Subota, 03.07.2010.

16:26

Serena dominantno do četvrte titule

Amerikanka Serena Vilijams osvojila je četvrti Vimbldon u karijeri pobedivši u finalu Ruskinju Veru Zvonarjevu u dva seta – 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Serena dominantno do èetvrte titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

Irac

pre 13 godina

Da li smo se dobro razumeli? Engleska je publika aplaudirala i kad je Vera osvajala poene na Serenine greške (naveo sam primer slanja loptice u mrežu), što na Vimbldonu nije bio običaj. Pozdravlja se samo dobar poptez igrača, nikako se ne "slave" neiznuđene greške. Zato sam napisao da ni Englezi nisu, izgleda, ono što su bili. Pozdrav.

ZN

pre 13 godina

@Irac,
"Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili."
Vase reci. Znaci, dosli smo do istog zakljucka! Za ostalo pitajte englesku publiku.

alex

pre 13 godina

Ja mislim da je publika navijala za Veru jer je zelela duzi mec. Bucno su pozdravljali Verine poene jer su prizeljkivali malo vise borbe i neizvesnosti, tj. njen povratak u mec. Nemaju oni nista protiv Serene, ne zele oni nove sapione ili nesto sl, nego zele da mec sto duze traje i da uzivaju. Naravno u slucaju domace teniserke ovo ne vazi, jer zele njenu pobedu, bez obzira kakav to mec bio.
Prethodna zenska finala 2009, 2008, 2007 su bila u 2 seta, manje vise vrlo izvesna i publici ne smeta da pobedjuju sestre, nego zele uzbudljive meceve, sa puno preokreta, a toga odavno nema. Stoga i navijanje za Veru,slabiju u mecu.
Meni je publika na Wimbledonu najbolja, nekako su bas objektivni, nagradjuju super poene, navijaju za slabijeg da bi se vratio u mec. Extra. Jos kada se setim muskog finala iz 2008, Rafa-Roger, kako su bodrili Rogera da se vrati u mec, a kasnije u 5. setu obojicu, naizmenicno i kasnije prelepo pozdravili Rafu. Najbolja i najcivilizovanija teniska publika na svetu.

Monikina vršnjakinja

pre 13 godina

Svaka čast, Serena jedina spasava čast ženskog tenisa.Samo pet odigranih turnira ove sezone i komotno je prva, sa dva osvojena Gren Slema.Kad su se Belgijanke vratile na tur, mnogi su mislili da je to toliko potrebna infuzija ženskom tenisu, umesto toga, i one se uhvatiše u kolo nekonstantnosti.Veri takođe čestitke na velikom rezultatu, drago mi je da je i ona uspela da tokom dugog staža u vrhu dođe na korak do trona, zaslužila je.
Na kraju, želim svima dobru zabavu uz muško finale i da volite tenis i dalje!

ceca

pre 13 godina

@ ZN, Irac
Publika je samo zeljela neizvestan mec. Vole oni Serenine super poene, ali zele da i Vera uzvrati da bi mec duze trajao. Zeli pubilka sto vise borbe, drame, a ne kratak mec. Zato su jace aplaudirali Veri ne bi li se kako vratila u mec. Zele 3. set.
Da je Serena igrala losije u mecu, bila bi obrnuta situacija. Navijali bi za nju da se pokusa vratiti u mec.

Irac

pre 13 godina

@ZN
Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili. Niste mi jasni - zašto bi neko želeo promenu po svaku cenu? Zar nije normalnije gledati najbolju igru, svejedno koliko Serena trajala, nego gledati Radvansku i Voznjacki u finalu, radi promene.

ceca

pre 13 godina

Svaka cast za moju omiljenu teniserku....mada u prvom setu nije bila agresivna kako ume, bila je nekako oprezna. Ali kakva je konkurencija i ovo je dovoljno. Ne znam ko joj moze parirati. Mozda jaka serverka kako Masa. Jedino tako.
Sto se tice nesportskog ponasanja na poslednjem US Openu, ja mislim da je kazna sasvim dovoljna. I Roger je tada imao incident sa sudijama, pa kada je on samo novcano kaznjen, nema smisla da Serena bude suspendovana. I teniseri su ljudi, pa grese.
Jos nesto da dodam. Mi vidimo samo nesportsko ponasanje stranih sportista, nasih ne. Navescu vam primere. Ana Ivanovic je uoci AO 2009 na mecu nekog turnira svoje frustracije losom igrom lecila na sudiji. Za svaku svoju loptu poslanu u aut se bunila (ne secam se je li se mogao traziti calendz), a kada bi lopticu poslala u teren, pitala bi, onako ironicno, glavnog sudiju da li je siguran da je loptica dobra....To je razmazeno ponasanje....Pa Jelenino i Novakovo psovanje, lomljenje reketa, ima tu primera...
Poenta je da nismo objektivni, a ovi sto traze kaznu za Serenu to cine jer ne vide drugi nacin da JJ osvoji GS. E pa niste nimalo vise fer od Serene.

