Nova vest
Tenis

Petak, 25.06.2010.

12:56

Džon Izner: "Mislio sam da sanjam"

Džon Izner, pobednik najdužeg meča u istoriji, kaže da mu je između drugog i trećeg dana trebalo neko vreme da poveruje da se to zapravo dešava. Amerikanac je pobedio Nikolasa Maua iz Francuske sa 70:68 u petom setu nakon više od 11 sati trodnevnog okršaja.
„Kada sam odlazio sa terena, zaista sam mislio da je u pitanju san, bio samo potpuno van sebe i nisam mislio da je moguće da se tako nešto dogodi“.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

I ranije su mečevi prekidani i igrani tri dana, ali uvek zbog kiše ili mraka, nikada jer su teniseri igrali ceo dan. Izner kaže da je prvo što je uradio jeste „popio šejk oporavka, kako bi ubacio neki šećer u organizam momentalno“.

Potom se okupao ledenom vodom, a rekao je da i da glad tek posle dođe na dnevni red. Taj problem rešio je Endi Rodik, koji je doneo picu u hotel za Iznera i njegov tim trenera.

„Bile su tri kutije pice, sve vrste piletine i pire-krompir. Mogao sam da pojedem 12 ’big mekova’“, kaže Izner i priznaje da je u poodmakloj fazi meča prestao da razmišlja i igrao je instinktivno:

„Samo sam ubacivao servis i pokušavao da napravim ’viner’ forhendom. Bio sam toliko umoran, nisam mogao da se koncentrišem, nisam bio svestan kroz šta prolazim. Nisam više ni pratio rezultat, posle recimo 25:25, zaboravio sam na rezultat“.

Uprkos svemu, Izner smatra da ne bi trebalo uvesti taj brejk na petom setu na Vimbldonu.

„Ništa slično ovome neće se ponoviti ikada. Neće doći ni blizu, tako da mislim da bi stvari trebalo da ostanu onakve kakve su“.

Izner je srećan jer je postao deo istorije sporta.

„To je nešto što ćemo Nikolas i ja deliti zauvek. Mislim da nismo razmenili ni pet reči pre našeg meča, ali sada kada ga vidim na drugim turnirima, uvek ćemo moći da podelimo to. Drago mi je da se sve dogodilo“.

Izner navodi faktore koji su mu pomogli da dođe do trijumfa.

„Naporno sam trenirao satima i trener je u šali rekao pre Vimbldona da sam spreman da igram deset časova. Takođe, razmišljao sam kako ne želim da izgubim taj meč. Ali, mislim da nisam pobedio snagom volje, samo sam imao malo više sreće. Ne želim ni da pomislim kako se on osećao“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve