Nova vest
Tenis

Sreda, 30.06.2010.

16:05

Sjajni Đoković u polufinalu!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad Jen-Hsun Luom iz Kineskog Tajpeha rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Đoković je do pobede došao posle samo 110 minuta igre. Đokovićev protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Rodžer Federer – Tomas Berdih. Srpski teniser je tako došao do svog drugog polufinala Otvorenog prvenstva Engleske, a ovo je bio korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada je eliminisan upravo u četvrtfinalu.

Đokoviću je bio potreban samo minut da dobije prvi gem prvog seta, ali je Lu uzvratio i izjednačio. Do nove prednosti srpski teniser je ponovo ekspresno došao, a prvi brejk pravi u šestom gemu kada dolazi do prednosti od 4:2. U naredna dva gema obojica tenisera su uzimali poene na svoj servis, da bi posle 31 minuta igre Đoković iskoristio prvu od tri set lopte i došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Sa dobrom igrom srpski teniser nastavio je i u drugom setu. Posle četiri gema rezultat je bio 2:2, a u petom gemu Đoković oduzima servis svom rivalu. Odličnim riternima i slajsevima Đoković je usporio igru svog protivnika, nateravši ga da greši. Novi brejk srpski teniser pravi u sedmom gemu, a do 2:0 u setovima, posle 43 minuta igre, Đoković dolazi sjajnim asom.

U trećem setu Đoković pravi brejk već na samom početku, a odmah zatim na svoj servis dolazi do 2:0. U petom gemu srpski teniser ponovo dolazi do brejka, posle nekoliko prilika, tako da je rezultat bio 4:1. Đoković je meč rutinski priveo kraju posle 110 minuta igre, za ukupnih 6:3, 6:3, 6:2.

Đoković je tokom celog meča bio superioran, ne dozvolivši svom rivalu, 82. teniseru sveta, nijednu priliku za brejk. Sa druge strane, srpski teniser je imao čak 15 prilika, do kojih je iskoristio pet.

Đokovićev protivnik u borbi za finale najprestižnijeg Gren Slem turnira biće Tomaš Berdih koji je eliminisao šestostrukog pobednika najprestižnijeg turnira na travi Rodžera Federera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve