Majami: Belgijsko polufinale

Belgijanke Kim Klajsters i Žistin Enan igraće polufinalni duel na turniru u Majamiju.

Izvor: IK

Sreda, 31.03.2010.

23:22

Default images

Enanova igra tek svoj četvrti turnir od povratka na teren posle 20-mesečne pauze i ne pokazuje znake umora. Ona je mesto u polufinalu zaradila pobedivši drugu nositeljku Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Klajstersova je takođe pauzirala. Udala se, postala majka i vratila se tenisu prošlog avgusta. Ona je do polufinala došla pobedom nad Australijankom Samantom Stosur sa 6:3, 7:5.

„Lepo je videti kako dva povratnika dobro napreduju“, izjavila je Klajstersova.

U drugom polufinalu igraće trostruka pobednica u Majamiju Venus Vilijams i Francuskinja Marion Bartoli.

Klajstersova i Enanova su bile cimerke u školi tenisa, kasnije su osvajale Gren slemove, bile su najbolje na svetu i odigrale su više od 20 međusobnih duela pre nego što su se penzionisale.

„Uvek je specijalno. Tako će biti i ovoga puta. Kim i ja smo odrasle zajedno. Došle smo u WTA tur praktično u isto vreme. Igrale smo dobro u isto vreme, u isto vreme smo se i penzionisale, a i vratile smo se u približno isto vreme“, kaže Enanova.

Enan vodi u međusobnim duelima sa 12:11. One su od 2006. godine odigrale samo jedan međusobni duel. Bilo je to u Brizbejnu u januaru, kada se Enanova vratila u tur. Klajstersova je sačuvala dve meč lopte i dobila duel.

„To je bio jedan od najzabavnijih i najuzbudljivijih duela koje sam odigrala u svojoj karijeri. nadam se da ćemo odigrati još mnogo takvih duela“, priča Klajstersova.

Enanova je bila prva igračica sveta u maju 2008. godine kada se penzionisala. Ona je objavila da se vraća tenisu prošlog septembra, pošto je Klajstersova osvojila US Open. Enanova je dobila specijalnu pozivnicu da se takmiči u Ki Biskejnu, a na putu do polufinala izbacila je četiri nositeljke. Od povratka na teren ona ima skor 16:3, a sledeće nedelje će se popeti među 30 najboljih igračica.

„Uživam u svakom udarcu, možda i više nego ranije. Svaka pobeda ima sladak ukus. Nisam igrala dve godine, pa se to možda na terenu primećuje, ali i dalje imam veliki žar da opet budem broj jedan“, kaže Enanova.

U meču četvrtfinala protiv danske teniserke ona je nekoliko puta tražila medicinsku pomoć zbog bolova u leđima. Ona je poslednji set duela koji je trajao dva časa i 45 minuta odigrala izvanredno, pa je izgubila samo dva od 22 poena na svoj servis.

Klajstersovoj je bilo potrebno manje od polovine tog vremena da prođe u polufinale. Ona ima skor 7:2 protiv igračica iz top tena od prošlog avgusta kada se vratila na teren. Ona je slavila u Ki Biskejnu 2005. godine. Enanova nikada nije pobedila u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: