Miler: „Ako vam je brzo, usporite“

Dok jedni skijaši tvrde da je skijanje postalo veoma opasano, Amerikanac Bodi Miler tvrdi da sport ne sme da izgubi upravo taj faktor rizika.

Izvor: JT

Nedelja, 23.01.2011.

11:48

Default images

Razlog za tu polemiku je težak pad Hansa Grugera tokom treninga u Kicbilu, a i veliki broj nesreća na legendarnom Štrajfu u poslednjih nekoliko godina.

„Štrajf može da vas sažvaće ako napravite loš izbor. Ovde su skijaši primorani da donose rizične odluke koje mogu imati veliki uticaj na njihov život i bezbednost“, rekao je Miler.

Ali, upravo to je skijanje ovde, u Kicbilu, napravilo fantastičnim i sve se to sada izgubilo. Pošto je bezbednost na visokom nivou, svi maksimalno rizikuju jer ako to ne učine 50 drugih momaka će rizikovati i biti bolji“, dodao je Miler i istakao da je jedan od razloga za opasne padove poboljšana bezbednost na stazi jer su doveli do toga da skijaši rizikuju bez obzira na posledice.

Uz to, Miler je upozorio svoje konkurente.

Skijaši imaju odgovornost. Nije staza ta koja je prebrza. Ako vam je prebrzo, usporite. Jednostavno, tu se vidi da vaše mogućosti nisu u skladu sa tim koliko ste brzi na stazi“, naglasio je Miler.

Amerikanca je podržao i Didije Kuš iz Švajcarske, pobednik subotnjeg spusta na legendarnom Štrajfu.

Rizik je deo ovog sporta i svi bi morali da budu u mogućnosti da kontrolišu sebe i shvate koliko su spremni da rizikuju u spustu. Ako skijaš ne može da prihvati rizike koje donosi spust, onda bi trebalo da ostane pri slalomu i veleslalomu“, naglasio je Kuš.

Među najglasnijima kod druge strane je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Ivica Kostelić, koji je trenutna dešavanja u skijanju uporedio sa pogibijom Aertona Sene na Velikoj nagradi San Marina 1994. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: