Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 07.06.2023.

17:05

Dušan Mandić: Najteži period u mojoj karijeri

Vaterpolo reprezentativac Srbije Dušan Mandić od ove srede zvanično je postao član Ferencvaroša.

Izvor: DP

Autor: DP

Dušan Mandić: Najteži period u mojoj karijeri
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Mandić je prethodne dve sezone igrao za Novi Beograd, ali ga je krajem marta, posle završnice u Regionalnoj ligi, trener Živko Gocić izbacio iz tima.

Jednom od najboljih vaterpolista sveta nije bilo dozvoljeno ni da trenira sa ekipom, a Mandić nije bio ni u timu kada su Novobeograđaninuzeli titulu u domaćem šampionatu, dok je poraz Novog Beograda u finale Lige šampiona protiv italijanskog Pro Reka gledao sa tribina.

Mandić će karijeru da nastavi u klubu iz u Budimpešte, a navodno je imao ponude iz Breše, Splita i Herceg Novog.

"Prethodni period u Srbiji je trebalo da bude najlepši u mojoj karijeri. Umesto toga, to je bilo najteži period u mojoj karijeri. Izbačen sam iz ekipe Novog Beograda bez razloga. Podvalačim, bez razloga. U tom teškom periodu među prvima su me podržali i kontaktirali trener Balaž Neki i Ferencvaroš. Pokazali su veliko interesovanje da postanem deo tako velikog kluba kakav je Ferencvaroš, koji ima veliku istoriju i mnogo navijača. Više sam nego srećan i uzbuđen što sam ovde. Ciljevi su najviši – da pokušamo da osvojimo sve što se osvojiti može", napisao je Mandić na Instagramu.

To će mu biti peti klub u karijeri koju je počeo u Primorcu iz rodnog Kotora, a potom igrao još za Partizan i Pro Reko.

Sa crno-belima i Italijanima je osvajao Ligu šampiona, a ima ukupno 22 klupska trofeja u karijeri.

Sa reprezentacijom Srbije je tri puta bio šampion Evrope, jednom šampion sveta te dva puta olimpijski šampion.

Pre novog klupskog izazova, sa "orlovima" ga čeka burno leto tokom kojeg će Srbija igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, potom Svetsko prvenstvo, a zatim i finalni turnir Svetskog kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve