Nadal: "Novo ispunjenje sna"

Prvi teniser sveta i šampion Vimbldona Rafael Nadal izjavio je da mu nova pobeda u Londonu više znači, jer je došla posle povratka nakon povrede.

Izvor: AY

Nedelja, 04.07.2010.

17:51

Default images

„Za mene je ovo više od sna. Uvek sam sanjao da igram na Centralnom terenu, a ovo mi je četvrto finale, i to posle teške godine. Sada sam se vraito i ponovo sam prigrlio ovaj trofej. Osećaj je neverovatan", rekao je Nadal.

Osmostruki osvajač Gren slema imao je samo reči hvale za Tomaša Berdiha, kojeg je u finalu savladao rezultatom 6:3, 7.5, 6:4.

"Pre svega, čestitke Tomašu, ima sjajnu sezonu iza sebe, i ovde je igrao odlično i pokazao koliko ume. Nadam se da će nastaviti samo bolje da igra do kraja sezone“, dodao je Španac.

Maljorčanin je dodao i da je teška povreda koju je pretrpeo prošle sezone bila među najvećim pehovima u njegovom životu.

Da, bio je to jedan od mojih najtežih trenutaka u karijeri, ali imam sjajni tim uz sebe, hvala mojoj porodici i saradnicima na podršci, a posebno hvala publici koja je uvek bila uz mene. Oni su stvarno neverovatni“.

Španac se osvrnuo i na pobedu nad domaćim teniserom Endijem Marijem.

„Srećom, publika me ovde i dalje voli (smeh). Endi odlično igra i mislm da može da osvoji ovaj turnir sledeće godine. Prošli put sam pobedio lokalnog igrača, a sada sam imao punu vašu podršku, što se ne dešava svaki dan. Zato vam posebno hvala“, obratio se Nadal publici posle meča.

Nadal je naglasio da bi ga sada najviše obradovalo da španska selekcija osvoji Svetsko prvenstvo, dok će trofej držati u svojoj kući na Maljorki.

„Ovaj trofej će biti u mojoj spavaćoj sobi. Pobediti na Vimbldonu je ispunjenje sna, to sam uspeo pre dve godine i presrećan sam. Nadam se da će i španska reprezentacija osvojiti svetsko prventvo, jer su pre dve godine osvojili Evropsko, kada sam i ja trijumfovao na Vimbldonu“, kroz smeh je zaključio Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: