Leb od 2014. godine vozi WTCC

Francuski proizvođač Sitroen potvrdio je dugoočekivani ulazak u Svetski šampionat turing automobila 2014. godine i to da će Sebastijan Leb biti jedan od vozača.

Izvor: JT

Utorak, 25.06.2013.

15:22

Default images

Sitroen je prošle godine objavio da je zainteresovan za ulazak u WTCC, zvanično je sve potvrdio u svom sedištu u Versaju u utorak.

Devetostruki svetski šampion Sebastijan Leb je ove godine vozio na samo tri relija u Svetskom reli šampionatu (WRC), a učestvovaće još samo na Reliju Francuske. Umesto toga, učestvovao je u FIA GT seriji i nekoliko trka Porše Superkupa upravo da bi se spremio za ono što ga čeka sledeće sezone.

Ostvarenje sna je kada pomislim da ćemop zajedno ispisati nove stranice naše istorije. Ne mogu da dočekam prvi izlazak na stazu i početak testiranja. Ovu prelaznu godinu sam iskoristio da poboljšam svoje vozačke sposobnosti na stazi, a iako ne očekujem da ću odmah pobediti, uveren sam da ću do toga stići jednog dana“, naglasio je Leb.

Iz Sitroena su takođe poručili da su u potpunosti posvećeni reliju, istakavši da će WRC program biti gotovo nepromenjen za narednu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: