Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 29.05.2023.

11:50

Vaterpolo spektakl u Beogradu – igraće se i po kiši, NBGD bez Mandića VIDEO

Beograd će od srede do subote biti centar evropskog vaterpola.

Izvor: B92

Autor:B92

Vaterpolo spektakl u Beogradu – igraće se i po kiši, NBGD bez Mandića VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U našem glavnom gradu održaće se završni turnir Lige šampiona, a Srbiju će predstavljati vaterpolisti Novog Beograda.

Šta nas sve očekuje, kako do karata, kakvo je interesovanje, o svemu tome za "Jutro" TV Prve pričao je direktor VK Novi Beograd Slobodan Sor.

Još dva dana ostalo je do početka turnira koji će se igrati na potpuno renoviranom otvorenom bazenu 11. april. Da li je sve spremno?

"Sve je spremno. Ovaj put je otvoreni bazen, a ne zatvoreni kao što je to bio slučaj poslednje dve godine. Nova scenografija, novi ambijent i po meni upravo ono kako bi trebalo da izgleda svako vaterpolo takmičenje, to je pod otvorenim nebom. Ja sam jedan od tih zagovornika koji smatraju da bi vaterpolo trebalo da se igra preko leta jer je totalno drugačiji osećaj. Lepše se diše, nema mirisa hlora u toj meri kao što je to u zatvorenim bazenima, nema te sparine, vrućine itd".

Dolazi najboljih osam evropskih ekipa, među njima i naša ekipa Novog Beograda, koja je prošle godine izgubila u finalu na peterce od italijanskog Pro Reka.

"Pro Reko je najveći konkurent i možda je najveći favorit. Zanimljiva je i španska Barseloneta. Vrhunski sport ima neku svoju dinamiku i svoju zanimljivost. To je ono što krasi sport, ta neka neizvesnost i neko ko je favorit na papiru ne mora uvek da pobedi".

Vaterpolo po kiši

Poslednjih dana je vreme prilično nestabilno i gotovo svakodnevno smo imali popodnevne pljuskove. Šta kaže prognoza i šta se dešava u slučaju da kiša potraje?

"Ako padne kiša, lepo je vaterpolistima jer je izuzetno zanimljivo i neće biti dosadno. Ja bih se prisetio finala Svetske lige od 2019. godine kada su igrali u Tašmajdanu. Pojavio se mrak usred bela dana, ali ljudi su ostali na svojim mestima, niko se nije pomerio. Naravno, ne želim da se desi opet ista situacija, ali uvek postoji rešenje. Jedino što je problem je eventualna grmljavina. U tom slučaju, sudije i delegat odlučuju da li će utakmica na određem vreme prekinuti, jer to je stvarno nešto što može biti opasnost za igrače i za posetioce".

U četvrtfinalu, u sredu Novi Beograd od 17.00 časova igra sa Olimpijakosom. Ostali parovi su: Barseloneta – Jug, Breša – Vuljagmeni, Pro Reko – Ferencvaroš.

"Težak meč, mislim da su šanse izjednačene. Olimpijakos je vrhunska ekipa. Nisu baš najbolje odigrali ovaj ligaški deo, međutim, to može i da zavara. Možda su sad baš na nivou na kom treba da budu. Vodi ih naš proslavljeni, pre svega, vaterpolista, zatim i trener Igor Milanović, koji je prošle godine bio trener naše ekipe. Tu je i Filip Filipović. Što se tiče naših igrača, da ne nabrajam sada..."

NBG bez Dušana Mandića

Da li će Dušan Mandić biti u timu?

"Neće biti u timu i dalje stoji suspenzija koja je već mesec dana na snazi. Dušan neće biti s nama u završnici ovog prvenstva. Šta će biti dalje, videćemo. Ekipa je pokazala da može da igra i bez njega. Mi smo osvojili titulu prve lige Srbije. Mislim da smo nadomestili njegovo neigranje".

Da li on trenira sa klubom?

"On trenira, ima sve što je neophodno za njegovo treniranje. On je već sad priključen pripremama reprezentacije. Pred njim je dugo, toplo leto koje očekuje njega i sve naše ostale reprezentativce. Imaju Svetsko prvenstvo u Fukuoki, izuzetno bitno takmičenje. Videćemo kako će da prođe".


Kakvo je interesovanje za utakmice? Gde se mogu kupiti karte i po kojoj ceni?

"Karte mogu da se kupe online i na svim prodajnim mestima tikets.rs. Imaju i na blagajnama našeg bazena. Ono što je izuzetno bitno je vrlo popularna cena karata. Dnevna karta je 1.200 dinara. Znači sve četiri utakmice za prva dva dana. Druga dva dana su 1.500 dinara. Tako da stvarno za neke relativno male pare, kad se podeli to je 300 dinara po utakmici prva dva dana odnosno 375 dinara, mogu da se vide najveća svetska imena u vaterpolu i najbolji svetski vaterpolo u smislu kvaliteta i stvarno ima šta da se vidi. Prilika za sve da gledaju vaterpolo uživo jer je to neka druga stvar i neka druga priča".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve