Đoković presrećan svojim izdanjem

Posle izvanredne pobede u četvrtfinalu Vimbldona protiv Jen-Hsun Lua sa Tajvana, najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da je izuzetno zadovoljan formom.

Izvor: AK

Sreda, 30.06.2010.

17:47

Default images

"U ovoj fazi takmičenja ništa ne može da bude lako i zbog toga sam izuzetno zadovoljan načinom na koji sam pobedio. Mislim da sam zaslužio ovaj trijumf. Stizao sam sve udarce, a posebno me raduje što sam podjednako dobro igrao na svim delovima terena. Presrećan sam svojim izdanjem", rekao je Đoković.

Za to svakako ima dosta razloga, jer je u 13 gemova u kojima je sevirao izgubio samo 12 poena. Od 28 ubačenih prvih servisa osvojio je čak 26 poena, od čega 15 zaredom, a protivniku nije omogućio nijednu brejk šansu.

Tako je ponovio svoj najbolji rezultat u Vimbldonu iz 2007. godine. Tada je u polufinalu protiv Rafaela Nadala u trećem setu predao meč zbog povrede stopala.

"Mislim da sam sada fizički potpuno spreman i da ne može da se ponovi 2007. Tada su bile neke čudne okolnosti, jer sam u tri dana morao da odigram tri vema duga meča i u polufinale sam ušao potpuno iscrpljen. Sada je sve u najboljem redu i spreman sam da u petak odigram punom snagom i nadam se na najvišem nivou. Imati šansu da igram finale daće mi motivaciju koju ću pokušati da iskoristim", rekao je Đoković.

Njegov sledeći rival biće Tomaš Brdih koji je priredio senzaciju eliminisavši Rodžera Federera.

"Nisam igrao sa njim na gren slemovima. Sada igramo pet setova, polufinale je tako da nema favorita i predviđanja. Odlučiće detalji i ko bude psihički jači. On ima sjajan servis i snažan forhend sa kojim pravi dosta poena. Međutim, često i greši. Mislim da je ključ izbaciti ga iz te ugodne zone koju on ima na osnovnoj liniji i da što više menjam ritam kako bih stekao kontrolu. Svi znaju da Federer igra izvanredno u završnici Vimbldona, a Berdih ga je pobedio. On će tražiti svoju šansu, ako bude bolji i pobedi me, čestitaću mu".

Đokoviću je naravno drago što je izbegao Federera, šestokrukog šampiona.

"Igrao sam sa njim dosta mečeva, pogotovo u polufinalima i finalima gren slemova. Naravno da je bolje igrati sa bilo kojim drugim teniserom nego sa Federerom koji je izuzetno mentalno jak i zna kako da se postavi u takvim mečevima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: