Ima li kraja crnoj seriji Barse?

Eliminacija iz Lige šampiona nije najgore što je moglo da se desi Barseloni, katalonski klub se porazom od Granade udaljio od šansi za odbranu titule u Primeri.

Izvor: SV

Nedelja, 13.04.2014.

10:59

Default images

Blaugrana je u četvrtfinalu završila takmičenje u elitnom evropskom takmičenju, bolji je bio Atletiko Madrid, a u 33. kolu domaćeg prvenstva doživela je neuspeh u duelu sa Granadom. To je peti poraz Barselone u ovoj sezoni, koliko nije imala u protekle dve ukupno.

Iako je do kraja takmičenja u Primeri ostalo još pet kola, atmosfera na Kamp Nou nije na najboljem nivou, a u duelu sa trinaestoplasiranim timom prvenstva videle su se sve slabosti ekipe kojom rukovodi Herardo Martino.

Eksperiment sa Serhiom Busketsom i Havijerom Masćeranom kao štoperskim tandemom nije uspeo, kao ni pozicioniranje Aleksa Songa ispred njih, na mestu zadnjeg veznog fudbalera, Granada je gol postigla u 18. minutu preko Braimija za šta direktnu krivicu snosi pomenuti trojac.

Takođe, evidentan je pad u formi Lionela Mesija, dok Nejmar nastavlja sa promenljivom igrom, u stanju je da bljesne i jednim potezom reši utakmicu, ali je češće u situacijama gde je gotovo neprimentan i nema načina za borbu sa defanzivcima protivničkih ekipa.

Kapitensku traku u duelu sa Granadom nosio je Andres Inijesta koji je bio veoma razočaran izdanjem svog tima.

Ovo je velika kazna za nas. Morali smo da pobedimo, uradili smo sve da stignemo do gola, ali nismo uspeli. Ovakav poraz boli, ali nije neočekivan s obzirom na stvari koje su nam se događale u bliskoj prošlosti“, rekao je Inijesta.

Barselona sada ima 78 bodova na trećem mestu, a ispred su madridski klubovi, Real i Atletiko sa poenom više. Do kraja šampionata Blaugranu učekuju dueli sa Atletikom iz Bilbaa, Viljarealom, Hetafeom, Elčeom i za kraj sa Atletiko Madridom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: