Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 04.06.2023.

10:40

Gocić: Nismo zadovoljni

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić čestitao je posle poraza u finalu Lige šampiona Pro Reku na zasluženo osvojenoj tituli.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Gocić: Nismo zadovoljni
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

"Čestitam Pro Reku na zasluženoj tituli i na zasluženoj pobedi u finalu. Što se nas tiče, naravno da nismo zadovoljni, ja nikad nisam zadovoljan drugim mestom, ali opet, moram da čestitam mojim momcima, jer su se stvarno borili muški", rekao je Gocić posle poraza od Pro Reka koji je nanizao treću titulu šampiona Evrope, a ukupno 11. u istoriji.

Trener Novobeograđana je svestan da je njegova ekipa možda bila i previše nervozna u pojedinim delovima meča.

"To što smo mi imali veliku motivaciju i želju u tim nekim ključnim trenucima nas je možda činilo malo nervoznijim nego što je potrebno da bi se igralo protiv ovako dobrog Pro Reka, tako da nam je to bio mač sa dve oštrice", kazao je Gocić.

Osvrnuo se Gocić i na isključenje vaterpoliste Pro Reka Gonzala Ečenikea koji je zbog brutalnog faula okončao utakmicu već u drugoj četvrtini.

"Ključni trenutak utakmice bilo je isključenje Ečenikea i promena sudijskog kriterijuma. Taj brutalan faul je očigledno postojao, s obzirom da su sudije gledale VAR, ali to je momenat u vaterpolu gde se vrlo često menja kriterijum suđenja. Mi nismo uspeli da odreagujemo na to kako je trebalo, a s druge strane nismo uspeli da postignemo golove sa igračem više. Pro Reko je bio dobar u tom periodu sa igračem manje, uspeli su čak da nam daju dva gola u tom periodu. To je nešto što je na kraju i odlučilo pobednika", istakao je trener Novog Beograda.

Svestan je Gocić i šta je njegova ekipa morala da uradi da bi ugrozila pobedu Pro Reka.

"Trebalo nam je u drugoj četvrtini da vežemo tri odbrane da bismo se vratili u meč, to nismo uspeli da uradimo u nijednom trenutku i svaki put kad smo došli na minus dva i kad smo krenuli po taj još jedan gol, oni su uspevali da postignu gol, da li iz neke dobre akcije ili iz nekog individualnog rešenja, nisu nam dali da im priđemo i svaka im čast na tome", zaključio je Gocić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve