Berdih: "Možda je Federer tražio izgovor"

Tomaš Berdih zbunio se na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Federera da je “sam izgubio meč” u četvrtfinalu Vimbldona, da su ga mučile povrede i da nije imao sreće. “Ne znam da li je samo tražio neki izgovor posle meča ili nešto slično. Mislim, to se dešava svima nama, možda sada ima više problema sa zdravljem, želim mu da se oporavi što pre. Može se reći da nije imao sreće, ali možda je i protivnik bio malo bolji i jednostavno je osvojio najvažnije poene protiv njega”.

Izvor: SO

Četvrtak, 01.07.2010.

18:40

Default images

Berdih, koji je dobio Federera ove godine i u Majamiju, kaže da mu nije baš bilo pravo ni kada je čitao izjave Švajcarca pre meča.

“On je vrhunski igrač. Ali ipak, kada sam čitao novine na jutro meča, nisam bio iznenađen, ali davao je izjave kako je sve u redu, ništa ga ne muči, zatim ‘Kada smo igrali poslednji put, izgubio sam, ali na Vimbldonu prethodnog puta sam vlro lako slavio’. I slične stvari... Takve reakcije sam prvi put čuo od njega, ali sada samo želim da uživam u pobedi”.

.
Čeh je rekao da je pobeda nad Federerom u četvrtfinalu jedna od najvećih u njegovoj karijeri.

“Bilo ja zaista sjajno. Ne može se baš mnogo trenutaka porediti sa ovim, kada na Centralnom terenu Vimbldona pobedite šestostrukog šampiona. Ali, jedan meč bio nadmašio čak i ovaj i nadam se da ću uspeti da dođem do finala. Bio je neizvestan meč, nekoliko poena je odlučilo”.

I Federer je na konferenciji rekao da Berdih sada igra mnogo bolje u kontinuitetu.

“Mnogo faktora uticalo je na to. Pre svega, na početku godine sam dobio neke mečeve i to mi je dalo samopouzdanje. Onda se sve nadovezuje jedno na drugo, imam i više iskustva, sa godinama mi je bolja i koncentracija i psihološki sam jači nego pre. To je potrebno”, zaključio je Berdih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: