Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

17:52

Serena preko Na Li do polufinala

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Vimbldona pošto je prethodno savladala Kineskinju Na Lisa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Najbolja teniserka na svetu je do novog trijumfa stigla posle jednog sata i 20 minuta igre.

Amerikanka, koja brani titulu na Otvorenom prvenstvu Engleske, igraće u polufinalu sa pobednicom duela između Čehinje Petre Kvitove i Estonke Kaje Kanepi. Serena je opravdala ulogu apsolutnog favorita u duelu sa Kinsekinjom, ali je u prvom setu vođena potpuno izjednačena borba.

Vilijamsova je je prvi set prelomila brejkom u 11. gemu, dok je u nastavku meča bilo mnogo manje neizvesnosti, pa je Amerikanka rutinski privela meč kraju.

Serena je igrala fantastično tokom celog meča i Na Li je imala velikih problema da se izbori sa veoma snažnim udarcima svoje protivnice. Posle izjednačene borbe tokom većeg dela prvog seta odluka je pala u 11 gemu kada je Amerikanka napokon uspela da materijalizuje svoju dobru igru.

U nastavku duela Kineskinja, koja je postavljena za devetog nosioca, uspela je da pruži optor do petog gema kada je dominantna Serena iskoristila nekoliko vezanih grešaka Li i pretvorila ih u novi brejk.

Na Li se svim snagama trudila da održi korak sa mlađom sestrom Vilijams, ali je već u sledećem servis gemu Kineskinja opet poklekla, što je Amerikanki omogućilo da stigne vođstva od 5:2.

Međutim uporna Kineskinja je u narednom gemu iskoristila nešto opušteniju igru svoje protivnice i uzvratila ribrejkom, ali je to samo odložilo neizbežan poraz.

Amerikanka je još jednom pokazala svoju nadmoć i sa trećim uzastopnim brejkom izborila plasman u polufinale Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve