Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 01.06.2023.

09:15

Novi Beograd napada Barselonetu – Vujasinović i Vuljagmeni za novo iznenađenje

Vaterpolisti Novog Beograda od 17 sati igraće u polufinalu Lige šampiona protiv španske Barselonete.

Izvor: DP

Autor: DP

Novi Beograd napada Barselonetu  –  Vujasinović i Vuljagmeni za novo iznenađenje
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Izabranici Živka Gocica u četvrtfinalu su nadigrali grčki Olimpijakos 13:11, dok je španski tim u borbi za plasman među četiri najbolja tima pobedio Jug 11:9.

Novobeograđani protiv Milanovićevog tima pokazali kvalitet, od starta su bili bolji rival, a na krilima raspoloženog Alvara Granadosa preskočili su prvu prepreku na završnom turniru elitnog takmičenja.

"Nije bio lak meč, ali sam tokom cele utakmice imao osećaj da moji igrači žele mnogo više pobedu od rivala. Branili smo se veoma dobro sa igračem manje, ali mislim da je i naš igrač više dobro funkcionisao. Igrali smo kao tim, u polufinalu smo i zaista smo srećni zbog toga", rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda.

Iskusni Duško Pijetlović rekao je da je tim pokazao karakter u poslednjoj deonici.

"Zadovoljan sam. Srećom, nismo platili za naše pomračenje u četvrtom periodu. Stalno su se vraćali sa nekim srećnim golovima, ali onda se i nama posrećilo u nekoliko navrata. Olimpijakos je svakako jedan od najboljih timova ovde. Bilo je dosta tenzije, u četvrtak će biti još više, ali moramo da ostanemo na ovom nivou. Bolje za nas je da igramo protiv tima koji je fizički dominantan, a u mislima nam je kako da zaustavimo Peronea", rekao je bivši reprezentativac Srbije.

Vaterpolisti Vuljagmenija nastavili su fenomenalno izdanje u Ligi šampiona, a posle plasmana na F8, tim Vladimira Vujasinovića uspeo je da izbori polufinale Lige šampiona, posle pobede protiv italijanske Breše 11:10.

Rival u borbi za finale biće im aktuelni šampion, dvostrukui uzastopni osvajač LŠ Pro Reko, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Ferencvaroša 8:4.

Italijanski velikan jurišaće na 11. trofej u elitnom takmičenju, treći u nizu i obranje rekorda starog 50 godina.

Susret igra se Pro Reka i Vuljagmenija igra se od 20 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve