Pit Sampras porodično

''Pit Sampras je očarao milione navijača širom sveta srčanošću na terenu i ljubaznošću van njega'', rekao je Mark Majls, bivši izvršni direktor ATP. Jedan od njegovih nekadašnjih najvećih protivnika na terenu, Boris Beker, izjavio je da je Sampras najbolji teniser sveta svih vremena. Nemac nimalo nije preterao kada je izjavio to jer Amerikanac ima 14 gren slem titula i rekorder je u tome.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 24.06.2008.

19:20

Default images

Sampras je prestao profesionalno da se bavi tenisom 2002, ali je povlačenje zvanično objavio na veoma dirljivoj ceremoniji pred početak US Opena 2003. godine u prisustvu porodice držeći sina u rukama.

36-godišnji bivši reket broj jedan rođen je u Vašingtonu. Roditelji su mu grčki emigranti, a grčka kultura imala je veliki uticaj na njegovo odrastanje. Sampras je oženjen glumicom Bridžit Vilson sa kojom ima dva sina, Kristijana i Rajana Nikolaosa. Par se upoznao 1999. godine, a Amrikanka nije ni znala ko je Pit jer nikada ranije nije gledala tenis.

’’Rekao sam prijatelju da bih želeo da je upoznam’’, izjavio je Sampras, a zahvaljujući zajedničkom poznaniku dobio je njen broj telefona. Bridžit je prihvatila poziv na večeru za koju je rekla da je bila kao ’’sastanak na neviđeno za nju’’. Samo devet meseci kasnije, par se verio.
Najveći izazov za njih bilo je planiranje i organizovanje venčanja, s obzirom da su oboje imali prenatrpane rasporede. Ona je snimala seriju u Njujorku, a on je putovao na turnire širom sveta.

30. septembra uz zalazak sunca pred oko osamdeset zvanica (uglavnom članova porodice i bliskih prijatelja) na teniserovom imanju u Kaliforniji, Bridžit i Pit su se venčali. Mlada je obukla elegantnu venčanicu dizajnerke Vere Vang i dijamante vredne više od 400.000 dolara, a mladoženje je bio u crnom smokingu. Iznenađenje večeri bio je Elton Džon koji je pevao 45 minuta.

Prvi sin, Kristijan Čarls, rođen je 21. novembra 2002, a drugi, Rajan Nikalaos, 29. jula 2005. godine.

Pit Sampras i danas često igra egzbicione mečeve. Najinteresantniji bili su oni sa sadašnjim najboljim teniserom sveta, Rodžerom Federerom. Amrikanac je jednom uspeo da savlada Švajcarca na turneji po Aziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: