Partizan Vizura, sada i zvanično

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan bogatije je za novog člana, pošto je posle 40 godina pauze, ponovo oformljena ženska odbojkaška sekciju.

Izvor: JT

Utorak, 25.06.2013.

14:37

Default images

Potpisivanjem ugovora o sportsko-tehničkoj saradnji sa ženskim odbojkaškim klubom Vizura formiran je klub Partizan-Vizura, koji će se takmičiti u Wiener Städtische ligi, a ekipu će voditi povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč.

Sedište kluba biće u Humskoj, kancelarije u Tošinom Bunaru, dok će odbojkašice nositi dresove sa crno-belim obeležjima.

Predsednik Partizana Nenad Golijanin rekao je da su ’crno-beli’ tom saradnjom dobili na materijalnom, moralnom i sportskom planu.

Dobili smo dvorane, teretanu, fitnes centre, bazene. Imamo viziju, očekujem da nam pomogne i država, jer bez njene pomoći teško mogu da se pronađu sredstva i sponzori“, rekao je Golijanin na konferenciji za medije.

Golijanin je istakao da ideja o formiranju ženskog kluba postoji odavno i da ju je pokrenuo predsednik Vizure Zoran Radojičić.

U početku nisam imao razumevanja dok nisam dobro upoznao Zorana i shvatio da je on čovek koji mnogo može da pruži srpskoj odbojci“, dodao je Golijanin.

Radojičić je rekao da mu je želja da njegov klub u budućnosti igra u Ligu šampiona.

Ostvario mi se san kao velikom partizanovcu. Da bismo izborili plasman u Ligu šampiona moramo da budemo prvaci zemlje, što neće biti nimalo lako, jer Crvena zvezda je klub koji odlično funkcioniše i pravi zapažene rezultate“, rekao je Radojičić.

Povratnik u srpsku odbojku Darko Zakoč, bivši trener Jedinstva i Poštara, nije krio zadovoljstvo što su čelni ljudi Partizana upravo njemu ukazali poverenje.

Biće potrebno mnogo truda i rada, jer imamo velikog rivala ispred nas, ali ja se nikada nisam plašio izazova i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja rukovodstva“, rekao je Zakoč.

Formiranju ženske sekcije Partizana prisustvovao je i bivši reprezentaivac Jugoslavije, a sada predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Ova saradnja doneće podizanju kvaliteta u ženskoj i muškoj odbojci, kao i jedan više ’večiti derbi’. Ovo je spoj dobrog, lepog i korisnog i ubeđen sam da će ovaj klub nastavi da stvara dobre odbojkaše“, rekao je Tanasković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: