Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

22:03

Đoković - Lu (14h, TVB92)

Devetog dana Vimbldona Novak Đoković boriće se za plasman u polufinale, a rival će mu biti Jen-Hsun Lu iz Kineskog Tajpeha (14h, TVB92).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Đoković i Lu nisu se do sada sastajali na turnirima, ali je Novak na Hopman kupu 2008. godine slavio sa 7:5, 2:6, 6:3. Posle tog meča na terenu broj 1 igraće Robin Soderling – Rafael Nadal, a na Centralnom terenu od 14 časova igraju Federer – Berdih, pa Conga – Mari.

Jen-Hsun Lu trenutno je 82. na ATP listi, a najbolji rang imao je u aprilu prošle godine, kada je bio 55. teniser na planeti. Najviše voli da igra na tvrdim podlogama, a u karijeri za sada nije osvojio nijednu titulu na najvišem nivou, mada u riznici ima 12 ’čelendžera’ i osam ’fjučersa’.

Pre ovogodišnjeg Vimbldona samo jednom je dogurao do trećeg kola Gren slem turnira (Melburn ’09), a sada je na putu do četvrtfinala eliminisao Orasija Sebaljosa, Mihala Pšižežnog, Florijana Majera i Endija Rodika.

Đoković je loše počeo turnir i jedva je pobedio Rohusa, ali je potom briljirao u okršajima sa Dentom i Montanjesom. Sa Hjuitom je takođe bio odličan u prva dva seta, potom su usledili problemi sa stomakom, ali Novak je ipak uspeo da ostvari trijumf.

Pre nekoliko sedmica Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa izgubio je od Jirgena Melcera, takođe rivala slabijeg 'na papiru', pa će Novak morati da uloži svu snagu ne bi li savladao Lua, koji je protiv Rodika pokazao svestranost u igri.

Posle meča Đoković – Lu, na teren broj 1 izlaze Nadal i Soderling. Španac je slavio u četiri od šest dosadašnjih okršaja, uključujuči i jedini na travi pre tri godine na Vimbldonu (6:4, 6:4, 6:7, 4:6, 7:5).

Rafael se mučio sa povredama kolena i lakta, a dva puta je, protiv Hasea i Pečnera, bio primoran da pravi preokret posle zaostatka 2-1 u setovima. Soderling je u četvrtoj rundi igrao u pet setova sa Davidom Fererom, a Džineprija, Granoljersa i Belučija dobio je sa po 3-0.

U reprizi finala ovogodišnjeg Rolan Garosa očekuje se mnogo neizvesniji meč nego što je to bio slučaj u Parizu, a ishod nam ostaje da vidimo.

Na Centralnom terenu program od 14 časova otvaraju Rodžer Federer i Tomaš Berdih. Švajcarac vodi sa 8-2 u međusobnom skoru, ali ono što sigurno ohrabruje Berdiha jeste činjenica da je jedini ovogodišnji okršaj dobio – u Majamiju je bilo 6:4, 6:7, 7:6.

Federer je bio na korak od eliminacije na startu takmičenja (Falja je servirao za meč), potom se mučio sa Bozoljcem, ali je potom ’samleo’ Klemona i Melcera i jasno je da mu je nivo igre u porastu.

Berdih konačno uspeva da dobro odigra u kontinuitetu – posle polufinala RG, sada je stigao među osam na Vimbldonu, mada nije ni imao pretežak žreb – izbacio je Golubjeva i Bekera, zatim je u pet setova savladao Istomina, a topovski server Danijel Brands oduzeo mu je set.

Posle njih na glavnu pozornicu izlaze domaća nada Endi Mari i Žo-Vilfrid Conga, a Britanac u međusobnom skoru vodi sa 2-1. Mari je do četvrtfinala došao ne izgubivši ni set i dobro je iskoristio činjenicu da se britanska javnost uglavnom bavi krahom Albiona na SP.

Conga se mnogo više mučio, a naročito težak ispit imao je u drugoj rundi, kada je tek sa 10-8 u petom setu savladao Dolgopolova. Po set su mu oduzeli i Kendrik i Beneto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve