Nova vest
Tenis

Sreda, 30.06.2010.

20:01

Mari na Nadala u polufinalu

Britanski teniser Endi Mari izborio je plasman u polufinale Vimbldona pobedom nad Francuzom Žo-Vilfredom Congom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mari je protiv Conge slavio posle velike borbe u četiri seta sa 6:7, 7:6, 6:2, 6:2, posle dva sata i 49 minuta igre. Domaći teniser će se u polufinalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je pobedio Robina Soderlinga iz Švedske.

Domaći teniser će se u polufinalu sastati sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je pobedio Robina Soderlinga iz Švedske, a to mu je ujedno drugi put da se našao među najboljom četvoricom na najprestižnijem turniru na travi.

Conga je posle vođstva od 1:0 u setovima bio blizu da dobije i drugi set, ali se Škot ’probudio’ i prvo izjednačio, a potom je u preostala dva seta imao mnogo lakši posao nego što se očekivalo.

Bilo mi je veoma teško. U prva dva seta smo obojica imali šanse, ali ih nijedan nije iskoristio pa smo dolazili do taj brejka. Mnogo sam se branio, ali sam u nastavku meča igrao veoma dobro“, rekao je Mari posle trijumfa.

Pre godinu dana Mari je u polufinalu poražen od Endija Rodika i sigurno ga protiv Nadala u petak ne očekuje lak posao, ali mnogi smatraju da je u dovoljno dobroj formi i da bi mogao da bude prvi Britanac koji je došao do finala Vimbldona posle Banija Ostina, koji je to učinio 1938. godine.

Mari je posle svoje pobede istakao da je iznenađen eliminacijom šestostrukog osvajača Rodžera Federera već u četvrtfinalu, kao i da se raduje odmeravanju snaga sa trenutno najboljim teniserom sveta.

Biće to odličan meč, sa njim je uvek zabavno igrati. Mislim da smo četiri puta igrali na Gren slemovima i svaki je pobedio po dva puta. Radujem se tom meču“, istakao je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve