Rodik: "Jedva čekam da počne Vimbldon"

Endi Rodik je prošle godine u Londonu bio „državni neprijatelj br. 1“ kada je pobedio Endija Mareja u polufinalu i srušio nade Britanaca, da će neko „njihov“ osvojiti Vimbldon prvi put posle 1936. godine.

Ipak publika je u finalu navijala za njega skoro istim intezitetom kao i za Rodžera Federera. Amerikanac i Švajcarac odigrali su epsko finale, a Federer je slavio posle pet setova i 30 odigranih gemova u petom setu, bilo je 16:14.

Izvor: B92

Petak, 18.06.2010.

22:17

Default images

Federer je pobedom u tom meču ušao u istoriju jer je osvojio petnaesti Gren slem u karijeri, dok je Rodiku to bio treći poraz od Federera u finalima, i još jedna, možda poslednja, propuštena prilika da osvoji toliko željeni trofej u Londonu.

“Uvek sa puno želje dolazim na Vimbldon. Prošla godina je bila prošle godine“, rekao je trenutno sedmi teniser na svetu, ne želeći da se priseća poraza iz 2009. godine.

“Jedva čekam da izađem na teren i trenutno osećam da mogu da podignem svoj nivo igre na travi na još viši nivo“.

Sa snažnim servisom i sjajnom fizičkom pripremom Rodik je uvek “opasan“ protivnik na Vimbldonu i potencijalni favorit iz senke.

Rodik voli da igra na travi jer ga to podseća na detinjstvo kada je kao 8-godišnjak u Ostinu (Teksas) gledao Kevina Kurena i Rikija Reneberga.

“Kada igram na travi ne osećam da ima "rupa" u mojoj igri. Trava kao podloga u potpunosti odgovara načinu na koji ja igram“.

Rodik kaže da su njegovi riterni i njegov bekend bolji kada igra na travi, i da mu to verovatno daje samopouzdanje u ostalim segmentima igre.

“Moj bekend je bolji, očigledno i moj servis je malo bolji kada igra na Vimbldonu, u poređenju sa drugim turnirima...Moji riterni nisu slabiji na travi, a kod nekih igrača jesu...To je olakšavajuće za mene kad sam na terenu i daje mi određenu dozu samopuzdanja, prepostavljam“, zaključio je Endi Rodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: