Doha: Pobede Voznijacki i Stosur

Karolina Voznijacki i Samanta Stosur zabeležile su pobede u prvom kolu ’kestenjaste’ grupe završnog WTA turnira u Dohi.

Izvor: B92

Utorak, 26.10.2010.

21:01

Default images

Dankinja je lako savladala Jelenu Dementijevu iz Rusije 6:1, 6:1, dok se Stosur revanširala Frančeski Skjavone za poraz u finalu Rolan Garosa – 6:4, 6:4. Ranije u toku dana Vera Zvonarjova dobila je Jelenu Janković sa 2-0 u setovima, a u sredu od 17h igraju Zvonarjova - Azarenka, Klajsters - Janković i Voznijacki - Stosur.

Voznijacki je deklasirala Dementijevu, koja nijednog trenutka nije bila dostojan suparnik Dankinji. Karolinu sada deli jedan trijumf od ostanka na prvom mestu na kraju sezone.

Voznijacki je igrala odlino sa osnovne linije, Ruskinja je mnogo grešila, a njena bezidejnost najbolje se manifestovala u bezuspešnim ’drop-šotovima’. Dankinja je dobro servirala i imala kontrolu igre, pa je do pobede došla posle samo 54 minuta.

„Drago mi je da sam zabeležila pobedu, samo sam pokušavala da igram agresivno. Lep je osećaj kada su svi motivisani mene da pobede, lepo jue znati da sam rezultatima zaslužila da budem ’broj jedan’“, izjavila je Dankinja.

U poslednjem meču dana Samanta Stosur je posle jednog časa i 33 minuta igre dobila Frnačesku Skjavone. Iako je gubila sa 4_2 u prvom setu, Australijanka je uspela da osvoji četiri gema u nizu i da povede.

U drugom setu Stosur rivalki nije dozvolila nijednu brejk loptu, a sa druge strane je iskoristila jednu od tri i došla do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: