Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.06.2010.

22:07

Novak Đoković: "Baš me briga šta govore"

Novak Đoković pobedio je Lejtona Hjuita sa 3-1 u setovima i samo ga pobeda sada deli od plasmana u polufinale, čime bi izjednačio rezultat sa Vimbldona 2007. godine

Izgledalo je kao da ćeš lako pobediti, šta se dogodilo u trećem setu?

“Malo sam izgubio koncentraciju, a mučili su me i problemi sa stomakom. On se vratio u meč kada je napravio brejk i tada je pitanje pobednika ponovo otvoreno. Da sam napravio dupli brejk na startu četvrtog, možda bih lakše slavio, ali on se vratio i zato je veliki igrač, nikada ne posustaje. Nisam znao šta će se dogoditi, imao sam sreće da napravim brejk u finišu, a onda sam sasvim dobro odservirao za pobedu”.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Možeš li da nam kažeš nešto više o problemima sa stomakom u trećem setu?

“To su problemi sa stomakom, samo to, i zbog toga nisam dobijao dovoljno kiseonika. Kada je to slučaj, mišići postanu malo ‘umorni’ i postajete sve sporiji i sportiji. Nisam se baš osećao sjajno u trećem setu, nisam se dobro kretao i nisam mislio o svojoj igri, već o nekim drugim stvarima. Ali onda mi je doktor pomogao i sve je bilo u redu u četvrtom setu”.

Lejtona su pitali “Možeš li da kažeš da li nešto sa njim (Novakom) nije bilo u redu u trećem setu”, a on je odgovorio: “Ne znam, on uvek ima nešto”. Koja je tvoja reakcija na to?

“Svako ima svoje mišljenje. Ne znam zašto ljudi govore da sa mnom uvek nešto nije u redu, to je apsolutno netačno jer dugo vremena nisam tražio medicinski tajmaut. Svaki put kada zartažim, neko mora da prokomentariše nešto. Tako da me baš briga, kakogod”.

Kada je Lejton izjednačio na 2-2 u četvrtom setu, jesi li pomislio da si u nevolji?

“Kao što sam rekao, on je veliki borac, tako da sam i pri vođstvu 2:0 znao da se on neće predati. Pokušao sam da saberem misli kada sam izgubio brejk prednosti, da čuvam svoj servis i da čekam šansu jer sam znao da ću je imati. Zaista sam srećan svojim partijama do sada na Vimbldonu. Mislim da sam na pravom putu i da igram bolje nego u prethodnih nekoliko meseci. Nadam se da ću tako nastaviti”.

Šta si naučio o igri na travi što ti pomaže da sada bolje igraš?

“Definitivno servis. Nisam dobro servirao u prethodnih šest-sedam meseci. Bilo je mnogo spekulacija zašto sam promenio tehniku servisa. Nisam želeo da je menjam, ali to se samo desilo, pokupio sam lošu naviku. Neki nusfaktori su možda malo uticali, promena reketa i slične stvari. Kada vam nešto uđe u naviku, zaisza je teško izbaciti to iz glave. Zato sam radio na tome i mislim da mi je servis sve bolji, što pozitivno utiče na moju igru. Kada mi servis ide dobro, mislim da mogu svakoga da izazovem”.

Da li je bol u ramenu jedan od razloga za promenu tehnike servisa?

“Da, da. Mislim da je sve počelo krajem prošle godine. Igrao sam baš dobro u dvorani i imao mnogo mečeva. Onda smo došli do Mastersa u Londonu, gde mi je nedostajalo energije i rame me je bolelo. Bilo mi je teško da podignem rame i to je nesrećom postala navika. Onda sam pokušao da se prilagosim nekim promenama na reketu, ali to je bilo pogrešno. Sve je bilo psihološlki. Bila je to uglavnom psihološka borba. Sada je to iza mene, ali znam da će mi biti potrebno još vremena”.

Naredni Novakov rival je Jen-Hsun Lu, sa kojim se Đoković do sada nije sastajao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve