Nova vest
Tenis

Subota, 03.07.2010.

18:42

Serena: "Bili Džin, bolja sam"

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je posle osvajanja četvrtog Vimbldona da ta titula za nju ima posebno značenje.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Serena je trijumfom na Vimbldonu osvojoila svoju 13 Gren slem titulu i tako prestigla zemljakinju Bili Džin King, koja je u karijeri 12 puta trijumfovala na turnirima ‘velike četvorke’.

"Ova titula za mene ima posebno značenje. Bili Džin bolja sam od tebe", poručila je Serena svojoj zemljakinji koja je finale posmatrala iz lože.

Vilijamsova je u finalu pobedila Ruskinju Veru Zvonarjevu u dva seta – 6:3, 6:2.

"Prvo želim da čestitam Veri, koja je pokazala kako se bori prava šampionka i nijednom nije odustala. Svaki put kada igram na travi Vimbldona i na ovom stadionu osećam se sjajno. U takvoj situaciji serviram veoma dobro. Ovo je najbolji primer da svako može da ostvari svoje snove, samo treba verovati", rekla je Serena Vilijams.

Četvorostruka pobednica Vimbldona je još jednom pohvalila publiku na centralnom terenu.

"Publika je bila sjajna. Iako sam već nekoliko puta pobeđivala na Vimbldonu navijači me i dalje podržavaju i to mi mnogo znači", istakla je najbolja igračica na WTA listi.

Sa druge strane, Zvonarjeva, koja nije uspela da bude konkurenta u svom prvom Gren slem finalu, ipak može da nađe utehu u činjenici da se sa tim rezultatom probila u prvih deset na svetu.

"Sve čestitke Sereni. Igrala si fantastično i potpuno zasluženo si pobedila. Ti nisi samo velika igračica, ti si velika šampionka. Tokom protekle nedelje pokazala si neverovatnu odlučnost i želju za pobedom", rekla je Ruskinja po završetku meča.

"Moram priznati da sam trenutno pomalo razočarana, verovatno zato što nisam igrala kao što mogu. Međutim, moram da priznam ni da mi Serena nije dozvolila da igram bolje", zaključila je Zvonarjeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve