Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.07.2010.

10:48

Mau i Izner u Kući slave

Reket i majica Nikolasa Maua, koje je koristio u rekordnom meču na Vimbldonu postaće eksponati u teniskoj kući slave.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuz je rekao da će stvari donirati sledeće nedelje kada stigne u Njuport na šampionat kuće slave.

Predstavnica za štampu Kuće slave En Mari MekLaflin rekla je da će prezentacija novih eksponata biti u subotu pre žreba za jedini profesionalni turnir koji se na prostoru severne Amerike igra na travi.

Mau i Amerikanac Džon Izner igrali su rekordni meč koji je trajao 11 sati i pet minuta u prvom kolu Vimbldona prošle nedelje. Duel je dva puta prekidan zbog mraka, pre nego što je Izner pobedio sa 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68.

Mau kaže da ga posle tod duela sve više prepoznaju u Francuskoj.

“Ljudi mi prilaze na ulici i čestitaju. To je čudno, jer je taj meč meni ostao u bolnom i razočaravajućem sećanju. Bez veze je što je neko morao da izgubi”, kaže Mau.

Izner je kasnije izgubio meč drugog kola sa 3:0, vratio se u Sjedinjene Države, da bi bacio počasni pič na utakmici bejzbol ekipe Njujork Jenkiz i kasnije pročitao Top ten listu na šou programu CBS televizije “Kasni šou sa Dejvidom Letermanom”.

Mau je specijalista za mečeve na travi, a odrastao je gledajući dominaciju Pita Samprasa. Njegove stvari će videti u Kući slave, a sada će i on biti deo toga. I Džon Izner je odlučio da donira reket sa legendarnog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve