Nova vest
Tenis

Subota, 03.07.2010.

16:26

Serena dominantno do četvrte titule

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je četvrti Vimbldon u karijeri pobedivši u finalu Ruskinju Veru Zvonarjevu u dva seta – 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolja teniserka sveta je do titule došla posle samo 66 minuta igre. Zvonarjeva, koja je u Londonu igrala svoje prvo Gren slem finale, dobro se držala do 3:3 u prvom setu, ali onda je mlađa sestra Vilijams zaigrala na svom nivou, osvojila je osam od narednih devet gemova i tako rešila meč u svoju korist.

Vilijamsovoj je ovo 13. Gren slem trofej u karijeri, i ukupno 37. titula. Amerikanka je još jednom potvrdila da na londonskoj trevi jedno može da joj parira sestra Venus koja je ispala u četvrtfinalu od Bugarke Pironkove.

Očekivalo se da će Serena u finalu lagano osvajati poene na svoj servis, i to se i dogodilo. Amerikanka je tokom celog meča izgubila samo dva poena kada je ubacila prvi servis (31-33), a imala je i znatno bolji odnos direktnih poena i neiznuđenih grešaka (Serena 29-15, Zvonarjeva 11-9).

Ruskinja tokom celog meča nije imala nijednu brejk loptu i to dovoljno govori koliko je Serena dominantno došla do trofeja. Zvonarjeva je dobila svoja prva tri servis gema, ali je popustila u finišu kada je to bilo najvažnije.

U osmom gemu Ruskinja je imala gem loptu, ali je protivnicu vratila u igru duplom servis greškom. Vilijamsova je tu priliku iskoristila, napravila je brejk a zatim i bez problema odservirala za 6:3 i 1:0.

Već na startu drugog perioda bilo je očigledno da je gubitak prvog seta Zvonarjeva teško podnela. Serena je odmah napravila brejk, povela sa 2:0, i tada se već nazirao kraj. Ruskinja je smanjila na 2:1, ali onda je Vilijamsova dobila još tri vezana gema, povela sa 5:1 i došla na korak od pobede.

Zvonarjeva je neizbežno odložila dobivši još jedan gem, ali u osmom je Serena odservirala za svoju četvrtu titulu u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve