Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.07.2010.

17:41

Berdih: "Moja najbolja sezona"

Češki teniser Tomaš Berdih izjavio je da je zadovoljan svojim učinkom na Vimbldonu posle poraza od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 7:5, 6:4.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

„Bile su ovo dve sjajne nedelje za mene. Rafa je bio briljantan danas, pokazao je da je pravi šampion koji zaslužuje titulu“, rekao je Čeh posle poraza. Berdih, koji će od ponedeljka biti osmi teniser sveta, naglasio je i da je presrećan zbog toga što je na putu do finala savladao i Rodžera Federera, što je delovalo kao nemoguća misija.

„Nije nemoguća mislija, to se dogodilo (smeh). Nikad ne reci nikad, to je pobeda koja mi je dala mnogo na samopouzadnju i ulila mi snagu da i u nastavku sezone pružim svoj maksimum", dodao je Berdih.

Dosadašnji 13. igrač sveta zaključio je da je za njegov profesionalni napredak najviše zaslužna upravo njegova porodica.

"U poslednjih nekoliko meseci događaju mi se divne stvari. Čitav moj tim je za to zaslužan, ne samo moj trener, već i porodica. Zahvaljujući njima je sve ovo i postalo moguće“, zaključio je Berdih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve