Nova vest
Tenis

Utorak, 29.06.2010.

15:45

Pironkova eliminisala Venus!

Bugarska teniserka Cvetana Pironkova napravila je najveće iznenađenje u ženskoj konkurenciji na Vimbldonu pobedom nad Venus Vilijams.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pironkova je protiv prošlogodišnje finalistkinje i petostruke šampionke Vimbldona slavila u dva seta, sa 6:2, 6:3. Bugarka je tako došla do sigurno najveće pobede u svojoj karijeri, a tokom meča sa njom starija od sestara Vilijams sve vreme je bila u podređenom položaju.

Amerikanka tako neće uspeti da se nađe u finalu Vimbldona prvi put posle 2006. godine, a 82. igračica sveta je došla do trijumfa posle jednog sata i 25 minuta.

Ovo je kao san, kada sam došla ovde nisam uopšte mislila da ću igrati dobro i doći do ovakvog plasmana. Mislim da sam igrala odlično protiv Venus, veoma sam zadovoljna svojom igrom. Imala sam jednu pobedu protiv nje i mislila sam da mogu da je pobedim i ovog puta i tako sam i igrala“, rekla je Pironkova.

S druge strane Vilijamsova je uspela da spasi dve meč lopte pri rezultatu 5:2 za Pironkovu u drugom setu, ali je Bugarka potom bila sigurna pri svom servisu i postala je prva teniserke svoje zemlje koja je došla do Gren slem polufinala u eri profesionalnog tenisa.

U borbi za mesto u finalu Pironkova će se sastati sa Verom Zvonarjovom iz Rusije, koja je pobedila Belgijanke Kim Klajsters sa 3:6, 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve