimulansima,pa su poceli sa krvnim dopingom,sto je ranije bilo dozvoljeno,a kasnije sa jos ko zna cime i tako se doslo dotle da je Rafin organizam postao zasicen hemijom i da vise ne prima nikakve stimulanse.
Otuda izjava Marion Bartoli da je Rafa izgubio snagu,a da samo njegov tim zna sta se s njim desava.
Za sve to je odgovoran,ako ne i najodgovorniji strikan Toni,zivi bili pa saznali.Nista se oko Rafe i sa Rafom nije dogadjalo a da za to nije znao strikan Toni.

Dorćolac

pre 8 godina

Nadalov pad forme nije baš toliko drastičan kao što se o tome piše. Naročito ne kada se kaže da je kulminiralo kada je izgubio od Dastina Brauna. Dastin je tako odigrao taj meč na Vimbldonu da se ne bi niko odbranio, možda samo Novak. Onakvi servisi, onakvi voleji, naročito nemogući štop poluvoleji! Nešto neviđeno i naravno neponovljivo. Kako ga je samo Viktor lako dobio u sledećem kolu! Prethodni poraz od Novaka na RG je očekivan.
Vratiće se Rafa.
Izjave o promeni trenera su pomalo maliciozne. Nisam to očekivao od Mekinroa. Jer kako je moguće da mu odjednom ne valja Toni posle onolikih uspeha?! Hajde je to pisao neki Gardian ili slični, poznati po ubacivanju buva!
Vratiće se Rafa!

kmnccc

pre 8 godina

Trebalo je da o promeni stila igre razmišljaju nakon problema sa kolenima. Mislim da krivica što to nisu uradili bar delom jeste Tonijeva. Verujem da ni sada nije kasno s obzirom da je Rafa najveći borac i radnik ali ta promena neće im doneti prvo mesto na atp listi već će obezbediti da na svakom GS-u budu konkurentni. Ja kao Noletov navijač, želim mu da uvek igra u finalima GS-ova narednih godina i da svako izgubi od boljeg. Kada Nole osvoji 10. GS, počeću da odbrojavam. Sada je još rano.

Branislav 58

pre 8 godina

Malo je čudna Tonijeva konstatacija da nije odgovoran ni za Rafine pobede ni za njegove poraze.Postavlja se pitanje,zašto je onda uz Rafu,da mu pravi društvo?Sigurno ne.Tu je da mu se nadje,možda ne toliko stručno (šta on sad može Rafu naučiti,možda jedino malo korigovati oko taktike u zavisnosti od protivnika),ali psihičku potporu mu mora dati,i to je najvažnije za Rafu u ovom trenutku.Za to mora biti odgovoran

2CRAZY

pre 8 godina

Valjda treba da razmišlja da igra kao Novak i Roger.
(nije ja , ja je., 15. jul 2015 20:50) # Link komentara

ne, vec treba da podredi svoj stil igranja, svom telu i mogucnostima, kao i kvalitetima koje ima, a to je stil slican mareju i fereru... jednostavno nadal mora opet da bude uzasno defanzivan, da bi se nadao necemu...
mada ja mislim da njemu telo i gradja to vise ne dozvoljavaju, mislim da je istrosio telo, kao posledica igranja tog najzahtevnijeg nacina tenisa...

Mirko

pre 8 godina

Pa šta ćeš onda tu? Aj' pali bre! Nađi čoveku nekog ozbiljnog trenera, nutricionistu, poznavaoca, psihijatra, koji može da ga povadi da odigra još koju godinu na vrhunskom nivou. Ovo sad je - žali bože!

Vladislav

pre 8 godina

Vajda bi od njega napravio novog-starog sampiona !!! Nemoze da igra nikad ko Federer ali barem moze da pokusa da igra slican stil sa kracim poenima...zato Federer i traje ovoliko dugo ... Steta za tenis ako Rafa nikad ne bude onaj stari ( ali i bolje za Noleta )

realo

pre 8 godina

@dorcolac
Prijatelju upravo je poraz od Brauna dokaz da je propao. Nije Braun odigrao "neverovatan mec", nego se glupirao I slao frljoke Rafi, a ovaj ih izbacivao u aut I demonstrirao svoju nemoc

kvisko

pre 8 godina

Stroge kontrole u zadnje vreme.
Snage nestalo, kosa ga napusta, bodova sve manje, a pemzija sve bliza. Nista tu vise ne pomaze pa ni novi trener.

Neko iz mase

pre 8 godina

Izjava Tonija donekle je na mestu.
Za Rafu ce biti najbitnije kako ce odigrati ovu americku turneju tu ce nam dati dosta toga da li ce Nadal se vrati na put ili ce njegov posrtanje dalje se nastaviti. Svako ko obozava tenis bi voleo da bude Rafa Nadal onaj stari teniser jer ima samo 29 godine a ne kao sto je Rodzer pri zalasku karijere.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Rafa je samo fizicki pao i samim tim njegov forhed dosta oslabio kao i samo njegovo kretanje jer to je vrlo primetno protiv ko god da igra u dugoj razmeri on ili posalje lopticu u mrezu ili u aut..Tako da ukoliko to popravi mozda uspe da se vrati u medju top 5 do kraja godine ali to je na njegovom strucno stabu koji bez obzira sto Toni kaze oni su od njega napravili da bude ovo sto jeste danas u tenisu a to je 14 GS sampion..Samo pokusava da skine krivicu sa sebe sto njegov necak igra jako lose ove godine..Svesni su oni ne samo njegov stric stoga morace nesto da promene usuprotno vrlo lako moze da se desi Nadal sa 30 godina okonca tenisku karijeru a to svako mi ljubitelji ovog sporta nikako ne bi voleli da se desi jer tenis nije isto sa i bez njega..

Murray armija

pre 8 godina

Svaki teniser ima za njegove standarde "ocajnu sezonu".. Ova je ta za Rafinu,Rafi je cilj da proba da udje u 5 do kraja, ali tesko

aurora

pre 8 godina

Najveci Nadalov problem je u glavi. Veliki je perfekcionista, odatle i njegovi problemi sa ritualima (redjanje flasica, preskakanje linija, da ne nabrajam ostalo), a to mu oduzima mnogo energije koju usmerava na pogresne stvari umesto na lopticu i protivnika. Kad se oslobodi toga, mozda se i vrati stari Rafa, a do tada samo mucenje i za njega i za sve nas koji ga gledamo...

Analiticar

pre 8 godina

Koliku gomilu hejtera i kao vrsnih poznavalaca tenisa i Rafe..Da vas covek treba uzeti kao neke odlicne konsulante kojima cete davati savete sta i kako da rade..Jer u sve se razumete ali u svoje zivot to malo manje da ne kazem uopste..

Novosadjanin.

pre 8 godina

aurora,

Da se oslobodi onoga sto mu je donelo 14 gs titula do 28 god ??? Budi Bog s nama sta se sve nece procitati. To je isto kao da kazemo da Novak prestane da psuje i da vice na terenu. Kada ne psuje i ne vice znaci da je u letargiji i obicno gubi mec. Meni je upravo zanimljivo kod tenisa to sto mozemo da posmatramo emocije i slabosti. Ne bi valjalo da su svi " savrseni " kao Federer. Ovako je to neka vrsta teatra. Prosto vidis emociju i slabost, kao i hrabrost odlucnost. Tikovi su Rafina sigurna zona, njegov mozak sve to sa servisom povezuje u jednu celinu, takve su mu neuroloske veze u mozgu. Recimo on je desnjak a servira levom rukom, to za posledicu ima onaj njegov tik sa krivljenjem usne...Mozak i dalje na neki nacin odbija to, ali je naviknut jer je izveo vec milion ponavljanja.

Ilija

pre 8 godina

Ispostavilo se ispravim nagadjanja pre 5-6 godina da Rafino telo nece izdrzati sve te iscrpljujuce napore. Kolena su pocela da popustaju, nije vise spreman da vraca loptice sa tribina, forhend spin je sporiji..

Joca 011

pre 8 godina

Priprema sportista, trening, napori organizma, kako ih servisirati... itd. to nije improvizacija već ozbiljna nauka. Beogradski DIF je 1 od najboljih u svetu. I sve se zna. Nema tajni. Ali, Striko misli drugačije.
.

branko

pre 8 godina

Ma šta kažete gosn Toni? Niste odgovorni nizašta?
A ja živeo u zabludi da treneri imaju udela u rezultatima svog pulena pa su samim tim i odgovorni i za pobede i za poraze ...

VUK

pre 8 godina

dal je moguće da čovek u tim godinama, rođen i odrastao na zapadu,da izjavi tako nešto..profesionalni fudbaler, trener.. privatnik.. Nadalovi imaju fabriku pvc stolarije i lanac restorana.. u svakom poslu od čistačice do direktora svako odgovara za svoj posao.. Čuj, nije odgovoran ni zašta!!! Kako? to je bajka iz vremena Tite.

kvisko

pre 8 godina

Stroge kontrole u zadnje vreme.
Snage nestalo, kosa ga napusta, bodova sve manje, a pemzija sve bliza. Nista tu vise ne pomaze pa ni novi trener.

Dorćolac

pre 8 godina

Nadalov pad forme nije baš toliko drastičan kao što se o tome piše. Naročito ne kada se kaže da je kulminiralo kada je izgubio od Dastina Brauna. Dastin je tako odigrao taj meč na Vimbldonu da se ne bi niko odbranio, možda samo Novak. Onakvi servisi, onakvi voleji, naročito nemogući štop poluvoleji! Nešto neviđeno i naravno neponovljivo. Kako ga je samo Viktor lako dobio u sledećem kolu! Prethodni poraz od Novaka na RG je očekivan.
Vratiće se Rafa.
Izjave o promeni trenera su pomalo maliciozne. Nisam to očekivao od Mekinroa. Jer kako je moguće da mu odjednom ne valja Toni posle onolikih uspeha?! Hajde je to pisao neki Gardian ili slični, poznati po ubacivanju buva!
Vratiće se Rafa!

simke

pre 8 godina

Nikako ne mogu da shvatim ovaj Nadalov pad,nekako je odjednom poceo naglo da tone,sto je najcudnije,on bi trebao sada da je u najboljim i najzrelijim igrackim godinama,a on igra kao da je u 37 godini zivota,potpuno u njegovim udarcima nema snage.

Neko iz mase

pre 8 godina

Izjava Tonija donekle je na mestu.
Za Rafu ce biti najbitnije kako ce odigrati ovu americku turneju tu ce nam dati dosta toga da li ce Nadal se vrati na put ili ce njegov posrtanje dalje se nastaviti. Svako ko obozava tenis bi voleo da bude Rafa Nadal onaj stari teniser jer ima samo 29 godine a ne kao sto je Rodzer pri zalasku karijere.

danix

pre 8 godina

Rafin stil igre je snagatorski i tako je snagom godinama rusio protivnike,ali i raubovao svoj organizam.Kada je organizam poceo bivati sve optereceniji trebalo mu je pomoci nekim stimulansima,pa su poceli sa krvnim dopingom,sto je ranije bilo dozvoljeno,a kasnije sa jos ko zna cime i tako se doslo dotle da je Rafin organizam postao zasicen hemijom i da vise ne prima nikakve stimulanse.
Otuda izjava Marion Bartoli da je Rafa izgubio snagu,a da samo njegov tim zna sta se s njim desava.
Za sve to je odgovoran,ako ne i najodgovorniji strikan Toni,zivi bili pa saznali.Nista se oko Rafe i sa Rafom nije dogadjalo a da za to nije znao strikan Toni.

nenad zz

pre 8 godina

Čovek se jednostavno preforsirao.Mislim da če teško uspeti da promeni stil igre i bude uspešan kao ranije..može da dodje do nekog polufinala g.slema ili mastersa ali za više,teško...nema neki servis ni volej ni neki poseban bekend.On je svoju igru zasnivao na neverovatnoj defanzivi i ubitačnom forhendu sa mnooogo trčanja a sa godinama prvo pada defanziva i trčanje tako da me baš zanima na osnovu čega misli da promeni igru i da pri tom konkuriše za titule na najvećim turnirima...ali ajde,voleo bih da vidim još antologijskih mečeva protiv Noleta,mada sve mi se čini da je Rafa gotov.

realo

pre 8 godina

@dorcolac
Prijatelju upravo je poraz od Brauna dokaz da je propao. Nije Braun odigrao "neverovatan mec", nego se glupirao I slao frljoke Rafi, a ovaj ih izbacivao u aut I demonstrirao svoju nemoc

Mare,NS

pre 8 godina

Opet pogresno.
Ne treba Rafa da igra kao Marej ili Ferer.
Mora postati mnogo ofanzivniji igrac,ako hoce da produzi karijeru.
Znaci kao Novak ili RF.
Tesko je to za nekog,ko je ceo zivot defanzivac,ali ta taktika jednostavno vise ne prolazi,cak ni protiv nizerangiranih tenisera.
Svi top 100 igraci,odlicno trce levo-desno i drze lopticu u igri,mogli su to i pre,ali RN vise ne moze bas svaku lopticu udarati punom snagom,sa mnogo spina i tako satima,sve dok protivnik ne padne zbog premora,a onda ga dotuce.
Sada se desava suprotno.
Njegovo telo vise ne moze izdrzati takvu samoubilacku taktiku.
Tajna Federerove dugovecnosti je upravo u nacinu(stilu) na koji igra.
Svaki poen traje u proseku 4-5 razmena.
Ponekad se cak i ne oznoji,a mec je vec gotov.
Da li to RN moze,iskreno tesko,ali da moze pobedjivati i biti mnogo agresivniji,sigurno je moguce,makar protiv vecine igraca!
Videcemo,a ja mu u svakom slucaju zelim sve najbolje,jer je zasluzio ostavljajuci srce na terenu svih ovih godina,mnogo me je puta rastuzio,ali mi je zato bila sladja svaka Novakova pobeda nad njim.
Voleo bih da vidim jos mnogo `epskih` okrsaja NDJ,RN I RF!!!

2CRAZY

pre 8 godina

Valjda treba da razmišlja da igra kao Novak i Roger.
(nije ja , ja je., 15. jul 2015 20:50) # Link komentara

ne, vec treba da podredi svoj stil igranja, svom telu i mogucnostima, kao i kvalitetima koje ima, a to je stil slican mareju i fereru... jednostavno nadal mora opet da bude uzasno defanzivan, da bi se nadao necemu...
mada ja mislim da njemu telo i gradja to vise ne dozvoljavaju, mislim da je istrosio telo, kao posledica igranja tog najzahtevnijeg nacina tenisa...

Analiticar

pre 8 godina

Koliku gomilu hejtera i kao vrsnih poznavalaca tenisa i Rafe..Da vas covek treba uzeti kao neke odlicne konsulante kojima cete davati savete sta i kako da rade..Jer u sve se razumete ali u svoje zivot to malo manje da ne kazem uopste..

Mirko

pre 8 godina

Pa šta ćeš onda tu? Aj' pali bre! Nađi čoveku nekog ozbiljnog trenera, nutricionistu, poznavaoca, psihijatra, koji može da ga povadi da odigra još koju godinu na vrhunskom nivou. Ovo sad je - žali bože!

Vladislav

pre 8 godina

Vajda bi od njega napravio novog-starog sampiona !!! Nemoze da igra nikad ko Federer ali barem moze da pokusa da igra slican stil sa kracim poenima...zato Federer i traje ovoliko dugo ... Steta za tenis ako Rafa nikad ne bude onaj stari ( ali i bolje za Noleta )

Murray armija

pre 8 godina

Svaki teniser ima za njegove standarde "ocajnu sezonu".. Ova je ta za Rafinu,Rafi je cilj da proba da udje u 5 do kraja, ali tesko

aurora

pre 8 godina

Najveci Nadalov problem je u glavi. Veliki je perfekcionista, odatle i njegovi problemi sa ritualima (redjanje flasica, preskakanje linija, da ne nabrajam ostalo), a to mu oduzima mnogo energije koju usmerava na pogresne stvari umesto na lopticu i protivnika. Kad se oslobodi toga, mozda se i vrati stari Rafa, a do tada samo mucenje i za njega i za sve nas koji ga gledamo...

kmnccc

pre 8 godina

Trebalo je da o promeni stila igre razmišljaju nakon problema sa kolenima. Mislim da krivica što to nisu uradili bar delom jeste Tonijeva. Verujem da ni sada nije kasno s obzirom da je Rafa najveći borac i radnik ali ta promena neće im doneti prvo mesto na atp listi već će obezbediti da na svakom GS-u budu konkurentni. Ja kao Noletov navijač, želim mu da uvek igra u finalima GS-ova narednih godina i da svako izgubi od boljeg. Kada Nole osvoji 10. GS, počeću da odbrojavam. Sada je još rano.

anica

pre 8 godina

(simke, 15. jul 2015 20:56)
Nazalost stil igre, fizicka snaga, forsiranje tela, decko ima zavoje na prstima od reketa, bez uvrede primecuje se da ne moze normalno da tapse rukama, sve je jasno! Veliki je borac, ali je ocigledno doslo do kontraefekta.
Rafu bas gotivim, ali mislim da je opasno naskodio svom zdravlju.

sin lovca na medvede

pre 8 godina

Kako da vodja tima odnosno tim nije odgovoran? Pa nema tenisera koji kada podigne pehar a da se ne zahvali timu.
Ja ovo ne razumem, neka mi neko objasni šta je Toni hteo da kaze.

Branislav 58

pre 8 godina

Malo je čudna Tonijeva konstatacija da nije odgovoran ni za Rafine pobede ni za njegove poraze.Postavlja se pitanje,zašto je onda uz Rafu,da mu pravi društvo?Sigurno ne.Tu je da mu se nadje,možda ne toliko stručno (šta on sad može Rafu naučiti,možda jedino malo korigovati oko taktike u zavisnosti od protivnika),ali psihičku potporu mu mora dati,i to je najvažnije za Rafu u ovom trenutku.Za to mora biti odgovoran

Joca 011

pre 8 godina

Priprema sportista, trening, napori organizma, kako ih servisirati... itd. to nije improvizacija već ozbiljna nauka. Beogradski DIF je 1 od najboljih u svetu. I sve se zna. Nema tajni. Ali, Striko misli drugačije.
.

Ilija

pre 8 godina

Ispostavilo se ispravim nagadjanja pre 5-6 godina da Rafino telo nece izdrzati sve te iscrpljujuce napore. Kolena su pocela da popustaju, nije vise spreman da vraca loptice sa tribina, forhend spin je sporiji..

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Rafa je samo fizicki pao i samim tim njegov forhed dosta oslabio kao i samo njegovo kretanje jer to je vrlo primetno protiv ko god da igra u dugoj razmeri on ili posalje lopticu u mrezu ili u aut..Tako da ukoliko to popravi mozda uspe da se vrati u medju top 5 do kraja godine ali to je na njegovom strucno stabu koji bez obzira sto Toni kaze oni su od njega napravili da bude ovo sto jeste danas u tenisu a to je 14 GS sampion..Samo pokusava da skine krivicu sa sebe sto njegov necak igra jako lose ove godine..Svesni su oni ne samo njegov stric stoga morace nesto da promene usuprotno vrlo lako moze da se desi Nadal sa 30 godina okonca tenisku karijeru a to svako mi ljubitelji ovog sporta nikako ne bi voleli da se desi jer tenis nije isto sa i bez njega..

Novosadjanin.

pre 8 godina

aurora,

Da se oslobodi onoga sto mu je donelo 14 gs titula do 28 god ??? Budi Bog s nama sta se sve nece procitati. To je isto kao da kazemo da Novak prestane da psuje i da vice na terenu. Kada ne psuje i ne vice znaci da je u letargiji i obicno gubi mec. Meni je upravo zanimljivo kod tenisa to sto mozemo da posmatramo emocije i slabosti. Ne bi valjalo da su svi " savrseni " kao Federer. Ovako je to neka vrsta teatra. Prosto vidis emociju i slabost, kao i hrabrost odlucnost. Tikovi su Rafina sigurna zona, njegov mozak sve to sa servisom povezuje u jednu celinu, takve su mu neuroloske veze u mozgu. Recimo on je desnjak a servira levom rukom, to za posledicu ima onaj njegov tik sa krivljenjem usne...Mozak i dalje na neki nacin odbija to, ali je naviknut jer je izveo vec milion ponavljanja.

branko

pre 8 godina

Ma šta kažete gosn Toni? Niste odgovorni nizašta?
A ja živeo u zabludi da treneri imaju udela u rezultatima svog pulena pa su samim tim i odgovorni i za pobede i za poraze ...

VUK

pre 8 godina

dal je moguće da čovek u tim godinama, rođen i odrastao na zapadu,da izjavi tako nešto..profesionalni fudbaler, trener.. privatnik.. Nadalovi imaju fabriku pvc stolarije i lanac restorana.. u svakom poslu od čistačice do direktora svako odgovara za svoj posao.. Čuj, nije odgovoran ni zašta!!! Kako? to je bajka iz vremena Tite.