Dermendziev

pre 13 godina

Igrate onako i onoliko koliko vam protivnik dozvoli,kad vec ne mozete nametnuti svoj stil i svoju igru.Ni u jednom trtnutku pre i za vreme meca nisa sumnjao u Sereninu pobedu,mada je Vera igrala briljantno do polufinale( a i samo polufinale).Od prilike to je njen plafon,t.j.maksimun.Ni katastofa me nebi iznenadila.

Nisam poklonik tenisa koji demonstriraju sestre ,da ne govorim o njihovom ponasanju,pogotovo Sereninom. Cini mi se da je njima sve dozvoljeno:bojkoti bez sankcioniranja(lazu da je bojkot zbog rasne uvrede,one najbolje znaju zbog cega su izvizdane!),Serenino sileddjijsko ponasanje (stvarno nemam drugi izraz)prema sudiji na otvorenom prvenstvu SAD 2009(na svu zalost bez diskvlifikacije bar godinu dana),onda zickanja sa zadrzavanjem lopti,skoro niko ne sme da sudi ceste prestupe linije pri serviranju,pa nije bila spremana kad dobije as,pa onda ustupke koje im daju organizatotori turnira i.t.d...

Medjutim jedno se mora priznati:retko koja teniserka ima takav pobednicki duh kada su u pitanju GS i da budem jos precizniji,kada su u pitanju GS finala.

I na kraju -podeda je zakonomerna i vise nego li zasluzena.

Neo

pre 13 godina

Cestitke za Serenu!Devojka je gabaritna a brza je ko munja.Sve sto joj je u dohvatu reketa smesta precizno i snazno.Pritom je veoma teniski obrazovana i takticki potkovana.Nazalost,jedine konkurentne teniserke(Enen i Jankovic)ne mogu da joj pariraju snagom

ZN

pre 13 godina

Danas mi se cinilo da je i publika na Vimbldonu za nijansu ubedljiviji aplauz upucivala Verinim poenima. Jos u pocetku meca pre brejka. Kao da su zeleli neku bitniju promenu danas (!?)
Steta sto Vera nije nasla svoju igru! Da gledamo malo uzbudljivije finale i ravnopravniju borbu.
Sereni sve cestitke! Kako je samo pogadjala iz nemogucih uglova....Sve joj je danas islo. Borbena i "ubitacna" na terenu, slatka i graciozna na ceremoniji dodele:-)A Bili Dzin je to bas lepo "uhvatila".

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke Sereni. To je bio fantastičan Vimbldon za nju.

Ona je kao ženski teniski Bolt. Verovatno se fantastično oseća jer je kao crnkinja bolja od američke bele legende B.Dž.King. Sestre Vilijams često ističu činjenicu da su crnikinje.

Šteta što se JJ povredila i što Ana još nije u formi.

Zvonareva je napravila odličan rezultat, po prvi put je druga na gren slemu, a Vimbldon je, kažu, nezvanično svetsko prvenstvo u tenisu. Bravo i za nju.

gradjanka

pre 13 godina

"Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet."

"Da Jelena koristi toliko dopinga i hormona kao Serena bila biprva u Galaksiji a ne na Zemlji."

kiselo je grožđe!

serena igra carski.
to pokazuje 13 GS.
mnoge (prve i druge) teniserke nemaju nijedan.
kao na primer, jj i safina.

Bravo Serena

pre 13 godina

Čestitke Sereni!
Valjda je i publici i vojvodi od Kenta dojadilo više da veliki tanjir uručuju sestrama. Toplije su pozdravili Verino prvo vimbldonsko finale i njen dirljiv govor prepun teško sakrivenih emocija. Na šampionku Serenu su već navikli.

Ivana

pre 13 godina

Majistorski! Serena zaista zna da igra GS finala. Neverovatno je koliko je podigla nivo igre. Tokom dve nedelje se dosta mučila u polju, bila van udarca (posebno je bekend bio problematičan), ali danas je sve bilo na nivou perfekcije. Posle ovoga nema sumnje da je u društvu najvećih.Voleli je ili ne.

Didi i Gogo

pre 13 godina

Sereni se mora čestitati, zaista je neverovatna, šampionka – 13. grand slam tituala!

Imam samo jednu primedbicu na njenu igru, čini mi se da bi Serena morala još malo da poradi na svom servisu. Ispred nje su Izner, Rodik, Mau, Conga, Berdih, a ona tek na 6. mestu sa 89 aseva kao Mari..

Mr. Error

pre 13 godina

Moglo je biti jos uzbudljivije. Kada je izgubila set, Zvonareva u drugom setu nije pokazala svoju prepoznatljivu igru. Kao da je vec videla da je izgubila finale. Nije bilo toliko dobrih poena koliko u prvom setu. Sereni svaka cast iako me strasno zivcira. Ne znam zasto, ali svaki put kada je gledam, navijam za njenu protivnicu.
Wimbledon je zavrsen (ostao je jos glavni mec, finale kod muskaraca). Mozemo da zalimo sto su Ana, Nenad, Troicki i Tripsarevic izgubili u ranoj fazi. Ali mozemo biti zadovoljni sto je Bozoljac odlicno odigrao protiv Federera, sto je Novak stigao do polufinala. A sto se tice Jelene, mozemo zaliti sto nije prosla dalje ali se mozemo radovati sto je zajedno sa Novakom druga na svetu. Svaka cast! Nasa je zemlja tako mala, ali imamo velike igrace! ODLICNO...

Milorad

pre 13 godina

Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet. A ima jos jedna zanimljiva slika. Uostalom, kakav je to tenis gde teniserka ne moze da izdrzi vise od sat i po igre i zbog toga mora da obrusi svu svoju fizicku (nerealnu za zenu) moc na protivnika u protivnom - nece moci da se vuce po terenu?

http://www.thinkersroom.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/serena.jpg

Iva

pre 13 godina

Njen tenis je snazan, dobar, muski i vrlo glasan. Ali moj burazer kaze da bi se uplasio kad bi ovako krupnu, razvijenu, very very strong woman, morao da startuje... Pa, nacice i ona Pepeljugca, kao nasa pevaljka
Seka. Svaka cast Vilijamsovoj, muskici su ljubomorni na nju, rekoh ja... Dalja diskusija je otisla u FE i nije za citateljstvo.

realno

pre 13 godina

sta reci.... SERENA ti si veliki SAMPION, samo sto je finale bilo nezanimljivo, jer na zalost konkurencija ti je jako losa, tako da je velika verovatnoca da i sledece godine ponovis isti uspeh!!!!
GO GO SERENA

Didi i Gogo

pre 13 godina

Sereni se mora čestitati, zaista je neverovatna, šampionka – 13. grand slam tituala!

Imam samo jednu primedbicu na njenu igru, čini mi se da bi Serena morala još malo da poradi na svom servisu. Ispred nje su Izner, Rodik, Mau, Conga, Berdih, a ona tek na 6. mestu sa 89 aseva kao Mari..

realno

pre 13 godina

sta reci.... SERENA ti si veliki SAMPION, samo sto je finale bilo nezanimljivo, jer na zalost konkurencija ti je jako losa, tako da je velika verovatnoca da i sledece godine ponovis isti uspeh!!!!
GO GO SERENA

Ivana

pre 13 godina

Majistorski! Serena zaista zna da igra GS finala. Neverovatno je koliko je podigla nivo igre. Tokom dve nedelje se dosta mučila u polju, bila van udarca (posebno je bekend bio problematičan), ali danas je sve bilo na nivou perfekcije. Posle ovoga nema sumnje da je u društvu najvećih.Voleli je ili ne.

Bravo Serena

pre 13 godina

Čestitke Sereni!
Valjda je i publici i vojvodi od Kenta dojadilo više da veliki tanjir uručuju sestrama. Toplije su pozdravili Verino prvo vimbldonsko finale i njen dirljiv govor prepun teško sakrivenih emocija. Na šampionku Serenu su već navikli.

gradjanka

pre 13 godina

"Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet."

"Da Jelena koristi toliko dopinga i hormona kao Serena bila biprva u Galaksiji a ne na Zemlji."

kiselo je grožđe!

serena igra carski.
to pokazuje 13 GS.
mnoge (prve i druge) teniserke nemaju nijedan.
kao na primer, jj i safina.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke Sereni. To je bio fantastičan Vimbldon za nju.

Ona je kao ženski teniski Bolt. Verovatno se fantastično oseća jer je kao crnkinja bolja od američke bele legende B.Dž.King. Sestre Vilijams često ističu činjenicu da su crnikinje.

Šteta što se JJ povredila i što Ana još nije u formi.

Zvonareva je napravila odličan rezultat, po prvi put je druga na gren slemu, a Vimbldon je, kažu, nezvanično svetsko prvenstvo u tenisu. Bravo i za nju.

ZN

pre 13 godina

Danas mi se cinilo da je i publika na Vimbldonu za nijansu ubedljiviji aplauz upucivala Verinim poenima. Jos u pocetku meca pre brejka. Kao da su zeleli neku bitniju promenu danas (!?)
Steta sto Vera nije nasla svoju igru! Da gledamo malo uzbudljivije finale i ravnopravniju borbu.
Sereni sve cestitke! Kako je samo pogadjala iz nemogucih uglova....Sve joj je danas islo. Borbena i "ubitacna" na terenu, slatka i graciozna na ceremoniji dodele:-)A Bili Dzin je to bas lepo "uhvatila".

Iva

pre 13 godina

Njen tenis je snazan, dobar, muski i vrlo glasan. Ali moj burazer kaze da bi se uplasio kad bi ovako krupnu, razvijenu, very very strong woman, morao da startuje... Pa, nacice i ona Pepeljugca, kao nasa pevaljka
Seka. Svaka cast Vilijamsovoj, muskici su ljubomorni na nju, rekoh ja... Dalja diskusija je otisla u FE i nije za citateljstvo.

Mr. Error

pre 13 godina

Moglo je biti jos uzbudljivije. Kada je izgubila set, Zvonareva u drugom setu nije pokazala svoju prepoznatljivu igru. Kao da je vec videla da je izgubila finale. Nije bilo toliko dobrih poena koliko u prvom setu. Sereni svaka cast iako me strasno zivcira. Ne znam zasto, ali svaki put kada je gledam, navijam za njenu protivnicu.
Wimbledon je zavrsen (ostao je jos glavni mec, finale kod muskaraca). Mozemo da zalimo sto su Ana, Nenad, Troicki i Tripsarevic izgubili u ranoj fazi. Ali mozemo biti zadovoljni sto je Bozoljac odlicno odigrao protiv Federera, sto je Novak stigao do polufinala. A sto se tice Jelene, mozemo zaliti sto nije prosla dalje ali se mozemo radovati sto je zajedno sa Novakom druga na svetu. Svaka cast! Nasa je zemlja tako mala, ali imamo velike igrace! ODLICNO...

Neo

pre 13 godina

Cestitke za Serenu!Devojka je gabaritna a brza je ko munja.Sve sto joj je u dohvatu reketa smesta precizno i snazno.Pritom je veoma teniski obrazovana i takticki potkovana.Nazalost,jedine konkurentne teniserke(Enen i Jankovic)ne mogu da joj pariraju snagom

Milorad

pre 13 godina

Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet. A ima jos jedna zanimljiva slika. Uostalom, kakav je to tenis gde teniserka ne moze da izdrzi vise od sat i po igre i zbog toga mora da obrusi svu svoju fizicku (nerealnu za zenu) moc na protivnika u protivnom - nece moci da se vuce po terenu?

http://www.thinkersroom.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/serena.jpg

Dermendziev

pre 13 godina

Igrate onako i onoliko koliko vam protivnik dozvoli,kad vec ne mozete nametnuti svoj stil i svoju igru.Ni u jednom trtnutku pre i za vreme meca nisa sumnjao u Sereninu pobedu,mada je Vera igrala briljantno do polufinale( a i samo polufinale).Od prilike to je njen plafon,t.j.maksimun.Ni katastofa me nebi iznenadila.

Nisam poklonik tenisa koji demonstriraju sestre ,da ne govorim o njihovom ponasanju,pogotovo Sereninom. Cini mi se da je njima sve dozvoljeno:bojkoti bez sankcioniranja(lazu da je bojkot zbog rasne uvrede,one najbolje znaju zbog cega su izvizdane!),Serenino sileddjijsko ponasanje (stvarno nemam drugi izraz)prema sudiji na otvorenom prvenstvu SAD 2009(na svu zalost bez diskvlifikacije bar godinu dana),onda zickanja sa zadrzavanjem lopti,skoro niko ne sme da sudi ceste prestupe linije pri serviranju,pa nije bila spremana kad dobije as,pa onda ustupke koje im daju organizatotori turnira i.t.d...

Medjutim jedno se mora priznati:retko koja teniserka ima takav pobednicki duh kada su u pitanju GS i da budem jos precizniji,kada su u pitanju GS finala.

I na kraju -podeda je zakonomerna i vise nego li zasluzena.

ceca

pre 13 godina

Svaka cast za moju omiljenu teniserku....mada u prvom setu nije bila agresivna kako ume, bila je nekako oprezna. Ali kakva je konkurencija i ovo je dovoljno. Ne znam ko joj moze parirati. Mozda jaka serverka kako Masa. Jedino tako.
Sto se tice nesportskog ponasanja na poslednjem US Openu, ja mislim da je kazna sasvim dovoljna. I Roger je tada imao incident sa sudijama, pa kada je on samo novcano kaznjen, nema smisla da Serena bude suspendovana. I teniseri su ljudi, pa grese.
Jos nesto da dodam. Mi vidimo samo nesportsko ponasanje stranih sportista, nasih ne. Navescu vam primere. Ana Ivanovic je uoci AO 2009 na mecu nekog turnira svoje frustracije losom igrom lecila na sudiji. Za svaku svoju loptu poslanu u aut se bunila (ne secam se je li se mogao traziti calendz), a kada bi lopticu poslala u teren, pitala bi, onako ironicno, glavnog sudiju da li je siguran da je loptica dobra....To je razmazeno ponasanje....Pa Jelenino i Novakovo psovanje, lomljenje reketa, ima tu primera...
Poenta je da nismo objektivni, a ovi sto traze kaznu za Serenu to cine jer ne vide drugi nacin da JJ osvoji GS. E pa niste nimalo vise fer od Serene.

Monikina vršnjakinja

pre 13 godina

Svaka čast, Serena jedina spasava čast ženskog tenisa.Samo pet odigranih turnira ove sezone i komotno je prva, sa dva osvojena Gren Slema.Kad su se Belgijanke vratile na tur, mnogi su mislili da je to toliko potrebna infuzija ženskom tenisu, umesto toga, i one se uhvatiše u kolo nekonstantnosti.Veri takođe čestitke na velikom rezultatu, drago mi je da je i ona uspela da tokom dugog staža u vrhu dođe na korak do trona, zaslužila je.
Na kraju, želim svima dobru zabavu uz muško finale i da volite tenis i dalje!

alex

pre 13 godina

Ja mislim da je publika navijala za Veru jer je zelela duzi mec. Bucno su pozdravljali Verine poene jer su prizeljkivali malo vise borbe i neizvesnosti, tj. njen povratak u mec. Nemaju oni nista protiv Serene, ne zele oni nove sapione ili nesto sl, nego zele da mec sto duze traje i da uzivaju. Naravno u slucaju domace teniserke ovo ne vazi, jer zele njenu pobedu, bez obzira kakav to mec bio.
Prethodna zenska finala 2009, 2008, 2007 su bila u 2 seta, manje vise vrlo izvesna i publici ne smeta da pobedjuju sestre, nego zele uzbudljive meceve, sa puno preokreta, a toga odavno nema. Stoga i navijanje za Veru,slabiju u mecu.
Meni je publika na Wimbledonu najbolja, nekako su bas objektivni, nagradjuju super poene, navijaju za slabijeg da bi se vratio u mec. Extra. Jos kada se setim muskog finala iz 2008, Rafa-Roger, kako su bodrili Rogera da se vrati u mec, a kasnije u 5. setu obojicu, naizmenicno i kasnije prelepo pozdravili Rafu. Najbolja i najcivilizovanija teniska publika na svetu.

ceca

pre 13 godina

@ ZN, Irac
Publika je samo zeljela neizvestan mec. Vole oni Serenine super poene, ali zele da i Vera uzvrati da bi mec duze trajao. Zeli pubilka sto vise borbe, drame, a ne kratak mec. Zato su jace aplaudirali Veri ne bi li se kako vratila u mec. Zele 3. set.
Da je Serena igrala losije u mecu, bila bi obrnuta situacija. Navijali bi za nju da se pokusa vratiti u mec.

Irac

pre 13 godina

@ZN
Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili. Niste mi jasni - zašto bi neko želeo promenu po svaku cenu? Zar nije normalnije gledati najbolju igru, svejedno koliko Serena trajala, nego gledati Radvansku i Voznjacki u finalu, radi promene.

Irac

pre 13 godina

Da li smo se dobro razumeli? Engleska je publika aplaudirala i kad je Vera osvajala poene na Serenine greške (naveo sam primer slanja loptice u mrežu), što na Vimbldonu nije bio običaj. Pozdravlja se samo dobar poptez igrača, nikako se ne "slave" neiznuđene greške. Zato sam napisao da ni Englezi nisu, izgleda, ono što su bili. Pozdrav.

ZN

pre 13 godina

@Irac,
"Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili."
Vase reci. Znaci, dosli smo do istog zakljucka! Za ostalo pitajte englesku publiku.

realno

pre 13 godina

sta reci.... SERENA ti si veliki SAMPION, samo sto je finale bilo nezanimljivo, jer na zalost konkurencija ti je jako losa, tako da je velika verovatnoca da i sledece godine ponovis isti uspeh!!!!
GO GO SERENA

gradjanka

pre 13 godina

"Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet."

"Da Jelena koristi toliko dopinga i hormona kao Serena bila biprva u Galaksiji a ne na Zemlji."

kiselo je grožđe!

serena igra carski.
to pokazuje 13 GS.
mnoge (prve i druge) teniserke nemaju nijedan.
kao na primer, jj i safina.

Milorad

pre 13 godina

Sudeci po ovoj slici, veci jezik nego pamet. A ima jos jedna zanimljiva slika. Uostalom, kakav je to tenis gde teniserka ne moze da izdrzi vise od sat i po igre i zbog toga mora da obrusi svu svoju fizicku (nerealnu za zenu) moc na protivnika u protivnom - nece moci da se vuce po terenu?

http://www.thinkersroom.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/serena.jpg

Mr. Error

pre 13 godina

Moglo je biti jos uzbudljivije. Kada je izgubila set, Zvonareva u drugom setu nije pokazala svoju prepoznatljivu igru. Kao da je vec videla da je izgubila finale. Nije bilo toliko dobrih poena koliko u prvom setu. Sereni svaka cast iako me strasno zivcira. Ne znam zasto, ali svaki put kada je gledam, navijam za njenu protivnicu.
Wimbledon je zavrsen (ostao je jos glavni mec, finale kod muskaraca). Mozemo da zalimo sto su Ana, Nenad, Troicki i Tripsarevic izgubili u ranoj fazi. Ali mozemo biti zadovoljni sto je Bozoljac odlicno odigrao protiv Federera, sto je Novak stigao do polufinala. A sto se tice Jelene, mozemo zaliti sto nije prosla dalje ali se mozemo radovati sto je zajedno sa Novakom druga na svetu. Svaka cast! Nasa je zemlja tako mala, ali imamo velike igrace! ODLICNO...

Iva

pre 13 godina

Njen tenis je snazan, dobar, muski i vrlo glasan. Ali moj burazer kaze da bi se uplasio kad bi ovako krupnu, razvijenu, very very strong woman, morao da startuje... Pa, nacice i ona Pepeljugca, kao nasa pevaljka
Seka. Svaka cast Vilijamsovoj, muskici su ljubomorni na nju, rekoh ja... Dalja diskusija je otisla u FE i nije za citateljstvo.

ceca

pre 13 godina

Svaka cast za moju omiljenu teniserku....mada u prvom setu nije bila agresivna kako ume, bila je nekako oprezna. Ali kakva je konkurencija i ovo je dovoljno. Ne znam ko joj moze parirati. Mozda jaka serverka kako Masa. Jedino tako.
Sto se tice nesportskog ponasanja na poslednjem US Openu, ja mislim da je kazna sasvim dovoljna. I Roger je tada imao incident sa sudijama, pa kada je on samo novcano kaznjen, nema smisla da Serena bude suspendovana. I teniseri su ljudi, pa grese.
Jos nesto da dodam. Mi vidimo samo nesportsko ponasanje stranih sportista, nasih ne. Navescu vam primere. Ana Ivanovic je uoci AO 2009 na mecu nekog turnira svoje frustracije losom igrom lecila na sudiji. Za svaku svoju loptu poslanu u aut se bunila (ne secam se je li se mogao traziti calendz), a kada bi lopticu poslala u teren, pitala bi, onako ironicno, glavnog sudiju da li je siguran da je loptica dobra....To je razmazeno ponasanje....Pa Jelenino i Novakovo psovanje, lomljenje reketa, ima tu primera...
Poenta je da nismo objektivni, a ovi sto traze kaznu za Serenu to cine jer ne vide drugi nacin da JJ osvoji GS. E pa niste nimalo vise fer od Serene.

Bravo Serena

pre 13 godina

Čestitke Sereni!
Valjda je i publici i vojvodi od Kenta dojadilo više da veliki tanjir uručuju sestrama. Toplije su pozdravili Verino prvo vimbldonsko finale i njen dirljiv govor prepun teško sakrivenih emocija. Na šampionku Serenu su već navikli.

ZN

pre 13 godina

Danas mi se cinilo da je i publika na Vimbldonu za nijansu ubedljiviji aplauz upucivala Verinim poenima. Jos u pocetku meca pre brejka. Kao da su zeleli neku bitniju promenu danas (!?)
Steta sto Vera nije nasla svoju igru! Da gledamo malo uzbudljivije finale i ravnopravniju borbu.
Sereni sve cestitke! Kako je samo pogadjala iz nemogucih uglova....Sve joj je danas islo. Borbena i "ubitacna" na terenu, slatka i graciozna na ceremoniji dodele:-)A Bili Dzin je to bas lepo "uhvatila".

nikol dž.femija

pre 13 godina

Čestitke Sereni. To je bio fantastičan Vimbldon za nju.

Ona je kao ženski teniski Bolt. Verovatno se fantastično oseća jer je kao crnkinja bolja od američke bele legende B.Dž.King. Sestre Vilijams često ističu činjenicu da su crnikinje.

Šteta što se JJ povredila i što Ana još nije u formi.

Zvonareva je napravila odličan rezultat, po prvi put je druga na gren slemu, a Vimbldon je, kažu, nezvanično svetsko prvenstvo u tenisu. Bravo i za nju.

Neo

pre 13 godina

Cestitke za Serenu!Devojka je gabaritna a brza je ko munja.Sve sto joj je u dohvatu reketa smesta precizno i snazno.Pritom je veoma teniski obrazovana i takticki potkovana.Nazalost,jedine konkurentne teniserke(Enen i Jankovic)ne mogu da joj pariraju snagom

Irac

pre 13 godina

Da li smo se dobro razumeli? Engleska je publika aplaudirala i kad je Vera osvajala poene na Serenine greške (naveo sam primer slanja loptice u mrežu), što na Vimbldonu nije bio običaj. Pozdravlja se samo dobar poptez igrača, nikako se ne "slave" neiznuđene greške. Zato sam napisao da ni Englezi nisu, izgleda, ono što su bili. Pozdrav.

Didi i Gogo

pre 13 godina

Sereni se mora čestitati, zaista je neverovatna, šampionka – 13. grand slam tituala!

Imam samo jednu primedbicu na njenu igru, čini mi se da bi Serena morala još malo da poradi na svom servisu. Ispred nje su Izner, Rodik, Mau, Conga, Berdih, a ona tek na 6. mestu sa 89 aseva kao Mari..

Ivana

pre 13 godina

Majistorski! Serena zaista zna da igra GS finala. Neverovatno je koliko je podigla nivo igre. Tokom dve nedelje se dosta mučila u polju, bila van udarca (posebno je bekend bio problematičan), ali danas je sve bilo na nivou perfekcije. Posle ovoga nema sumnje da je u društvu najvećih.Voleli je ili ne.

alex

pre 13 godina

Ja mislim da je publika navijala za Veru jer je zelela duzi mec. Bucno su pozdravljali Verine poene jer su prizeljkivali malo vise borbe i neizvesnosti, tj. njen povratak u mec. Nemaju oni nista protiv Serene, ne zele oni nove sapione ili nesto sl, nego zele da mec sto duze traje i da uzivaju. Naravno u slucaju domace teniserke ovo ne vazi, jer zele njenu pobedu, bez obzira kakav to mec bio.
Prethodna zenska finala 2009, 2008, 2007 su bila u 2 seta, manje vise vrlo izvesna i publici ne smeta da pobedjuju sestre, nego zele uzbudljive meceve, sa puno preokreta, a toga odavno nema. Stoga i navijanje za Veru,slabiju u mecu.
Meni je publika na Wimbledonu najbolja, nekako su bas objektivni, nagradjuju super poene, navijaju za slabijeg da bi se vratio u mec. Extra. Jos kada se setim muskog finala iz 2008, Rafa-Roger, kako su bodrili Rogera da se vrati u mec, a kasnije u 5. setu obojicu, naizmenicno i kasnije prelepo pozdravili Rafu. Najbolja i najcivilizovanija teniska publika na svetu.

Dermendziev

pre 13 godina

Igrate onako i onoliko koliko vam protivnik dozvoli,kad vec ne mozete nametnuti svoj stil i svoju igru.Ni u jednom trtnutku pre i za vreme meca nisa sumnjao u Sereninu pobedu,mada je Vera igrala briljantno do polufinale( a i samo polufinale).Od prilike to je njen plafon,t.j.maksimun.Ni katastofa me nebi iznenadila.

Nisam poklonik tenisa koji demonstriraju sestre ,da ne govorim o njihovom ponasanju,pogotovo Sereninom. Cini mi se da je njima sve dozvoljeno:bojkoti bez sankcioniranja(lazu da je bojkot zbog rasne uvrede,one najbolje znaju zbog cega su izvizdane!),Serenino sileddjijsko ponasanje (stvarno nemam drugi izraz)prema sudiji na otvorenom prvenstvu SAD 2009(na svu zalost bez diskvlifikacije bar godinu dana),onda zickanja sa zadrzavanjem lopti,skoro niko ne sme da sudi ceste prestupe linije pri serviranju,pa nije bila spremana kad dobije as,pa onda ustupke koje im daju organizatotori turnira i.t.d...

Medjutim jedno se mora priznati:retko koja teniserka ima takav pobednicki duh kada su u pitanju GS i da budem jos precizniji,kada su u pitanju GS finala.

I na kraju -podeda je zakonomerna i vise nego li zasluzena.

Irac

pre 13 godina

@ZN
Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili. Niste mi jasni - zašto bi neko želeo promenu po svaku cenu? Zar nije normalnije gledati najbolju igru, svejedno koliko Serena trajala, nego gledati Radvansku i Voznjacki u finalu, radi promene.

Monikina vršnjakinja

pre 13 godina

Svaka čast, Serena jedina spasava čast ženskog tenisa.Samo pet odigranih turnira ove sezone i komotno je prva, sa dva osvojena Gren Slema.Kad su se Belgijanke vratile na tur, mnogi su mislili da je to toliko potrebna infuzija ženskom tenisu, umesto toga, i one se uhvatiše u kolo nekonstantnosti.Veri takođe čestitke na velikom rezultatu, drago mi je da je i ona uspela da tokom dugog staža u vrhu dođe na korak do trona, zaslužila je.
Na kraju, želim svima dobru zabavu uz muško finale i da volite tenis i dalje!

ceca

pre 13 godina

@ ZN, Irac
Publika je samo zeljela neizvestan mec. Vole oni Serenine super poene, ali zele da i Vera uzvrati da bi mec duze trajao. Zeli pubilka sto vise borbe, drame, a ne kratak mec. Zato su jace aplaudirali Veri ne bi li se kako vratila u mec. Zele 3. set.
Da je Serena igrala losije u mecu, bila bi obrnuta situacija. Navijali bi za nju da se pokusa vratiti u mec.

ZN

pre 13 godina

@Irac,
"Publika na Vimbldonu i kad je Serena vodila sa 5:1 vrlo je bučno navijala za Veru i aplaudirala kad god Serena pogodi po sredini mreže. Na njene asove i fenomenalne udarce aplauz je bio mlak. Zaključak: ni Englezi nisu što su nekad bili."
Vase reci. Znaci, dosli smo do istog zakljucka! Za ostalo pitajte englesku publiku.