Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 23.03.2023.

16:20

Dejan Savić ima novu funkciju

Legendarni vaterpolista i bivši selektor Srbije Dejan Savić postao je član upravnog odbora Ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Dejan Savić ima novu funkciju
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Nekadašnji strateg crveno-belih vaterpolista na tu funkciju imenovan je u četvrtak, na 10. rođendan ŽVK Crvena zvezda.

Ženska sekcija vaterpolo kluba Zvezda osnovana je 23. marta 2013. godine.

"Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj sport"
, rekao je Savić.

Crvena zvezda je u seniorskoj konkurenciji osvojila pet duplih kruna i još dva Kupa Srbije, a broj trofeja koje su osvojile mlađe kategorije je mnogo veći.

"Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme", dodao je Savić.

Dejan Savić ostavku na mestu selektora vaterpolo reprezenatcije Srbije podneo je u oktobru prošle godine, a klupu vaterpolista Zvezde napustio je početkom 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve