Venus konačno bolja od Serene (2008)

2008. godinu na Vimbldonu obeležila je totalna dominacija sestara Vilijams. Venus i Serena odlučivale su u međusobnom duelu o šampionki u singlu, a njih dve su trijumfovale i u konkurenciji parova. Venus je gubila od Serene dva puta u finalima najprestižnijeg teniskog turnira na svetu 2002. i 2003, a potom je usledila osveta starije sestre.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 15.06.2010.

11:25

Default images

Venus je odbranila trofej pobedom u dva seta 7:5, 6:4. Završni okršaj u potpunosti je opravdao očekivanja i, kao i uvek u duelima Vilijamsovih, nijanse su odlučivale. Venus je bolje koristila svoje šanse i zasluženo došla do sedmog Gren slem trofeja.

Venus je pre susreta istakla da će ritern biti ključni udarac za ishod. Serena je znatno bolje počela meč i perfektnim bekhend riternima naterala sestru na kapitulaciju već u prvom gemu.

Mlađa Vilijamsova je tada potpuno kontrolisala igru, bila opasna na servis rivalke, a sa druge strane je suvereno držala svoje gemove. Imala je Serena prilike i za dupli brejk, ali je Venus pomoću sjajnih voleja i uz malo sreće ostajala u igrui.Tačka preokreta bio je osmi gem. Venus je prvi put ozbiljnije zapretila i odmah napravila brejk posle odličnog rierna, ali i zbog nekoliko loših odluka Serene. Od tog trenutka Venus je preuzela inicijativu. Imala je 0:30 kada je njena rivalka sevirala za ostanak u setu na 4:5, ali se Serena provukla zahvalujući briljantnim servisima.

Slična situacija bila je i u dvanaestom gemu, ali Serenino oslanjanje jedino na servis nije moglo da donese rezultat u dva gem uzastopno. Venus je došla do set lopte, a ubrzo i povela posle greške svoje sestre.

Kvalitet igre malo je opao u finišu prvog seta, ali već početkom drugog sela igre ponovo smo bili u prilici da gledamo razmene sa osnovne linije razornim udarcima obe teniserke.

Ogromnu količinu energije uložila je Serena kako bi došla do brejka u trećem gemu, bilo joj je potrebno osam brejk lopti i više od 15 minuta. Sav taj trud Venus je učinila bezvrednim već u narednom gemu, kad je uzvratila istom merom iskoristivši prvu brejk šansu.

Sve do završnice obe su bez većih problema držale servis, a veliki pritsak bio je na Sereni kada je u desetom gemu servirala za ostanak u meču. Njen do tada briljantni forhend dva puta je zatajio iz prilično dobrih pozicija (prvo aut, pa u mrežu), a Venus je potom došla do dve vezane meč lopte.

Serena je prvu neutralisala asom, diktirala tempo i u sledećem poenu, ali je onda poslala bekhend paralelu u aut i sve je bilo odlučeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: