Dragan Mance dobio ulicu

Skupština grada Beograda odlučila da ulica pored Partizanovog stadiona dobije ime po tragično preminulom fudbaleru Draganu Manceu.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Za prihvatanje tih rešenja koja stupaju na snagu po objavljivanju u Službenom listu Beograda glasali su odbornici i vladajućih i opozicinoh stranaka osim odbornika Srpske radikalne stranke koji su bili uzdržani.

Predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović kazao je da je prvobitno predloženo da ulica u Zemunu ponese ime Dragana Mancea, ali da je u dogovoru sa porodicom, navijačima i klubom Partizan odlučeno da to bude ulica u blizini stadiona tog kluba.

Ulici koja počinje od Bulevara kneza Aleksandra Karadjordjevića, prema stadionu Fudbalskog kluba Partizan u opštini Savski venac dodeljuje se naziv Dragana Mancea po predlogu Demokratske stranke Srbije i porodice stradalog fudbalera.

Dragan Mance bio je fudbaler Partizana, a poginuo je u 23. godini 1985. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd-Novi Sad. Za državnu reprezentaciju je nastupio četiri puta, a u Partizanu je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu